Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Новите приключения на "баш_майстора"
- dancho.danev
- научил се да хвърля
Re: Новите приключения на "баш_майстора"
Браво бе майсторе евала ти за майсторлъка
Голямо опъване е било но си го извадил.

- баш_майстора
- сериозен играч
- Обратна връзка:
По-скоро късмет, Данчо. Иначе опъването наистина си го биваше.
Вадил съм 3 кила балканка с УЛ (0,5-3 гр.) и излезе за около 5 минути, вадил съм и 5 кила щука за това време, ама 15-20 минути не ми се беше налагало да боря риба.
Следващият път дано е соме с тези размери. 

"Няма риба в реката, само пъстърва, откакто се появи тя и изяде всичката друга риба..."
- dancho.danev
- научил се да хвърля
Баш Майсторе искрено и от сърце ти пожелавам да ти клъвне СОМ с килата на тоя толуп, но на правилната въдица и с правилния брейд. Защото ако е на тази ще си останеш само с дърпането и високия адреналин.
Хайде
и на слука
Хайде

Уникално!
Поздравления за улова и от мен.
Поздравления за улова и от мен.
- баш_майстора
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Блага коледна писаровска щучка, мили ми другарчета.
70 сантиметра показа метъра, килограми неизвестни, предполагам около 2-та, може и малце отгоре.
Удари по обяд, на третото хвърляне, на клатушка с единична кука и силикон отзад, на суууупер бавна проводка с тътрузене по дюшемето.

Тва май ми беше закриването за тая година. Като гледам кво е навън, най-вероятно ше прекарам оставащите дни на дивана пред телевизора.

Тва май ми беше закриването за тая година. Като гледам кво е навън, най-вероятно ше прекарам оставащите дни на дивана пред телевизора.

"Няма риба в реката, само пъстърва, откакто се появи тя и изяде всичката друга риба..."
-
- сериозен играч
Добро закриване!!!
Само да не забравиш виното за пред телевизора

Само да не забравиш виното за пред телевизора

- G.Petkov
- и господ не е толокова добър
Не съм от гилдията на спинингистите, ама видях гъби
,
А щом има "гъби и риби" и аз се присъединявам към феновете
!

А щом има "гъби и риби" и аз се присъединявам към феновете

- StaAnt
- ще става разбирач
Браво колега.Красива щука,а откъм килограми си доста скромен.69сантиметрова щука ми показа 4.100кг.Поздрави и за напред още по
.

- баш_майстора
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Зависи от рибата. Обикновено 4-килограмовите са около 80 сантиметра. Тази не съм я теглил, но няма как да беше повече от 3 кила, че даже и по-малко. Поздрави и наслука на всички!StaAnt написа:...а откъм килограми си доста скромен.69сантиметрова щука ми показа 4.100кг...

- баш_майстора
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Не че има нещо за похвалване, но поне да се покажем, че не сме си стояли по къщите. Мястото е добрепознатото на мнозина пристанище на Порто Куфо, време перфектно, компания на ниво, риби никакви.
Емануил спаси честта на групата с един паламуд, малко преди тръгване към София.

Красота. Как са успели гърците да поддържат така чисто и подредено крайбрежните си райони?!
- баш_майстора
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Просто е - не цапат като нас. 

- баш_майстора
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Най-после открих!
Вчера към 14,30 акостирах на реката. Началото не беше особено обнадеждаващо - дребни рибки, които само почукваха примамките, без да се закачат. Първата риба за деня. 

До към 16 ч. успях да уловя само още една мерна балканка на Декатлонска блесна № 3.

Похвърлях още около час и вече наближаваше време да поемам към София. Реших да спра, като за последно, на едно перспективно място за 5-10 минути. На второ подаване се вдигна хубава риба, но не атакува примамката. Дойде до краката ми и като ме видя се върна в укритието си. Смених воблера и историята се повтори - съпровождане до пред мен без атака и обратно в хралупката. В следващия половин час смених още 4-5 примамки, но атака не последва. Вече се канех да тръгвам, когато погледа ми се спря на един воблер, на който и друг път съм имал успех, въпреки че е далече от представата ми за пъстървов воблер. Заметнах и започнах бавно да обирам срещу течението, като редувах туичове и паузи. Тук явно нервите не й издържаха и удари. След 5 минути борба беше в кепа. Малко омазах снимането, но беше се смрачило, а и явно адреналина си каза думата.

Ето го и воблера - 5-сантиметров Джойнтед Шад Рап!

След този излет, обаче, си давам дума повече да не ловя, поне не пъстърва, на монофил. Докато сглобявах такъма ме домързя да връзвам ФК лидер на някоя от макарите с плетеняк и монтирах новия Заубер с навито на него Фокус 0,16. Макарата я имам от почти половин година и още не я бях пробвал та реших да й направя сефтето. Проблем с ваденето на рибата нямаше, влакното беше чисто ново и издържа безпроблемно, но удоволствието от ваденето и най-вече от самия удар, нямат нищо общо с тези при плетеняка. Въдицата, която ползвам е доста бавна и параболична и това комбинирано с разтегливостта на монофила развалят удоволствието. Затова от тук-нататък само конец!

До към 16 ч. успях да уловя само още една мерна балканка на Декатлонска блесна № 3.

Похвърлях още около час и вече наближаваше време да поемам към София. Реших да спра, като за последно, на едно перспективно място за 5-10 минути. На второ подаване се вдигна хубава риба, но не атакува примамката. Дойде до краката ми и като ме видя се върна в укритието си. Смених воблера и историята се повтори - съпровождане до пред мен без атака и обратно в хралупката. В следващия половин час смених още 4-5 примамки, но атака не последва. Вече се канех да тръгвам, когато погледа ми се спря на един воблер, на който и друг път съм имал успех, въпреки че е далече от представата ми за пъстървов воблер. Заметнах и започнах бавно да обирам срещу течението, като редувах туичове и паузи. Тук явно нервите не й издържаха и удари. След 5 минути борба беше в кепа. Малко омазах снимането, но беше се смрачило, а и явно адреналина си каза думата.

Ето го и воблера - 5-сантиметров Джойнтед Шад Рап!

След този излет, обаче, си давам дума повече да не ловя, поне не пъстърва, на монофил. Докато сглобявах такъма ме домързя да връзвам ФК лидер на някоя от макарите с плетеняк и монтирах новия Заубер с навито на него Фокус 0,16. Макарата я имам от почти половин година и още не я бях пробвал та реших да й направя сефтето. Проблем с ваденето на рибата нямаше, влакното беше чисто ново и издържа безпроблемно, но удоволствието от ваденето и най-вече от самия удар, нямат нищо общо с тези при плетеняка. Въдицата, която ползвам е доста бавна и параболична и това комбинирано с разтегливостта на монофила развалят удоволствието. Затова от тук-нататък само конец!

баш_майстора написа:Най-после открих!Вчера към 14,30 акостирах на реката. Началото не беше особено обнадеждаващо - дребни рибки, които само почукваха примамките, без да се закачат. Първата риба за деня.
Похвърлях още около час и вече наближаваше време да поемам към София. Реших да спра, като за последно, на едно перспективно място за 5-10 минути. На второ подаване се вдигна хубава риба, но не атакува примамката. Дойде до краката ми и като ме видя се върна в укритието си. Смених воблера и историята се повтори - съпровождане до пред мен без атака и обратно в хралупката. В следващия половин час смених още 4-5 примамки, но атака не последва. Вече се канех да тръгвам, когато погледа ми се спря на един воблер, на който и друг път съм имал успех, въпреки че е далече от представата ми за пъстървов воблер. Заметнах и започнах бавно да обирам срещу течението, като редувах туичове и паузи. Тук явно нервите не й издържаха и удари. След 5 минути борба беше в кепа. Малко омазах снимането, но беше се смрачило, а и явно адреналина си каза думата.![]()
Ето го и воблера - 5-сантиметров Джойнтед Шад Рап!![]()
Kолега,cамо да попитам, въдицата ти лайт или ултра лайт e?
''Времето е в нас и ние сме във времето,то нас обръща и ние него обръщаме'' - Васил Левски
- баш_майстора
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Да, УЛ е, това е въдицата:
http://fion.ru/obzor/178/
http://fion.ru/obzor/178/