Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Въдици и макари
naRiba.com

Форум

Избор на фидер
Модератор: sapuna
Избор на фидер
Здравейте мисля да си купя фидер но незнам с какви размери да е и акция и т.н ще ловя предимно каракуда и платика ако може да ме опътите кум някои прът с каква дължина акция т.н.Ще ловя предимно на яз.Сопот и на по-малки водоеми около Ловеч
Мерси!!!!
Мерси!!!!
- azareus
- ще става разбирач
Re: Избор на фидер
Не си споменал бюджет за въдицата, но ето ти едно бюджетно предложение от което много колеги са доволни: http://megafishing.bg/product/3580/fide ... -3-9m.html" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false; , а това: http://megafishing.bg/product/3048/fide ... 3-66m.html" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false; е въдицата, която ползвам аз и съм повече от доволен. Успех в избора!
"Основен недостатък на човека е, че не предвижда буря, когато времето е хубаво..." /Макиавели/
Аз ще ловя за пръв път с фидер мисля да си закупя някои фидер "куча марка" които е около 40 лева и търся нещо такова
Значи няма смисъл да се захващаш,със тая куче марка само ще си дадеш тия 40 кинта и бързо ще се откажеш от тоя риболов.
Със Приятели за Риба-БЕЗЦЕННО!
- azareus
- ще става разбирач
При това положение не ти е нужно мнение за въдицата, а просто отиваш в първият риболовен магазин и ги помоли да ти дадат най-евтиният фидер, който имат.okotito написа:Аз ще ловя за пръв път с фидер мисля да си закупя някои фидер "куча марка" които е около 40 лева и търся нещо такова
"Основен недостатък на човека е, че не предвижда буря, когато времето е хубаво..." /Макиавели/
- boreto1
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Търси бутника в момента продава много хубав фидер на доста ниска цена -няма да съжаляваш въобщеokotito написа:Аз ще ловя за пръв път с фидер мисля да си закупя някои фидер "куча марка" които е около 40 лева и търся нещо такова
- hshopov
- разбира нещата
Ако продължаваш да държиш на КУЧЕ марка,просто се порови в обявите на форума(продавам). Ще намериш фидери и под 40 лева!
Malemi написа:коркоман принципно са хубава марка , вярвам им
- Port_Royal
- разбира нещата
Напълно подкрепям колегата с отговора по темата за избор на фидер.Tеди написа:Значи няма смисъл да се захващаш,със тая куче марка само ще си дадеш тия 40 кинта и бързо ще се откажеш от тоя риболов.

Бъди себе си, доверявай се на вълшебството, следвай сърцето си, мечтай по много и се забавлявай!
-
- научил се да хвърля
Колеги, може ли някой да изкаже мнение за пръчките от типа мач-фидер? И по специално за тази на Енерго Тийм. Благодаря!
- Port_Royal
- разбира нещата
Колега според мен двата типа риболов се различават много и аз не бих си купил такъв тип пръчка,който си посочил.Мач и фидер по-отделно най добре,но ако ти харесва на теб тази пръчка си я купи.Мое мнение.Успех!NikolaiManolov написа: мнение за пръчките от типа мач-фидер?

Бъди себе си, доверявай се на вълшебството, следвай сърцето си, мечтай по много и се забавлявай!
- hshopov
- разбира нещата
Много си прав,колега и аз също съм на това мнение!Port_Royal написа:Колега според мен двата типа риболов се различават много и аз не бих си купил такъв тип пръчка,който си посочил.Мач и фидер по-отделно най добре,но ако ти харесва на теб тази пръчка си я купи.Мое мнение.Успех!NikolaiManolov написа: мнение за пръчките от типа мач-фидер?![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Подкрепям мнението, че най-добре е да не се смесват нещата. Удоволствието е пълно, когато си с подходящ такъм. Без да съм ползвал съответната пръчка, смятам, че не е правилен избор.
-
- научил се да хвърля
Честита Нова Година, колеги! Благодаря Ви за мненията и дано да сте много щастливи през 2015 г! Имам и друг въпрос? Има ли някой, който да е ползвал фидер за риболов на плувка и какво може да кажете по този въпрос? Аз лично ловя на дистанция около 15-20 метра и си мисля дали да не пробвам такъв вариант. Основната риба, която търся е шаран. Използвам подвижни неутежнени плувки около 3-4 грама. Идеята ми е, че един хубав фидер може да ми служи добре, ако ловя едри шарани близо до брега на плувка. Другото, което ми харесва при фидерите е, че имат повече резервни върхове, а мача като го счупиш-става много неприятно.
-
- Модератор
За много години колеги !NikolaiManolov написа:... Има ли някой, който да е ползвал фидер за риболов на плувка и какво може да кажете по този въпрос? ... Другото, което ми харесва при фидерите е, че имат повече резервни върхове, а мача като го счупиш-става много неприятно.
Първия въпрос - става за плувка, но с доста компромиси. За да има добър кастинг трябва да се поставят тежки плувки. Но наистина тежки, защото фидера е проектиран да изхвърля хранилки с храна. С лека плувка дистанцията е доста по-къса и не може да замени мача.
Второто, което съм цитирал е "резервните върхове". Ами те не са резервни. Това са връхчета с различен тест на сгъване и се използват в различни ситуации. По подобие на плувките с различен грамаж.
- hshopov
- разбира нещата
абсолютно си прав,колега! мача си е мач...фидера си е фидер!dantho.mihov написа:За много години колеги !NikolaiManolov написа:... Има ли някой, който да е ползвал фидер за риболов на плувка и какво може да кажете по този въпрос? ... Другото, което ми харесва при фидерите е, че имат повече резервни върхове, а мача като го счупиш-става много неприятно.
Първия въпрос - става за плувка, но с доста компромиси. За да има добър кастинг трябва да се поставят тежки плувки. Но наистина тежки, защото фидера е проектиран да изхвърля хранилки с храна. С лека плувка дистанцията е доста по-къса и не може да замени мача.
Второто, което съм цитирал е "резервните върхове". Ами те не са резервни. Това са връхчета с различен тест на сгъване и се използват в различни ситуации. По подобие на плувките с различен грамаж.