Помощ за избор на ластик
Модератори: Paublo_Eskobar, emo vasilev
- indalo
- фен клуб-скобар
Re: Помощ за избор на ластик
Добре Владе, а защо е нужно да се монтира на обикновен бънг, а не на пулабънг и да се вади като с директен, като хората са го измислили. Още повече, че 1,5 кух не мисе връзва да отговара на 1,2 латекс, а по скоро на единичка.
Чудя се луд ли съм или не съм.
Не мога да спя преди риболов и това си е........
http://www.krakra-fishing.com/wp-conten ... /03/kf.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.krakra-fishing.com/wp-conten ... /03/kf.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
- SammY
- фен клуб-скобар
Въпроса не е към мен , но и аз ще отговоря
Имам пул бънг приготвен за мачовия топ сет , но не го слагам , защото е по тежък от обикновенния и това не ме кефи . Другото е че евентуално , ако потрябва си е риск да "форсираш" рибата с мачов топ сет . На състезания риска си струва , но при свободен риболов по добре да почакам малко повече да се измори рибата 

- indalo
- фен клуб-скобар
Благодаря за изчерпателното мнение, все пак чакам и Чири да се изкаже.
Последно промяна от indalo на Пон Дек 29, 2014 9:06 am, променено общо 1 път.
- izzyone
- фен клуб-скобар
Всъщност натоварването , респективно риска за щеката е по-голям когато вадиш риба на повече колена отколкото ако разглобиш на 3то. А за "форсирането" - и без пул бънг ако я напъваш мисля че риска е даже по голям. Гледах един клип с Томи Пикеринг, в който обясняваше че рибата не се дърпа с изтегляне на ластика, а ластика се изтегля постепенно с приближаването на рибата към теб. В общи линии ние тука можем да си говорим надълго и нашироко но колегата да си преценява. При положение че пул-бънговете а в последно време и пула-китовете са измислени точно заради разтегливостта на кухите ластици, май те са по-добрия вариант.
“There is nothing noble in being superior to your fellow man. True nobility is being superior to your former self.”
Ernest Hemingway
Ernest Hemingway
- SammY
- фен клуб-скобар
Абе истината е различна за всеки
Аз лично не бих вдигнал цялата щека за да си извадя рибата . Ще издърпам топ сета на зад и ще хвана ластика с ръка ( колкото и каруцарски да звучи ) . В горното си мнение съм забрави да спомена и дълбочината ... много рядко ми се случва да ловя на 3-то коляно , което също обезмисля иначе хубавата система .

-
- разбира нещата
Има пул-бънгове за дълбока вода, които се слагат на 4-то, 5-то коляно и т.н. Има и кухари по 5м, така че проблема с пул-бънга на 3-то коляно и голямата дълбочина е решен. Всеки сам решава как да лови 

- indalo
- фен клуб-скобар
Абсолютно споделям.izzyone написа:Всъщност натоварването , респективно риска за щеката е по-голям когато вадиш риба на повече колена отколкото ако разглобиш на 3то. А за "форсирането" - и без пул бънг ако я напъваш мисля че риска е даже по голям. Гледах един клип с Томи Пикеринг, в който обясняваше че рибата не се дърпа с изтегляне на ластика, а ластика се изтегля постепенно с приближаването на рибата към теб. В общи линии ние тука можем да си говорим надълго и нашироко но колегата да си преценява. При положение че пул-бънговете а в последно време и пула-китовете са измислени точно заради разтегливостта на кухите ластици, май те са по-добрия вариант.
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Ивкин, няма причина. Мога да ти кажа аз, защо не съм ги сложил на пула бънг.
Първо защото масово ловя на 4-то коляно и пулата ми идва излишна.
Второ, защото в момента имам безброй топ сети и за всеки риболов си подбирам такъв, че масовите риби да се вадят удобно без нужда от пула, а ако има бонуси ставам прав или добавям коляно. (Никога не ми се е налагало да вадя риба на цяла щека.)
Трето, защото не ловя шарани по състезания.
Четвърто, защото почти не ходя на водоеми, на които може да ме изненада шаран. Или ги има масово и ги ловя с шарански ластик или ги няма и няма нужда от застраховка.
Пето, защото съм стиснат и не искам зорлем да си скъсявам ластика.
Честно, за моя риболов нямам нужда от това. Вече повече от година имам топ сети подходящи за дупчене, но не намирам нужда да ги правя, а несъмнено пула сет е много по-удобно от пула бънг.
Първо защото масово ловя на 4-то коляно и пулата ми идва излишна.
Второ, защото в момента имам безброй топ сети и за всеки риболов си подбирам такъв, че масовите риби да се вадят удобно без нужда от пула, а ако има бонуси ставам прав или добавям коляно. (Никога не ми се е налагало да вадя риба на цяла щека.)
Трето, защото не ловя шарани по състезания.
Четвърто, защото почти не ходя на водоеми, на които може да ме изненада шаран. Или ги има масово и ги ловя с шарански ластик или ги няма и няма нужда от застраховка.
Пето, защото съм стиснат и не искам зорлем да си скъсявам ластика.
Честно, за моя риболов нямам нужда от това. Вече повече от година имам топ сети подходящи за дупчене, но не намирам нужда да ги правя, а несъмнено пула сет е много по-удобно от пула бънг.
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
- SammY
- фен клуб-скобар
Е така е най-готино ... живот и здраве като прибавя още 2 мачови топ сета и няма да търся универсалностchirusa_bg написа: ...имам безброй топ сети и за всеки риболов си подбирам такъв, че масовите риби да се вадят удобно без нужда от пула, а ако има бонуси ставам прав или добавям коляно...

- indalo
- фен клуб-скобар
Благодаря ти Владе , винаги съм знал че си гоуем. 

Значи поръчах 1,5мм кух, за начало ще пробвам без пулабънг, па ако не става ще сложа.Така е аз навремето си продадох другите мачови топ сети и сега че се мъчим с един 

-
- сериозен играч
chirusa_bg написа: Пето, защото съм стиснат и не искам зорлем да си скъсявам ластика.
е с това не съм съгласен

П.П. Владе имаш живарник в мен да не си забравил, звънях ти ама............

-
- фен клуб-скобар
- Обратна връзка:
Ники това предполагам е на Престън и го няма в България още
http://www.krakra-fishing.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- сериозен играч
Емил Димитров написа:Ники това предполагам е на Престън и го няма в България още
Има го от много отдавна

- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Емо,подарявам
,на мен ми е тъпо,а отделно изменя ситуацията с тегло,провисване и какво ли не.С един кух ластик спокойно се изкарват два сезона ,при наличие на още топ сети не виждам притеснение от дължината и регулирането му.

Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....