Обиколи водоемите за да ги обикнеш!

Модератори: bobopeli, sapuna

Аватар
azareus
ще става разбирач
ще става разбирач

Обиколи водоемите за да ги обикнеш!

Мнение от azareus »

Така днес всичко започна с добре планира излет на езеро Рабиша и завърши с риболов на яз.Полевтковци, а как се случи всичко това ами ето така!!! Още от предната вечер багажа беше готов с планиран и подготвен излет. Сутринта разкарване кой на ясла, кой на работа и направо в рибарският купувам бял, торен, пинки и една черна червеноперка на Мондила. Във Видин имаше сериозна мъгла с нож да режеш ще го изхабиш!
CAM00217.jpg
CAM00217.jpg (902.62 KiB) Преглеждано 2306 пъти
Така беше само до първият баир, където вече беше пролет, слънце и температури около 10-те градуса. С наближаването на езеро Рабиша през село Толовица ми се изясни, че там няма да се лови риба. На тъпя имаше доволно снежец, лед и тук там коловози. Но понеже съм предвидливо копеле, бях предвидил подобен сценарии и директно се отправих към язовир Полетковци. Там на пръв поглед нещата бяха трагични, плитчините са обхванати с лед ... Директно отидох на планираното и единственото достъпно място, понеже и там бая снежец и калчица, разпънах такъмите и нащраках няколко снимки за цвят.
CAM00221.jpg
CAM00221.jpg (1.43 MiB) Преглеждано 2306 пъти
CAM00223.jpg
CAM00223.jpg (2.04 MiB) Преглеждано 2306 пъти
CAM00224.jpg
CAM00224.jpg (1.1 MiB) Преглеждано 2306 пъти
Риболова започна доста късно заради всичките премеждия и общо взето продължи около 3 часа. Ползвах пикер Шимано Венджънс на 2.70 с основно 0.20,монтаж (подвижна кошничка) с повод 60см. 0,12 и кука Оунър Фуна 14-ка. Храната беше Модиал черна червеноперка и МВДЕ - Динамик фидер 50/50 с добавена смес от изпънат бял и пинки. След доста безуспешни тестове на стръвта се оказа, че риболова е само и единствено на 2 червени пинки и на нищо друго! Не ми се беше случвало до сега да взима само на една единствена комбинация от стръв. За тези около 3 часа имах около 15-на баби от един калибър, като риболова започна след първия час и продължи до края с различна успеваемост.
CAM00228.jpg
CAM00228.jpg (1.13 MiB) Преглеждано 2285 пъти
CAM00231.jpg
CAM00231.jpg (1.22 MiB) Преглеждано 2285 пъти
Дистанцията бе около 15-на метра (започнах с дистанция 25-30м. но там беше бяла тишина), дълбочината около 2,50-3м. Та така приключи тазгодишният риболов на язовир. Време за празници и приятни емоции! :drinkers:
"Основен недостатък на човека е, че не предвижда буря, когато времето е хубаво..." /Макиавели/
trangelov
новобранец
новобранец

Re: Обиколи водоемите за да ги обикнеш!

Мнение от trangelov »

Красота. И трудни риби на пикер. Какво повече да иска човек.
Снимките ми напълниха душата с носталгия по моя роден край.
Аватар
Garbolino
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Garbolino »

Много хубав зимен риболов!
Аватар
Баш Щукар
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Баш Щукар »

Браво! Другия път вече на лед! :fishing10:
Аватар
pano64
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от pano64 »

За сезона и това е доволно.Весели празници. :drinkers:
Изображение
Аватар
azareus
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от azareus »

pano64 написа:За сезона и това е доволно.Весели празници. :drinkers:
Така е! За мен всеки момент на водоема с риба или без си е емоция ! Весели празници!!!
"Основен недостатък на човека е, че не предвижда буря, когато времето е хубаво..." /Макиавели/
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”