Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Язовир "Искър", най-големият язовир в България.
Модератор: sapuna
Re: Язовир "Искър", най-големият язовир в България.
За да се събере уклея през зимата се иска да се храни с бял всеки ден.
Така беше миналата година-хранеше се всеки ден от 50-70 човека и рибата се задържаше.
На човек за ден му трябват-200-300 грама за да лови гол след гол.
Аз стрелям по една щипка на всеки 5 минути бял.
Захранка не ползвам зимата никаква.
Но миналата година беше топла.
Утре ще е хубаво времето.
Ако има желаещи 20-30 човека може да се привлече рибата и да се изгони корморана.
Аз съм там към 8.30.
Така беше миналата година-хранеше се всеки ден от 50-70 човека и рибата се задържаше.
На човек за ден му трябват-200-300 грама за да лови гол след гол.
Аз стрелям по една щипка на всеки 5 минути бял.
Захранка не ползвам зимата никаква.
Но миналата година беше топла.
Утре ще е хубаво времето.
Ако има желаещи 20-30 човека може да се привлече рибата и да се изгони корморана.
Аз съм там към 8.30.

Риболовци.
Малко снимчици за цвят.
Това им приготвих на уклеите,но просто не бяха на линия в залива.
Нито един-такова нещо не ми се вярваше че ще е.
Точно 8.30 пристигнах.Времето перфектно около 5 градуса,после качи на 10 към обяд.
Народа който беше от по рано си тръгна рано рано до към 11 часа и смениха мястото.
Дойдоха и канута да раздвижат малко за кеф на хубавото време.
Имаше и лодкари няколко.
Язовира държи ниво догоре,все едно не е мръднал от откриването-от тая страна няма удобни места,от другата има около 30.
Устието е лед до римския мост-там имаше хора.
Проверих и реката при Мечката-моста.
И тя заледена.
И тука похвърляхме около час и никакъв живот в реката-нищо-дори кротушка не ми взе.
Прекрасно тихо време.Навръщане спряхме на Панчарево,изсточват го здраво-има и лед на места.
На Корали плажа беше пълен с плажуващи около 60 човека си правеха плаж на открито в минералния басеин на открито.
Чакат се по добри времена.Тая зима е по студена.

Това им приготвих на уклеите,но просто не бяха на линия в залива.
Нито един-такова нещо не ми се вярваше че ще е.
Точно 8.30 пристигнах.Времето перфектно около 5 градуса,после качи на 10 към обяд.

Народа който беше от по рано си тръгна рано рано до към 11 часа и смениха мястото.
Дойдоха и канута да раздвижат малко за кеф на хубавото време.

Имаше и лодкари няколко.

Язовира държи ниво догоре,все едно не е мръднал от откриването-от тая страна няма удобни места,от другата има около 30.
Устието е лед до римския мост-там имаше хора.
Проверих и реката при Мечката-моста.
И тя заледена.

И тука похвърляхме около час и никакъв живот в реката-нищо-дори кротушка не ми взе.

Прекрасно тихо време.Навръщане спряхме на Панчарево,изсточват го здраво-има и лед на места.
На Корали плажа беше пълен с плажуващи около 60 човека си правеха плаж на открито в минералния басеин на открито.
Чакат се по добри времена.Тая зима е по студена.

Риболовци.
Трябвало е да мръднете малко по нагоре ... на 3те гьола и по точно на най-големият който предполагам не е замръзнал целият и на воблери за клен.Със сигурност нямаше да сте капо.
Всичко е замръзнало над Римския мост.
Ето ти и Реката над моста на Мечката.
Аз на воблери ловя само с лодка.
От Рила си идва студ.

Ето ти и Реката над моста на Мечката.

Аз на воблери ловя само с лодка.
От Рила си идва студ.

Риболовци.
Ето ти улова на колегата на най-големият гьол.Това е от миналата седмица само на воблери.

На воблери викаш а 

http://www.fotosviat.bgM_tech1 написа:П.П.Някой да знае къде изкупуват риба,че тези трудно ги раздадох даже?
Виждам един много яко е клъвнал с гърба?!
Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
naskobo написа:Виждам един много яко е клъвнал с гърба?!
Често срещано при тоя тип "клен" зимата така да кълве на "воблери", я с гръбче, я с перка

http://www.fotosviat.bgM_tech1 написа:П.П.Някой да знае къде изкупуват риба,че тези трудно ги раздадох даже?
- StaAnt
- ще става разбирач
Сигурно вече така му викат-на воблери.
'

-
- вече хвърля и на тежко
Колко мъка има по тоя свят...На воблери ги бил ловил "кленовете"

- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Търмъка си е почти като спининга, а кленовете почти като скобарите 

- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Значи копирах ти снимката от Фейсбук ... а също и коментара му ... а това дали наистина са ги ловили на воблери ... само те си знаят ..... аз ако имах нещо да крия нямаше да слагам тази снимка нали .....
Просто дадох инфо ... това е.Там наистина се лови на малки воблерчета ... който е посещавал тези гьолове знае.Лятото каракуда .... кленове и по някой костур ... зимата кленове както казах на воблери и понякога на плувка на бял червей.
Просто дадох инфо ... това е.Там наистина се лови на малки воблерчета ... който е посещавал тези гьолове знае.Лятото каракуда .... кленове и по някой костур ... зимата кленове както казах на воблери и понякога на плувка на бял червей.
- jorro11
- ще става разбирач
Колега, миналата седмица на въпросното място температурата не се е качвала над -10 С.ivanst написа:Ето ти улова на колегата на най-големият гьол.Това е от миналата седмица само на воблери.
Лед имаше доста прилично и все още го има. Тази снимка не е правена там.
П.П. Прочетох ти и останалите коментари за воблерчетата там през зимата....от тях си правя заключението че си много далече от истината..Кога си хванал последната си там риба на воблер?
- Bethoven
- вече хвърля и на тежко
Колеги, що му обръщате внимание на смехурко.....
Добре де - правиш ли разлика между Клен и Скобарivanst написа:Значи копирах ти снимката от Фейсбук ... а също и коментара му ... а това дали наистина са ги ловили на воблери ... само те си знаят ..... аз ако имах нещо да крия нямаше да слагам тази снимка нали .....

Колегите се опитаха да ти подскажат , че рибите на снимката не са Кефали

Един ден , ще накарам България да се гордее с мен .......