Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Риболовни такъми
naRiba.com

Форум

pull bung
Модератор: sapuna
pull bung
Колеги ,топ сета ми е 3.7 м на 3-то коляно ,а искам да поставя кух ластик 2.3 мм с пул бънг , а те са на 3 м . Да ли ще е много натегнат ?
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Re: pull bung
режи върха
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
- bobolinzer
- вече хвърля и на тежко
Махни върха изцяло.
Като махна върха трябва да сложа втулка 1.3 см ,ако го отрежа на трите метра трябва 0.7 мм ,та явно ще трябва да търся по дълги ластици
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
2,3мм ластик да се движи свободно се режи колкото е необходимо.ОТРЕЖИ върха без да го жалиш,баси върхове под път и над път,какво ги жалете тия въдици не знам.bubuk89 написа:Като махна върха трябва да сложа втулка 1.3 см ,ако го отрежа на трите метра трябва 0.7 мм ,та явно ще трябва да търся по дълги ластици
Ако искаш да засича ластика и те е жал да режеш,че ще изгубиш 30-40 см има пуснати на пазара и по 5м кухари.
И на кой модел е толкова дълъг тройката
tubetrini extrim carp 5000
Да стане ластик три метров трябва да режа 70 см . , което няма смисъл щом има 5 метрови
- SammY
- фен клуб-скобар
Колко е диаметъра на върха (вътрешния) без да е рязан ? Нямаш ли някой познат където лови на щека да ти обясни някоя хватка
Това с рязането на върха е много субективбо . Някой колеги са фенове на топ сети без връх , а аз съм на мнение , че ако ще 25см връх да ми остане е по добре с него ( стига ластика да работи както трябва )
п.п.Този топ сет , пауър ли е или мачов ? Ако е пауър , почти съм сигурен , че няма да трябва много рязане ... имай на предвид , че не съм запознат с конкретната щека и може да тъна в заблуда
п.п2 Да има ластици по 5м на Колмик ( може вече и други да има )
п.п.3 На тази щека топ сета не завършва ли фабрично с фтулка ?

п.п.Този топ сет , пауър ли е или мачов ? Ако е пауър , почти съм сигурен , че няма да трябва много рязане ... имай на предвид , че не съм запознат с конкретната щека и може да тъна в заблуда

п.п2 Да има ластици по 5м на Колмик ( може вече и други да има )
п.п.3 На тази щека топ сета не завършва ли фабрично с фтулка ?
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
...реже се колкото е необходимо за добра работа на ластика,но не и да се оливаме.Втулката за кухия ми стана на второ коляно и заради 25 см да не го слагам ли.SammY написа: а аз съм на мнение , че ако ще 25см връх да ми остане е по добре с него
- SammY
- фен клуб-скобар
Мисълта ми беше , колегата да не "бастиса" 70см от щеката без това да е нужно
А за теб съм спокоен , че знаеш кое , как , защо и колко
Предполагам , че втулката не е залепена яко и с едно движение връхчето се връща в играта с тънко "ластиче"

Предполагам , че втулката не е залепена яко и с едно движение връхчето се връща в играта с тънко "ластиче"

- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Принципно да,но имам още топове,та не ми е нужна такава интервенция.
колега ластика трбва да минава свободно през втулката.ако проблем ти е само дължинатаа има варятн да удължиш ластика с плетено влакно и него да стопираш след бънга.правил съм го за големи дълбочини и върши работа,но не жали върха-ластика тябва да минава свободно,даже много свободно,за да работи без проблеми
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Предложението на колегата е добро,а и се сетих нещо-колко са ти дълги 1 и 2 коляно.На моето Мило са на второ коляно кухите,но съм с дълъг връх.