Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Монтажи за риболов
naRiba.com

Форум

Малко питане от един начинаещ
Модератор: sapuna
-
- научил се да хвърля
Малко питане от един начинаещ
Здравейте колеги. Извинявам се предварително ако има подобна тема или съм сбъркал раздела.
Реших да си направя няколко повода с различни по размер куки и различни като цвят мъниста. Първоначално завърших всеки повод с клуп, но в последствие реших да им сложа по един микро вирбел с мисълта да сложа на основното една карабинка и просто да откачам и закачам по-лесно различните поводи. Поводите са с дължина от 40-70см. от влакно Trabucco T Force Tournament (0.13). Основното е 0.16.
Основните ми притеснения са:
Проблем ли е това с карабинката и вирбела?
Ще притесни ли рибата по някакъв начин (тоест по-малко да кълве)?
Благодаря на всички отзовали се!
Реших да си направя няколко повода с различни по размер куки и различни като цвят мъниста. Първоначално завърших всеки повод с клуп, но в последствие реших да им сложа по един микро вирбел с мисълта да сложа на основното една карабинка и просто да откачам и закачам по-лесно различните поводи. Поводите са с дължина от 40-70см. от влакно Trabucco T Force Tournament (0.13). Основното е 0.16.
Основните ми притеснения са:
Проблем ли е това с карабинката и вирбела?
Ще притесни ли рибата по някакъв начин (тоест по-малко да кълве)?
Благодаря на всички отзовали се!
Re: Малко питане от един начинаещ
Няма нужда от карабинки - това усложнява линията. Микровирбела на основното влакно, а на вързаните куки нищо. Клуп си правиш на място в зависимост от дължината, която искаш да има повода.
Както е казал колегата вирбела на основното,а поводи си навържи различни по дължина и дебелина,с различни по вид и размер куки...
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Защо?SuperMario45 написа: Поводите са с дължина от 40-70см.
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
По-добре ползвай нещо такова: http://cralusso.com/en/products/swivels ... uick-snap/, защото иначе много загрубяваш линията. В същност за какъв риболов става дума, защото такива дължини май само фидеристите ползват?
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Споменава се думичката МЪНИСТО и по всяка вероятност става на дума за речен риболов.40-50 см е много дълъг повод за този риболов .Добрата дължина е 20-25 см,при задържане мънистото ще ти се отлепя доста нависоко с дългия повод.Купи си един класьор за поводи,на пазара в момента има много добър на Стонфо на цена около 15лв.

Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
-
- фен клуб-скобар
- Обратна връзка:
Ице този на Стонфо пластмасов ли е
http://www.krakra-fishing.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- научил се да хвърля
Днес редуцирах дължините и всичко е около 23-27 см. Вместо карабинка сложих една бърза връзка като тази която колегата miro253 препоръча и нещата са наред към момента. Евентуално утре ще ви споделя и колко успешно или неуспешно съм се справил. Благодаря на всички ви и Наслука!
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Да,кутия е,много е удобен поне на мен.Емил Димитров написа:Ице този на Стонфо пластмасов ли е
+ за стонфото и аз имам и е много добро.Събира повече от престънските и е по евтин.
- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
При зимен риболов и минусови температури риболовът си е красота ... до момента в който се налага да вържеш кука ,прекарване на клуп и т.н. Без Match quick snap мъката си е наистина мъка.Относно дължината на повода - и е дълъг и не е ,много е относително това понятие.При слабо течение и големи дълбочини понякога редя дропери и по самия повод.Е ,вярно ,чак 70см не съм стигал ,но до към 50 имам поводи и в момента в класьора 

Здравейте колеги,
откъде мога да си закупя такъв класьор на Stonfo? Благодаря предварително.
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Eeeee изпроси си го-от магазина от къде.peasehead написа:Здравейте колеги,
Не може ли да пишеш от еди къде съм тук няма такъв класьор може ли някой да ми купи и изпрати.
Гугъл е и търсачка,някои трупат дивиденти с нея

Споменатия класьор аз лично само тук го намирам: http://www.fishingtime.bg/Klasior-za-mo ... =4321,b=1)
-
- новобранец
Колеги кажете някоя тънкост за застопоряване на Match quick snap че много поводи имам откачени че и с засечена риба.Благодаря за отговорите.