Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Въдици и макари
naRiba.com

Форум

въпрос за аванса на макарите
Модератор: sapuna
-
- фен клуб-скобар
въпрос за аванса на макарите
според вас колеги кое е по добре преден или заден аванс на макарата
- krokibg
- учете се от него
Предния е добър и лесно се борави ако си хванал едра риба.Но и задния си има своите предимства.Въпроса е доста спорен и за двата вариянта могат да се кажат суперлативи и негативи,но ..........нека се искажат и други колеги,да видим кой-какво мисли 

Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
-
- фен клуб-скобар
благодаря колега кроки. аз ползвам предимно макари със заденKrokibg написа:Предния е добър и лесно се борави ако си хванал едра риба.Но и задния си има своите предимства.Въпроса е доста спорен и за двата вариянта могат да се кажат суперлативи и негативи,но ..........нека се искажат и други колеги,да видим кой-какво мисли
но си харесах за болото една абу гарсия но е с преден ето я http://www.vidrax-fishing.com/catalog/p ... cts_id=535, и се чудя малко ако можеш помогни
-
- фен клуб-скобар
-
- учете се от него
АВАНСИ
Предния аванс има два пъти по-голяма спирачна площ от задния ."Абу Гарсия" имаха и един модел със среден аванс- с 4 пъти по-голяма спирачна площ от задния и два пъти по-голяма площ от предния. Не знам този модел до колко се наложи. Предния аванс е много по-плавен и по-сериозен като "спирачка", за сметка на това със задния се работи по-лесно. Цената на макарите със преден аванс е с около 30% по-висока от цената на същите модели със заден аванс. Това е защото предния аванс е в шпулите и всяка една шпула е практически нов аванс , т.с ако се пре....е аванса , смяната на шпулата е практически 100% нов аванс , до като ако се прецака задния аванс трябва сериозен ремонт или нова макара , пък старата за резервни шпули и и резервни части
Дано съм спомогнал за ориентация с авансите

Дано съм спомогнал за ориентация с авансите

Последно промяна от Бачо Илия на Съб Фев 16, 2008 11:15 pm, променено общо 1 път.
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
За аванса да се изкажа и аз
Аз пък не го ползвам
При едри риби и на дъно си цъкам копчето и си контролирам с ръчката.
В реки също не ползвам аванс. Или рибата или аз ако пусна аванс в повечето случай рибата си заминава
Аванс ползвам само като ловя на мач и то с много тънки влакна, заден винаги по ми е удобен.
При спининг също не ползвам макар да го настройвам всеки път. Но там проблема е друг, не съм вадил риба по голяма от 3 кг на изкуственяк и с такъмите който ловя няма никаква нужда от аванс
За задните аванси е хубаво като се съхраняват макарите да са разхлабени докрай, така работят по дълго време. Става въпрос за по евтините марки

Аз пък не го ползвам

При едри риби и на дъно си цъкам копчето и си контролирам с ръчката.
В реки също не ползвам аванс. Или рибата или аз ако пусна аванс в повечето случай рибата си заминава

Аванс ползвам само като ловя на мач и то с много тънки влакна, заден винаги по ми е удобен.
При спининг също не ползвам макар да го настройвам всеки път. Но там проблема е друг, не съм вадил риба по голяма от 3 кг на изкуственяк и с такъмите който ловя няма никаква нужда от аванс

За задните аванси е хубаво като се съхраняват макарите да са разхлабени докрай, така работят по дълго време. Става въпрос за по евтините марки

-
- кандидат преподавател
За мен няма значение дали е преден или заден аванса-имам по 7-8 макари и в двата варианта.Оправям се лесно и с двата вида аванс,но.....все пак най-голямата ми уловена риба е малко под 6 кг.Обикновено не ловя трофейни риби и вероятно за това не съм изпускал риба заради аванса.За 5 години обаче нямам случай на развален аванс-дори и при съвършенно неизвестните марки "чайници".
-
- фен клуб-скобар
- maycal
- ще става разбирач
А какво значи "микро аванс"? Ето например,тук:
http://www.diemfishing.com/catalog/venus-zr-p-29.html
http://www.diemfishing.com/catalog/venus-zr-p-29.html
- krokibg
- учете се от него
Marinov1973qвзимай си макара,каквато ти пасне на финансовото състояние.И за предния и задния аванси,ще има спорове и ще се ошашавиш от сто различни или отхвърлящи се мнения.Аз затова се въздаржах от коментар.Абу Гарсия е сериозна фирма и аз притежавам тяхна макара за блеснарка от 10-12 год.Още е здрава и я ползувам.От две години съм взел една Абу Гарсия и от нея съм доволен.Палзувам я за влачене -основно,но понякога и въртя по Марица за Сом.Ето и снимки на двете макари

Горната е новата,а долната е на 12 год.Виж сам има ли разлика. Старата е Абу Гарсия SM Ultracast 1052

Горната е новата,а долната е на 12 год.Виж сам има ли разлика. Старата е Абу Гарсия SM Ultracast 1052

-
- фен клуб-скобар
ОК Любо моята е тук http://www.vidrax-fishing.com/catalog/p ... cts_id=535 вече я поръчахKrokibg написа:Marinov1973qвзимай си макара,каквато ти пасне на финансовото състояние.И за предния и задния аванси,ще има спорове и ще се ошашавиш от сто различни или отхвърлящи се мнения.Аз затова се въздаржах от коментар.Абу Гарсия е сериозна фирма и аз притежавам тяхна макара за блеснарка от 10-12 год.Още е здрава и я ползувам.От две години съм взел една Абу Гарсия и от нея съм доволен.Палзувам я за влачене -основно,но понякога и въртя по Марица за Сом.Ето и снимки на двете макари
Горната е новата,а долната е на 12 год.Виж сам има ли разлика. Старата е Абу Гарсия SM Ultracast 1052![]()
![]()
-
- новобранец
В магазините като искам да ми покажат шаранаджийски макари винаги ми изкарват байтрънъри. Нека тези които имат опит с шаранаджийския риболов ми кажат проблем ли е ако си взема макара само със заден аванс? Нека приемем, че ще ловя риби най-много до 4-5 кг и то рядко. Смятате ли, че за това натоварване ще ми трябва макара която да не е само със заден аванс?
- krokibg
- учете се от него
Колега Opitai_ pak , явно се опитваш да ни изпитваш ??? След като споменаваш модела БайтРънър на Шимано,си го държал в ръка и си видял какво представлява и колко аванса има
Айде,опитай пак
Правиш проверка кой какво знае и дали няма да се обърка май !!! Може и да стане,но не и хора които притежават такива макари.Ама нищо,опитай все пак ........ПАК