Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Въпросите на начинаещия
Модератори: Павел Иванов, sestrata
- Д.Граховски
- кандидат преподавател
Re: Въпросите на начинаещия
Ами тая година нямам ни един излет на стръв, па капотата са малко, от как се помня няма година в която не съм мятал на изкуствени примамки, като преди ловех основно на муха. Сега ловя на всякакви дървени, пластмасови, железни и силиконови примамки. Разликата е, че при цръвика меташ, седиш и чакаш или "возиш". При изкуственото търсиш хищника, надлъгваш се с него и с времето и опита става доста резултатен риболва. Там една примамка можеш да я караш да играе както ти си решил.
А това че га хищника хвърля хайвер гони най-много не е никак вярно, още повече,че е забранено.
А това че га хищника хвърля хайвер гони най-много не е никак вярно, още повече,че е забранено.
Tell people there’s an invisible man in the sky who
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

[url]http://maximo.bg/url]

дам забранено но пък зависи и от кой край си
и рибата на кво е научена е така съм ги гледал да овисфат с по 2 кофи примамки без резултатр - и могада поспоря кога хишника гони - щото не уточняваш къде 

- Д.Граховски
- кандидат преподавател
Навсякъде, въпроса е в правишния такъм, проводка и опит. Мястото няма общо, а хищника навсякъде е научен на едно и също- бавно или трудноподвижна плячка(воблери, силикони, клатушки) или някакъв дразнител ( въртяща блесна, спинербайт). Местожителството няма особено голямо значение, освен температурата на водата и там разни налягания, метеорологични условия и т.н.
Tell people there’s an invisible man in the sky who

- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Пич , би ли загледал как се именува подфорумаkivaka написа:...

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
- antivik
- кандидат преподавател
Те тука се показа жив пример що на някои не им върви спининга и почват да питат и подпитват за техники, тактики, хай технологии или по нашенски казано му - МУРАФЕТИ.
Що след 1-2 излизания с капотиране сменят пластмаските, жезцата и всичко останало със стърви и почват да търсят някакъв измислен вариант, че в един момент се стига и до чисто бракониерстване - ловене по време на забрана, ловене с ръце.... ако ще да е така, що направо не минат на - примерно ...тротил
, тогава празно няма.
А моите мурафети са много лесни - товаря се с блесни и воблери /к`ви ги има в наличност
/, тук-тема някоя силиконка, сопетата с макарите, тубенце бира и изцъфтявям на набелязаната дестинация. Отварям кутишката, затварям очите, забождам пръста вътре и к`во ми се качне на пръста с него почвам. И от тук нататък е смяна на скорост на въртене, задържания, присецвания, хващане на закачки и късане на инвентар/съпроводено със съответното псуване(то без това не може
)/, смяна на примамки.
Те тука е основното за което говори Павката, че е все едно да учиш някого ка се фащат мадами, на никой който не е хващал сопата не можеш обясни какво и как е усещането на играта на воблера, силиконката, блесната/за мухите не знам, не съм пробвал
/. Па и това зависи от съответния такъм и съответния опит на задвъдичното устройство.
Още при тръгването съм с психологическа нагласа, че ще си направя една много добра разходка по баирите и водите, а не че ще изловя де - що има дзвер и ще напълня една торба риба. Съответно кога се случи да има хубаво кълване, удоволствието става на макс, правене на някоя снимка или клипче и релейзване
.
Те това ми са стратегиите, тактиките, техниките други немам, който иска повече да му търси колая и да умува - "Докато умните се на умуват - лудите се налудуват
".
Що след 1-2 излизания с капотиране сменят пластмаските, жезцата и всичко останало със стърви и почват да търсят някакъв измислен вариант, че в един момент се стига и до чисто бракониерстване - ловене по време на забрана, ловене с ръце.... ако ще да е така, що направо не минат на - примерно ...тротил

А моите мурафети са много лесни - товаря се с блесни и воблери /к`ви ги има в наличност

Те тука е основното за което говори Павката, че е все едно да учиш някого ка се фащат мадами, на никой който не е хващал сопата не можеш обясни какво и как е усещането на играта на воблера, силиконката, блесната/за мухите не знам, не съм пробвал

Още при тръгването съм с психологическа нагласа, че ще си направя една много добра разходка по баирите и водите, а не че ще изловя де - що има дзвер и ще напълня една торба риба. Съответно кога се случи да има хубаво кълване, удоволствието става на макс, правене на някоя снимка или клипче и релейзване

Те това ми са стратегиите, тактиките, техниките други немам, който иска повече да му търси колая и да умува - "Докато умните се на умуват - лудите се налудуват

Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
Колеги, припомням какво точно в случая имам предвид под "тактика":
"в кои точки, на каква дълбочина и в кои часове на деня да търсим хищниците според техния вид, годишния сезон, времето, температурата на водата, атмосферното налягане, бистротата на водата, вида на водоема" (вижте поста ми от първа страница).
Според мен именно такава информация липсва във форума. goran2 ме подкрепи в това отношение.
И това е последният ми коментар. Надявам се, да сте ме разбрали.
"в кои точки, на каква дълбочина и в кои часове на деня да търсим хищниците според техния вид, годишния сезон, времето, температурата на водата, атмосферното налягане, бистротата на водата, вида на водоема" (вижте поста ми от първа страница).
Според мен именно такава информация липсва във форума. goran2 ме подкрепи в това отношение.
- antivik
- кандидат преподавател
Е ка искаш да ти се даде точен отговор, когато навсякъде местата и условията са различни....то на една ряка след 1-2 камъка и някой завой всичко се променя, ти искаш за 111 000 квадратни километра площ с в`кви планини, долини и равнини да се даде конкретен отговор....onikolaev написа:Колеги, припомням какво точно в случая имам предвид под "тактика":

Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
До автора на темата-Колега от прочетеното за теб,най-добре ще е да се свържеш с някой,който да те вземе със себе си и да ти покаже всичко на място.Колкото и съвети да дадем,няма ли практика нещата не се получават.Тактиката,която колегата по-горе искаше да узнае идва с натрупания опит.Един ще каже едно,втори друго и накрая така ще се объркаш,направо ще си като в небрано лозе.Затова събери малко информация,иди и опитай това,което си прочел или видял от някой клип и най-важното експериментирай.Колегите по свой си начин обясниха,че не може да се отговори ясно на твоя въпрос.