р. Чая - 14.07 - 15.07 (черна мряна)

Модератори: bobopeli, sapuna

Аватар
Local
учете се от него
учете се от него

р. Чая - 14.07 - 15.07 (черна мряна)

Мнение от Local »

Пфффф , докривя ми от тия изпити вече, ама кво да се прави :D - налага се . Та със специални поздрави за моя приятел rimohit , сега ще напиша какво им се случи на мряните и смятам и днес да повторя същия успех ( бегам на реката след като пусна темата :D :D ) .
Събудих се аз вчера и от нямане кво да се прави фанах си въдицата , минах през рибарското магазинче взех си две дози торен червей и тръгнах да излизам . Тъкмо да излезна и гледам на магазинера му носят бимбарек ( незнам колеги дали я знаете тази стръв ,но са едни доста големи ларви сиви и бели ) и си взех 30 броя . Бях решил да хващам на тежко , но уви водата беше прекалено голяма за мястото където исках и се разъбедих . Сложих си малкото стереоперено перце , 2 грама олово и любимата 11 номер бяла кука Мустад . Водата е доста голяма и мътна , та беше идеална за риболов ( още повече , че няма плажуващи) :D . И почнах най-изпитания метод за черна мряна след всеки камък ,където се образува тихо местенце да пробвам . На първото място закачих 3-4 дребни мрянки които си ги пуснах и една добра мряна , която е настаних уютно в живарничето . На горния бързей се ядосах че удряха само дребни мряни въпреки че слагах най-едрия торен червей , и сложих бимбарека , на който по марица съм имал доста добри успехи , но досега не бях пробвал . Първото удряне го изпуснах. След това хвърлям и :x :x :x -закачка - гадост - Каква ти закачка братче косата ми се изправи като видях къв мренок съм закачил . Сигурно от 2 години не бях хващал такава мряна , а най-малкото да я хвана малко преди града . Вкъщи на кантарчето показа 400 гр. На този бързей излезнаха още 10тина едни мряни и продължих по нагоре . Харесах си един бързей и хвърлих , още с хвърлянето удар - :shock: кво ще да е това - една американка тамън в нормата . За 5 часа хванах 28 едри мряни и всичко друго си го пуснах , една пъстърва и един добър кефал . Водата си е направо кална и времето беше отвратително , през цялото време бях с неупреновото яке . Колеги искам да кажа да не подценявате мътната вода по реките . Номер едно е ! :D Айде наслука колеги , а аз неска се надявам поне на половина слука от вчера да съм . Като се прибера довечера ще пиша .
ПС: Колеги подарете едно фотоапаратче , че със тази SKINA от 20 лева не стават снимки :D . Наслука на всички.
Клавиатура риба не лови!!!
Аватар
Stefko
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Stefko »

Спирам да ти чета постовете :x :wink: :wink:
Аватар
Stefko
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Stefko »

Що бре ?........колегата е разбил рибоците и еваларка за това....

....риба у мътна вода се лови ..........е казал народа !

само снимки да имаше и всичко щеше да е ок
Е да, но той пък прекалява вече с тези мрени :shock: Ами че изкам и аз :x :x :x
Локале, шегувам се! Да не вземеш да се вържеш. Завистта ми към товите писания е напълно благородна и нямам нищо против, щом имаш възможност, да продължаваш да ги налагаш по същия начин. Както казва Жоро, ако имаше и по някоя снимчица... за такива като мен, които нямат възможност да идат за черна мренка :cry: :cry: :cry: Успех!!!
Аватар
Local
учете се от него
учете се от него

Мнение от Local »

Stefko споко нищо против , да има снимка , ама виж какво съм писал там най-долу в темата . Покрай тия изпити са охарчих до шушка , аз и затова само по реката ходя за риба . Имам един фотоапарт за 20 лева от параза , ама откакто си прецаках снимките на бала не искам и да го погледна . :D . Трябва да се копува нещо добро , особено сега след като в края на месеца ще ходя на Пясъка за 10тина дни.
:D
Клавиатура риба не лови!!!
rimohit
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от rimohit »

ЕХЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ
Абе чета..и не вярвам на ушите си :D :D :D
Локале.. Таз мрена като си я докарал до тебе сигурно за мустаците си я извадил :lol: :lol: :lol: БРАВО ( друго не мога да кажа)

А за мътната вода :cry: Исках да я преслушам нашата Тунджанска мряна
ама тези порои ..и Копринка изпускат.Реката мъкне какво ли не..и къса дигите по пресевните..Просто нямам аквокаде да се заментне..
То страшно направо..
А ти наистина пробвай го това евтино апаратче ,защото тази мрена 400 гр си е направо за музея :D
Или по добре недей ги снима такива ,защото сърцето ми не знам дали ще издържи..
татовамомченценаучибезбройнещаотмоитерепортажидобисмелостоттяхвидячеивБългарияможедаселовирибаскаяккопираабсолютновсичкитемимаршрутиирепортажиипослегипредставикатосвоивМаниятаинаРиба
koko
новобранец
новобранец

Мнение от koko »

ех,локале,прийло ми се мряна рибка,да мина да те взема някой ден след работа и да отидем след бачково да ми покагеш някои мурафети...
бирата от мен...
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”