Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Стръв и захранка
naRiba.com

Форум

Бъбня
Модератор: Paublo_Eskobar
-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Бъбня
На един риболов на яз. Жребчево колеги до нас хранеха и ловиха на нещо на което викаха бъбня или нещо близо по звучене до това. Хванаха извънредно много мирна риба на далеч по-груби тъкъми от нашите.
Някой знае ли какво е това?
Някой знае ли какво е това?
Късмета е резултат от много добро планиране !!!
- Pe6o_Tikvata
- сериозен играч
Re: Бъбня
Колега да не е било Бумбарек (Лежляк) защото така някои наричат сивия червей
А има и едно Бабак някои така наричат ларвата на поповото прасе което обитава торищата , голяма ларва , приличаща на бял червей
А има и едно Бабак някои така наричат ларвата на поповото прасе което обитава торищата , голяма ларва , приличаща на бял червей

Никога не спорете с глупака. Хората може да не разберат разликата.
По-добре два грама по-тежка плувка отколкото половин грам по-лека
По-добре два грама по-тежка плувка отколкото половин грам по-лека

-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Използваха го и за захранка и ловяха мирни риби.
- Fishing_Fan
- разбира нещата
Сигурно бъбня идва от набъбната(вкисната) царевица/жито,вероятно са ловили на вкиснато жито
-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
И аз така мисля обаче това беше по едро от житото, нещо като нахуд или подобно,на което рибата кълвеше в пъти по-интензивно отколкото на обикновените захранка и стръв на която ловяхме ние.Fishing_Fan написа:Сигурно бъбня идва от набъбната(вкисната) царевица/жито,вероятно са ловили на вкиснато жито
-
- ще става разбирач
Колега , защо не ги попита там на място ? Мисля че няма разумни риболовци ,които да ти откажат необходимата информация . Понякога е необходимо да преглътнем срама и гордостта си и просто да попитаме на място .
И падащата звезда е била изгряваща .
-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Разбира се че попитахме, само дето не се сбихме. Колегите , ако мога да ги нарека така , бяха местни , реакцията беше крайно негативна от тяхна страна. Отговора беше ,че не са важни тъкъмите ,а майсторлъка. Явно скъпите пръчки и макари , както и цялата ни комплектовка много ги издразни.
Последваха и подигравателни коментари които допълнително усложниха комуникацията.
Подаваха от ръка нещо като зърнена примамка която се разпадаше в полет и само малка част достигаше на топка до мястото на което им бяха плувките. Миеха ръце след всяко подаване.
Сигурен съм че и сега някой знае за какво говоря и си умира от кеф с какво си морим акълите.
Последваха и подигравателни коментари които допълнително усложниха комуникацията.
Подаваха от ръка нещо като зърнена примамка която се разпадаше в полет и само малка част достигаше на топка до мястото на което им бяха плувките. Миеха ръце след всяко подаване.
Сигурен съм че и сега някой знае за какво говоря и си умира от кеф с какво си морим акълите.