Къде се намирам:
Внимание
Бракониери !
naRiba.com

Форум

Петиция
Модератор: bobopeli
-
- ще става разбирач
не че не бих се подписал и под горепосочените искания ама ми се струва че така не са добре формулирани-ако се поставя на мястото на някой от изброените министри мога да си представя как леко и тънко ще се измъкнат с отговори от рода на -по т.1-"Ми ние се борим с бракониерите много активно и имаме големи успехи-следва списък с конфискувани мрежи и въдици. по т.2 "Оооо ние знаете ли колко водоеми с колко хиляди и милиони рибки сме зарибили за еди-колко си лева-следва пак дълъг списък с водоеми и големи таблици със средства за зарибяване. по т.3 "Ами наказанията са достатъчно тежки и се прилагат най-строго"по т.4 "Закони и нормативни актове срещу замърсяването си има и сега,не е нужно да се измислят нови.по т.5 "Как се доказва че еди кой си рибар се е обадил на еди кой си служител на ИАРА по еди кое си време и този служител не е направил нищо. по т.6 "Не може да се иска от министри да направят граждански комитет-нали затова е граждански/направен от граждани/ и не може такъв комитет да следи за спазването на законите - нали за тази работа са създадени държавните институции".В общи линии това мисля че ще ни отговорят въпросните министри а като се има впредвид и как им се отдава да говорят много без да казват нищо...... 

-
- и господ не е толокова добър
Някой тука беше писал :"бързата кучка слепи ги ражда".Като гледам,в случая нашата кучка май е ялова,и нищо няма да роди.
milo69 ти си хубав песимист,а ти се отдават и прдсказанията.Нека да пишат хора които имат малка надежда и желание за промяна.Песимизма е ясен,но не е гаранция,че като излезеш от вкъши ще се прибереш.Нека всеки да пусне в отедлна тема само бракониерски снимки. Темата се слага на мястото на сайта който е посочен в петицията,да може хората да видят.Да съберем гласове,да я пратим където трябва, и каквото стане поне ще се мъчим да променим нещо.
п.п.Песимистите да зе въздържат от коментар.Това ми е последното приканване да започнем нещо.После и аз се отказвам и ще си ходя за риба по другите дъжави,където в главите им не съществува само мисълта за храна.Ако няма хора които искат да се справим с тоз проблем,значи си заслужаваме да бъдем мачкани.Успех с довършването на остатъка от риба.
milo69 ти си хубав песимист,а ти се отдават и прдсказанията.Нека да пишат хора които имат малка надежда и желание за промяна.Песимизма е ясен,но не е гаранция,че като излезеш от вкъши ще се прибереш.Нека всеки да пусне в отедлна тема само бракониерски снимки. Темата се слага на мястото на сайта който е посочен в петицията,да може хората да видят.Да съберем гласове,да я пратим където трябва, и каквото стане поне ще се мъчим да променим нещо.
п.п.Песимистите да зе въздържат от коментар.Това ми е последното приканване да започнем нещо.После и аз се отказвам и ще си ходя за риба по другите дъжави,където в главите им не съществува само мисълта за храна.Ако няма хора които искат да се справим с тоз проблем,значи си заслужаваме да бъдем мачкани.Успех с довършването на остатъка от риба.
Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
- krokibg
- учете се от него
Илийка,винаги ще има оптимисти и песимисти.Никой неможем да виним за мнението му.Прочетох петицията за Бургас-Александропулус и ми бяха нужни 10-15 минути.Нашата е малко постна и няма тежест.Найстина трябва да се направи перфектно за да има тежест.Колеги,дайте някой който има дарбата да пише,да я направи.Доцента ми идва наум на първо четене.Доценте,кажи нещо по въпроса,би ли направил това,да формулираш тази петиция

Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
- Божидар
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
И моето мнение е ,че написаното трябва да е направено от специалист -гласувам за ДоцентаKrokibg написа:Илийка,винаги ще има оптимисти и песимисти.Никой неможем да виним за мнението му.Прочетох петицията за Бургас-Александропулус и ми бяха нужни 10-15 минути.Нашата е малко постна и няма тежест.Найстина трябва да се направи перфектно за да има тежест.Колеги,дайте някой който има дарбата да пише,да я направи.Доцента ми идва наум на първо четене.Доценте,кажи нещо по въпроса,би ли направил това,да формулираш тази петиция![]()
![]()
![]()

На Бодлива Крава ,Бог рога не дава!
Светът е оцелял,защото се е смял!
Светът е оцелял,защото се е смял!
- krokibg
- учете се от него
Божо,отправям тази молба към Доцента,защото човека си пише книги и т.н.Но дали ще се ангажира да го направи,е друг въпрос.Всички имаме познати във една или друга област,нека се разтърсим и да попитаме тук-там за да намерим необходимия ни човек,който да помогне.Може да се пусне от някой колега молба за помощ до Зелени Балкани или други организаций,хората са наясно със петиций и тям подобни.Да се опита някой Бургазлия,да се свърже със хората направили петицията за петролопровода и т.н .На всичкото отгоре имаме съвпадения по много точки за това за което и те се борят и т.н. мисля че П.Власев спомена че е член на тази организация ЗелениБалкани.Няма защо да се бърза и дори и да се забавим,важното е рано или късно петицията да е факт.
-
- ще става разбирач
колега snegk не съм песимист а реалист и ако се поразровиш малко в другата тема за "бездействие..." ще видиш че идеята да пишем до някъде е моя, само че не във вид на искания а на жалба до европейски институции и до медиите. иначе ако болшинството реши да се подкрепят исканията които си написал, аз ще бъда един от първите които ще ги подпиша, въпроса е кое ще хване повече дикиш....
-
- и господ не е толокова добър
Нищо няма да хване декиш,брат.Ние сме колеги,спортисти и не можем да се обеденим и направим нещо елиментарно,какво да говорим за институции и Европейски съюз.Виж как си говорим тука 5 човека,а другите ни се хилят отстрани и си викат:Тез лудили са 

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
- петър власев
- разбира нещата
Кроки напълно съм съгласен с теб това че не пиша незначи че не работя по въпроса
Да член съм на зелени балкани и съм отправил запитване
Както ви споменах питах и адвокатите във лекс.бг
И според мен всичко трябва да е направено професионално, а и исканията трябва да са формулирани доста точно и конкретно какво ще се иска
Няма да е лошо и да се прочете и ли поне да сме на ясно със законите на някоя от страните членки ,да имаме някаква основа на която да стъпим здраво
Според мен е хубаво да се поработи здраво и качествено и дори и да мине време ще сме по-подготвени и знаещи
Мисля че на хвърчащи листове и неконкретизирани искания никъде няма да ни обърнат внимание
Да не стане сговорна дружина слепи ги ражда
И след разочарование нали знаете какво става ,ентусиазмът изчезва и повече не мож да накараш никой да свърши квото и да било
Трябва да сме подплатени с факти и документи
Дори мисля че е добре по желание може и в мойта галерия или на е майл да започнем да събираме снимки на бракониери снимани по язовирите,изобщо всичко нередно
Срещайи бракониери и ако се обадите на ИАРА ОТ МОБИЛНИЯ А ПЪК ТЕ НЕ ДОЙДАТ вземете си разпечатка за същият месец за доказателство и.т.н
Изобщо всички онези неща които са ни докарали до това да се съберем и да негодуваме
Едно време рано сутрин по радиото имаше една рубрика ДЕЛА И ДОКУМЕНТИ тва е начина според мен
Айде сполай ви на всички и действайте кой с каквото се сети
Аз лично държа много да има система за отчитанията на сигналите за бракониерство във всяко едно звено на ИАРА
Искам да има някъква периодичност за издаване билети за промишлен риболов на даден водоем ,примерно 4 год за даен вид риба за да има време да се възтанови
Строга отчетнос на промишленият риболов и който лови следователно и трябва да зарибява със съответният вит който е изловил
не да лови бяла риба а да ми зарибява с каракуда
И не на последно място искам програма за опазвани чистотата и околната ссреда покрай водоемите
Да член съм на зелени балкани и съм отправил запитване
Както ви споменах питах и адвокатите във лекс.бг
И според мен всичко трябва да е направено професионално, а и исканията трябва да са формулирани доста точно и конкретно какво ще се иска
Няма да е лошо и да се прочете и ли поне да сме на ясно със законите на някоя от страните членки ,да имаме някаква основа на която да стъпим здраво
Според мен е хубаво да се поработи здраво и качествено и дори и да мине време ще сме по-подготвени и знаещи
Мисля че на хвърчащи листове и неконкретизирани искания никъде няма да ни обърнат внимание
Да не стане сговорна дружина слепи ги ражда
И след разочарование нали знаете какво става ,ентусиазмът изчезва и повече не мож да накараш никой да свърши квото и да било
Трябва да сме подплатени с факти и документи
Дори мисля че е добре по желание може и в мойта галерия или на е майл да започнем да събираме снимки на бракониери снимани по язовирите,изобщо всичко нередно
Срещайи бракониери и ако се обадите на ИАРА ОТ МОБИЛНИЯ А ПЪК ТЕ НЕ ДОЙДАТ вземете си разпечатка за същият месец за доказателство и.т.н
Изобщо всички онези неща които са ни докарали до това да се съберем и да негодуваме
Едно време рано сутрин по радиото имаше една рубрика ДЕЛА И ДОКУМЕНТИ тва е начина според мен
Айде сполай ви на всички и действайте кой с каквото се сети
Аз лично държа много да има система за отчитанията на сигналите за бракониерство във всяко едно звено на ИАРА
Искам да има някъква периодичност за издаване билети за промишлен риболов на даден водоем ,примерно 4 год за даен вид риба за да има време да се възтанови
Строга отчетнос на промишленият риболов и който лови следователно и трябва да зарибява със съответният вит който е изловил
не да лови бяла риба а да ми зарибява с каракуда
И не на последно място искам програма за опазвани чистотата и околната ссреда покрай водоемите
я чувствась себя очен хорошо
- val
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Поздравления за темата брат. Прочетох всички мнения и смятам да дам и аз своето мнение, "може и да не ти хареса".
Първо си зададох въпрос> кои сме ние? Взех си риболовния билет и го изчетох . Освен Думичката ИАРА, снимка , малко данни, валидност от- до, на гърба неясен текст, от който не може да се разбере ТОЗИ с търмъка риболовец ли е или бракониер, друго не открих.
Извод - аз съм един от малкото които минават през портата. Следва въпрос , А колко са тези които я заобикалят? Предполагам 50%.
СЕГА Е РЕД НА ЛИЧНОТО МИ МНЕНИЕ:
Докато ние не сме обединени в ОРГАНИЗАЦИЯ> със съответен статут и органи на управление< ние сме НИКОЙ, и никакви петиции не биха обеспокоили господата за да свършат това, за което им се плаща.
Т.е. това за което говори Любо и едва тогава тази твоя идея трябва да се даде в ръцете на свестен юрист , който да я доразвие на база сегашно законодателство.
Те тогава нещата ще си дойдат по местата и петицията може да пътува и до Брюксел.
Идеята ти е страхотна . Ако ние не го направим сега , друг ще го направи проформа. Тогава ние ще сме закъсняли . Други ще оберат лаврите с твоята прекрасна идея, а покрай това може и да усвоят нещичко от ЕВРОФОНДОВЕТЕ.
КОЛЕГИ ПОМИСЛЕТЕ И ВЪРХУ ТАЗИ СТРАНА НА НЕЩАТА
Първо си зададох въпрос> кои сме ние? Взех си риболовния билет и го изчетох . Освен Думичката ИАРА, снимка , малко данни, валидност от- до, на гърба неясен текст, от който не може да се разбере ТОЗИ с търмъка риболовец ли е или бракониер, друго не открих.
Извод - аз съм един от малкото които минават през портата. Следва въпрос , А колко са тези които я заобикалят? Предполагам 50%.
Докато ние не сме обединени в ОРГАНИЗАЦИЯ> със съответен статут и органи на управление< ние сме НИКОЙ, и никакви петиции не биха обеспокоили господата за да свършат това, за което им се плаща.
Т.е. това за което говори Любо и едва тогава тази твоя идея трябва да се даде в ръцете на свестен юрист , който да я доразвие на база сегашно законодателство.
Те тогава нещата ще си дойдат по местата и петицията може да пътува и до Брюксел.
Идеята ти е страхотна . Ако ние не го направим сега , друг ще го направи проформа. Тогава ние ще сме закъсняли . Други ще оберат лаврите с твоята прекрасна идея, а покрай това може и да усвоят нещичко от ЕВРОФОНДОВЕТЕ.
МНого умно колега!!! Напълно съм съгласен и с тия 2 неща и всичко друго, което пишеш! Да изпипаме нещата и да действаме! И аз каквото мога ще помагам! Сговорна дружина планина повдига е българската поговорка - и аз вярвам, че ако се хванем ние всички - ще им се стъжни на бракониерите! Давайте да действаме. Аз предлагам и всичко, което ти казваш в това съобщение + жалба до Европейския съюз при положение, че "органите" не си мръдват пръста!!!петър власев написа: Едно време рано сутрин по радиото имаше една рубрика ДЕЛА И ДОКУМЕНТИ тва е начина според мен
Ицо от София
Колега - много си прав! Само че има и една подробност! Процедурата по регистрацията може да се протака до следващата зима! А ще има и доста разходи, агитация ит.н. и т.н.val написа:А колко са тези които я заобикалят? Предполагам 50%.
Т Ако ние не го направим сега , друг ще го направи проформа. Тогава ние ще сме закъсняли . Други ще оберат лаврите с твоята прекрасна идея, а покрай това може и да усвоят нещичко от ЕВРОФОНДОВЕТЕ.
Според мен - по разумното би било да действаме сега по вече намислените 2 задачи, а твоята идея - засега - да остане резервен вариант. А иначе фактът, че Евросъюзът може да хвърли някое евро за хора, които гледат да опазват природата в България и да зарибяват реките и езерата й заслужава много размисъл!!! Само че има и една подробност и по тоя въпрос - с това МВР, и с тия горски и тия служители на ИАРА сме за никъде!!!(дори да има тук-там некое изключение - сигурен съм че нема много!)
- krokibg
- учете се от него
Зурнация,тука вече много грешиш.Както казах и по-рано,такова здружение вече има във Пловдив и имаме доста членова.Ще ви пиша за точната бройка,когато си закупят всичките билети.Миналата година бяхме към 1500 човека.Както казах,има и още две,които ги направиха точно заради фондовете и във тях няма рибари или са много малко.Така че,здруженията ще са водещите във разправиите между органите отговорни за състоянието на рибните ресурси във България и обикновенния рибар.Така че,човек от София направи предложение да се съберат и Софиянци,да си изберат Управителен и Надзорен съвет от хора които се познават.Да няма непознати лица,на които никой незнае какво им е във главата и какво смятат да правят.Можете да се събирате да се напиете а неможете да се съберете да ударите по един подпис.Всички документи които са необходими за създаването/Естав/ 10-11 страници,и т.н.Това ви дава право да искате зарибителен материал,да зарибите водоема който искате със каквато си искате риба.Трябва да се организира звено за опазване на рибата от бракониери на избрания от вас язовир,който сте зарибили и т.н.Ще дойде ден,когато ще се вайкате затова че несте ме послушали.Ние от нашето здружение,скоро ще правим зарибителна акция,за да се види че здружението има дейност и се готвим да създадем звено за пазенето на Пясъчник от бракониери.Мога още много да пиша,но ще спра дотук,че ми се исписа писалото.Айде малко повече ентусиазъм и стига сте хленчили ами мислете и търсете начини да се постигне нещо.Чао за сега и ако искате да си спретнете здружения по Стара Загора,Сливен,Горна Оряховица,Бургас,Варна и т.н,просто ми пишете и ще ви пратя готова документация.Като се спретнат такива здружения,ще може да се обединим и тогава няма къде да ходят.Ще можем да ги натискаме да зарибяват и да ги следим дали се пуска това което трябва и където трябва.Айде стига за сега!!!
-
- учете се от него
Те, нещата , са простички според мен. Въпроса не е законодателно уреден! Деянието "бракониерство" трябва да се диференцира и за това което наистина е "това" - да се кримилизанира
Не става въпрос за пенсионерите на "Панчарево" , или за неплатил на време билет
Бракониерствотом , във всичките му форми и прояви-мрежари , електричари , химици , сапьори, парашутисти, косачи и т.н.-
трябва , законодателно да се "кримимализира" , иначе- няма опрвяне по този въпрос!!

трябва , законодателно да се "кримимализира" , иначе- няма опрвяне по този въпрос!!
Напълно съм съгласен. Айде по някакъв начин да се види колко сме, които мислим така в София и да се вслушаме в умния действително съвет на крокибг(който ме упрекна че не ми се показва името, а аз не мога да изнамеря неговото) но е напълно прав!!! Айде да видим!(Хади бакалъм викат турците) А ние да видим сговорна дружина какво прави!IDA написа:Те, нещата , са простички според мен. Въпроса не е законодателно уреден! Деянието "бракониерство" трябва да се диференцира и за това което наистина е "това" - да се кримилизанираНе става въпрос за пенсионерите на "Панчарево" , или за неплатил на време билет
Бракониерствотом , във всичките му форми и прояви-мрежари , електричари , химици , сапьори, парашутисти, косачи и т.н.-
Ицо(от София)
-
- учете се от него
Каква "София" те е подгонила бе колега , там какво мислите няма никакво значение. Аз също съм Софиянец , и какво от това , по-точно- дай решение на въпроса и/или идея как да се реши???zurnacia написа:IDA написа:Те, нещата , са простички според мен. Въпроса не е .....
Напълно съм съгласен. Айде по някакъв начин да се види колко сме, които мислим така в София и да се вслушаме в умния действително )