Информация за Garbolino MARANCIA 414?

Модератори: Paublo_Eskobar, emo vasilev

Аватар
кирил великий
разбира нещата
разбира нещата

Re: Информация за Garbolino MARANCIA 414?

Мнение от кирил великий »

mikej написа:...само хубави моменти ти пожелавам с нея
:smt023
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
DJONI RINGO
фен клуб-скобар

Мнение от DJONI RINGO »

Да не ме разбереш погрешно-въдицата е много хубава и много здрава-изпитан боец за много риболовни ситуации и издръжлив на метеорологични фактори като замятане във ветровито време,напъване в границите на нормалното от закачки и прочие! Стар модел но ГАРБОЛИНО:) Единствено има малко повечко грамаж,но пък това я прави изключително здрав прът! Много успехи с нея
Последно промяна от DJONI RINGO на Съб Дек 20, 2014 5:03 pm, променено общо 1 път.
Монтанеца и Вальо Колев -НАЙ ГОЛЕМИТЕ!!!!!

Личен лекар на скобарите :)
Аватар
кирил великий
разбира нещата
разбира нещата

DJONI RINGO написа:...Много успехи с нея
Благодаря, Джони! :smt023
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
cruzader
новобранец
новобранец

Мнение от cruzader »

SammY написа:п.п. Имах директен с 1.4мм ластик и е доста универсален . Най-добре да имаш два върха - едно жило за нормален риболов и един кух и да му слагаш ластик за едри шарани , като може да вдихнеш диаметъра на 1.6мм .
Според мен колега ,това е доста грубиянска схема за човек без опит с директен .При ластик от 1.6мм. е нормално да сложиш 0.16 повод , който при "твърда връзка" и неправилна работа ще счупи дори шарански топсет.
Аватар
SammY
фен клуб-скобар

Мнение от SammY »

Че е грубиянска спор няма , но риболова на 5+кг риби с директен няма как да не е грубиянски . Въдицата си има мат'рял в нея и според мен ще удържи на напъна . Още повече , че в линка пише 0.20мм за основно влакно , което означава 0.16/18 за повод ще е ОК . Едва ли колегата ще се хвърли да лови 5/6кг риби от първия си риболов с директен , та предполагам че за този риболов вече ще е понатрупал опит в боравенето с въдицата и няма да прави грешки :)
Изображение
Аватар
кирил великий
разбира нещата
разбира нещата

SammY написа:Че е грубиянска спор няма... Едва ли колегата ще се хвърли да лови 5/6кг риби от първия си риболов с директен, та предполагам че за този риболов вече ще е понатрупал опит в боравенето с въдицата и няма да прави грешки :)
Засега, прътът кибичи в едно кьоше, завит със заводското шлифирче. Поръчал съм му плувки по грам и половина - два - три грама. После ще си правя мотовилките (совалките). Сега чета всевъзможни материали и гледам всевъзможни филми за риболов с директни, съпоставям. Най-вече за риболов на едри риби - шарани и бели мрени с директен (неоластичен). В един филм на Евгений Середа - руски състезател видях едно много добро решение за риболов с директен на едри риби (шаранели), което позволява да се избегне оластичаването на самия прът. Мислех да си купувам "Колмик Екстрийм" на 8 м. още повече, че имах и сериозен разговор с Веселин Куюмджиев по темата. Но аз на "Екстрийма" доверие имам голямо, ама на мечешките си ръце нямам. Ще свиквам да ползвам "гЪрболиното", докато се изгърбя, пък догодина, живот и здраве, ще си взема и един "Екстрийм", ако ме грабне риболовът с гола гьостеричка.
DJONI RINGO
фен клуб-скобар

Мнение от DJONI RINGO »

Аз се бех приготвил да купувам Колмика Екстрийм-беше въпрос на часове да бъде купен.....и какво се получи-пуснах тема за него и един пич дето го е имал и дето според мен е много в час с риболова ми даде малко за душата.... и изчаках! Взех Мавер Freccia същия клас -топ модела им директен телескоп за 2013-2014 година-уникална въдица-печати на всяка снадка-и правен в Италия-не в Китай ;)Е въобще не съжалявам,а се радвам че направих по добрият избор!Мой приятел взе Колмика и като видя Мавера ми каза ,,Искам и аз,,:)
Монтанеца и Вальо Колев -НАЙ ГОЛЕМИТЕ!!!!!

Личен лекар на скобарите :)
Аватар
SammY
фен клуб-скобар

Мнение от SammY »

Тази краста с въдиците няма край :) Аз също се замислям за 8м директен , но за сега се спирам . При наличие на щека не ми се набиват много пари за директен , а за съжаление хубавите са си цифра :)
п.п. Имам 5 и 7м "умрял" клас но вършат работа , а 8м трябва да е приличен за да не ми откъсне ръцете :)
Изображение
Аватар
кирил великий
разбира нещата
разбира нещата

Плувките за Гарболинцето:

Ей с тези плувки се снабдих - дванадесет на Сенса, и по една две на Топ Флоат, Колмик, Юлиан и Експерт от старите си запаси мисля да използвам. Какво мислите за тия модели (снимката се увеличава, като кликнете на нея)? Трябват ли ми някакви други модели за линиите според вас?

Изображение
Аватар
кирил великий
разбира нещата
разбира нещата

Днес за пръв път лових с директен през живота си - изведох "Гарболинцето" на водица - пъстърви по 0.8 до кило на "Пънчака - платеното" - минута - две вадене въпреки, че се криеха под парчета лед. Кепчосваше ми ги Тошко Захранката обаче, защото бяхме десет човека на малкия мостик - гъз до гъз и нямах оперативен простор - всичко друго от гьола лед 10 см., а там бяха разбили. И неприятното - прътчето тежи и си е проблем...
lusienn
и господ не е толокова добър

Мнение от lusienn »

Сега видях че тежи-370 грама-това е много за директен който се държи в ръка.

Пусни някоя снимка на сефтето.
:D Мир любов и щастие за всички

Риболовци.
Аватар
кирил великий
разбира нещата
разбира нещата

Нямах възможност да снимам - пъстърви пет броя - общо 3.600 гр. Всичко е в камерата почистено. Ходи ми се на "Искър" за уклейче, но твоите редовни информации в хубавата ти тема са все, че не дава на "Щъркела".
lusienn

Мнение от lusienn »

На Щъркела тая зима е студ-а и ресторанта не Бачка,къде го държи Джони-ако отвори шахтата-ще се събере риба така чух последно.

Бай Иван на Винпрома му имам телефона,ама той не лови дребна риба,мине огледа кво правят рибарите,пусне некой лаф и се прибере на топло,че одърте вече.
:D Мир любов и щастие за всички

Риболовци.
Аватар
кирил великий
разбира нещата
разбира нещата

Ще тръгне и на "Щъркела" - там ще я изпробвам също тая директна гьостерица.
Аватар
кирил великий
разбира нещата
разбира нещата

Риболовът с директен ми е голямо удоволствие. Но купената от мен Маранция е твърде як телескоп за риби до кило. Платен шаран три кила не е никакъв проблем за нея и преди празниците извадих един такъв за две минути и половина. А мелничарските каракуди изхвърчат като тапи и без нужда от кеп.
Затова поръчах и днес получих от Колмик в Пловдив една директна седмица Бавиера /Baviera/ - пръчка по-софт, с жило, по-къса и за по-скромни рибки. Четох много мнения за различни модели по руските форуми, консултирах се с колеги от Фишингманията, които са си купували такава пръчка и бях много удовлетворен от отзивите. Руснаците й викат Колмик "Баба Вера" и също я хвалят.
Дано по-скоро ми се отдаде възможност да я изпитам за каракуди, а и на Струма през лятото!

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Бъдете здрави!
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов с щека, уип и директен”