Най-скъпият директен телескоп

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Re: Най-скъпият директен телескоп

Мнение от chirusa_bg »

Все си мисля, че темата е типична зимна раздумка, тъй че споко Ице :D
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Аватар
empar
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от empar »

Според мен, темата не е типична зимна раздумка. В момента се кове бъдещето на херабуна въдиците по нашите географски ширини, така че по-уважително, моля. :lol: :lol: :lol: :lol: Както се каза по-горе и на УЛ спининга се гледаше по подобен начин преди време, но сега не е така. Аз имам подобни наблюдения над рибилова с пикер. Повечето фидерасти не искаха и да чуят за него преди 4-5 години, а сега дори има избор по родните магазини. Всяко нещо с времето си. Ние сме си недоверчиво племе и това няма лекуване. Силно се съмнявам в България някой да ни зареди директни телескопи с цена 1500+, но това е друга тема.

сега баш по темата: Аз, ако имах възможност с удоволствие бих взел една Хера ФХ. Откакто е излязла и се точа, но няма да е скоро. Само си представям с една девятка в ранна пролет на Шипочане, как съм 2м пред щекарите и дърпам платики 48ми номер по илиенската номерация за джапанки и въдицата е на ченгел от учебна тетрадка по писане за първи клас, а те си бъркат в носа. :drinkers: Или литрови скобари по "Ломската ривиера" в късен август. :twisted: Това разбира се е в сферата на сънищата за сега, но определено бих си взел подобна въдица, както и плувките предвидени за този риболов. Със сигурност няма да страда от липса на пъргавина и здравина. Тези съмнения са породени от това, че българинът си е българин. Все нещо му е съмнително. Просто не може нещо да е толкова добро. Които има възможност и топки да хвърли толкова пари за директен и ако най-вече той самия го иска - ДА СКАЧА. Ако не скочиш, няма да разбереш колко е високо.
Най-интересното в херабуна риболова обаче е стръвта и захранките, които дръпнатите използват. С две пакетчета по 100гр ловят повече риба отколкото двама елитни български състезатели с 15кг ВДЕ и 3кг червей. Невъднъж се е виждало подобно чудо по платените гьолове покрай София, както и по големите язовири, обаче всеки го е срам да си каже, че китаецо лови риба след риба, а той гледа. Не един и двама арендатори на паткарници са изревали от жълтурите, ловящи толстолоб в състезателен ритъм за уклей. В тези тайни смеси според мен се крие същината на този риболов. За това трябва друга тема да отворим. Въдицата е просто въдица. От почти 15 години ловя на мач и въдицата с която съм ловил в повечето време е на стойност два ваглера и пакет куки, пък риба съм си ловил предоволно.

пп. Изключитено горд съм, че участвам в ползотворна и смислена дускусия, в която още не съм видял плюене, хапане и заплахи, вече 5 страници. Дано така си остане и скоро да видим ревю на български на някоя херабуна сопа :)
'начиии толко' много кълвеше....хвърляш-вадиш, хвърляш-вадиш и по едно време толко' се разкълва, че немаш време да хвърлиш.....САМО ВАДИШ!!!
lomsky
новобранец
новобранец

Мнение от lomsky »

Понеже съм от малкото, които ловят с Дайва Хера да кажа, че въдицата е мека, но няма проблеми със засичането. След закачване на скобар от 500-600 гр. нагоре не следва да се дърпа, а просто да се държи натегната и бланката сама върши останалото. Моята е штекерна на 6 части, а не телескопична. Не препоръчвам да се купува хера по-дълга от 6 м.- мисля, че много ще тежи, тъй като ръкохватката й е накрая. На 4м. я ползвам и за тенкара, а най-големия кеф е на 5м, когато е безтегловна.

Ето още една скъпа : http://www.allfishingbuy.com/Daiwa-Rods ... -Daiwa.htm
Аватар
кирил великий
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от кирил великий »

И какво на Илиянци не се ли продават въдици херабуна? Ако човек иска да си купи - има ли там нещо такова?
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
lomsky
новобранец
новобранец

Мнение от lomsky »

Продават се, разбира се, телескопични, на къса снадка и по-дългите от 5 м. вече доста натежават.
Аватар
preparatos
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от preparatos »

А в онлайн магазините из БГ, дали ги има? Да видя как са им данните на хартия.
lomsky
новобранец
новобранец

Мнение от lomsky »

По онлайн магазините мисля, че ги няма. Говорех за Илиенци най-големия склад, като инф. ми е от преди 5-6 месеца.
Аватар
кирил великий
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от кирил великий »

lomsky написа:Продават се, разбира се, телескопични, на къса снадка и по-дългите от 5 м. вече доста натежават.
Четох тази тема в Манията за херабуна риболова: http://forum.fishing-mania.com/viewtopi ... B0#p907244

Може да се развие този риболов и ще трябва и такива джаги да купуваме :lol: :fishing3: - ново трошене на кинти.
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
Аватар
preparatos
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от preparatos »

Чеки са малко, нещо се ообърках.... Дай да почнем от по-отдалечко. Какво общо има това "Херабуна фишинг" с тая риба каракудата? Някой може ли да дефинира, точно каква е "херабуна"? Аз си мислех, че това е някаква нова технология при директните, бре....Какви са тия каракуди в заглавието на манията - "Херабуна фишинг или "китайски риболов" на каракуда"?
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

Като дългогодишен бивш търговец на риболовни такъми ще ви кажа,че харабуна ще си купи един на 500.Само си гледам сеира как някой ще ръфне дръвчето :lol: И не желая да слушам,че този риболов ще навлезе у нас,ще навлезе ама на куково лято.То трябва гъста риба за него бе ,къде ти риба у нас :lol: :lol: :lol:
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
boki speca
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от boki speca »

Хайде да разкрием още малка част от тайната на магията наречена семеен живот. В началото на това лято имаме сериозна , да не кажа плашеща годишнина семеен стаж. Договорката е подарък до 2500 лв.на ,,калпак''. Тъй като едно от нещата в които съм проявил похвално постоянство през всичките тези много години е риболова ( медения ни месец беше на Малко Шарково и ако не беше заваляло бяхме се подготвили наистина за цял месец-ееееех спомени) та моя подарък ще е мноого скъп директен в рамките на 7- те метра, че за повече нямам стави на лактите.
Това е една от причините да пусна темата. Не е зимна разговорка само. Да имам време да се ориентирам и избера.
Късмета е резултат от много добро планиране !!!
Аватар
empar
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от empar »

lomsky написа:Понеже съм от малкото, които ловят с Дайва Хера да кажа, че въдицата е мека, но няма проблеми със засичането. След закачване на скобар от 500-600 гр. нагоре не следва да се дърпа, а просто да се държи натегната и бланката сама върши останалото. Моята е штекерна на 6 части, а не телескопична. Не препоръчвам да се купува хера по-дълга от 6 м.- мисля, че много ще тежи, тъй като ръкохватката й е накрая. На 4м. я ползвам и за тенкара, а най-големия кеф е на 5м, когато е безтегловна.

Задължително ли е да се държи точно за ръкохватката? В смисъл...строя ли се нарушава, ако се хване по-нагоре, както си ползваме "простите европейски" въдици? Ако е така, то теглото от 200гр на 9м е безпредметно.
'начиии толко' много кълвеше....хвърляш-вадиш, хвърляш-вадиш и по едно време толко' се разкълва, че немаш време да хвърлиш.....САМО ВАДИШ!!!
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

Боки,е това е твоята въдица,дано да успееш да се свържеш с тях,че.....и ще ти останат парици да почерпиш :lol:
http://milobg.com/%D0%A0%D0%98%D0%91%D0 ... 04-7.00-MT" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
lomsky
новобранец
новобранец

Мнение от lomsky »

empar написа:
lomsky написа:Понеже съм от малкото, които ловят с Дайва Хера да кажа, че въдицата е мека, но няма проблеми със засичането. След закачване на скобар от 500-600 гр. нагоре не следва да се дърпа, а просто да се държи натегната и бланката сама върши останалото. Моята е штекерна на 6 части, а не телескопична. Не препоръчвам да се купува хера по-дълга от 6 м.- мисля, че много ще тежи, тъй като ръкохватката й е накрая. На 4м. я ползвам и за тенкара, а най-големия кеф е на 5м, когато е безтегловна.

Задължително ли е да се държи точно за ръкохватката? В смисъл...строя ли се нарушава, ако се хване по-нагоре, както си ползваме "простите европейски" въдици? Ако е така, то теглото от 200гр на 9м е безпредметно.
Не е задължително, но е по-удобно.Ако я хванеш по -нагоре е толкова тънка, че се губи в ръката.
boki speca
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от boki speca »

butnik написа:Боки,е това е твоята въдица,дано да успееш да се свържеш с тях,че.....и ще ти останат парици да почерпиш :lol:
http://milobg.com/%D0%A0%D0%98%D0%91%D0 ... 04-7.00-MT" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow.
Лев да почерпя винаги. Това според случая който споменах по-горе влиза в графа нискобюджетни :D
Ще обидя жената.
Късмета е резултат от много добро планиране !!!
Публикувай отговор

Обратно към “Въдици и макари”