Новите приключения на "баш_майстора"

Модератори: bobopeli, sapuna

Публикувай отговор
Аватар
dancho.danev
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Re: Новите приключения на "баш_майстора"

Мнение от dancho.danev »

Браво бе майсторе евала ти за майсторлъка :smt023 :smt023 :smt023 Голямо опъване е било но си го извадил.
Аватар
баш_майстора
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от баш_майстора »

По-скоро късмет, Данчо. Иначе опъването наистина си го биваше. :wink: Вадил съм 3 кила балканка с УЛ (0,5-3 гр.) и излезе за около 5 минути, вадил съм и 5 кила щука за това време, ама 15-20 минути не ми се беше налагало да боря риба. :D Следващият път дано е соме с тези размери. :fishing6:
"Няма риба в реката, само пъстърва, откакто се появи тя и изяде всичката друга риба..."
Аватар
dancho.danev
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от dancho.danev »

Баш Майсторе искрено и от сърце ти пожелавам да ти клъвне СОМ с килата на тоя толуп, но на правилната въдица и с правилния брейд. Защото ако е на тази ще си останеш само с дърпането и високия адреналин.
Хайде :drinkers: и на слука
psaras
новобранец
новобранец

Мнение от psaras »

Уникално!

Поздравления за улова и от мен.
Аватар
баш_майстора
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от баш_майстора »

Блага коледна писаровска щучка, мили ми другарчета. :D 70 сантиметра показа метъра, килограми неизвестни, предполагам около 2-та, може и малце отгоре. :wink: Удари по обяд, на третото хвърляне, на клатушка с единична кука и силикон отзад, на суууупер бавна проводка с тътрузене по дюшемето.
Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение
Тва май ми беше закриването за тая година. Като гледам кво е навън, най-вероятно ше прекарам оставащите дни на дивана пред телевизора. :lol:
"Няма риба в реката, само пъстърва, откакто се появи тя и изяде всичката друга риба..."
jivko.uzunov
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от jivko.uzunov »

Добро закриване!!! :smt023
Само да не забравиш виното за пред телевизора :drinkers:
Аватар
G.Petkov
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от G.Petkov »

Не съм от гилдията на спинингистите, ама видях гъби :D ,
А щом има "гъби и риби" и аз се присъединявам към феновете :wink: !
Аватар
StaAnt
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от StaAnt »

Браво колега.Красива щука,а откъм килограми си доста скромен.69сантиметрова щука ми показа 4.100кг.Поздрави и за напред още по :fishing6: .
Аватар
баш_майстора
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от баш_майстора »

StaAnt написа:...а откъм килограми си доста скромен.69сантиметрова щука ми показа 4.100кг...
Зависи от рибата. Обикновено 4-килограмовите са около 80 сантиметра. Тази не съм я теглил, но няма как да беше повече от 3 кила, че даже и по-малко. Поздрави и наслука на всички! :)
Аватар
баш_майстора
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от баш_майстора »

Не че има нещо за похвалване, но поне да се покажем, че не сме си стояли по къщите. Мястото е добрепознатото на мнозина пристанище на Порто Куфо, време перфектно, компания на ниво, риби никакви. :lol: Емануил спаси честта на групата с един паламуд, малко преди тръгване към София.
Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение
desi
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от desi »

Красота. Как са успели гърците да поддържат така чисто и подредено крайбрежните си райони?!
Аватар
баш_майстора
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от баш_майстора »

Просто е - не цапат като нас. :wink:
Аватар
баш_майстора
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от баш_майстора »

Най-после открих! :D Вчера към 14,30 акостирах на реката. Началото не беше особено обнадеждаващо - дребни рибки, които само почукваха примамките, без да се закачат. Първата риба за деня. :lol:
Изображение
До към 16 ч. успях да уловя само още една мерна балканка на Декатлонска блесна № 3.
Изображение
Похвърлях още около час и вече наближаваше време да поемам към София. Реших да спра, като за последно, на едно перспективно място за 5-10 минути. На второ подаване се вдигна хубава риба, но не атакува примамката. Дойде до краката ми и като ме видя се върна в укритието си. Смених воблера и историята се повтори - съпровождане до пред мен без атака и обратно в хралупката. В следващия половин час смених още 4-5 примамки, но атака не последва. Вече се канех да тръгвам, когато погледа ми се спря на един воблер, на който и друг път съм имал успех, въпреки че е далече от представата ми за пъстървов воблер. Заметнах и започнах бавно да обирам срещу течението, като редувах туичове и паузи. Тук явно нервите не й издържаха и удари. След 5 минути борба беше в кепа. Малко омазах снимането, но беше се смрачило, а и явно адреналина си каза думата. :oops:
Изображение

Изображение

Изображение

Изображение
Ето го и воблера - 5-сантиметров Джойнтед Шад Рап! :lol:
Изображение
След този излет, обаче, си давам дума повече да не ловя, поне не пъстърва, на монофил. Докато сглобявах такъма ме домързя да връзвам ФК лидер на някоя от макарите с плетеняк и монтирах новия Заубер с навито на него Фокус 0,16. Макарата я имам от почти половин година и още не я бях пробвал та реших да й направя сефтето. Проблем с ваденето на рибата нямаше, влакното беше чисто ново и издържа безпроблемно, но удоволствието от ваденето и най-вече от самия удар, нямат нищо общо с тези при плетеняка. Въдицата, която ползвам е доста бавна и параболична и това комбинирано с разтегливостта на монофила развалят удоволствието. Затова от тук-нататък само конец! :D
kevlar
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от kevlar »

баш_майстора написа:Най-после открих! :D Вчера към 14,30 акостирах на реката. Началото не беше особено обнадеждаващо - дребни рибки, които само почукваха примамките, без да се закачат. Първата риба за деня. :lol:
Изображение
До към 16 ч. успях да уловя само още една мерна балканка на Декатлонска блесна № 3.
Изображение
Похвърлях още около час и вече наближаваше време да поемам към София. Реших да спра, като за последно, на едно перспективно място за 5-10 минути. На второ подаване се вдигна хубава риба, но не атакува примамката. Дойде до краката ми и като ме видя се върна в укритието си. Смених воблера и историята се повтори - съпровождане до пред мен без атака и обратно в хралупката. В следващия половин час смених още 4-5 примамки, но атака не последва. Вече се канех да тръгвам, когато погледа ми се спря на един воблер, на който и друг път съм имал успех, въпреки че е далече от представата ми за пъстървов воблер. Заметнах и започнах бавно да обирам срещу течението, като редувах туичове и паузи. Тук явно нервите не й издържаха и удари. След 5 минути борба беше в кепа. Малко омазах снимането, но беше се смрачило, а и явно адреналина си каза думата. :oops:
Изображение

Изображение

Изображение

Изображение
Ето го и воблера - 5-сантиметров Джойнтед Шад Рап! :lol:
Изображение
След този излет, обаче, си давам дума повече да не ловя, поне не пъстърва, на монофил. Докато сглобявах такъма ме домързя да връзвам ФК лидер на някоя от макарите с плетеняк и монтирах новия Заубер с навито на него Фокус 0,16. Макарата я имам от почти половин година и още не я бях пробвал та реших да й направя сефтето. Проблем с ваденето на рибата нямаше, влакното беше чисто ново и издържа безпроблемно, но удоволствието от ваденето и най-вече от самия удар, нямат нищо общо с тези при плетеняка. Въдицата, която ползвам е доста бавна и параболична и това комбинирано с разтегливостта на монофила развалят удоволствието. Затова от тук-нататък само конец! :D

Kолега,cамо да попитам, въдицата ти лайт или ултра лайт e?
''Времето е в нас и ние сме във времето,то нас обръща и ние него обръщаме'' - Васил Левски
Аватар
баш_майстора
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от баш_майстора »

Да, УЛ е, това е въдицата:
http://fion.ru/obzor/178/
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”