Ставрос, Йерисос, Неа рода, Трипити
Модератори: alekst, Димо Михалев, dobria1
Re: Ставрос, Йерисос, Неа рода, Трипити
Една сутрин да не отида и ще стане шоуто... Предния ден бях там, но незнайно защо не съм я видялstan4opk1 написа:https://www.youtube.com/watch?v=CgZp2NF ... e=youtu.be
На самото кълване няма клип.

http://naRiba.com
WINNERS DON'T USE DRUGS
WINNERS DON'T USE DRUGS
- biserkehayov
- вече хвърля и на тежко
Благодаря за предоставената емоция!
Страхотен репортаж на колегата Fixxer и видеото с порещата вълни туна!
Страхотен репортаж на колегата Fixxer и видеото с порещата вълни туна!
В петък се се е въртяла 40 минути на кея (по-по предишния ден)
А най-тъпото е че когато ми клъвна се счупи вирбела
на стоманения повод
А най-тъпото е че когато ми клъвна се счупи вирбела
на стоманения повод

-
- вече хвърля и на тежко
Здравейте колеги,
На 20 септември отиваме с мой приятел за десетина дни на Йерисос. Смятаме да отделим достатъчно време за риболов. Можете ли да ми кажете, по това време на годината, към риболов на какво да се ориентираме най-вече. В смисъл какво е най-вероятно да се хване от брега в края на септември и началото на октомври. Имам опит в морския риболов, но предимно в Норвегия, така че вярвам че знам как да ловя риба в морето, но не знам какво да търся по това време на годината на място на което отивам за пръв път. Благодаря ви предварително за съветите, обещавам да дам информация после какви са резултатите
На 20 септември отиваме с мой приятел за десетина дни на Йерисос. Смятаме да отделим достатъчно време за риболов. Можете ли да ми кажете, по това време на годината, към риболов на какво да се ориентираме най-вече. В смисъл какво е най-вероятно да се хване от брега в края на септември и началото на октомври. Имам опит в морския риболов, но предимно в Норвегия, така че вярвам че знам как да ловя риба в морето, но не знам какво да търся по това време на годината на място на което отивам за пръв път. Благодаря ви предварително за съветите, обещавам да дам информация после какви са резултатите

В момента съм в района на Ставрос, утре си тръгвам.Не виждам риболов, който да ме накара да извадя въдици.На кея не видях извадена риба, от брега епизодични зарганчета-до 30 см.Вечерно време хвърлят близо до брега на тежко с монтажи като за платерина, но без повдигачи. Не видях динамичен риболов- епизодични риби по 300 гр.
Инрересно море- няма морски птици, проблем е мида за стръв да намериш?
Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
-
- новобранец
Аз ще съм една седмица преди това на Йерисос.Ще пусна доклад какво сме хванали с грубия такъм с който разполагам.Reo написа:Здравейте колеги,

- ivan.g.andonov
- фен клуб-скобар
колега нещо се е объркало защото аз на ставрос редовно вадя -кефали,ципури и др. и то кефали над 1.2.миди има на една ръка растояние на самия пристан в началото .навеждаш се и береш .потърси. а ето снимкиnaskobo написа:В момента съм в района на Ставрос, утре си тръгвам.Не виждам риболов, който да ме накара да извадя въдици.На кея не видях извадена риба, от брега епизодични зарганчета-до 30 см.Вечерно време хвърлят близо до брега на тежко с монтажи като за платерина, но без повдигачи. Не видях динамичен риболов- епизодични риби по 300 гр.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
В интерес на истината само 2 пъти минах през пристана по обедно време и погледах по 10-20 мин.Никой не извади, нито имаше извадена риба преди това.Някои ловяха на топчета хляб-видя ми се несериозно?ivan.g.andonov написа: колега нещо се е объркало защото аз на ставрос редовно вадя -кефали,ципури и др. и то кефали над 1.2.миди има на една ръка растояние на самия пристан в началото
За мидите имах предвид плажната ивица Ставрос-Ниа Врасна.
Ти на каква стръв(от къде се купува) и монтажи ловиш?Тази година бях без сериозна подготовка и настроение за риболов, но догодина ще се поправя.
Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
Здравейте. Гледам темата доста потънала . Та накратко има ли риболов на спининг по третия ръкав в момента и най- важното има ли калмари ? Нещо много ги харесах тези твари, а и спасяват от капото. Другия ми вариянт е Тасос. Ако някой е ходил скоро ще бъда благодарен за малко информация. Приятели казват че дава на Лефкада ,ама това е на обратната страна на луната като разстояние.
-
- новобранец
- Обратна връзка:
Привет, утре заминаваме две коли за там. Ще отседнем в Олимпиада, и в зависимост от риболова ще се ориентираме на къде да хванем. Там ще сме до неделя. Като се върнем, ще пиша какво сме сътворили.
Поздрави
Поздрави
-
- новобранец
- Обратна връзка:
Здравейте,
не че има за какво, но все пак да дам малко инфо.
Започнахме от Ставро. Имах един удар на воблер, но не го реализирах. От към октоподи - нищо.
Вечерта в Олимпиада. Пак нищо. На сутринта - нищо. Пропуснахме Стратони и стигнахме Йерисо. Нищо. Трипити - нищо. Аз хвърлям само воблери, колегите търсят октоподи. Нищо. Кратко съвещание - и тръгваме към Порто Кофу. Спираме в Никити в риболвния магазин и установяваме, че и там цените се вдигат. Миналата година взимах воблери Shimano по 17 Евра, тази година вече са 23. Както и да е. Стигаме в Порто Кофу, настаняваме се и тръгваме жадни за улов. Да аме не. До вечерта един приличен октопод (над 2 кила) и няколко по-малки(върнати обратно). На сутринта - от тъмно обиколих целия плаж - нищо. С двама колеги, българи, с които се запознахме там, стигнахме до скалите след езерото - нищо. По обяд - към Торони - плажа до скалите под замъка. Един октопод към кило. Видяхме няколко джурума, но нямахме удар. Прибрахме се за почивка, и вечерта пак там. Събрахме се поне 5 БГ коли и доста народ, но не видях някой нещо да вади. Ние нищо. За последната сутрин решихме да пробваме пристанището на Никити. Е пробвхме го. Един октопод - половинка. От към риба - нищо.
Това е от мен. Пет човека за четири дни - три октопода. Дано някой може да се похвали с повече улов.
Поздрави и наслука.
не че има за какво, но все пак да дам малко инфо.
Започнахме от Ставро. Имах един удар на воблер, но не го реализирах. От към октоподи - нищо.
Вечерта в Олимпиада. Пак нищо. На сутринта - нищо. Пропуснахме Стратони и стигнахме Йерисо. Нищо. Трипити - нищо. Аз хвърлям само воблери, колегите търсят октоподи. Нищо. Кратко съвещание - и тръгваме към Порто Кофу. Спираме в Никити в риболвния магазин и установяваме, че и там цените се вдигат. Миналата година взимах воблери Shimano по 17 Евра, тази година вече са 23. Както и да е. Стигаме в Порто Кофу, настаняваме се и тръгваме жадни за улов. Да аме не. До вечерта един приличен октопод (над 2 кила) и няколко по-малки(върнати обратно). На сутринта - от тъмно обиколих целия плаж - нищо. С двама колеги, българи, с които се запознахме там, стигнахме до скалите след езерото - нищо. По обяд - към Торони - плажа до скалите под замъка. Един октопод към кило. Видяхме няколко джурума, но нямахме удар. Прибрахме се за почивка, и вечерта пак там. Събрахме се поне 5 БГ коли и доста народ, но не видях някой нещо да вади. Ние нищо. За последната сутрин решихме да пробваме пристанището на Никити. Е пробвхме го. Един октопод - половинка. От към риба - нищо.
Това е от мен. Пет човека за четири дни - три октопода. Дано някой може да се похвали с повече улов.
Поздрави и наслука.
Аз накрая отидох на Тасос, но и там положението е същото .Имахме по един удар за 3 дни ,но риба не извадихме. Хванахме редки и трудни калмари, само вечер от 6 до 11 часа. Ще се ходи пак, но по-далече .
- баш_майстора
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Ако е било през уикенда, трябва да сме се засекли там.ikg написа:Стигаме в Порто Кофу, настаняваме се и тръгваме жадни за улов.

"Няма риба в реката, само пъстърва, откакто се появи тя и изяде всичката друга риба..."
-
- новобранец
- Обратна връзка:
Там бяхме от петък - ранния след обяд, до неделя сутринта. Две бели дачии. Запознах се с двама колеги от София и трима от Кърджали. Сигурно сме се засекли и разминали някъде.
Вие къде настоявахте - по плажа или по кейовете?
Вие къде настоявахте - по плажа или по кейовете?
- баш_майстора
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Дааа... а до двете дачии бяхме ние със синия шевролет комби... Видяхме и момчетата от Кърджали с джипа...
За другия пйт ще се знаем! 

"Няма риба в реката, само пъстърва, откакто се появи тя и изяде всичката друга риба..."