Къде се намирам:
Внимание
Бракониери !
naRiba.com

Форум

Петиция
Модератор: bobopeli
- CERRUTI
- сериозен играч
Еми Снейк сам виждаш,5 човека не може да стигнат до консенсус,какво остава ако 30-40 почнат да дават акъл.....Ето кроки написа чуроликпенчо да формулира и оформи исканията самоче чуроликпенчо си трае...ти даде примерна петиция и веднага ти намериха кусури,аз не искам да давам акъл защото не съм компетентен в тази сфера-документацията.А в крайна сметка дори петицията да се направи от 5човека,незабравяй кои сте тези 5!Аз лично ви имам пълно доверие за това и съм сигурен че ще вкрайна сметка ще направите петицията не по зле и от 100човека консултанти!!!snegk написа:Нищо няма да хване декиш,брат.Ние сме колеги,спортисти и не можем да се обеденим и направим нещо елиментарно,какво да говорим за институции и Европейски съюз.Виж как си говорим тука 5 човека,а другите ни се хилят отстрани и си викат:Тез лудили са

[/quote]
Каква "София" те е подгонила бе колега , там какво мислите няма никакво значение. Аз също съм Софиянец , и какво от това , по-точно- дай решение на въпроса и/или идея как да се реши???[/quote]
Примерно да се види колко сме тука в София, които сме категорично против бракониерството и да се свържем - да си вземем координати и да действаме заедно. Ако сме много народ и организирано сигнализираме, снимаме ги, обаждаме се на медии и пр. ще има повече ефект. А можем и да направим сдружение, както предлага колегата. Пък и човек внася повече респект ако знае, че зад гърба си има още 30 като него примерно!
Каква "София" те е подгонила бе колега , там какво мислите няма никакво значение. Аз също съм Софиянец , и какво от това , по-точно- дай решение на въпроса и/или идея как да се реши???[/quote]
Примерно да се види колко сме тука в София, които сме категорично против бракониерството и да се свържем - да си вземем координати и да действаме заедно. Ако сме много народ и организирано сигнализираме, снимаме ги, обаждаме се на медии и пр. ще има повече ефект. А можем и да направим сдружение, както предлага колегата. Пък и човек внася повече респект ако знае, че зад гърба си има още 30 като него примерно!
- велчев62
- ще става разбирач
Илийка,чак сега прочетох темата ти,и знаеш ли защо?
Подфорумите( РАЗНИ,БРАКОНИЕРИ,РИБ.КУХНЯ) и още някои,които не са свързани пряко с риболова,чета много рядко.
Затова мисля,че за да се обърне внимание на темата,а тя е важна,трябва да напишеш като Кърцата(за благотворителната акция),
и да излиза на всяко твое мнение
А сега за темата,петиция в общи понятие знам какво представлявя и съм съгласен с идеята ти и те подкрепям напълно
Колегите препоръчаха Чуруликпенчо да я напише,но не е лошо да се пусне едно ЛС
Колегата Годзила,мисля,че беше наясно със законите
За да стане ясно на всички не е лошо да се прочете и тук
http://www.europarl.europa.eu/parliamen ... anguage=BG
Подфорумите( РАЗНИ,БРАКОНИЕРИ,РИБ.КУХНЯ) и още някои,които не са свързани пряко с риболова,чета много рядко.
Затова мисля,че за да се обърне внимание на темата,а тя е важна,трябва да напишеш като Кърцата(за благотворителната акция),
и да излиза на всяко твое мнение
А сега за темата,петиция в общи понятие знам какво представлявя и съм съгласен с идеята ти и те подкрепям напълно
Колегите препоръчаха Чуруликпенчо да я напише,но не е лошо да се пусне едно ЛС
Колегата Годзила,мисля,че беше наясно със законите
За да стане ясно на всички не е лошо да се прочете и тук

-
- и господ не е толокова добър
Аз съм в процес на изчакване.Чакам колегите да се наумуват и да решат,дали ще првим нещо или ще чакаме от европейския съюз да им писне и да започнат с тотални наказания.Много скоро ще спрът всички пари за България.Сега когато отпускат пари за зарибяване и не се усвояват,то после с наши пари никога няма да се зариби.
Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
-
- фен клуб-скобар
Съгласен съм идеята и я подкрепям.Но най-вече с това мнение колегата IDA. Какво е арендатор и има ли по-големи бракониери от тях. мрежите се вадят само за да се вземе рибата. рибите с калибър всякакъв маломерните са повече от всички други уловени с мрежи.Един орех в собствения си двор не мога да отрежа без разрешение от горското и съответното заплащане, а срибата не е така всеки арендатор лови както и каквото си иска. законово мисля ,че всичко е горе долу добре формулирано, НО КОНТРОЛ никакъв.Сматам ,че нашето искане трябва да е в тази насока . Ако успеем да събудим отговорните институции и те започнат наистина да си вършат работата , тези теми ще са излишни. та затова предлагам петицията да я ориентираме в тази насока (преса господари на ефира и други подобни ). Почти във всеки вестник в петък има страница за риболова ако се пусне там тази петиция ще стигне не само до участниците във този форум.IDA написа:Те, нещата , са простички според мен. Въпроса не е законодателно уреден! Деянието "бракониерство" трябва да се диференцира и за това което наистина е "това" - да се кримилизанираНе става въпрос за пенсионерите на "Панчарево" , или за неплатил на време билет
Бракониерствотом , във всичките му форми и прояви-мрежари , електричари , химици , сапьори, парашутисти, косачи и т.н.-
трябва , законодателно да се "кримимализира" , иначе- няма опрвяне по този въпрос!!
- nasco2
- сериозен играч
- Обратна връзка:
snegk написа:Аз съм в процес на изчакване.Чакам колегите да се наумуват .
Няма какво да умуваме и да чакаш, явно повече мнения няма да има. Попълваи я както си решил, може и да има по добър вариант, но явно никои не се наема. И да събираме подписите.
Дори и да не е най - добрият вариянт все пак е по добър от никакъв. Ако някои измисли по - добра пак ще пуснем докато им писне на чиновниците.
- krokibg
- учете се от него
Колега Маринов1973,какво общо имат арендаторите със тази петиция и свободните водоеми,които не се зарибяват от държавата,бракониерства се по тях безнаказано,и са обект на нашата агресия към институцийте,би ли ми отговорил
Вече става две години се разправям със хора като тебе,дето немогат да разберат че арендаторите си плащат наеми за определен язовир и си развъждат риба, и си я продават както намерят за добре.Това си е частен бизнес и наливат пари за да извадят пари.Никой няма да зариби със собственни пари даден водоем и да те пусне да си правиш там каквото си искаш.Или по-точно,само арендатора има право да ти позволява да правиш на язовира арендован от него това което той пожелае.Явно,много много нети се отдава мисленето май.Има свободни водоеми
Дават се под наем и понякога огромен
Играе се на търгове,ако не ти е ясно
Играят по 10-20-30 човека и наддава за този водоем
Ти решаваш да пишеш и започваш без да си даваш сметка и без да премислиш какво пишеш.Ти немислиш ли че обиждаш хората
Аз като съм взел язовир,крадец ли съм
Какъв съм
Има свободни язовири
Ако смяташ че имаш пари,време и акъл,вземи си и ти,но се иска дупе и много работа.Та вземи си язовир,зареди го със риба и го остави да ти ловят хората без да плащат,ако се мислиш за майка Тереза.Ако ли не,ходи и си лови на свободните не арендовани язовири,като Ивайловград и други,където не се плаща.Никой не те кара насила да ходиш на арендован язовир.Така че спри да пишеш простотий,защото тук във форума има хора които държат язовири/освен мене има още двама трима/и не ни обиждай,след като не си дал на никой от нас пари да си плаща наема.Никой не ни направил подарък като сме взели язовири да искарваме пари
Смятам че написаното от мен,ще те накара да се замислиш по този въпрос
И ако мислиш че си прав,излагай се,пиши

Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
- петър власев
- разбира нещата
а здравейте на отново на всички които пишем в темата
Ето какво разбрах аз за тези дни
За да напишем петицията ще ни трябва адвокат по международно право
за да бъде формулирана петицията както трябва и да има тежест
В това ме увери една девочица която бачка в адвокатска кантора и поразпита тук там за това
Та работата е такава ,май манги ще трябват а съответно и адвокат който да състави петицията компетентно
Аз от мен ви казвам така
Търсете такъв адвокат ,както и аз ще търся също и питайте колко ще иска за тази услуга
Обещавам най-официално, че ако продам земичка скоро време аз ще покрия разходите по адвоката
След което ще ни остане само да съберем колкото се може повече подписи и да изпращаме
Ето какво разбрах аз за тези дни
За да напишем петицията ще ни трябва адвокат по международно право
за да бъде формулирана петицията както трябва и да има тежест
В това ме увери една девочица която бачка в адвокатска кантора и поразпита тук там за това
Та работата е такава ,май манги ще трябват а съответно и адвокат който да състави петицията компетентно
Аз от мен ви казвам така
Търсете такъв адвокат ,както и аз ще търся също и питайте колко ще иска за тази услуга
Обещавам най-официално, че ако продам земичка скоро време аз ще покрия разходите по адвоката
След което ще ни остане само да съберем колкото се може повече подписи и да изпращаме
я чувствась себя очен хорошо
-
- фен клуб-скобар
Krokibg написа:Колега Маринов1973,какво общо имат арендаторите със тази петиция и свободните водоеми,които не се зарибяват от държавата,бракониерства се по тях безнаказано,и са обект на нашата агресия към институцийте,би ли ми отговорил![]()
![]()
Вече става две години се разправям със хора като тебе,дето немогат да разберат че арендаторите си плащат наеми за определен язовир и си развъждат риба, и си я продават както намерят за добре.Това си е частен бизнес и наливат пари за да извадят пари.Никой няма да зариби със собственни пари даден водоем и да те пусне да си правиш там каквото си искаш.Или по-точно,само арендатора има право да ти позволява да правиш на язовира арендован от него това което той пожелае.Явно,много много нети се отдава мисленето май.Има свободни водоеми
Дават се под наем и понякога огромен
Играе се на търгове,ако не ти е ясно
Играят по 10-20-30 човека и наддава за този водоем
Ти решаваш да пишеш и започваш без да си даваш сметка и без да премислиш какво пишеш.Ти немислиш ли че обиждаш хората
![]()
![]()
Аз като съм взел язовир,крадец ли съм
![]()
![]()
Какъв съм
![]()
![]()
Има свободни язовири
Ако смяташ че имаш пари,време и акъл,вземи си и ти,но се иска дупе и много работа.Та вземи си язовир,зареди го със риба и го остави да ти ловят хората без да плащат,ако се мислиш за майка Тереза.Ако ли не,ходи и си лови на свободните не арендовани язовири,като Ивайловград и други,където не се плаща.Никой не те кара насила да ходиш на арендован язовир.Така че спри да пишеш простотий,защото тук във форума има хора които държат язовири/освен мене има още двама трима/и не ни обиждай,след като не си дал на никой от нас пари да си плаща наема.Никой не ни направил подарък като сме взели язовири да искарваме пари
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Смятам че написаното от мен,ще те накара да се замислиш по този въпрос
И ако мислиш че си прав,излагай се,пиши
![]()
![]()
извинявам се че не съм се изказал праилно. ако бях написал арендатори в КАВИЧКИ може би щеше да се разбере правилно. Защото има Арендатори с главно А и арендаторчета.Та точно за тези маките става на въпрос.
От години посещавам един язовир до Видин ."Дреновец" Евала на арендаторите винаги съм си правил страшен кеф.там малки шаранчета се хващат повече от каракудите.бъкано е с тях личи си ,че се зарибява редовнои направо да ти е кеф да си платиш .Втози язовир има доста добра популация и на див шаран ловят се и трофейни диваци. Такива арендатори ни трябват.но изглежда озказването ми не е разбрано правилно за което поемам цялата вина.
Исках да кажа, че искането ми е да се напише язовирите да се отдават точно на такива хора.които обичат риболова и ще се грижат за водоемите. СПЕЦИАЛНИ ИЗВИНЕНИЯ НА КОЛЕГАТА КРОКИ НЕ ИСКАХ ДА ГО ОБИДЯ.
- AL KAPONE
- кандидат преподавател

Когато се издигаш, приятелите ти разбират кой си.
Когато падаш, разбираш кои са приятелите ти.
Когато падаш, разбираш кои са приятелите ти.
- val
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Ето малко помощ и от мен.
- krokibg
- учете се от него
Мисля че финансовата страна на нещата,не е най-важната.Важното е да се намери човек,компетентен и да знае какво и как да напише.Знам и си залагам и двете ръце,че пари за заплащането на това начинание ще се съберат от тези които имат възможност помежду нас.Също така съм сигурен че ще съберем и толкова много подписи,че ще се чудите истина ли е или не.Не се отчайвайте,всичко ще се оправи.Айде малко по ведро де,че така вдъхваме само негативизъм на всички

Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
-
- и господ не е толокова добър
От всичко което прочетох за петиците до саюза ми стана ясно,че трябва да съберем доказателства за нашите искания.Само тогава ще предобие тежест.Не с големи искания,а с доказателства за немърливоста на нашето правителство и съответните органи дасе справят с безобразното стопанисване на водоемите.Иначе петицията се пуска лесно,може и без услугите на адвокат.Моето предложение да направим и двете петиции.Едната за събиране на подписи и евентуалното и показване в публичното пространство и уведомяването на парламента.Другата директно към евро парламента.Наи трудното е събиране на доказателства,защото на вяско такова,правителството ще започне да търси законово оправдание.Мисля,че е достатъчно да се пуснат снимки с боклуците по водоемите,снимки с мрежи и други бракониерски методи.Проблема е,че доста трудно ще докажем за снимките с мрежите,че те не са на хора с разрешително за стопански риболов,или не са сложени нарочно за да се снимат.И колкото повече пиша ми става все по трудно да повярвам,че ще се постигне нешо смислено.Дайте да започнем със събирането на снимки и други доказателсва ако има такива.
Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
Re: Петиция
Ами какво по голямо доказателство от моя подпис.
Всеки от нас е бил свидетел на подобни прояви.
Трябва да се подготви от човек който познава материята,
и тогава да видим какво ще се прави.
Смятам че интереса клати феса
и за да се намери човека и да стане както трябва
трябва по някакъв начин да съберем кинтиии
и ще стане.
п.п Аз мисля тъка
като няма измежду нас такъв (компетентен)
който да милее за нашето хоби и природата.
Всеки от нас е бил свидетел на подобни прояви.
Трябва да се подготви от човек който познава материята,
и тогава да видим какво ще се прави.
Смятам че интереса клати феса
и за да се намери човека и да стане както трябва
трябва по някакъв начин да съберем кинтиии
и ще стане.
п.п Аз мисля тъка
като няма измежду нас такъв (компетентен)
който да милее за нашето хоби и природата.