Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Въдици и макари
naRiba.com

Форум

Focus topaz 80 vs Formax endura 80
Модератор: sapuna
- dizela_88
- новобранец
Focus topaz 80 vs Formax endura 80
Здравейте колеги , реших да започна да се подготвям за новия сезон и да се оборудвам с три байтрънъра за риболов на шаран и толстолоб.Досега бях с EU Eugene 5000 , но ги монтирах на пръчки от фибростъкло за риболов на Дунав и шаранджийските пръчки останаха без макари.Лятото ползвах една пръчка на колега с байт на Филстар и много ми допадна като функция двойния аванс , затова реших и новите макари да са байтрънъри.Бюджета е до 70 лева за брой , като търся да са с малко предавателно съотношение и масивна конструкция , затова се колебая именно между двата модела http://ribi-abv.bg/bait-runner-cid=108/ ... 0-pid=1567" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow и http://ribolovenmagazin.com/index.php?r ... uct_id=203" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow .Знам че за тези пари няма да е много качествено ,но повече не мога да отделя ,очаквам вашите мнения и наслука през новата година.
- DrAkoN
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Re: Focus topaz 80 vs Formax endura 80
И двете макари една майка ги е раждала. А именно Китай. Обче в Китай има много видеве качество ама това не си стува да даваш парите за него. По добре събери някой лев отгоре и погледни окумите. И те са от Китай но качеството е в пъти по добро. Иначе можеш да си купиш втора употреба но запазени от тук или от Ebay макари от реномиран производител. Примерно Дайва Линеар или Шимано Биг Байт Рънър. И двете са адски здрави и дори втора ръка биха ти служили много дълго време. А за въртенето и кефа нямат нищо общо с тези дето са дялани с теслата
Имам Focus topas ,ползвам го за спод и риболов в Гърция.Като цяло доста здрава макара но с много луфтове и неравномерен ход,а и доста тежка.За тези пари по добре нещо втора ръка но по качествено.
- dizela_88
- новобранец
Formax не е ли сръбска марка ? Тежината не е проблем по важно е да е здрава ,че се сещам с един толстолоб 10 кг. каква борба беше.
- DrAkoN
- разбира нещата
- Обратна връзка:
В Европа завод за макари не съществува. Прецени дали е сръбска 

Къде ги има тези Дайва Линеар и Шимано Биг Байт Рънър втора употреба за по 70-80 лв? Кажи къде си ги гледал, че да си взема и аз. Всъщност Дайвата ги имам и към тях не проявявам интерес, ама Шимано макари няма и с удоволствие бих си взелDrAkoN написа:И двете макари една майка ги е раждала. А именно Китай. Обче в Китай има много видеве качество ама това не си стува да даваш парите за него. По добре събери някой лев отгоре и погледни окумите. И те са от Китай но качеството е в пъти по добро. Иначе можеш да си купиш втора употреба но запазени от тук или от Ebay макари от реномиран производител. Примерно Дайва Линеар или Шимано Биг Байт Рънър. И двете са адски здрави и дори втора ръка биха ти служили много дълго време. А за въртенето и кефа нямат нищо общо с тези дето са дялани с теслата
написа:Обърни си шапката с козирката назад. Шарана си мисли, че си тръгваш и започва да кълве.
- dizela_88
- новобранец
Не мисля че мога да преценя дали една макара е читава (особено байтрънер) с оглед за пет минути при получаване , затова не искам да е втора ръка.
- Антон Тонев
- сериозен играч
Не си купувай евтин байт, ама никога.Аз счупих вече два такива.По добре 70-80лв за макара само преден аванс.Хубав байтрънър - от 150лв нагореdizela_88 написа:Не мисля че мога да преценя дали една макара е читава (особено байтрънер) с оглед за пет минути при получаване , затова не искам да е втора ръка.
Как обичам да си блажа със сланина,
как обичам с винце и на месечина,
да си лафя със дружина!
Антон Тонев
да си лафя със дружина!
Антон Тонев
- DrAkoN
- разбира нещата
- Обратна връзка:
rado25 написа:Къде ги има тези Дайва Линеар и Шимано Биг Байт Рънър втора употреба за по 70-80 лв? Кажи къде си ги гледал, че да си взема и аз. Всъщност Дайвата ги имам и към тях не проявявам интерес, ама Шимано макари няма и с удоволствие бих си взел
Няма ги ,точно за това посъветвах колегата да събере някой лев преди да купува случайни макари.
-
- разбира нещата
Има евтин и читав батрънар , Фаер Фокс НВ 90 , но за жалост не се намират ,двете ги продадох а едната я ползвам за спод .
Евтини макари втора рака НЕ взимай .ББЛЦ е класика но ,запазена под 220 лева няма .
Евтини макари втора рака НЕ взимай .ББЛЦ е класика но ,запазена под 220 лева няма .
Да събере някой лев ще рече че трябва да си умножи бюджета по 3. Все едно да имаш 20000 лв за кола а аз дати кажа събери още малко до към 60000_70000 и ще си вземеш невероятна кола от доказан пройзводител.DrAkoN написа: Няма ги ,точно за това посъветвах колегата да събере някой лев преди да купува случайни макари.
написа:Обърни си шапката с козирката назад. Шарана си мисли, че си тръгваш и започва да кълве.
- Антон Тонев
- сериозен играч
Позволявам си един съвет към атора на темата.Потърси запазени Rioby Proskyer Nose.
да си лафя със дружина!
Антон Тонев
да си лафя със дружина!
Антон Тонев
- dizela_88
- новобранец
Явно моите два варианта отпадат и с малко отпускане на бюджета клоня към Фаер Фокс НВ 90.Видях ревюто и отзивите за тях и ми се струват добри.Идеята е да изкарат два три сезона ,а през това време една по една да ги сменя с нещо от по-висок клас.
Колега,ако не държиш чак толкова много,на байтрънъра,Тика Скиптър е много добър вариант,запазени излизат за по 100 лева,втора ръка,а за малко отгоре,направо нови ( с отстъпките ).
- Антон Тонев
- сериозен играч
И аз като теб на времето,байт,та байт.Е,взех си.Първата(всъшност,и на двете се прецака задния аванс), един зверски рън, или амур,или толуп я скапа.Втората поне успя да изкара рибата-Сом 7кг.Интересното е,че и двете,се скапаха на едно и също место.dizela_88 написа:Явно моите два варианта отпадат и с малко отпускане на бюджета клоня към Фаер Фокс НВ 90.Видях ревюто и отзивите за тях и ми се струват добри.Идеята е да изкарат два три сезона ,а през това време една по една да ги сменя с нещо от по-висок клас.
да си лафя със дружина!
Антон Тонев
да си лафя със дружина!
Антон Тонев