Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Лодки и сонари
naRiba.com

Форум

ЛОДКА за ЗАХРАНКА- съвет
Модератори: emo vasilev, Кърцата
ЛОДКА за ЗАХРАНКА- съвет
Здравейте,Колеги ! Нужен ми е съвет как да преправя захранването на дистанционното на лодката от акумулатор!? С какви параметри трябва да е той / 12v,7A/ ?
Re: ЛОДКА за ЗАХРАНКА- съвет
Извеждаш си кабел и си закачаш 12V акумулаторна батерия. Не е нужно да е 7Ah,защото концумацията ти на дистанционното е малка- 1,3 Ah ще ти свърши работа.Ако пък имаш такава-не е проблем да си я ползваш,просто е тежка и ще ти е по-трудно да я пренасяш с дистанционното от едно място на друго(ако разпъваш сам и в едната ръка държиш пръчката ,а с другата управляваш лодката)
А откъде да изведа кабела и как !? На дистанционното има букса за зареждане на акумул.батерии- става ли оттам да се изведе кабела !?
И още един въпрос : ориг.акумулатори на лодката са 6V -4,5A , мога ли да сложа същият волтаж и размер ,но с по-голям ампераж примерно 7А и дали няма самия акум. да е по-тежък !?
И още един въпрос : ориг.акумулатори на лодката са 6V -4,5A , мога ли да сложа същият волтаж и размер ,но с по-голям ампераж примерно 7А и дали няма самия акум. да е по-тежък !?
- stefan4etoo
- сериозен играч
Точно от тая букса на дистанционното се извежда кабелBACHI написа:А откъде да изведа кабела и как !? На дистанционното има букса за зареждане на акумул.батерии- става ли оттам да се изведе кабела !?

И още един въпрос : ориг.акумулатори на лодката са 6V -4,5A , мога ли да сложа същият волтаж и размер ,но с по-голям ампераж примерно 7А
Батериите са 4,5Ah, а не А ,което ще рече,че тази батерия ще издържи 4,5 ампера комсумация в продължение на час или450 милиампера mA за 10 часа ;225mA-20 часа и тн. Ако сложиш батерия 7Ah ,но същия волтаж-това означава ,че повече време ще те кара тази батерия на консумацията на лодката. За габарита и тежестта трябва сам да си прецениш
Батериите са 4,5Ah, а не А ,което ще рече,че тази батерия ще издържи 4,5 ампера комсумация в продължение на час или450 милиампера mA за 10 часа ;225mA-20 часа и тн. Ако сложиш батерия 7Ah ,но същия волтаж-това означава ,че повече време ще те кара тази батерия на консумацията на лодката. За габарита и тежестта трябва сам да си прецениш
Удачен ли е варианта да си взема един инвертор за кола http://prodavalnik.com/invertor-12v-220 ... -i32092943" onclick="window.open(this.href);return false; и да зареждам директно лодката
stefan4etoo написа:Точно от тая букса на дистанционното се извежда кабелBACHI написа:А откъде да изведа кабела и как !? На дистанционното има букса за зареждане на акумул.батерии- става ли оттам да се изведе кабела !?
И още един въпрос : ориг.акумулатори на лодката са 6V -4,5A , мога ли да сложа същият волтаж и размер ,но с по-голям ампераж примерно 7А и дали няма самия акум. да е по-тежък !?За тежината не е проблем 2-ра година колегата си ползва 6V-7А .Не съм ги теглил двете ама и да имат някаква разлика в теглото ще е минимална
От буксата за зареждане,която е на дистанционното не става да се подаде ток директно от акумулатор,трябва да има задължително батерии ,но мисля че така се обезмисля...,та въпроса ми е как и от къде да изведа отделно кабел с букса без да разбутвам оригиналната !?
- stefan4etoo
- сериозен играч
Ми не знам дали в дистанционното на моя човек има батерии или не(ще питам)ама ползва точно тая букса,ако има то ще са му оригиналните китайски батерии по 50 стотинкиBACHI написа:stefan4etoo написа:Точно от тая букса на дистанционното се извежда кабелBACHI написа:А откъде да изведа кабела и как !? На дистанционното има букса за зареждане на акумул.батерии- става ли оттам да се изведе кабела !?
И още един въпрос : ориг.акумулатори на лодката са 6V -4,5A , мога ли да сложа същият волтаж и размер ,но с по-голям ампераж примерно 7А и дали няма самия акум. да е по-тежък !?За тежината не е проблем 2-ра година колегата си ползва 6V-7А .Не съм ги теглил двете ама и да имат някаква разлика в теглото ще е минимална
От буксата за зареждане,която е на дистанционното не става да се подаде ток директно от акумулатор,трябва да има задължително батерии ,но мисля че така се обезмисля...,та въпроса ми е как и от къде да изведа отделно кабел с букса без да разбутвам оригиналната !?

- metall_mulisha
- ще става разбирач
Техно-Х без замисляне голямата!!!
ЕЙ УТАЙКИ,ЗАЩО НЕ СИ ПРИБИРАТЕ БОКЛУЦИТЕ ТАКА КАКТО ВСИЧКО КОЕТО ХВАНЕТЕ???
Няма по бавна лодка от голямата на техно Х - върви бавно, шумна е и акумулаторите и държат 4-5 вкарвания максимум. Незнам за-какво им правиш реклама - само да се набутват хората 

- metall_mulisha
- ще става разбирач

ЕЙ УТАЙКИ,ЗАЩО НЕ СИ ПРИБИРАТЕ БОКЛУЦИТЕ ТАКА КАКТО ВСИЧКО КОЕТО ХВАНЕТЕ???