Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Инфо за р. Струма!
Модератор: sapuna
Re: Инфо за р. Струма!
Това от вчера на Бело поле,много народ... не мога да си представя какво е събота и неделя
четири такива около кило, докато нямаше отсреща никой след бомбандировката- тишина

същия ден за час и на Бобошево- и там мазало от народ риба Цъ, но пък патките хапнаха троха

четири такива около кило, докато нямаше отсреща никой след бомбандировката- тишина

същия ден за час и на Бобошево- и там мазало от народ риба Цъ, но пък патките хапнаха троха

На всички невярващи за килограмите мога да им кажа че : Риба и Цици се разбират колко са голями само ако ги държиш в ръцете си!!!
-
- новобранец
Здравейте, колега. За първи и последен път ще се включа във форума, за да ви отговоря , защото ме заинтригувахте с напълно заслуженото ви притеснение. Хората, които ги е грижа за реката и за природата ще направят всичко възможно, за да я опазят. Но тези, които я опустошават , не могат да изпитат истинското удоволствие от това да са сред природата, да се наслаждават на риболова и удоволетворението от върнатата накрая риба. Доброто и хуманно отношение се гради още от ранна възраст. Явно завистта , злобата и манията за величие надделяват в днешно време, потъпвайки всички човешки добродетели. Относно риболова в неделя, начина на риболов на скобар вече е по-различен. Техниката на риболов е различна, за големи количества ПРЕЦИЗНОСТТА е от изключителна важност. Накрая целия улов беше върнат обратно. Не съм ги броил но можеби бяха над 40.Надявам се хората да променят своето мислене, защото рано или късно всичко свършва.bounce написа:мн точно го каза колегата кво толко и харесват на таа арматура...какво трябва да се направи за да се спре това изтребване на тая риба..от 2 години не съм земал 1 тъпа риба от тая река и като ги видех неделя бате лошо ми стана...толко се нервирах че у 3 и половина си тръгнах имаше 1 колега който мн мн се надявам да е пуснал рибата до 11 часа имаше сигурно над 20 риби...за деня може би 40...тва си е половин пасаж...нз но мн скоро няма да има излети с повече от 3 4 трудни риби поради факта че просо няма да има повече....
-
- фен клуб-скобар
Айде бе-да ти дам ли примери от къде изчезна а беше тонове?Е да няма как да го изловят,но могат да го направят за Червената книга-той беше де-ята на отделни местенца и чисто богатство-ходил съм в из пущинаци и благоевградски опустошени вирове и гледах из върлините като сурикат в очакване да се блесне някъде,да ги видя-беше бомба!!!!! Защо се прочистиха и такива скобарджийски места като Орлово гнездо,няколко вира след бунгалата където беше почернело-ако запиша ще разкажа много:)Jumpi написа:Няма как да изловят скобара от река струма...
Монтанеца и Вальо Колев -НАЙ ГОЛЕМИТЕ!!!!!
Личен лекар на скобарите
Личен лекар на скобарите

На всички невярващи за килограмите мога да им кажа че : Риба и Цици се разбират колко са голями само ако ги държиш в ръцете си!!!
-
- фен клуб-скобар
Бих казал доста едра риба според мен
Пепи браво бе мой:)

Личен лекар на скобарите
Личен лекар на скобарите

+ 1 ,DJONI RINGO написа:Айде бе-да ти дам ли примери от къде изчезна а беше тонове?Е да няма как да го изловят,но могат да го направят за Червената книга-той беше де-ята на отделни местенца и чисто богатство-ходил съм в из пущинаци и благоевградски опустошени вирове и гледах из върлините като сурикат в очакване да се блесне някъде,да ги видя-беше бомба!!!!! Защо се прочистиха и такива скобарджийски места като Орлово гнездо,няколко вира след бунгалата където беше почернело-ако запиша ще разкажа много:)Jumpi написа:Няма как да изловят скобара от река струма...
голяма илюзия, е че Струма е богата на риба. Ако си правят изводите от района на Бл, то там е сега е групирана рибата от поне 30-40 км от реката. Вчера(четв.) на едно от местата имаше около 50 човека, драскачи не видях. Ежедневно се излавя мин. по 100 кг скобар. Един случаен "съвестен рибар", разбирай лови на стръв сподели, че предния ден хванал 12 риби и всичките били хайверни...Тонове хайверна риба ще бъде унищожена до забраната..Местата за групиране по горното течение-Невестино, Пастух- къде е рибата??
Още повече, че става дума само за скобар? Къде е морунажа, клена,каракудата, шарана, хищника???
Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
+ 1 ,DJONI RINGO написа:Айде бе-да ти дам ли примери от къде изчезна а беше тонове?Е да няма как да го изловят,но могат да го направят за Червената книга-той беше де-ята на отделни местенца и чисто богатство-ходил съм в из пущинаци и благоевградски опустошени вирове и гледах из върлините като сурикат в очакване да се блесне някъде,да ги видя-беше бомба!!!!! Защо се прочистиха и такива скобарджийски места като Орлово гнездо,няколко вира след бунгалата където беше почернело-ако запиша ще разкажа много:)Jumpi написа:Няма как да изловят скобара от река струма...
голяма илюзия, е че Струма е богата на риба. Ако си правят изводите от района на Бл, то там сега е групирана рибата от поне 30-40 км от реката. Вчера(четв.) на едно от местата имаше около 50 човека, драскачи не видях. Ежедневно се излавя мин. по 100 кг скобар. Един случаен "съвестен рибар", разбирай лови на стръв сподели, че предния ден хванал 12 риби и всичките били хайверни...Тонове хайверна риба ще бъде унищожена до забраната..Местата за групиране по горното течение-Невестино, Пастух- къде е рибата??
Още повече, че става дума само за скобар? Къде е морунажа, клена,каракудата, шарана, хищника???
- Д.Граховски
- кандидат преподавател
Клена намале драстично, на места където преди 10 години ловяхме ужасно много клен сега има само уклейки, мряната също почти липсва по тези места. Клена намаля и на размери, местата се разрушиха и обезрибиха. Преди няколко години се беше навъдил морунаж около моста на Мурсалево, е за няма и месец му разказаха играта. Наблюденията ми над скобара не са чак такива, но мога да кажа, че и той се поочисти бая. Също така наблюдавам от години, че януари-февруари скобара вече има хайвер, но се лови много, което намалява популацията му много. Ще се стигне до момент когато ще остане само дребосъка и ще бъде изловен без възможност да порасте и да хвърли хайвер и тогава край.
Същото се случи и със Щуките (давам ги само като пример) ловяха се хайверни щуки поради липса на забрана, хората се кефеха на големите екземпляри и сега нъцки, само писалки се вадят и се прибират и вече щука не остана, там където съм ловил по 10-15 на излет сега ловя по 10 на сезон. Имайте го предвид това и пазете рибата, че ще ревем всички задружно.
Същото се случи и със Щуките (давам ги само като пример) ловяха се хайверни щуки поради липса на забрана, хората се кефеха на големите екземпляри и сега нъцки, само писалки се вадят и се прибират и вече щука не остана, там където съм ловил по 10-15 на излет сега ловя по 10 на сезон. Имайте го предвид това и пазете рибата, че ще ревем всички задружно.
Tell people there’s an invisible man in the sky who
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

[url]http://maximo.bg/url]
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

[url]http://maximo.bg/url]
-
- фен клуб-скобар
И това всичко е понеже не може да се излови:D един кур от мен за тея природозащитници и месоядни месюги дето викат-МРЕЖАРИТЕ И ТОКАДЖИИТЕ УБИВАТ ,та ние да не хапнеме ли 5-7-10 рибки! Точно по река Струма е много по опасно положението от взимането на уловена риба с въдица при развитие както сечта на Бело поле ,отколкото лятото тук таме някой брако с мрежа !
Последно промяна от DJONI RINGO на Пет Яну 16, 2015 3:20 pm, променено общо 1 път.
Личен лекар на скобарите
Личен лекар на скобарите

За да има риба закона си го е казал кой, колко и как може да взима уловена риба. Друг е въпроса, че за две, три години трябва да бъде променен и да има само хвани-пусни и то по всички водоеми в страната. Обаче като е малко контрола пак само ще си чешеме езиците/пръстите/.
+1 !!!miro253 написа:За да има риба закона си го е казал кой, колко и как може да взима уловена риба. Друг е въпроса, че за две, три години трябва да бъде променен и да има само хвани-пусни и то по всички водоеми в страната. Обаче като е малко контрола пак само ще си чешеме езиците/пръстите/.
Някой замислял ли се е защо сега на Тунело се ловят единични риби, а миналата зима се пълнеха кофи и живарници? Много просто- изловиха я! Пасажът беше голям, вирът- малък, то не бе дране на гъсти риби, то не бе "майсторство" на стръв, то не бе чудо. А всеки пасаж се групира през зимата на едно и също място, така както и мигриращите птици се завръщат през пролетта на точното място. Няма сила която да премести групираната риба, тя е във вира и цяла зима е на произвола на нашата съвест и разум. По същия начин изчезнаха пасажите от Невестино и Пастух след голямото дране преди 5-6 години. Сега там ловят дедовия
Последно промяна от naskobo на Пет Яну 16, 2015 3:33 pm, променено общо 1 път.
-
- фен клуб-скобар
На Невестино сега да хванеш десет си е чиста проба друга планета,на Пастух да хванеш 5 граничи с лудост и приемане на силни антидепресанти, да не говоря за зимни места като Пресевната които отдавна останаха в историята,Нов Чифлик също-егати скобарския вир беше-да там помогнаха местните с вечерните летни набези с брезенти,геги,примки,копия и прочие-да не говоря какво се случи по осата Шипочано,Копиловци,Шишковци,Гирчевци,Жабокрът,Търновлак ,за Ръждавица да не говоря-Самотната джунгла 2..... Можем да си говориме много-както каза колегата чешем си макарите-тая река съм я пребродил стотици може би и хиляди пъти от Земен до Железница ,обикалял съм пеша през тунелите по Скакавици,змиярници и прочие-бих казал без да звучи нагло,че малко хора познават тази река както аз и глупости от рода рибата не може да се излови не ми се слушат! Амин
Личен лекар на скобарите
Личен лекар на скобарите

Разсъждавайки точно по този тематика, веднага на преден план излиза следният въпрос:naskobo написа: А всеки пасаж се групира през зимата на едно и също място........
Защо миналата зима на Бело поле беше паднала бомба, а сега е най-предпочитаната риболовна дестинация на река Струма?
пичаги заебете че сичко се зима у пликове ама у секи зет скобар има хайвер..слушах ги около мене какво говореха миналата седмица....безобразно е заеби....