Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Спининг макари - кой, какво развърта ???
Модератори: Павел Иванов, sestrata
Re: Спининг макари - кой, какво развърта ???
Ето тук http://olx.bg/ads/q-Daiwa-Exceler-Z/" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow я има на добра цена,ще ти остане и за влакноfreeman.bg написа:Здравейте! Търся си макара за лайт спининг, като от мнение на мнение, бюджета от 100лв. стана 250. Та последно се спрях на препоръка за Daiwa Exceler Z, но понеже никъде не я намирам

Остави само стъпки
- stancom
- ще става разбирач
По този начин променяш драга на макарата, но може.tinoo написа:"Заубера, който редовно вкарваше влакното под кноба на аванса"
ОГРОМЕН проблем,който се разрешава за 5 сек. с махане
на шайба от аванса...
Това е вярно, така става. НО да продаваш един модел 10 години, да имаш претенциите, че е ТОП модел на марката, да знаеш за проблема и да не си направиш труда да го решиш, което е елементарно, ме дразни страшно и обикновено минавам на друга марка.pop_stavri_ написа: Но най-добрият вариант си остава изпиляването на самата врътка. Тунинговах две Ексии, като изпилих кноба с точно 1мм. Бачкат си идеално в момента, без да съм разбутвал аванса.
Същата работа е с една наистина прекрасна макара Revo Neos на Abu Garcia . Макарата има надлъжен луфт и на дръжката и на ротора. Проблем който се решава с едни шайбички, струващи стотинки, но не са си направили труда, или поне не бяха преди 3 години, от тогава не съм я пробвал.
Топ модел,ма шир потреба
Аз пък,откривам 3
дразнещи неща на моята "Ексиа"-кнобката,която
споменахме,дръжката с бутон,която се разхлопва и
несъответствието между хода на шпулата и нейната дължина...
Инак си е доказан боец и не бива да се отписва заради
някаква си кнобка,а нервите трябва да си ги пазим,защото
живота ни сервира далеч по-дразнещи неща

дразнещи неща на моята "Ексиа"-кнобката,която
споменахме,дръжката с бутон,която се разхлопва и
несъответствието между хода на шпулата и нейната дължина...
Инак си е доказан боец и не бива да се отписва заради
някаква си кнобка,а нервите трябва да си ги пазим,защото
живота ни сервира далеч по-дразнещи неща

- mesket4eto
- научил се да хвърля
eroucma написа:А като я махнеш тази шайба не почва ли да реди влакното на конус?tinoo написа:"Заубера, който редовно вкарваше влакното под кноба на аванса"
ОГРОМЕН проблем,който се разрешава за 5 сек. с махане
на шайба от аванса...
Реденето на влакното става на конус при прибавяне или махане на малките регулировъчни шайбички, които са под шпулата и са нанизани на оста и. А шайбата на аванса за която говори колегата се намира вътре в шпулата, маха се един зегер отгоре и се вадят шайбите на аванса. Махне ли се някоя от шайбите, после врътката на аванса ще седи по- ниско и няма да се намотава влакно под нея.
Кръв повръщам - риба не връщам!!!!!
!!!!!Troli Rapala написа:Така де,но ми писна от реплики-"Купих си Екусима преди 3 дена и съм много доволен"!![]()
- freeman.bg
- вече хвърля и на тежко
След като изтървах Ignis-а, по препоръки се спрях на Pflueger Patriarch, като се зачетох по ревютата добри отзиви си има. Става ли за лайт спининг, утре да го поръчвам?

- reelbigfish
- новобранец
Ако комбинираш Патриарха с прът Св.Кръст ще се получи просто "божествен" такъм
)

- freeman.bg
- вече хвърля и на тежко
reelbigfish написа:Ако комбинираш Патриарха с прът Св.Кръст ще се получи просто "божествен" такъм)

- Vid
- кандидат преподавател
Приятели, какво мислите и имате ли реален опит с тази макара за евтини пари http://www.ribibg.com/shop/index.php?p= ... ubgroup=62" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow
Имам възможност да си я закупя за 40 лв. нова, като основно ми е нужна за не натоварващ риболов, а такъв за джиг.... При този риболов натоварването и ще е минимално, а голямата и шпула е предимство при кастинга....
Макарата де я имаха приятели съм я пробвал в бойни условия и останах с много добри впечатления, но нямам преко-наблюдения в годишен период....
Имам възможност да си я закупя за 40 лв. нова, като основно ми е нужна за не натоварващ риболов, а такъв за джиг.... При този риболов натоварването и ще е минимално, а голямата и шпула е предимство при кастинга....
Макарата де я имаха приятели съм я пробвал в бойни условия и останах с много добри впечатления, но нямам преко-наблюдения в годишен период....
Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека
- bobo_33333
- кандидат преподавател
Макарата е жилязу-устойчива и на по сериозни натоварвания,няма да имаш проблеми с нея,единствено само ако те дразни как нарежда влакното-става малко като на резба.И ако имаш възможност си закупи пружинки за бигела,резервни ,да има...Vid написа:Приятели, какво мислите и имате ли реален опит с тази макара за евтини пари http://www.ribibg.com/shop/index.php?p= ... ubgroup=62" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow" rel="nofollow
Аз там съм пораснал...
- eroucma
- разбира нещата
Vid както каза bobo макарата е "желязна" за тези пари е направо супер. Аз я имам вече сигурно 3 години и повече и ме е изоставяла само веднъж още в началото когато счупи прословутата пружина на бигела. Занесох я при майстор да я смени с по здрава и оттогава не е мръднала. Имам още много други макари, но тази си я нося винаги с мен като резервна. Ползвал съм я и с монофил и с блейдове от 10lbs 4 жилно до 30lbs 8 нишковото - брада не ми е правила нито веднъж- може да е заради това, че реди на Х
Ако ти я дават за тези пари не се замисляй ами си заприходи една и няма да съжаляваш, но наистина си намери една резервна пружинка и пей сърце

Ако ти я дават за тези пари не се замисляй ами си заприходи една и няма да съжаляваш, но наистина си намери една резервна пружинка и пей сърце

Първата щука и първата кака винаги се помнят, независимо колко са големи и какви зъби имат
По-добре,недей! С блесни мепс 2-3 в течение,направо спира. За 15-20 риболова се разхлопа. Един колега я има и той...същите проблеми. Трети,лови на плувка с нея и няма проблеми,вече няколко години.Vid написа:Приятели, какво мислите и имате ли реален опит с тази макара за евтини пари http://www.ribibg.com/shop/index.php?p= ... ubgroup=62" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow" rel="nofollow" rel="nofollow" rel="nofollow
Ако не я натоварваш,може и да издържи.

В тоз гьол,риба няма!
- Sleepwalker_
- разбира нещата
Имах я преди време. Купих си я нова, но шумеше, смениха ми я с друга бройка, пак горе-долу същата работа. Наистина няма мощ. Не ми вдъхна доверие и след 2-3 излета я махнах. И аз имам приятел, който я ползва за плувка, там е бетон. Но аз не бих си я взел за спининг, бил той и джигов.
П.С. Ако ти трябва що-годе лека макара за малко пари, погледни какво предлага Окума. Имат доста читави модели. Вече над година въртя една за джиг, вярно е малко по-скъпа, но няма 190 грама, с голяма шпула е и до сега не е мръднала и не се е разхлопала, много съм доволен.
П.С. Ако ти трябва що-годе лека макара за малко пари, погледни какво предлага Окума. Имат доста читави модели. Вече над година въртя една за джиг, вярно е малко по-скъпа, но няма 190 грама, с голяма шпула е и до сега не е мръднала и не се е разхлопала, много съм доволен.

- Стонин МаХенд
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Tica Cambria- много луфтове, много нещо..
Може би по- старо произведените са по- добри, но 2ма човека си я купуват последната година и след 1-2 риболова макарата заминава в отдел "Продава се:"
Може би по- старо произведените са по- добри, но 2ма човека си я купуват последната година и след 1-2 риболова макарата заминава в отдел "Продава се:"
- radogagov
- ще става разбирач
Аз пък бях много доволен от Камбрията, нищо че я взех 2-ра ръка. Ползвах я два сезона без никакви ядове и я подарих на брата. Много рибки и приятни емоции ми е доставила. Не бих казал, че за размера си е слабичка, но все пак не е Дайва 

- Vid
- кандидат преподавател
Благодаря на все за мненията, ще си помисля... И като, че ще се въздържа, макар че 40 лв. кВо са? Един обяд..
Просто съм я въртял назаем от приятели и останах с отлични впечатления... Само да добавя, че на джиг ловя с Риоби Екусима вече 5-та година и освен почистване-смазване веднъж годишно, други проблеми не съм имал...
Просто съм я въртял назаем от приятели и останах с отлични впечатления... Само да добавя, че на джиг ловя с Риоби Екусима вече 5-та година и освен почистване-смазване веднъж годишно, други проблеми не съм имал...
Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека