Искър - всичко за и по реката

Тук можете да споделяте къде и каква риба кълве в момента.

Модератор: Paublo_Eskobar

Публикувай отговор
Аватар
kocitoto
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: Искър - всичко за и по реката

Мнение от kocitoto »

Здравейте колеги,
Моля за информация, как върви риболовът в раѝона на с. Ореховица и околните села.

Благодаря предварително!
Поздрави.
Ловят си двама риба. Единият разправя: -Знаеш ли какво сънувах...Седя си на брега с Анджелина Джоли, а наоколо никой! -И? -И хващам един 5 килограмов шаран....-А тя? -А на нея не й кълвеше, копеле!
maverini
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от maverini »

Здравей колега,за Ореховица,риболова е слаб или никакъв.За Ставерци имам инфо за приличен риболов.На Долни Луковит също се лови, но там е като концерт на Ивана.
Аватар
Menkata
фен клуб-скобар

Мнение от Menkata »

Честита Нова Година,Успехи през новия сезон!!

Дали случайно някои знае Искъра замръзна,ако да в кои райони и колко е дебел леда :?
По-добре с жена на риба, отколкото сам на работа.
Аватар
bogno
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от bogno »

За да замръзне Искъра(язовир и река) трябва къде,къде по голем студ.
Жена ми мисли,че съм на работа, шефът мисли, че съм болен, приятелите знаят, че съм НА РИБА!
maverini
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от maverini »

Menkata написа:Честита Нова Година,Успехи през новия сезон!!

Дали случайно някои знае Искъра замръзна,ако да в кои райони и колко е дебел леда :?
Вчера много силен ледоход,риболова практически е невъзможен,Староселци около моста.
stendi111
новобранец
новобранец

Мнение от stendi111 »

Здравейте колеги!
Искам да помоля тези от вас, които са от района на София и които не взимат скобарите и белите мрени, които хващат, а ги пускат обратно, да ги взимат и пускат в Искъра и неговите притоци около София.Това разбира се когато има какво да пускат!
Успех на всички и да се надяваме, че след тези студове които бяха рибите ще започнат да папкат, а ние да ги ловим!
maverini
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от maverini »

stendi111 написа:Здравейте колеги!
Искам да помоля тези от вас, които са от района на София и които не взимат скобарите и белите мрени, които хващат, а ги пускат обратно, да ги взимат и пускат в Искъра и неговите притоци около София.Това разбира се когато има какво да пускат!
Успех на всички и да се надяваме, че след тези студове които бяха рибите ще започнат да папкат, а ние да ги ловим!
No understand
Аватар
reelbigfish
новобранец
новобранец

Мнение от reelbigfish »

а защо не направо в Перловска река :)
stendi111
новобранец
новобранец

Мнение от stendi111 »

Идеята ми е да зарибим и горното течение на реката с тези риби.Опитвам се от доста време насам, но явно са малко бройки засега, а иначе всеки сам решава каде да ги пуска и дали изобщто да ги пуска!
Аватар
Veleka
фен клуб-скобар

Мнение от Veleka »

stendi111 написа:Идеята ми е да зарибим и горното течение на реката с тези риби.Опитвам се от доста време насам, но явно са малко бройки засега, а иначе всеки сам решава каде да ги пуска и дали изобщто да ги пуска!
Браво колега. Това е една похвална инициатива, но противоречи на законовите разпоредби. Освен всичко останало, много трудно се пренасят риби с тегло около килограм на 100км дистанция. Най-подходящото време според мен е от средата на месец ноември до края на март.
Късната есен на 2013г. с помощта на 50л бидон и кислородна помпа на 12V, след два излета успях да дам нов дом на петнайсетина струмски скобара в река Искър. Рибите ги пуснах под моста на къмпинг "Врана". Много се изкефих, че не батисах нито една риба, но транспортирането не е никак приятно. Парното в колата се спира, за да не се повиши температурата на водата в бидона т.е. да няма риск от топлинен шок за рибите. Въпреки наличието на кислородна помпа, по средата на дистанцията смених половината от водата. Скобарите са едри риби и много бързо изчерпват кислорода. Друго много важно според мен са и участъците на река Искър, които биха могли да предоставят условия за живот на пренесените риби. Според мен най-подходящи са местата в 25км-та отсечка между село Герман и пречиствателната станция на София при Кубратово.
45324
Все някога ще науча риболова на скобар!!!
stendi111
новобранец
новобранец

Мнение от stendi111 »

По мое мнение, цялата река от Герман надолу е добра за скобарите, както и Лесновската и река Блато, които са и притоци.Аз ги пускам в района на Нови Искър и смея да кажа, че от Карлуково и Роман ги докарвам за около час и половина в багажника на колата(случвало се е да пътуват и в железен живарник когато е доста студено както сега)и са достатачно жизнени.Белите мрени са по-трудни,но лека-полека ще стане.
djoni1
новобранец
новобранец

Мнение от djoni1 »

Евала колеги за инициативата. А за мряна дали ще е ОК реката около София, мога да се опитам да пренеса след като се затопли.
А в момента дали е замръзнала, например около Враждебна?
Аватар
pe6o_bonev
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от pe6o_bonev »

как е нивото колеги става ли за риболов?
lapiss
новобранец
новобранец

Мнение от lapiss »

Вчера сутринта нивото и цвета на реката при Карлуково бяха отлични времето също риболов нямаше, следобяд реката се размъти и вдигна с около 10 см.Това е от мен дано съм ти бил полезен, за днес нямам информация!
maverini
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от maverini »

pe6o_bonev написа:как е нивото колеги става ли за риболов?
Искъра е огромен и много мътен,направо ''черен''не става за риболов.Надявам се за уикенда да се по-оправи.
Публикувай отговор

Обратно към “Къде и какво кълве в момента.”