Информация за Garbolino MARANCIA 414?
Модератори: Paublo_Eskobar, emo vasilev
- кирил великий
- разбира нещата
Информация за Garbolino MARANCIA 414?
Моля за информация относно GARBOLINO MARANCIA 414 (директен телескоп)http://www.aquasport-n.com/marancia-414-pid=1811.
Интересуват ме дължините 7.50 и 8.60 - но повече 7.50!
С намерение съм да я ползвам както за малки и средни рибки на язовир, така и за Струмско-Искърски речен риболов на черни мрени, кленове (па и бела мрена, ако удари), а също и за платени шарани до 5-6 кила. Т.е. в качеството и на универсален директен телескоп.
Най-дългата въдица, с която съм работил, е боло на 6 метра. С директен телескоп нямам никакъв опит. Прекалено фини пръчки ме стресират, така че имайте го предвид, ако прецените да ме съветвате, колеги.
Балгодаря!
(Давам си сметка, че горните ми желания са трудно изпълними за един-единствен НЕОЛАСТИЧЕН прът)
Интересуват ме дължините 7.50 и 8.60 - но повече 7.50!
С намерение съм да я ползвам както за малки и средни рибки на язовир, така и за Струмско-Искърски речен риболов на черни мрени, кленове (па и бела мрена, ако удари), а също и за платени шарани до 5-6 кила. Т.е. в качеството и на универсален директен телескоп.
Най-дългата въдица, с която съм работил, е боло на 6 метра. С директен телескоп нямам никакъв опит. Прекалено фини пръчки ме стресират, така че имайте го предвид, ако прецените да ме съветвате, колеги.
Балгодаря!
(Давам си сметка, че горните ми желания са трудно изпълними за един-единствен НЕОЛАСТИЧЕН прът)
- SammY
- фен клуб-скобар
Re: Информация за Garbolino MARANCIA 414?
Колега според мен това което искаш е не трудно , а невъзможно с директен без ластик ... Ако и монтираш ластик нещата ще се променят и може би ще изпълниш всички точки 
Иначе относно въдицата не мога да кажа нищо, никога не съм я тръскал дори

Иначе относно въдицата не мога да кажа нищо, никога не съм я тръскал дори

- кирил великий
- разбира нещата
Ами може да и монтирам и ластик - имам човек, който ще го направи много добре. Но нека чуя и други съвети - изчетох всичко в търсачката, където се съдържа комбинацията директен телескоп, много неща научих, много скандали прочетох, но моделите, за които се пише, повечето ги няма на пазара сега. Напр. Фокус финеса, за който повечето са единодушни, че е добър.
Въдицата не не лоша-супер изработка / Made in France / Но едва ли ще я намериш вече по магазините.
То не кълве, ама ние си ловиме
Хвани пусни-не бъди МЕСАР
А бе нещо не калват.... да бе само си смучат
Кое си е- си е

Кое си е- си е

- кирил великий
- разбира нещата
Ще я потърся, братлета, още днеска ще я взема, ако я намеря. Пък, ако тежи за дребосъци, ще си купя и някаква лека китайка за уклей от Илиенци, а с тази все големи. Като ти влезе муха в кратуната - край. Пък и да дам на търговията малко кинти преди Коледата.
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Ловил със с боло правено от такъв директен. Супер се държеше и имаше много сила.
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
- кирил великий
- разбира нещата
Е, Чируз, подкрепяш ли ми решението? Писах едно питане до шефа на магазина на "Фишингмания" - той май е и собственик на форума. Защото видях там една гЪрболина маранция на 7.5 за 351 лв. да я предлага. Сега се дигам до магазина на Сенса да видя какво има там. В сайта ги предлагат, но на място може и да ги нема или пък да ми направят отстъпка. Не че ми пука за отстъпката - решил ли съм някоя щуращина - реализирам я.
Само да добавя - винаги съм гледал отвисоко на директните. Смятах, че с Летал про на 6 метра ще ги цакам всичките. Нооо, много им кълве. Три удара на директен - един на болото. Аз го реализирам, директния го изпуска - за платени шаранели говоря. И, айде, цел свят с директни, аз без - не става така!
Само да добавя - винаги съм гледал отвисоко на директните. Смятах, че с Летал про на 6 метра ще ги цакам всичките. Нооо, много им кълве. Три удара на директен - един на болото. Аз го реализирам, директния го изпуска - за платени шаранели говоря. И, айде, цел свят с директни, аз без - не става така!
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Няма как да те подкрепя, защото не разбирам. Шарани на директен определено не е моя спорт. Ластик на директен също. Затова ще си трая и ще чакам да дадеш мнение след първите риболови.
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
- кирил великий
- разбира нещата
Ластикът най-вероятно няма да се наложи да го слагам, само да намеря въдицата и да я купя. Пък за шараните на директен - то не е за спецове и състезатели като теб, естествено. Ние сме си аматьори.
Последно промяна от кирил великий на Пет Дек 19, 2014 12:04 pm, променено общо 1 път.
- кирил великий
- разбира нещата
Купих я, колеги, от "Sensas" - последната бройка на 7.50. Ето туй е:

Магазинерът ми турна конектор, но като си поприказвахме за шаранелите, взе да ме убеждава за ластик 1,4 да убива тласъците.
Та кажете сега вашето мнение за ластиците и директния ми телескоп. Да слагам ли. Чируза вече го каза - не.

Магазинерът ми турна конектор, но като си поприказвахме за шаранелите, взе да ме убеждава за ластик 1,4 да убива тласъците.
Та кажете сега вашето мнение за ластиците и директния ми телескоп. Да слагам ли. Чируза вече го каза - не.
Ловя си шаранчета до 2 кг. с директна 8-ца ,марка Хънтър,без проблеми.Само смених върха с по-мек. 

Нищо не ме размеква така,както твърдия алкохол!
-
- фен клуб-скобар
Здрава и тежкичка въдица! Красиво направена от истински карбон:)Ще ти съврши перфектна работа за това дето го мислиш с шараните по платени.... Но според мен за реката и интензивен риболов с държане на въдицата в ръка нон стоп 6-7 часа ще се озориш-тежи! Аз закупих един Мавер Freccia топ модел на 2013 и 2014 г на 8 метра-е нема такава изродщина;) Печати Реглас на всяка снадка-унищожителен баланс и строй-бях се засилил за Комик Екстрийм ,но направих избора си-а той е МАВЕР! Естествено къде и без Гарболино-имам 8 метров-страхотна марка е! Твойта въдица също е много изпипана,но ми идва тежка за моя стил на риболов-скобарския с бързо боравене и забит вътре в реката!
Монтанеца и Вальо Колев -НАЙ ГОЛЕМИТЕ!!!!!
Личен лекар на скобарите
Личен лекар на скобарите

- SammY
- фен клуб-скобар
Със здраве да си ползваш новата въдица и много слука . Правилно те е посъветвъл човека за 1.4мм ластик , но и според мен риболова на директен е с шпиц връх и не включва 5/6кг риби
Това дали ще слагаш ластик е решение което трябва да вземеш сам , но ако ходиш да ловиш шарани без ластик няма как да стане (говоря за по едри такива)
п.п. Имах директен с 1.4мм ластик и е доста универсален . Най-добре да имаш два върха - едно жило за нормален риболов и един кух и да му слагаш ластик за едри шарани , като може да вдихнеш диаметъра на 1.6мм .

п.п. Имах директен с 1.4мм ластик и е доста универсален . Най-добре да имаш два върха - едно жило за нормален риболов и един кух и да му слагаш ластик за едри шарани , като може да вдихнеш диаметъра на 1.6мм .
- кирил великий
- разбира нещата
Благодаря на всички, които се включиха в темичката ми! Тепърва ще се уча да ловя с директен, както писах.
Сами, благодаря. Съветът за двата върха е добър - ще проверя как стои въпроса направо в магазина.SammY написа:Със здраве да си ползваш новата въдица и много слука ... Най-добре да имаш два върха - едно жило за нормален риболов и един кух и да му слагаш ластик за едри шарани , като може да вдигнеш диаметъра на 1.6мм .
Ти си майстор, Джони, аз 6-7 часа трудно ще изкарам и с много лека въдица. На скобара изобщо не му разбирам - мренки нещо, кленчета, уклей.DJONI RINGO написа:... Но според мен за реката и интензивен риболов с държане на въдицата в ръка нон стоп 6-7 часа ще се озориш-тежи!... Твойта въдица също е много изпипана,но ми идва тежка за моя стил на риболов-скобарския с бързо боравене и забит вътре в реката!
Красива въдица колега
само хубави моменти ти пожелавам с нея
само хубави моменти ти пожелавам с нея
То не кълве, ама ние си ловиме
Кое си е- си е

Кое си е- си е