Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на болонезе
naRiba.com

Форум

Болонезе Тика
Модератори: Paublo_Eskobar, emo vasilev
-
- разбира нещата
Re: Болонезе Тика
имах предвид че ако фактор е цената ,болонезите на мило в момента са приемливи..Знам че колегата си търси точно Тика но просто го предложих като вариант..Предложих Тика Испират като нещо средно между сигнал и уондър..Имал съм уондъра а сега имам и иснпират и от това правя сравнение между двата модела..
batvanko1 написа:В "МилоБг" нещо не успявам да открия Тика ? http://www.milobg.com/index.php?route=p ... path=49_21" onclick="window.open(this.href);return false;ionko_terziev написа:Не изключвай и инспират и стандарт..Ако имаш възможност разгледай и тях а и Мило в момента имат много добри цени..

-
- новобранец
Благодаря ви колеги насоките ми вече са към wonder и Signal! Който е ползвал сигнала искам да ми разясни параболичен ли е стоя и дали е много мека в сравнение с wonder . Защото нямам възможност да пипна Signala защото я няма налична и мога само да си я поръчам.Така че някои ако е притежавал тази пръчка или я е пипал нека каже своите впечетления благодаря ви много. Поздрави .
- batvanko1
- ще става разбирач
Строят на Signala наистина е параболичен - имам го на 5м. wonder-а е по-скоро с върхова акция и е значително по-корава гега от сигнала. Моите лични предпочитания са към сигнал - с лекота работи както с 1гр. плувка, така и с по-тежки ваглери, ловиш и уклеи с удоволствие и борбени мрени и морунажи. Разбира се всичко това е мое мнение с което не ангажирам никой, и не претендирам за изчерпателност. Истината е, че която и болонеза да избереш на Тика, няма да сбъркаш. Някой беше препоръчал и Арес, която също е прекрасна пръчка. Наслука.
Рибата винаги е била активна или вчера или днес, но на друго място.
- batvanko1
- ще става разбирач
miro253 написа:batvanko1 написа:В "МилоБг" нещо не успявам да открия Тика ? http://www.milobg.com/index.php?route=p ... path=49_21" onclick="window.open(this.href);return false;ionko_terziev написа:Не изключвай и инспират и стандарт..Ако имаш възможност разгледай и тях а и Мило в момента имат много добри цени..Там има само Milo, но нещо асортимента доста е намалял. Просто колегата препоръчва да не е Тика.
Моя грешка. Не съм разбрал колегата.
Рибата винаги е била активна или вчера или днес, но на друго място.
- tamihal
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Пробвай Swing, на 6 м., хвани 4-5 риби и ще разбереш къде е истината....
Имай в предвид, че тя е 3-18...а Powerful е дори 1-15 ...сигурно има, защо да е така...
Само може би, Signal, се доближава, като долна граница, до първите две....и ако някога, счупиш пръчка от силен замах(не дай боже), за да достигнеш, по-голяма дистанция, да знаеш, че пръчката просто не е била за плувка 1-1,5 гр. и тогава разбираш, че тези обозначения, не са току така сложени...
Имай в предвид, че тя е 3-18...а Powerful е дори 1-15 ...сигурно има, защо да е така...

Само може би, Signal, се доближава, като долна граница, до първите две....и ако някога, счупиш пръчка от силен замах(не дай боже), за да достигнеш, по-голяма дистанция, да знаеш, че пръчката просто не е била за плувка 1-1,5 гр. и тогава разбираш, че тези обозначения, не са току така сложени...

Ей тук има много истина.tamihal написа:Пробвай Swing, на 6 м., хвани 4-5 риби и ще разбереш къде е истината....
Имай в предвид, че тя е 3-18...а Powerful е дори 1-15 ...сигурно има, защо да е така...![]()
Не трябва да се свързва акцията на болонезата с нейната здравина. Абе направо ще си го кажа: с посочените критерий от колегата за избор на болонеза Уондъра, според мен не е правилния избор.
номер 1 на тиките за мен е технум.имам я на 6 метра и съм много доволен .вадя риби по 2 кила и няма проблеми .
много лека и стегната въдица .
много лека и стегната въдица .
най добрия модел на марката е ТИКА СИГНАЛ 6М
За 9 години съм имал:
- два пъти Тика Уондър - един път на 6 метра, един път на 7 метра
- два пъти Тика Суинг
- два пъти Тика Техниум
- един път Тика Сигнал
Имал съм ги по два пъти, защото ловя с тях, нещо не ми допада, натежават ми и ги продавам. Купувам друг модел. Не ми допада, пак се връщам на стария.
Уондъра е твърдо болонезе - продадох ги, защото имах много откачания на риби при риболов на скобар. Откачанията ги намалих до 1%, когато просто смених оригиналния връх с по-мек. Обаче тогава се получи така, че вадя рибата само на връх, а не с цялата въдица - промени се строя на въдицата, стана наистина върхов строй.
Въдицата не се криви, а само връхчето. Но имаше ефект - скобарите в силно течение вече не се откачаха. Скобара си иска по-мека въдичка.
Взех едно лято Сигнал. Наистина параболичен строй на 6 метра, няма нищо общо с Уондър или Техниум. Обаче почна да се лющи лака върху лепенката, сам, без някаква намеса. Продадох я.
После минах два пъти през Суинг. Първата я продадох, защото нещо не ми вървеше с нея - усещах го. Взех си втора, а първата продадох на половин цена.
Със Суинг - тук се искат здрави нерви при вадене на едра риба. Кефа е неописуем! Лека параболична въдица. Последните снадки се гънат здраво. Карбона е прешлайфън, а самото му пипане е невероятно - уникална въдица. Да, ама я продадох. Причината - по-едрите риби в бясно течение ме разиграваха много и си правеха каквото искат. Обаче нямах откачания на никаква риба. Суинга позволява употребата на тънки основни влакна и тънки поводи, а това е голям плюс понякога.
След Суинга минах два пъти през Техниум на 7 метра - първата продадох, защото бях малко в затруднено финансово положение. След две години пак се върнах на Техниум на 7 метра - позволява употреба на тънки основни линии и тънки поводи. Чудесен контрол над линията и над уловената риба, дори и в силно течение. Болото позволява да се лови и на 6 метра - вкарва се едното коляно, лака на водача леко се заклинва в първото и си лови човек и на 6 метра. Няма проблем - често го правя.
Едно боло на 7 метра винаги можеш да го направиш на 6, но обратното не може. На 7 метра имаш невероятен контрол над плувката, ако ловиш навътре в реката. Вярно, малко натежава, но няма леко боло на 7 метра. Мисля, че съм намерил правилното болонезе - след 9 години на лутане, проби и грешки, продажби, опаковане, ЕКОНТ, телефони, пазарлъци.
Ариес - само съм разпъвал при Алфишерман в София, не знам как ще се справя.
Стандарт - пак само в магазин.
Препоръчвам ти, ако не ти трябва боло на 7 метра, да се насочиш към 6 метра Техниум. Считам, че ще останеш доволен. За още по-голям кеф и леко зацапване на гащите - Суинг на 6 метра - много тънка в основата, че забравих да кажа, не уморява ръката!!!
НО, ти си решаваш - препоръчвам ти и да ги видиш на живо, да разклатиш, да сложиш макара и да си решиш сам.
Успех!
- два пъти Тика Уондър - един път на 6 метра, един път на 7 метра
- два пъти Тика Суинг
- два пъти Тика Техниум
- един път Тика Сигнал

Имал съм ги по два пъти, защото ловя с тях, нещо не ми допада, натежават ми и ги продавам. Купувам друг модел. Не ми допада, пак се връщам на стария.
Уондъра е твърдо болонезе - продадох ги, защото имах много откачания на риби при риболов на скобар. Откачанията ги намалих до 1%, когато просто смених оригиналния връх с по-мек. Обаче тогава се получи така, че вадя рибата само на връх, а не с цялата въдица - промени се строя на въдицата, стана наистина върхов строй.

Взех едно лято Сигнал. Наистина параболичен строй на 6 метра, няма нищо общо с Уондър или Техниум. Обаче почна да се лющи лака върху лепенката, сам, без някаква намеса. Продадох я.
После минах два пъти през Суинг. Първата я продадох, защото нещо не ми вървеше с нея - усещах го. Взех си втора, а първата продадох на половин цена.
Със Суинг - тук се искат здрави нерви при вадене на едра риба. Кефа е неописуем! Лека параболична въдица. Последните снадки се гънат здраво. Карбона е прешлайфън, а самото му пипане е невероятно - уникална въдица. Да, ама я продадох. Причината - по-едрите риби в бясно течение ме разиграваха много и си правеха каквото искат. Обаче нямах откачания на никаква риба. Суинга позволява употребата на тънки основни влакна и тънки поводи, а това е голям плюс понякога.
След Суинга минах два пъти през Техниум на 7 метра - първата продадох, защото бях малко в затруднено финансово положение. След две години пак се върнах на Техниум на 7 метра - позволява употреба на тънки основни линии и тънки поводи. Чудесен контрол над линията и над уловената риба, дори и в силно течение. Болото позволява да се лови и на 6 метра - вкарва се едното коляно, лака на водача леко се заклинва в първото и си лови човек и на 6 метра. Няма проблем - често го правя.
Едно боло на 7 метра винаги можеш да го направиш на 6, но обратното не може. На 7 метра имаш невероятен контрол над плувката, ако ловиш навътре в реката. Вярно, малко натежава, но няма леко боло на 7 метра. Мисля, че съм намерил правилното болонезе - след 9 години на лутане, проби и грешки, продажби, опаковане, ЕКОНТ, телефони, пазарлъци.
Ариес - само съм разпъвал при Алфишерман в София, не знам как ще се справя.
Стандарт - пак само в магазин.
Препоръчвам ти, ако не ти трябва боло на 7 метра, да се насочиш към 6 метра Техниум. Считам, че ще останеш доволен. За още по-голям кеф и леко зацапване на гащите - Суинг на 6 метра - много тънка в основата, че забравих да кажа, не уморява ръката!!!
НО, ти си решаваш - препоръчвам ти и да ги видиш на живо, да разклатиш, да сложиш макара и да си решиш сам.
Успех!
прав си за сигнала колега , че се лющи лака , имах 5-ца сигнал и наистина се налющи , ловил съм и с техниума на приятел и мога да кажа ,че почти няма разлика между техниум и сигнал ,техниума е леко с по върхова акция , и е с къси водачи ,затова предпочитам сигнала, ареса е много лек и фин , но като видях това лято на дунава как един колега си го строши при замятане и то от 3-та секция , беше като срязано с бръснач
Аз нямам тика , но от всички тики които съм държал мога смело да заявя , че техниума е най-добрата.
И при мен Signal-a се лющи,аз съм много доволен от него,а според много колеги е най-добрата болонеза на Tica.