Колко метра ще събере 0,18мм

Модератор: sapuna

d.n.mihaylov
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Re: Колко метра ще събере 0,18мм

Мнение от d.n.mihaylov »

sokol135 написа:http://www.norre.dk/linecapacity.html" rel="nofollow
Е тук е истината, изчисляваш си и подложката и основното и каквото искаш.
Тъкмо хванах една голяма и хубава риба и червеят взе, че я изяде!
Аватар
Вуйчо-Ваньо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Вуйчо-Ваньо »

d.n.mihaylov написа:
sokol135 написа:http://www.norre.dk/linecapacity.html" rel="nofollow
Е тук е истината, изчисляваш си и подложката и основното и каквото искаш.
Линка би бил много полезен ако и при основното и при подложката отговаряха написаните диаметри на реалнита.Иначе би станала голяма играчка.
Изображение
Изображение
Аватар
Красимир Атанасов
учете се от него
учете се от него

Мнение от Красимир Атанасов »

Най добрият вариант е да си купи 100м от най-евтиното 0,18 което има на пазара.
Така ще си напълни двете шпули,даже и за бидеми ще му остане :mrgreen:
Когато хващаш рибата, губиш стръвта. Това е необходима загуба.
Аватар
Bethoven
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Bethoven »

Колеги, какво толкова се втилясвате с подложки и простотии. То си е измислено. Купувате ролки по 300-350м и пълните целите шпули, без да се притеснявате. Разликата в цената между 150 и 300-350 метровите ролки е 3-4лв за едно и също влакно. Друг е въпроса че при мачовите или фидер влакната, избора на големи ролки е малък, повечето са по 150м. Затова човек като купува дадена макара, трябва да е наясно за какво и с какви влакна ще я ползува. Ако ще се ползуват влакна с малка ролка/метраж/, плитката/мачова/ шпула е задължителна.
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от Павел Иванов »

Bethoven написа:... Затова човек като купува дадена макара, трябва да е наясно за какво и с какви влакна ще я ползува...
Това си е задължително за всякакъв вид риболов , ама за съжаление не му се обръща внимание .
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Tanko Abrashev
фен клуб-скобар

Мнение от Tanko Abrashev »

Е добре и аз така мислих да си купя влакно 300 метра 0,18мм ама според вас ще мога ли да напълня цялата и до горе шпулата ???
Танко Николаев Абрашев
Tanko Abrashev
фен клуб-скобар

Влакното което мисля да си купя е
Trabucco T-Force XPS Match Sinking 0,18мм - 300 метра
Танко Николаев Абрашев
Аватар
Bethoven
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Bethoven »

Пич, мотай и не се шашкай толкова, по простата причина че тази почти 400 грамова тухла след някой и друг риболов ще я смениш с по-лека и с плитки/мачови/ шпули. Не казвам нищо лошо за макарата, моля моля.....просто не е за този вид риболов.
Дори и да си с мачова макара, след 3-4 риболова влакното е спаднало под ръба на шпулата. След 18-20 риболова вече е намаляло доволно и тогава вече ако не ти се хвърля, го пренавиваш на друга шпула и играеш номера с подложката.

п.п. Запомни че влакното е консуматив и специално в мач риболова с него компромиси не се правят.
Tanko Abrashev
фен клуб-скобар

:smt023 :smt023 :smt023
Танко Николаев Абрашев
Аватар
pala4a82
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от pala4a82 »

най добре голям метраж :fishing11:
риболова е болест която не се лекува само се задълбочява
Аватар
dekata
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от dekata »

Танко,тази шпула ще събере над 400м. 0,18.За това по добре направи номера с подложката.Вземи си едно хубаво влакно 100-150м. навий си го на шпулата,допълни с някакво старо и прехвърли на другата шпула.Аз съм така на всичко-плувки,фидери, дънни.Като се захаби размотавам до възела с подложката,връзвам новото и навивам.Това,че влакното е консуматив не значи,че трябва да си хвърляш парите на вятъра.Както писа колегата след няколко риболова все ще хвърляш по малко и постепенно ще намалее на шпулата и ще страда дистанцията.Няма ли да е по-добре да размотаеш 100-150м./в зависимост колко си навил/и да навиеш ново или да размотаеш 400+м. и да ги хвърлиш и да намотаеш нови 400м.
„Големият проблем с тъпите копелета е, че те са толкова тъпи, че не могат да повярват, че човек може да бъде умен”. Вонегът!
Tanko Abrashev
фен клуб-скобар

Да колега напълно си прав съгласен съм и с тебе. И май май така и ще направя това е най-добрият вариант.
Благодаря ви.
Танко Николаев Абрашев
olegdimitrov
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от olegdimitrov »

Правите от лесното сложно! Т-форса е добро ползвал съм го.Колегата казва, че ще лови на мач,вероятно на дистанций 30-3 5 метра какви са тея километри, таблици и тем подобни бе колеги които му предлагате.Като сте такива математици ето ви няколко варианта. 1 ви. Купува хубаво мачово влакно около 10-13 лева и някоя стара ролка от магазина (сбор 15-16 лева и има на лице качествено влакно) 2 ри. Търси качествено влакно голяма разфасовка и дава пари колкото половината макара.3ти.Купива 2 ролки т -форс и дава 15 лева и има добър компромис и 350 метра нова неизползваема корда. И последно вземи си 0.20! :) Поздрави:),
Аватар
antivik
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от antivik »

butnik написа:Правилният отговор го даде Олег,всичко друго е приумици.Подлагай влакно не по-дебело от два размера над основното.
Антивик,какво разпъване на 150м при риболов на мач,аз на моите шпули имам по 75 м влакно-или простичко казано една ролка я цепя на две-сиромах човек,половин гявол :lol:
Бутник, че някъде по горе обясних бе човек, кога премяташ 1 макара на няколко сопи се получават инфекции, що кат гледам шпулатана снимката при мен се получи баш така....
Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
olegdimitrov
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от olegdimitrov »

antivik написа:
butnik написа:Правилният отговор го даде Олег,всичко друго е приумици.Подлагай влакно не по-дебело от два размера над основното.
Антивик,какво разпъване на 150м при риболов на мач,аз на моите шпули имам по 75 м влакно-или простичко казано една ролка я цепя на две-сиромах човек,половин гявол :lol:
Бутник, че някъде по горе обясних бе човек, кога премяташ 1 макара на няколко сопи се получават инфекции, що кат гледам шпулатана снимката при мен се получи баш така....
Аз не мога да разбера какво общо има на колегата темата с това че ти с една макара ловиш на разпъване,,мач,боло и квот се сетиш с еднаква корда!? В първия му пост имаше думи на които трябваше да обърнеш внимание преди да даваш акъл, ( МАЧ,ПОДЛОЖКА, 0.18)
Публикувай отговор

Обратно към “Въдици и макари”