Блеснички

Модератори: Павел Иванов, sestrata

Аватар
vantonov
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Блеснички

Мнение от vantonov »

Привет на всички. Колеги, помагайте! От толкова четене пощурях и вече не знам какво да правя.
Първо, за малка река, на която няма да се годни дистанция повече от 7-8 метра, за акция 7-21 блесни Мепс номер 1-2 подходящи ли са?
Второ,дайте съвет за модел и разцветка на блеснички,които сте ползвали и ловят, моля. В барата има предимно клен и тук-там някоя пъстра балканка. Мерси предварително :) :fishing12:
Лошият риболовен ден винаги е по-добър от хубавия работен!
gergi762
разбира нещата
разбира нещата

Re: Блеснички

Мнение от gergi762 »

На 7-8 метра,ще можеш да хвърлиш всичко,но няма да усещаш играта на 1ви номер.Така че почни поне от 2ри,то няма и смисъл от по-малко,тъй като дори дребняците се ловят перфектно на двойка мепс.Колкото до разцветки,при мен най-добри резултати дават бронзовите.

Изображение

Изображение
Остави само стъпки
Аватар
Д.Граховски
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Д.Граховски »

Ами мепс комет и мепс аглия с червени точки (бяла, жълта) пантер мартин бяла с жълто тяло и червени точки и черно тяло златна с черни черти, моски всякакви, мепс аглия лонг. Лошото е че няма да ги усещаш много тия блеснички ама с времето ще си купиш и по-подходяща въдица и така. Както си пощурял няма спиране вервай ми.

П.П. Пъстървата от 1ви февруари ;)
Tell people there’s an invisible man in the sky who
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

Изображение

[url]http://maximo.bg/url]
Venko Radev 82
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Venko Radev 82 »

Д.Граховски написа:Ами мепс комет и мепс аглия с червени точки (бяла, жълта) пантер мартин бяла с жълто тяло и червени точки и черно тяло златна с черни черти, моски всякакви, мепс аглия лонг. Лошото е че няма да ги усещаш много тия блеснички ама с времето ще си купиш и по-подходяща въдица и така. Както си пощурял няма спиране вервай ми.

П.П. Пъстървата от 1ви февруари ;)
Мепс комет номер 2 за мен най-добрата блесна за бърза вода за пъстърва.
Много вятно,спасение няма.
Аватар
vantonov
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от vantonov »

Огън да я запали тая пъстърва, що светли умове обърка и що семейства бастиса :D Спинингист( за какъвто все още не се имам) не е хоби, а диагноза! Да ни е честито! ;)
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от Павел Иванов »

Както дребните се ловят на блесна №2 , така и едрите си дават уставно на такива с размер №00 . Това е особено актуално лятно време , при топла и бистра вода , когато на по-големите блеснички - 1 , 2 , 3 , клена просто им "дава път" когато преминават покрай него . С времето един УЛ за упоменатата бара ще ти дойде идеално .
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Аватар
kukukuka
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от kukukuka »

И да не виждат какви пари си броил за тия железа,силикони и пр.Аз имам забрана да се доближавам до ловно-рибарски магазини:)
"Ако в крайна сметка се окажете със скучен, нещастен живот, защото сте слушали майка си, баща си, учителя си, свещеника или някой тип по телевизията, който ви казва как да вършите нещата, то вие си го заслужавате"
Аватар
Стонин МаХенд
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от Стонин МаХенд »

7-21 e доста сериозна акция за такава река, намери си нещо 3-15/ 2-7 ако ще ловиш на малка рекичка
Аватар
vantonov
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от vantonov »

Стонин МаХенд написа:7-21 e доста сериозна акция за такава река, намери си нещо 3-15/ 2-7 ако ще ловиш на малка рекичка
В процес на търсене съм, колега. От една година я имам сопата (Shimano Catana), ходих доста и по реката и по язовирите и нямах проблеми с дистанцията, по-скоро чувствителността е малко притъпена, ама ше намерим и един УЛ след време :) Поздрави :fishing2:
Аватар
Стонин МаХенд
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от Стонин МаХенд »

Има хубав ексийд и един pezon&michel сега 50-60 лева са
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”