какво плетено влакно

Модератори: alekst, Димо Михалев, dobria1

Аватар
stanevJR
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Re: какво плетено влакно

Мнение от stanevJR »

hgtod написа:Понеже досега не съм ползвал плетено влакно, а смятам да се оборудвам с такова искам да попитам какъв диаметър е най-подходящ за морски тролинг /Черно море за лефер/паламуд/? Приемам препоръки и за качествени марки плетени влакна.
Именно за това, което е питал човека. Бащата е по-вещ, но рядко пише във форума, та си позволих аз да драсна два реда вместо него. :drinkers:
"Над нещата."
http://www.nariba.com/forum/viewtopic.php?f=135&t=89200" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
protest
новобранец
новобранец

Мнение от protest »

Ако някой не е ползвал това влакно може само да съжалява, мога да му дам оценка по 6-тобалната 10-сет точки - Toray Sea Bass PE Power Game (на пипане е като коприна). сменил съм поне 6 марки влакна няма такова гладко влакно,никакъв шум по водачите минимално триене невероятна работа,в сравнение със Sanline мога да кажа че разликата е от небето до земята макар Sanline да е един от лидерите за плетеняци. недостатъка на Toray Sea Bass PE Power Game е само цената. :D :D :D Поздрави и успех на всички.
Аватар
rap66
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от rap66 »

То стана като :
"Извинете, до сега не съм шофирал, но мисля да опитам, та каква кола да си взема на първо време ?"
.........
"На по-добра от @@@@@@ на Мерцедес аз лично не съм сядал. Единствения и недостатък е цената!
Аватар
protest
новобранец
новобранец

Мнение от protest »

rap66 написа:То стана като :
"Извинете, до сега не съм шофирал, но мисля да опитам, та каква кола да си взема на първо време ?"
.........
"На по-добра от @@@@@@ на Мерцедес аз лично не съм сядал. Единствения и недостатък е цената!

Колега, влакното ГО ПОЛЗВАМ затова давам и отзиви, пак ти ако искаш карай си трабанче. Мисля че на мен лично няма да ми пречи. Ако не са бъркам темата се казва "какво плетено влакно". И да цената е висока 115лв v.s. 45лв за Sufix примерно.
Аватар
dobria1
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от dobria1 »

protest написа:Колега, влакното ГО ПОЛЗВАМ затова давам и отзиви, пак ти ако искаш карай си трабанче. Мисля че на мен лично няма да ми пречи. Ако не са бъркам темата се казва "какво плетено влакно". И да цената е висока 115лв v.s. 45лв за Sufix примерно.
А някой няма ли да го предупреди тоз колега,че щом сега тепърва ще пробва плетено влакно да вземе да мине малко по каналния ред.А имено( по евтино за да види как е ще му хареса ли,ще бъде ли подходяща макарата и още някой недоразумения с които сам трябва да се сблъскаш за да усетиш колко е топла водата) и чак след това да налива пари за влакна над 100 кинта
НАЙ МИ Е ДОБРЕ ЛЯТО КАТО Е!!!
Изображение
Аватар
protest
новобранец
новобранец

Мнение от protest »

Ето и част от използвания такъм, Toray Sea Bass PE Power Game го преместих на тази макара понеже Sunline ревеше невероятно по водачите, между другото искам да предупредя колеги че на различните производители са различни диаметрите на влакната примерно PE #2 на sunline не отговаря на диаметъра на Toray PE#2 има едни таблици в интернет където има описани част от влакната с техните диаметри.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Аватар
protest
новобранец
новобранец

Мнение от protest »

информация за диаметрите има тук http://www.henry-gilbey.com/blog/pe_rat ... _confused_" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow
Тука има тестове на влакна http://www.paulusjustfishing.com/4linetestingbuy.htm" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Аватар
rap66
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от rap66 »

"Извинете, реших да си купя първата спинингова макара, дайте съвет каква ?"
.........
"Естествено, Shimano Stella SW. Има един недостатък .... ама е само един :D
Аватар
dobria1
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от dobria1 »

protest написа: Toray Sea Bass PE Power Game го преместих на тази макара понеже Sunline ревеше невероятно по водачите
Aми то с този Сънлайн можеш лодката да дърпаш!!! Как няма да цвили по водачите :wink: :wink: :wink:

Изображение
Изображение
Аватар
martin varna
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от martin varna »

Размер 1.5 е напълно достатъчен за паламуд и лефер. Влакна колкото искаш. Ползвам YGK 8 нишки на всеки десет метра си сменя цвета :idea: и съм доволен. Даже мисля да мина на 1.2 размер.
Поздрави и много риби!!! :fishing1:
Аватар
dobria1
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от dobria1 »

martin varna написа: Даже мисля да мина на 1.2 размер.
Закъснял си,хич не се чуди :wink:

п.п.При мен мисленето е дали да не мина от 1.0 на 0.8 с рибите не е проблем ама камъните трудно се местят :!: :wink: :!:
Изображение
Аватар
protest
новобранец
новобранец

Мнение от protest »

rap66 написа:"Извинете, реших да си купя първата спинингова макара, дайте съвет каква ?"
.........
"Естествено, Shimano Stella SW. Има един недостатък .... ама е само един :D

Колега завистта е много лошо нещо. По принцип мързеливите са завистливи, хем искат хем ги мързи и им остава само едно да завиждат. Земеш да напишеш нещо полезно за четене.
Аватар
paynera
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от paynera »

martin varna написа:Размер 1.5 е напълно достатъчен за паламуд и лефер. Влакна колкото искаш. Ползвам YGK 8 нишки на всеки десет метра си сменя цвета :idea: и съм доволен. Даже мисля да мина на 1.2 размер.
0.8 е напълно достатъчно за тролинг на лефер - тази година що лефер измъкнах с това http://global.rakuten.com/en/store/axia ... 764478782/" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false; - 300 метра излиза 72 лева и ти го носят у вас.Ко му плащаш?
Наи обичам , зъби на бели риби да събличам
Аватар
smel1968
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от smel1968 »

dobria1 написа:
martin varna написа: Даже мисля да мина на 1.2 размер.
Закъснял си,хич не се чуди :wink:

п.п.При мен мисленето е дали да не мина от 1.0 на 0.8 с рибите не е проблем ама камъните трудно се местят :!: :wink: :!:
Аз от есента съм на 0,6# за тролинг,и 0,2#/0,07 mm./ за плувката нощем и съм много доволен,по ред причини-мисля да не ти ги обяснавам тук-а и си повече от майстор в риболовада за да знаеш защо точно този размер.Имах само едно късане-поради простата причина,че не бях сменял възела 2 седмици.А за марката и модела спора ще е вечен-със времето всеки сам си избира правилното влано,а и за всеки риболов са си различни влакната поне по размер.И от лични наблюдения-по шумните влакна са доста по задрави при един и същи размер с безшумните-това си е мое мнение.
Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита.” -Христо Ботев
Аватар
smel1968
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от smel1968 »

А някой може ли точно да обясни какъв е ефекта от спрея за влакно?
Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита.” -Христо Ботев
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов от лодка”