Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

Има ли гъбари?
Модератор: dantho.mihov
Re: Има ли гъбари?
Колеги,намерих двойник на кладницата-гуглата е тъмно сива както и пънчето,кръгла и месеста,ламелите са светло сиви.Не прави грозд,само 3 бяха и пънчетата дебели,някой може ли да каже какво е това.
- Диканаров
- кандидат преподавател
Кладницата е два вида с еднакви вкусови качества колега. Едните са светло кафеникави до жълтеникави, а вторите са сиви до сиво синкаво-чернеещи. Вероятно твоите са от вторият вид. Все пак е трудна да се определи без снимка, но времето на намиране и описанието говорят за вторият вид. Между другото виждал съм култивирани кладници повече от този вид.
Няма малки и голями, има хванати и изтървани!
- Don4o_62
- учете се от него
Вчера рязах едни изсъхнали тополи на работата и на едната имаше тия гъби,стават ли за ядене,че бая апетитни изглеждат

Главната причина за стреса.... Ежедневният контакт с Идиоти 

- недялко радков
- ще става разбирач
Това е кладница,ама е малко попреминала...Става за ядене в това състояние но най-вероятно вече е червива и много жилава.Ако няма червеи,може да я ползваш за гъбен бульон,вариш повече от час и я изхвърляш,а бульона може да го извариш да си редуцира обема до желаната концентрация,слагаш го във формички за лед и го замразяваш.После ползваш колкото ти трябва,става много богат гъбен вкус.
Ако за 2 седмици спрете алкохола и сте на диета ще разберете,че сте загубили 14 дни!
- G.Petkov
- и господ не е толокова добър
Диканаров написа:Георги, кладниците стават, но са си като култивираната печурка...
Реших да пробвам, че ми се доядоха свежи гъби

Обаче - нищо общо с диворастящите гъби, хапнах малко и хвърлих останалото в кофата,
За много години на всички Гъбари. Да сте живи и здрави, да ни радвате и обогатявате със знания и хубави гъбени излети. 

- G.Petkov
За много години и на теб и на всички останали, които списваме в темата
!
То едва ли ще се повтори скоро, такава като миналата година,
Ама пожелавам да има гъбки,
Пък ако може да вали, ама да ни се размине без наводнения и други бедствия
!
ЧНГ и наздраве на всички любители на гъбите и природата !

То едва ли ще се повтори скоро, такава като миналата година,
Ама пожелавам да има гъбки,
Пък ако може да вали, ама да ни се размине без наводнения и други бедствия

ЧНГ и наздраве на всички любители на гъбите и природата !
ЧНГ на всички! Много здраве, късмет и берекет на всички!
Ще има и други подобни години. Спокойно. Има цикличност 7-8 години. Така, че вярвам.
Ще има и други подобни години. Спокойно. Има цикличност 7-8 години. Така, че вярвам.
Честита нова година на всички Гъбари и гъбарки .Годината започна със студове на места до -20 градуса това до някаква степен дали дава отражение на диворастящите гъби през годината .Пожелавам на всички Богата и пълзотворна година без наводнения и без засушаване .
Не вярвам,студа да влияе на гъбите през годината.
То и там където са горските гъби,всичко е покрито със сняг.
Като бях дете имаше много повече сняг-и помня че и гъбите бяха повече.
Иначе ЧНГ-и в тая тема.А колежки гъбарки-тука не си спомням да пишат.
То и там където са горските гъби,всичко е покрито със сняг.
Като бях дете имаше много повече сняг-и помня че и гъбите бяха повече.
Иначе ЧНГ-и в тая тема.А колежки гъбарки-тука не си спомням да пишат.

Риболовци.
- Диканаров
- кандидат преподавател
Имаше преди време една колежка-"пчеличка", която споделяше с нас често хубавите си излети за гъби. Имаше здравословни проблеми съпругът и, който бе и ловец, та вероятно си има грижи жената. Дано да е всичко в къщата и тази година ОК! Дано намери време пак да се обади! Вярвам, че не само аз ще се радвам!
Няма малки и голями, има хванати и изтървани!
- G.Petkov
И пишат и снимки пускатlusienn написа:...А колежки гъбарки-тука не си спомням да пишат.

Върни се назад в страниците и ще си спомниш - и Пчеличката, а през миналата година - Деси, са от участниците в темата !
Те станали 275 страници-да не мислиш че съм ги чел всичките.
Аз съм тука повече писател-не читател.
ЧНГ на колежките ПЧЕЛИЧКАТА и ДЕСИ.
Аз съм тука повече писател-не читател.
ЧНГ на колежките ПЧЕЛИЧКАТА и ДЕСИ.

Риболовци.
- кирил великий
- разбира нещата
Е, откога ми липсва Пчеличката! Заради темата за гъбите, заради постовете на Пчеличката, Диканаров, бгбул се регистрирах в този форум да ги чета. После се зачетох в рибарските статии, заразих се отново от болестта рибарлък и хвръкнаха десет бона за въдичарски такъми.
И с интересни хора се запознах. Форумът беше едно приятно откритие.

И с интересни хора се запознах. Форумът беше едно приятно откритие.
p4eli4kata написа:Май най-прав за моето питане е Страхил,Баш Майстора! Щом бръмча още, след като съм яла, значи става....То...един път се мре! Да не е от удар!![]()
Тук вчера говорих с циганите.Те, като дойде това време и плъпват по горите да маскарят за парици горките за лебец! Казаха ,че манатарката още е слаба. Изкупували я на безценица.
Честно казано, предпочитам рижийката пред манатарката! Прилича на пилешки воденички в масълце!!!/леле, покапах се, по брадата ми потече, в устата ми не влезе!/
Днес излязоха други задачи ,че не успях да излеза навън. Аз хойкам сама по баира! Не ми пречи! Кой смей да се засмей! От такова животно като жената , всичко друго бяга презглава!!!Имам идея да изкарам мойто либе да си разходи либеницата по къра с мене утре. Дано го изкарам, че се е забил "като пирон в кисело мляко" в едни строежи! Е, тогава /защото кола не карам, има важни причини/, ще има снимки на други, разни гъби.
Виждам, всички сте си с лицата си. Затова ще ви пусна една снимка, че да ме видите!
Моряче, не се гъбаркай, защото хем съм гъбарка, хем съм Габаревка!/там съм родена!/ Не пий тая чернилка, ами ела на кайсиева ракийка! Хаджи Герги я е варил!
На 16 страница е поста,тоест съвсем в началото когато съм регистриран преди 6 години .
Ако някой си мисли че като се регистрира някъде във форум,където пишат 70 000 ника и ще ги запомни е Вундеркин.
Или е от друга планета.

Риболовци.