Focus topaz 80 vs Formax endura 80

Модератор: sapuna

Аватар
dizela_88
новобранец
новобранец

Focus topaz 80 vs Formax endura 80

Мнение от dizela_88 »

Здравейте колеги , реших да започна да се подготвям за новия сезон и да се оборудвам с три байтрънъра за риболов на шаран и толстолоб.Досега бях с EU Eugene 5000 , но ги монтирах на пръчки от фибростъкло за риболов на Дунав и шаранджийските пръчки останаха без макари.Лятото ползвах една пръчка на колега с байт на Филстар и много ми допадна като функция двойния аванс , затова реших и новите макари да са байтрънъри.Бюджета е до 70 лева за брой , като търся да са с малко предавателно съотношение и масивна конструкция , затова се колебая именно между двата модела http://ribi-abv.bg/bait-runner-cid=108/ ... 0-pid=1567" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow и http://ribolovenmagazin.com/index.php?r ... uct_id=203" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow .Знам че за тези пари няма да е много качествено ,но повече не мога да отделя ,очаквам вашите мнения и наслука през новата година.
Аватар
DrAkoN
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Re: Focus topaz 80 vs Formax endura 80

Мнение от DrAkoN »

И двете макари една майка ги е раждала. А именно Китай. Обче в Китай има много видеве качество ама това не си стува да даваш парите за него. По добре събери някой лев отгоре и погледни окумите. И те са от Китай но качеството е в пъти по добро. Иначе можеш да си купиш втора употреба но запазени от тук или от Ebay макари от реномиран производител. Примерно Дайва Линеар или Шимано Биг Байт Рънър. И двете са адски здрави и дори втора ръка биха ти служили много дълго време. А за въртенето и кефа нямат нищо общо с тези дето са дялани с теслата
serta76
новобранец
новобранец

Мнение от serta76 »

Имам Focus topas ,ползвам го за спод и риболов в Гърция.Като цяло доста здрава макара но с много луфтове и неравномерен ход,а и доста тежка.За тези пари по добре нещо втора ръка но по качествено.
Аватар
dizela_88
новобранец
новобранец

Мнение от dizela_88 »

Formax не е ли сръбска марка ? Тежината не е проблем по важно е да е здрава ,че се сещам с един толстолоб 10 кг. каква борба беше.
Аватар
DrAkoN
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от DrAkoN »

В Европа завод за макари не съществува. Прецени дали е сръбска :)
Аватар
rado25
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от rado25 »

DrAkoN написа:И двете макари една майка ги е раждала. А именно Китай. Обче в Китай има много видеве качество ама това не си стува да даваш парите за него. По добре събери някой лев отгоре и погледни окумите. И те са от Китай но качеството е в пъти по добро. Иначе можеш да си купиш втора употреба но запазени от тук или от Ebay макари от реномиран производител. Примерно Дайва Линеар или Шимано Биг Байт Рънър. И двете са адски здрави и дори втора ръка биха ти служили много дълго време. А за въртенето и кефа нямат нищо общо с тези дето са дялани с теслата
Къде ги има тези Дайва Линеар и Шимано Биг Байт Рънър втора употреба за по 70-80 лв? Кажи къде си ги гледал, че да си взема и аз. Всъщност Дайвата ги имам и към тях не проявявам интерес, ама Шимано макари няма и с удоволствие бих си взел
написа:Обърни си шапката с козирката назад. Шарана си мисли, че си тръгваш и започва да кълве.
Аватар
dizela_88
новобранец
новобранец

Мнение от dizela_88 »

Не мисля че мога да преценя дали една макара е читава (особено байтрънер) с оглед за пет минути при получаване , затова не искам да е втора ръка.
Аватар
Антон Тонев
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Антон Тонев »

dizela_88 написа:Не мисля че мога да преценя дали една макара е читава (особено байтрънер) с оглед за пет минути при получаване , затова не искам да е втора ръка.
Не си купувай евтин байт, ама никога.Аз счупих вече два такива.По добре 70-80лв за макара само преден аванс.Хубав байтрънър - от 150лв нагоре
Как обичам да си блажа със сланина,
как обичам с винце и на месечина,
да си лафя със дружина!
Антон Тонев
Аватар
DrAkoN
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от DrAkoN »

rado25 написа:Къде ги има тези Дайва Линеар и Шимано Биг Байт Рънър втора употреба за по 70-80 лв? Кажи къде си ги гледал, че да си взема и аз. Всъщност Дайвата ги имам и към тях не проявявам интерес, ама Шимано макари няма и с удоволствие бих си взел

Няма ги ,точно за това посъветвах колегата да събере някой лев преди да купува случайни макари.
Димитър Чаушев
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Димитър Чаушев »

Има евтин и читав батрънар , Фаер Фокс НВ 90 , но за жалост не се намират ,двете ги продадох а едната я ползвам за спод .
Евтини макари втора рака НЕ взимай .ББЛЦ е класика но ,запазена под 220 лева няма .
Аватар
rado25
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от rado25 »

DrAkoN написа: Няма ги ,точно за това посъветвах колегата да събере някой лев преди да купува случайни макари.
Да събере някой лев ще рече че трябва да си умножи бюджета по 3. Все едно да имаш 20000 лв за кола а аз дати кажа събери още малко до към 60000_70000 и ще си вземеш невероятна кола от доказан пройзводител.
написа:Обърни си шапката с козирката назад. Шарана си мисли, че си тръгваш и започва да кълве.
Аватар
Антон Тонев
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Антон Тонев »

Позволявам си един съвет към атора на темата.Потърси запазени Rioby Proskyer Nose.
да си лафя със дружина!
Антон Тонев
Аватар
dizela_88
новобранец
новобранец

Мнение от dizela_88 »

Явно моите два варианта отпадат и с малко отпускане на бюджета клоня към Фаер Фокс НВ 90.Видях ревюто и отзивите за тях и ми се струват добри.Идеята е да изкарат два три сезона ,а през това време една по една да ги сменя с нещо от по-висок клас.
Спартак
новобранец
новобранец

Мнение от Спартак »

Колега,ако не държиш чак толкова много,на байтрънъра,Тика Скиптър е много добър вариант,запазени излизат за по 100 лева,втора ръка,а за малко отгоре,направо нови ( с отстъпките ).
Аватар
Антон Тонев
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Антон Тонев »

dizela_88 написа:Явно моите два варианта отпадат и с малко отпускане на бюджета клоня към Фаер Фокс НВ 90.Видях ревюто и отзивите за тях и ми се струват добри.Идеята е да изкарат два три сезона ,а през това време една по една да ги сменя с нещо от по-висок клас.
И аз като теб на времето,байт,та байт.Е,взех си.Първата(всъшност,и на двете се прецака задния аванс), един зверски рън, или амур,или толуп я скапа.Втората поне успя да изкара рибата-Сом 7кг.Интересното е,че и двете,се скапаха на едно и също место.
да си лафя със дружина!
Антон Тонев
Публикувай отговор

Обратно към “Въдици и макари”