Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Инфо за р. Струма!
Модератор: sapuna
Re: Инфо за р. Струма!
Днес доволно, но само до към 12 и нещо. След това тотал щета.
- fishingman
- вече хвърля и на тежко
Днес на Невестино под прага, отидох към 15.00ч. до към 17.30ч. Като погледнах реката беше кална, явно златарите работеха. Но почна да избистря и стана перфектна, а нивото е малко качило. Места почти нямаше, но си тръгна един колега и аз се наместих на неговото място. Захраних с 2 топки хляб и 2 прашки с бели. Мисля че има голям ефект от белите , активизират рибата и така периодично им метках. Лових на хлебче и с второто хвърляне удар, свирна чак аванса, но се откачи. И така седем пъти закачане-откачане от общо 8 закачени риби само една извадена, но и тя си е на свобода. По едно време запръска и много от колегите си тръгнаха, но точно тогава рибата взимаше по добре стига да им се настояваше с хлебец. Това от мен.
има светлина в тунела !!!!
днеска на железница дойдоха на проверка....unbelievable
точно под кафето имаше 3ма 3-кари от сутринта до обяд беха фанали по 5-6 риби мисля че някой се беше обадил защото си отидоха напражо при тях..на 2ма явно им писаха актове защото ги качиха горе до колата на единия му мериха колко кила е фанал но не видях да върнат рибите..докато те пишеха др 2ма с няква джибка слезнаха напражо с нея долу от към изтичалото и там явно направиха проверка..след като написаха актове 3-карите събраха и биха черта.. от към риболов наистина сутринта до към обяд рибата беше по активна хванах един със забита 2-ка в носа яд ме е че не го снимах да го кача да се види не беше мн голям нз как е скъсал корабното въже което е държало 2ката към колеца...както и да е.и накрая мн ме изкефиха 2 момчета които доийдоха следобед на местото на 3-карите които за 2 часа фанаьа по 2 3 риби и направо си ги пускаха даже не ги слагаха в живарник БРАВО

-
- ще става разбирач
Благоевград.
На участък около 3 км., доста рибари. Водата постепенно падаща, бистра, малка.
Нито едно кълване, риба да скочи или други признаци на живот.

На участък около 3 км., доста рибари. Водата постепенно падаща, бистра, малка.
Нито едно кълване, риба да скочи или други признаци на живот.

-
- фен клуб-скобар
Ето малко инфо и от мен:
Лондон-риболов никакъв! Ветровито,ясно и студено! Пълно с арабески и мангусти:))))Нищо интересно освен,че оная вечер двама на мотор обраха клон на банка Сантандер пред погледа на поне 20 цивилни граждани:D Точно като по филмите-големо пушкало,маска и добър план -всичко това за около 30 секунди:)
Лондон-риболов никакъв! Ветровито,ясно и студено! Пълно с арабески и мангусти:))))Нищо интересно освен,че оная вечер двама на мотор обраха клон на банка Сантандер пред погледа на поне 20 цивилни граждани:D Точно като по филмите-големо пушкало,маска и добър план -всичко това за около 30 секунди:)
Монтанеца и Вальо Колев -НАЙ ГОЛЕМИТЕ!!!!!
Личен лекар на скобарите
Личен лекар на скобарите

DJONI RINGO написа:Ето малко инфо и от мен:
Лондон-риболов никакъв!.....

А Темза напълно безрибна ли е??? Дай да дублираме темите за двете реки и да побратимим Лондон с Бело поле?
Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
-
- фен клуб-скобар
Значи Наско,Темза 24 часа в денонощието е с цвят употребяван сив парцал в голям период от време:D Ама хич и не ми се стъпва на нея в този и участък! Дочувам обаче за реката на голямата Бяла баба М;) говорят за риби по 6-7-8 кила! Иначе ходих на дресирани риби-платики по 200-400 г като уклейки-Шаро също!Нема живарници ,нема тройки-естествено чувам за случаи с българско участие дето са крили шарани по раниците:) Нейсе:D Но не си ли е батка Струма да те заобиколят шубите и кормораните:D
Личен лекар на скобарите
Личен лекар на скобарите

-
- новобранец
V raiona na grad Sandanski poslednite sedmici dosta chesto minavat proverqvashti, i hubavoto e che troikadjiite veche imat edno naum i namalqvat drastichno, v raiona okolo mosta na lebnica v sabota imashe okolo 15 choveka vsichki na strav. Toq sezon mi pravi vpechatlenie che izlizat mnogo edri ribi, takova neshto do sega ne sam vijdal, mnogo rqdko ribi pod polovinka. Loshoto e che v nedelq nikoga ne minavat i togava pak si stava qko sech, vse pak e pohvalno za IARA che proqvqvat aktivnost, ako proverkite zachestqt oshte poveche polojenieto moje da se opravi!!! Sajelqvam za shliokavicata ama nqmam na kompa kirilica...
Да ме извиняват Со и Пк ама ловите скобарите по отвратителен начин .Как може да ви доставя удоволствие да вадите риба както се изважда клон , а именно за опашката или закачена странично за тялото.С плувки по голями от 6 гр. и куки 16 понякога вързани по две за повод 16 № .
И защо ти трябваше да издъниш мястото с най-големите пасажи групирана риба на река Струма. Искаш да пренесеш панаира от Бело поле или какво???Vengeance. написа:V raiona na grad Sandanski poslednite sedmici dosta chesto minavat proverqvashti, i hubavoto e che troikadjiite veche imat edno naum i namalqvat drastichno, v raiona okolo mosta na lebnica v sabota imashe okolo 15 choveka vsichki na strav. Toq sezon mi pravi vpechatlenie che izlizat mnogo edri ribi, takova neshto do sega ne sam vijdal, mnogo rqdko ribi pod polovinka. Loshoto e che v nedelq nikoga ne minavat i togava pak si stava qko sech, vse pak e pohvalno za IARA che proqvqvat aktivnost, ako proverkite zachestqt oshte poveche polojenieto moje da se opravi!!! Sajelqvam za shliokavicata ama nqmam na kompa kirilica...
Само да попитам, някой има ли линк за репортажа по хоби тв за струмските скобари, че вчера бях на село и го загледах обаче тъкмо си тръгвах. А тук в града нямам хоби тв, а ми е интересно да го догледам .Мерси предварително

- prodigy666
- разбира нещата
тия филми са пълна боза вече нищо инересно само монтирани кадри от други реки нищо общо с струма + некои друг кадър от струма само 2 риби дадоха как вади Колев или 1 непомна каза там 1-2 смислени работи и общо взето глупости ... гоним рибите на по 200 метра в стил '' бягана с въдица в ръка ''
уж и дебелия треаше да го дадат ама маи е бил капочино и нищо не дадоха абе паридия

-
- фен клуб-скобар
Дебелия вика тц тц тц
мога да дам инфо за Бобошево-неделя двама местни са дошли за около 40 мин и са хванали към 30 риби на тройка и са се махнали-изглежда целта е била храна ,а не търсене на удоволствие!Колегите на стръв са хванали по 3-4 риби:) Не знам как така десет души са разрешили на двама да ливят на желязо?Тези двама са там всеки ден-искрено се надявам да ги побара Иара!

Личен лекар на скобарите
Личен лекар на скобарите

Някой от местните колеги в района на Благоевград, може ли да даде информация дали потече снежна вода в Струма.
Последно промяна от Veleka на Вто Яну 20, 2015 7:38 pm, променено общо 1 път.
В неделя на Бяло Поле имаше проверка от ИАРА, стана истински събор около проверяващата. Заловени с тройки няма защото бяха от към къщите, но там не проверяваха. Събора беше уникално голям, риби почти никакви, за първи път се оказвам в благоевградска дискотека с въдица и 5-6 хляба
Местни диваци от 10 сутринта надуха музиката. Рибите бяха трудни, за тези дето си ги могат хванаха, а аз спасих капото. Колега извади смоче 3.140 кг. Според мен рибите не се хранят, а само бутат трохата. Попитахме защо не са дошли миналата седмица след като им звъняхме и на ИАРА Благоевград и на 112, проверяващата каза че били на друго място. Много и се радваха по реката съвестните колеги, но тя милата така и не разбра защо
Та така провериха ме за 3ти път за последните 20 години от ИАРА , като веднъж сам си ги викнах