Помощ за избор на ластик

Модератори: Paublo_Eskobar, emo vasilev

Trout
фен клуб-скобар

Re: Помощ за избор на ластик

Мнение от Trout »

Да ако е кух ще е колмик и 1,5мм. А като го монтирам колко трябва да е оптегнат? на шаранджиския топ сет съм с кух и там ластика е почти свободен, пак ли така да е ?
Изображение
фен клуб-скобар
danata
новобранец
новобранец

Мнение от danata »

Моето мнение е определено да се насочиш към кухите ластици и да пропуснеш хидрото щом искаш да има разтягане и борба.
Имай напредвид ,че не всеки ластик е еднакво мек макар и от една марка.Какво искам да кажа-взимаме кухите на Дренан.Зеленият ,който и с най-малкият размер се усеща доста "по-дървен" от жълтият ,който работи уникално(той е и моят избор за рибилов на шаран) въпреки по-големият диаметър.Следващият червен или оранжев беше не помня отново е "по-дървен".Най-големият на Дренан 3.6 или 3.9 беше(сложил съм го на един маргин за толупи) отново се усеща много мек и работи много плавно.
Тази година както споменах по-горе пробвах малките диаметри на Колмик и останах приятно иненадан.Ако и по-големите диаметри са така то тогава това ти вариант за избор на кух ластик.На Престън също много ми харесаха кухите ластици.
danata
новобранец
новобранец

Мнение от danata »

Има клипчета в тубата как се монтира ластик .Там ще видиш нагледно колко да е обтегнат.Аз ги натягам нормално.Най мразя по врема на риболов от намокряне и разтягане от риби ластика да не се прибира и да виси като на стар дядо х...
Trout
фен клуб-скобар

Мнение от Trout »

А с кухия 1,5мм дали ще може риби до кило примерно да се вадат и без пула бънг, нещо вобще не ми се слага на мачовия топсет
Изображение
фен клуб-скобар
danata
новобранец
новобранец

Мнение от danata »

Ползвал съм го само 2 пъти и риби по-големи от 500-600 не съм улавял и не мога да ти отговоря.
Емил Димитров
фен клуб-скобар
Обратна връзка:

Мнение от Емил Димитров »

Алекс какво те притеснява пулбънга същият като обикновенният, ако искаш ще ти покажа моите как са станали
http://www.krakra-fishing.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
Trout
фен клуб-скобар

Мнение от Trout »

Може да ги видим поне да знам горе доло колко да са натегнати ластиците, ти ползваш ли некой по тънак кух ?
Изображение
фен клуб-скобар
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

danata написа:Има клипчета в тубата как се монтира ластик .Там ще видиш нагледно колко да е обтегнат.Аз ги натягам нормално.Най мразя по врема на риболов от намокряне и разтягане от риби ластика да не се прибира и да виси като на стар дядо х...
Ами режете ги тия върхове колкото трябва :D
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Аватар
SammY
фен клуб-скобар

Мнение от SammY »

Моя 1,5мм кух е хлабав и до сега един път ми е оставал да виси (10-на см) след като скъсах повод 0,11мм в закачка . След 3/4мин. си се прибра просто разтягането му дойде малко в повече и нямах междинна втулка в топ сета. Принципно кухарите се държат по хлабави , а ако не ти хареса винаги можеш да го натегнеш .
п.п. Ма на кой му се реже от щеката :) То направо корем да те заболи , като гледаш , че се скъсява :)
Изображение
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

Да не те боли махай го направо :lol: На Острова отдавна не ловят с върхове,а и не виждам на връх как ще сложиш втулка за кух ластик .
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

Trout написа:А с кухия 1,5мм дали ще може риби до кило примерно да се вадат и без пула бънг, нещо вобще не ми се слага на мачовия топсет
Може, нямаш грижи. Аз 1.5 кух го ползвам точно вместо 1.2 плътен, по реките с близалки до 8гр. и риби до кило са перфектни. Последно се протягах на един распер към 1.2кг, но даже не се наложи да вадя с допълнително коляно.
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Trout
фен клуб-скобар

Мнение от Trout »

Значи за начало ще пробвам без, пък после ще видим
Изображение
фен клуб-скобар
maverini
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от maverini »

chirusa_bg написа:
Trout написа:А с кухия 1,5мм дали ще може риби до кило примерно да се вадат и без пула бънг, нещо вобще не ми се слага на мачовия топсет
Може, нямаш грижи. Аз 1.5 кух го ползвам точно вместо 1.2 плътен, по реките с близалки до 8гр. и риби до кило са перфектни. Последно се протягах на един распер към 1.2кг, но даже не се наложи да вадя с допълнително коляно.
А с по-тежки близалки как ще е,щото аз за плувки 15-20гр съм с 1.6 плътен,иначе засичането е трудно.
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

Няма да стане, мек е. Даже и 1.8 кух не става за тези грамажи 20-30. Пробвано и проверено преди месец. Минах през тези дебелини и се спрях на хлабав 2.1. С 1.8 се получаваше подсечката само след много хамалско засичане, твърде натоварващо и за мен и за щеката.
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Аватар
indalo
фен клуб-скобар

Мнение от indalo »

Добре Владе, а защо е нужно да се монтира на обикновен бънг, а не на пулабънг и да се вади като с директен, като хората са го измислили. Още повече, че 1,5 кух не мисе връзва да отговара на 1,2 латекс, а по скоро на единичка.
Чудя се луд ли съм или не съм.
Не мога да спя преди риболов и това си е........
http://www.krakra-fishing.com/wp-conten ... /03/kf.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов с щека, уип и директен”