Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

Мускули
Модератор: dantho.mihov
Мускули
Здравейте колеги, весели празници и през новата година само едри.
Искам да запита във форума за един проблем.
На 19 декември по един нелеп начин, даже странен скъсах мускул на подбедрицата.
Отидох веднага до окръжна болница Плевен в спешен кабинет/ в нашия град ортопед няма на личен не ход,я той стой само на компа и си щрака, едва ли даже ако отида при него после може да каже дали съм имал брада или не, затова и го смених на 22.12 малко късно но по добре от никога/ . Влязох в кабинет,а даже се учудих че няма никой да чака. Викам си и аз с късмет. Вътре една жена в бяла престилка/заприлича ми на Фиона/ ме гледа странно сядам тя мълчи. Обясних как и какво се е случило, как съм пострадал. Гледаше ме все едно разбира какво и говоря.
Бялата престилка измрънка ще те пратя на снимка.
Викам и няма ли поне да погледнете да бутнете. Последва отговор - аз не съм доктор аз съм сестрата. Питам веднага, кога ще дойде доктора. Следва ново боботене – всеки момент.
Излязох пред кабинета да чакам. Мина един час доктора не идваше момента не минаваше.
Попитах какво става. Бялата престилка говореше по телефона с доктора, това което и бях казал му го обясняваше, след което промърмори – доктора каза да отидеш на вътрешен. Погледнах учуден и и казах – абе маце на мен бъбрека да се надяваме е наред, крака ме боли, затова съм дошъл. Ново боботете – доктора каза да вървиш на вътрешен и затвори вратата.
Сетих се веднага за репортажите как доктори яли бой от цигани – защо ли.
Да вметна че съм здравно осигурен, ако има значение за някого.
Прибрах се.
Цяла нощ не спах.
Болеше ме .
На другия ден пак паля колата/не съм от Плевен/ и пак на доктори.
Ависмедика този път избрах.
Нали съм здравно осигурен платих 30 лева/нали съм здравно осигурен и не съм малцинство гласоподавател/.
Доктора ме прегледа и наистина бях скъсал мускул.
Изписа ми лекарства. Купих ги и ги пия.
Та да питам, с всеки изминал ден все повече ме боли и все по оттича. Ако някой е имал същия проблем нека да сподели, какви компреси и какво да взимам за болка.
Искам да запита във форума за един проблем.
На 19 декември по един нелеп начин, даже странен скъсах мускул на подбедрицата.
Отидох веднага до окръжна болница Плевен в спешен кабинет/ в нашия град ортопед няма на личен не ход,я той стой само на компа и си щрака, едва ли даже ако отида при него после може да каже дали съм имал брада или не, затова и го смених на 22.12 малко късно но по добре от никога/ . Влязох в кабинет,а даже се учудих че няма никой да чака. Викам си и аз с късмет. Вътре една жена в бяла престилка/заприлича ми на Фиона/ ме гледа странно сядам тя мълчи. Обясних как и какво се е случило, как съм пострадал. Гледаше ме все едно разбира какво и говоря.
Бялата престилка измрънка ще те пратя на снимка.
Викам и няма ли поне да погледнете да бутнете. Последва отговор - аз не съм доктор аз съм сестрата. Питам веднага, кога ще дойде доктора. Следва ново боботене – всеки момент.
Излязох пред кабинета да чакам. Мина един час доктора не идваше момента не минаваше.
Попитах какво става. Бялата престилка говореше по телефона с доктора, това което и бях казал му го обясняваше, след което промърмори – доктора каза да отидеш на вътрешен. Погледнах учуден и и казах – абе маце на мен бъбрека да се надяваме е наред, крака ме боли, затова съм дошъл. Ново боботете – доктора каза да вървиш на вътрешен и затвори вратата.
Сетих се веднага за репортажите как доктори яли бой от цигани – защо ли.
Да вметна че съм здравно осигурен, ако има значение за някого.
Прибрах се.
Цяла нощ не спах.
Болеше ме .
На другия ден пак паля колата/не съм от Плевен/ и пак на доктори.
Ависмедика този път избрах.
Нали съм здравно осигурен платих 30 лева/нали съм здравно осигурен и не съм малцинство гласоподавател/.
Доктора ме прегледа и наистина бях скъсал мускул.
Изписа ми лекарства. Купих ги и ги пия.
Та да питам, с всеки изминал ден все повече ме боли и все по оттича. Ако някой е имал същия проблем нека да сподели, какви компреси и какво да взимам за болка.
-
- ще става разбирач
Re: Мускули
Колега мускул се връзва само с операция,отивай пак в Ависмедика и казваш че не спира да боли,а иначе Аулин и течен Аналгин за успокоение на болката.
- Д.Граховски
- кандидат преподавател
Аз се мажех с Бенгей и диклак. Вземи си и витамини Б-комплекс, ама за най-сигурно посети кадърен лекар, а на оная с престилката и дръпни една дълга коледна.
Tell people there’s an invisible man in the sky who
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

[url]http://maximo.bg/url]
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

[url]http://maximo.bg/url]
- Диканаров
- кандидат преподавател
Колега, преди десетина години скъсах едният дял на бицепса. Имах и голяма рана на дланта. В Пирогов ми превързаха дланта и ме отпратиха с нареждането след седмица да отида за нова превръзка. На моето желание да ми видят ръката под рамото и че там ме боли ми отговориха, че е от долната травма. След седмица отидох да ми подменят превръзката и пак им казвам за болката над лакътя, а те пак тяхното и че ще отзвучи. На третата превръзка ме накараха да платя някаква такса, че вече не било по Касата. Платих и ми направиха последната превръзка, ама аз пак за болката горе и че имам набъбване като бучка. Е дай да я видим тази твоя ръка, казаха с отекчение. Видяха я и рекоха:- ами скъсан мускул! И какво правим сега, питам аз? Ами нищо, то трябвало до 24часа да се зашиело, после мускулът не знам си какво правел, краищата правели някаква съединителна тъкан и не ставало за шиене. Теглих им една многогласна майна, навиках ги, че за високи заплати могат да скачат, като маймуни пред Пирогов, ама до откликнат на болката на пострадал не могат веднага, а когато им дойде кеф. Та си тръгнах и продължавам по коридора да ги псувам. Излезе след мен някаква, ама сестра ли или санитарка не разбрах и ме пита:-абе Вие платихте ли си? Аз бесен и показвам квитанцията за таксата и и казах, че нали първо това са ми искали в кабинета. А тя:- не за таксата бе, за ТОГАВА платихте ли си? Аз казах, че НЕ и , че никой не е казал за нещо такова! Тогава отговорът и бе :- Амиииииии!!!!!
Та колега, наистина мускулът си заздравя, болката изчезна, мога да вдигам, нося, режа, работя нормално с ръката си, но не мога да да полагам екстремални усилия, тогава мускулът се измества, боли и например не ставам за "канадска" борба с дясната ръка. Та мисля, че твоята беда е станала вече, като моята. Колегите те съветват за обезболяващи, не натоварване, докато мускулът си сам зарасне и после спокоен спорт, без крайни натоварвания. Иначе в частна клиника ще те приемат, ще опреснят скъсаното, ще ти зашият мускулът и ще ти одерат кожата. А ще ти предпишат и при тях рехабилитация, по техни схеми и време и отново ще те дерат! Е сега сам си решавай!
Та колега, наистина мускулът си заздравя, болката изчезна, мога да вдигам, нося, режа, работя нормално с ръката си, но не мога да да полагам екстремални усилия, тогава мускулът се измества, боли и например не ставам за "канадска" борба с дясната ръка. Та мисля, че твоята беда е станала вече, като моята. Колегите те съветват за обезболяващи, не натоварване, докато мускулът си сам зарасне и после спокоен спорт, без крайни натоварвания. Иначе в частна клиника ще те приемат, ще опреснят скъсаното, ще ти зашият мускулът и ще ти одерат кожата. А ще ти предпишат и при тях рехабилитация, по техни схеми и време и отново ще те дерат! Е сега сам си решавай!
Няма малки и голями, има хванати и изтървани!
- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
Трябва да се прави разлика между скъсан мускул и скъсани мускулни влакна!За първото операцията е задължителна ,за второто не!
Болкоуспокояващо Ибупрофен на 8 часа и почивка.После следват раздвижванията ,но до тях има време.И не прекалявай с леда - понякога е дори противопоказен!
Малко материя:
- http://www.bb-team.org/articles/1478_mu ... lni-travmi" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow" rel="nofollow
- http://www.vipclinic-bg.com/articles/ki ... azkusvaniq" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow
Болкоуспокояващо Ибупрофен на 8 часа и почивка.После следват раздвижванията ,но до тях има време.И не прекалявай с леда - понякога е дори противопоказен!
Малко материя:
- http://www.bb-team.org/articles/1478_mu ... lni-travmi" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow" rel="nofollow
- http://www.vipclinic-bg.com/articles/ki ... azkusvaniq" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow