Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Блеснички
Модератори: Павел Иванов, sestrata
Блеснички
Привет на всички. Колеги, помагайте! От толкова четене пощурях и вече не знам какво да правя.
Първо, за малка река, на която няма да се годни дистанция повече от 7-8 метра, за акция 7-21 блесни Мепс номер 1-2 подходящи ли са?
Второ,дайте съвет за модел и разцветка на блеснички,които сте ползвали и ловят, моля. В барата има предимно клен и тук-там някоя пъстра балканка. Мерси предварително

Първо, за малка река, на която няма да се годни дистанция повече от 7-8 метра, за акция 7-21 блесни Мепс номер 1-2 подходящи ли са?
Второ,дайте съвет за модел и разцветка на блеснички,които сте ползвали и ловят, моля. В барата има предимно клен и тук-там някоя пъстра балканка. Мерси предварително

Лошият риболовен ден винаги е по-добър от хубавия работен!
Re: Блеснички
На 7-8 метра,ще можеш да хвърлиш всичко,но няма да усещаш играта на 1ви номер.Така че почни поне от 2ри,то няма и смисъл от по-малко,тъй като дори дребняците се ловят перфектно на двойка мепс.Колкото до разцветки,при мен най-добри резултати дават бронзовите.

Остави само стъпки
- Д.Граховски
- кандидат преподавател
Ами мепс комет и мепс аглия с червени точки (бяла, жълта) пантер мартин бяла с жълто тяло и червени точки и черно тяло златна с черни черти, моски всякакви, мепс аглия лонг. Лошото е че няма да ги усещаш много тия блеснички ама с времето ще си купиш и по-подходяща въдица и така. Както си пощурял няма спиране вервай ми.
П.П. Пъстървата от 1ви февруари

Tell people there’s an invisible man in the sky who
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

[url]http://maximo.bg/url]
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

[url]http://maximo.bg/url]
-
- научил се да хвърля
Мепс комет номер 2 за мен най-добрата блесна за бърза вода за пъстърва.Д.Граховски написа:Ами мепс комет и мепс аглия с червени точки (бяла, жълта) пантер мартин бяла с жълто тяло и червени точки и черно тяло златна с черни черти, моски всякакви, мепс аглия лонг. Лошото е че няма да ги усещаш много тия блеснички ама с времето ще си купиш и по-подходяща въдица и така. Както си пощурял няма спиране вервай ми.
Много вятно,спасение няма.
Огън да я запали тая пъстърва, що светли умове обърка и що семейства бастиса
Спинингист( за какъвто все още не се имам) не е хоби, а диагноза! Да ни е честито! 

- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Както дребните се ловят на блесна №2 , така и едрите си дават уставно на такива с размер №00 . Това е особено актуално лятно време , при топла и бистра вода , когато на по-големите блеснички - 1 , 2 , 3 , клена просто им "дава път" когато преминават покрай него . С времето един УЛ за упоменатата бара ще ти дойде идеално .
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
- kukukuka
- кандидат преподавател
И да не виждат какви пари си броил за тия железа,силикони и пр.Аз имам забрана да се доближавам до ловно-рибарски магазини:)
"Ако в крайна сметка се окажете със скучен, нещастен живот, защото сте слушали майка си, баща си, учителя си, свещеника или някой тип по телевизията, който ви казва как да вършите нещата, то вие си го заслужавате"
- Стонин МаХенд
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
7-21 e доста сериозна акция за такава река, намери си нещо 3-15/ 2-7 ако ще ловиш на малка рекичка
В процес на търсене съм, колега. От една година я имам сопата (Shimano Catana), ходих доста и по реката и по язовирите и нямах проблеми с дистанцията, по-скоро чувствителността е малко притъпена, ама ше намерим и един УЛ след времеСтонин МаХенд написа:7-21 e доста сериозна акция за такава река, намери си нещо 3-15/ 2-7 ако ще ловиш на малка рекичка

- Стонин МаХенд
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Има хубав ексийд и един pezon&michel сега 50-60 лева са