Информация за Garbolino MARANCIA 414?
Модератори: Paublo_Eskobar, emo vasilev
- кирил великий
- разбира нещата
-
- фен клуб-скобар
Re: Информация за Garbolino MARANCIA 414?
Да не ме разбереш погрешно-въдицата е много хубава и много здрава-изпитан боец за много риболовни ситуации и издръжлив на метеорологични фактори като замятане във ветровито време,напъване в границите на нормалното от закачки и прочие! Стар модел но ГАРБОЛИНО:) Единствено има малко повечко грамаж,но пък това я прави изключително здрав прът! Много успехи с нея
Последно промяна от DJONI RINGO на Съб Дек 20, 2014 5:03 pm, променено общо 1 път.
Монтанеца и Вальо Колев -НАЙ ГОЛЕМИТЕ!!!!!
Личен лекар на скобарите
Личен лекар на скобарите

- кирил великий
- разбира нещата
Благодаря, Джони!DJONI RINGO написа:...Много успехи с нея

Според мен колега ,това е доста грубиянска схема за човек без опит с директен .При ластик от 1.6мм. е нормално да сложиш 0.16 повод , който при "твърда връзка" и неправилна работа ще счупи дори шарански топсет.SammY написа:п.п. Имах директен с 1.4мм ластик и е доста универсален . Най-добре да имаш два върха - едно жило за нормален риболов и един кух и да му слагаш ластик за едри шарани , като може да вдихнеш диаметъра на 1.6мм .
- SammY
- фен клуб-скобар
Че е грубиянска спор няма , но риболова на 5+кг риби с директен няма как да не е грубиянски . Въдицата си има мат'рял в нея и според мен ще удържи на напъна . Още повече , че в линка пише 0.20мм за основно влакно , което означава 0.16/18 за повод ще е ОК . Едва ли колегата ще се хвърли да лови 5/6кг риби от първия си риболов с директен , та предполагам че за този риболов вече ще е понатрупал опит в боравенето с въдицата и няма да прави грешки 

- кирил великий
- разбира нещата
Засега, прътът кибичи в едно кьоше, завит със заводското шлифирче. Поръчал съм му плувки по грам и половина - два - три грама. После ще си правя мотовилките (совалките). Сега чета всевъзможни материали и гледам всевъзможни филми за риболов с директни, съпоставям. Най-вече за риболов на едри риби - шарани и бели мрени с директен (неоластичен). В един филм на Евгений Середа - руски състезател видях едно много добро решение за риболов с директен на едри риби (шаранели), което позволява да се избегне оластичаването на самия прът. Мислех да си купувам "Колмик Екстрийм" на 8 м. още повече, че имах и сериозен разговор с Веселин Куюмджиев по темата. Но аз на "Екстрийма" доверие имам голямо, ама на мечешките си ръце нямам. Ще свиквам да ползвам "гЪрболиното", докато се изгърбя, пък догодина, живот и здраве, ще си взема и един "Екстрийм", ако ме грабне риболовът с гола гьостеричка.SammY написа:Че е грубиянска спор няма... Едва ли колегата ще се хвърли да лови 5/6кг риби от първия си риболов с директен, та предполагам че за този риболов вече ще е понатрупал опит в боравенето с въдицата и няма да прави грешки
-
- фен клуб-скобар
Аз се бех приготвил да купувам Колмика Екстрийм-беше въпрос на часове да бъде купен.....и какво се получи-пуснах тема за него и един пич дето го е имал и дето според мен е много в час с риболова ми даде малко за душата.... и изчаках! Взех Мавер Freccia същия клас -топ модела им директен телескоп за 2013-2014 година-уникална въдица-печати на всяка снадка-и правен в Италия-не в Китай
Е въобще не съжалявам,а се радвам че направих по добрият избор!Мой приятел взе Колмика и като видя Мавера ми каза ,,Искам и аз,,:)

Монтанеца и Вальо Колев -НАЙ ГОЛЕМИТЕ!!!!!
Личен лекар на скобарите
Личен лекар на скобарите

- SammY
- фен клуб-скобар
Тази краста с въдиците няма край
Аз също се замислям за 8м директен , но за сега се спирам . При наличие на щека не ми се набиват много пари за директен , а за съжаление хубавите са си цифра 
п.п. Имам 5 и 7м "умрял" клас но вършат работа , а 8м трябва да е приличен за да не ми откъсне ръцете

п.п. Имам 5 и 7м "умрял" клас но вършат работа , а 8м трябва да е приличен за да не ми откъсне ръцете

- кирил великий
- разбира нещата
Плувките за Гарболинцето:
Ей с тези плувки се снабдих - дванадесет на Сенса, и по една две на Топ Флоат, Колмик, Юлиан и Експерт от старите си запаси мисля да използвам. Какво мислите за тия модели (снимката се увеличава, като кликнете на нея)? Трябват ли ми някакви други модели за линиите според вас?

- кирил великий
- разбира нещата
Днес за пръв път лових с директен през живота си - изведох "Гарболинцето" на водица - пъстърви по 0.8 до кило на "Пънчака - платеното" - минута - две вадене въпреки, че се криеха под парчета лед. Кепчосваше ми ги Тошко Захранката обаче, защото бяхме десет човека на малкия мостик - гъз до гъз и нямах оперативен простор - всичко друго от гьола лед 10 см., а там бяха разбили. И неприятното - прътчето тежи и си е проблем...
Сега видях че тежи-370 грама-това е много за директен който се държи в ръка.
Пусни някоя снимка на сефтето.
Пусни някоя снимка на сефтето.

Риболовци.
- кирил великий
- разбира нещата
Нямах възможност да снимам - пъстърви пет броя - общо 3.600 гр. Всичко е в камерата почистено. Ходи ми се на "Искър" за уклейче, но твоите редовни информации в хубавата ти тема са все, че не дава на "Щъркела".
На Щъркела тая зима е студ-а и ресторанта не Бачка,къде го държи Джони-ако отвори шахтата-ще се събере риба така чух последно.
Бай Иван на Винпрома му имам телефона,ама той не лови дребна риба,мине огледа кво правят рибарите,пусне некой лаф и се прибере на топло,че одърте вече.
Бай Иван на Винпрома му имам телефона,ама той не лови дребна риба,мине огледа кво правят рибарите,пусне некой лаф и се прибере на топло,че одърте вече.

Риболовци.
- кирил великий
- разбира нещата
Ще тръгне и на "Щъркела" - там ще я изпробвам също тая директна гьостерица.
- кирил великий
- разбира нещата
Риболовът с директен ми е голямо удоволствие. Но купената от мен Маранция е твърде як телескоп за риби до кило. Платен шаран три кила не е никакъв проблем за нея и преди празниците извадих един такъв за две минути и половина. А мелничарските каракуди изхвърчат като тапи и без нужда от кеп.
Затова поръчах и днес получих от Колмик в Пловдив една директна седмица Бавиера /Baviera/ - пръчка по-софт, с жило, по-къса и за по-скромни рибки. Четох много мнения за различни модели по руските форуми, консултирах се с колеги от Фишингманията, които са си купували такава пръчка и бях много удовлетворен от отзивите. Руснаците й викат Колмик "Баба Вера" и също я хвалят.
Дано по-скоро ми се отдаде възможност да я изпитам за каракуди, а и на Струма през лятото!

Бъдете здрави!
Затова поръчах и днес получих от Колмик в Пловдив една директна седмица Бавиера /Baviera/ - пръчка по-софт, с жило, по-къса и за по-скромни рибки. Четох много мнения за различни модели по руските форуми, консултирах се с колеги от Фишингманията, които са си купували такава пръчка и бях много удовлетворен от отзивите. Руснаците й викат Колмик "Баба Вера" и също я хвалят.
Дано по-скоро ми се отдаде възможност да я изпитам за каракуди, а и на Струма през лятото!

Бъдете здрави!