Спининг пръчка и макара за щука

Модератори: Павел Иванов, sestrata

Аватар
mblagoev
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Спининг пръчка и макара за щука

Мнение от mblagoev »

Здравейте, колеги!
Миналия сезон се запалих много по речния спининг риболов (става въпрос за р.Искър) и имах не малко успешни излети, където хващах предимно кефали. Имах и няколко удара от щуки и сомове, като при част от тях имах и краен успех...Та, да си дойда на темата - искам да си взема пръчка, макара и влакно, подходящи за тази цел. Комплекта, който имам си е "кефалски" и искам да се оборудвам и с такъв, с който да ловя щуки и сомчета. Както казах, става въпрос за р.Искър. Естествено, не ми се ще да отделям много голям бюджет, а искам да взема нещо читаво. Попаднах на тази пръчка:
http://megafishing.bg/product/3728/vadi ... rkley.html" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;
2.42м, 7-28
За макара си мисля за нещо от сорта на Риоби Екусима 2000 или 3000.
Ще се радвам, ако споделите ваши мнения, съвети, коментари :)
Благодаря!
:drinkers: :drinkers:
Аватар
TonyBlaze
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Re: Спининг пръчка и макара за щука

Мнение от TonyBlaze »

Здравей, колега :)
Според мен, ако инвестираш в тази пръчка, по-добре вземи модела 2,72 с акция 15-40. За щука ще ти трябват по-големи примамки, а ако дай Боже удари нещо по-голямо, ще ти трябва по-як прът, за да го контролираш при вадене :)
Това е от мен. Иначе има колеги, много по-големи разбирачи, които ще ти предложат други, също много хубави пръчки :)

Tight lines! :fishing7:
В момента на удара разбираш, че цялата мъка, горещина, студ, кал, пот, изхарчени пари и гориво, както и време нямат абсолютно никакво значение!
- Антоан Виденов

Catch & Release!
mario67
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от mario67 »

Разгледай във Видракс,сега има намаления до 80% до края на месеца
Сега се връщам от риболов и пак ми се ходи!!!
Аватар
empar
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от empar »

mblagoev написа:Здравейте, колеги!
Миналия сезон се запалих много по речния спининг риболов (става въпрос за р.Искър) и имах не малко успешни излети, където хващах предимно кефали. Имах и няколко удара от щуки и сомове, като при част от тях имах и краен успех...Та, да си дойда на темата - искам да си взема пръчка, макара и влакно, подходящи за тази цел. Комплекта, който имам си е "кефалски" и искам да се оборудвам и с такъв, с който да ловя щуки и сомчета. Както казах, става въпрос за р.Искър. Естествено, не ми се ще да отделям много голям бюджет, а искам да взема нещо читаво. Попаднах на тази пръчка:
http://megafishing.bg/product/3728/vadi ... rkley.html" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow
2.42м, 7-28
За макара си мисля за нещо от сорта на Риоби Екусима 2000 или 3000.
Ще се радвам, ако споделите ваши мнения, съвети, коментари :)
Благодаря!
:drinkers: :drinkers:
Това, което си цитирал го имам пред очите си и не става за щука, камо ли за сом. Кефалско-костурска въдица, при това много приятна, но не става за целите ти. Адски меко е. Търси нещо 2.40 с акция ПОНЕ 15-40. Погледни Shimano Catana CX Spin. Поздрави.
'начиии толко' много кълвеше....хвърляш-вадиш, хвърляш-вадиш и по едно време толко' се разкълва, че немаш време да хвърлиш.....САМО ВАДИШ!!!
d.n.mihaylov
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от d.n.mihaylov »

Въдицата я имам 1:1, ако решиш да я видиш знаеш къде!!!
Тъкмо хванах една голяма и хубава риба и червеят взе, че я изяде!
Аватар
mblagoev
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от mblagoev »

Благодаря за съветите до момента :) ориентирал съм се към 2.40м, защото ми се струва, че по-дълга ще ми е по-неудобна на реката. Все пак Искър не е и чак толкова голяма. Щуките и сомчетата, които се ловят в този район са до към 4-5-6 кг. Аз лично си мисля, че примамки до 20 гр. Ще ми вършат работа, но не съм сигурен и за това се обръщам към вас :) Ще се радвам ако споделите нещо и за макарата :) за влакното мисля да е плетено...
Мите, ти какво ще кажеш за пръчката, след като я имаш точно тази? :)
Аватар
dizela_88
новобранец
новобранец

Мнение от dizela_88 »

Аз като начинаещ си взех това http://megafishing.bg/product/3957/vadi ... -spin.html" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow" rel="nofollow 2.70 15-40гр и имам щука 2,5кг извадена без проблем.
Аватар
mblagoev
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от mblagoev »

Цената на пръчката е доста поносима :) а с каква макара си?
Аватар
TonyBlaze
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от TonyBlaze »

+1 за Shimano Catana :)
В момента на удара разбираш, че цялата мъка, горещина, студ, кал, пот, изхарчени пари и гориво, както и време нямат абсолютно никакво значение!
- Антоан Виденов

Catch & Release!
Аватар
mblagoev
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от mblagoev »

Хмм, Shimano Catana изглежда добре. Виждам добри отзиви за нея.
Ако взема 2.40м с акция 10-30 или 14-40, каква макара ще и се върже добре?
Малко по-скъпичка е пръчката, отколкото ми се дават, но пък... Кефа цена няма, както се казва :)
Аватар
TonyBlaze
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от TonyBlaze »

Заповядай събота, примерно на Пънча, да метнеш, да усетиш, но моята е 2,70 10-30 с макара Catana 3000 предно предаване :)

При интерес - чакам ЛС :)
- Антоан Виденов

Catch & Release!
Аватар
Д.Граховски
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Д.Граховски »

Виждал съм три счупени черита при замятане, поради тази причина не бих я препоръчал, а катаната която и аз ползвах и хвалех, щото около 3-4 месеца интензивен риболов с блесни, воблери и клатуни не ми правеше проблеми, на края на сезона се разхлопа яко и почна да прави бради и я смених веднагически. Сега ползвам тази въдица http://fishingstore.bg/%D1%81%D0%BF%D0% ... 0%BA%D0%B8 само че 5-15 за джиг и мога да я похваля, бърза чувствителна, в никакъв случай колеста. Удобна е и в моя случай се балансира перфектно с макара 260 грама. Ако държиш на тест 7-28, което в твоя случай според мен е повече от идеално, задели още някои лев и зимай фаворита, няма да те разочарова. Макара размер 3000 марка и модел ти ще си избереш. Още по-хубаво е да разгледаш офертите из форумите за макари и въдици за продажба. Там можеш за по-малко пари да се сдобиеш с по-хубава пръчка и макара.
Tell people there’s an invisible man in the sky who
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

Изображение

[url]http://maximo.bg/url]
Аватар
mblagoev
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от mblagoev »

Д.Граховски написа:Виждал съм три счупени черита при замятане, поради тази причина не бих я препоръчал, а катаната която и аз ползвах и хвалех, щото около 3-4 месеца интензивен риболов с блесни, воблери и клатуни не ми правеше проблеми, на края на сезона се разхлопа яко и почна да прави бради и я смених веднагически. Сега ползвам тази въдица http://fishingstore.bg/%D1%81%D0%BF%D0% ... 0%BA%D0%B8 само че 5-15 за джиг и мога да я похваля, бърза чувствителна, в никакъв случай колеста. Удобна е и в моя случай се балансира перфектно с макара 260 грама. Ако държиш на тест 7-28, което в твоя случай според мен е повече от идеално, задели още някои лев и зимай фаворита, няма да те разочарова. Макара размер 3000 марка и модел ти ще си избереш. Още по-хубаво е да разгледаш офертите из форумите за макари и въдици за продажба. Там можеш за по-малко пари да се сдобиеш с по-хубава пръчка и макара.
Определено пръчката с този тест 7-28 маистина ще ми пасне идеално, но в този сайт е с изчерпана наличност :( не я намирам никъде другаде, поне онлайн. Да ти кажа предпочитам да дам някой лев отгоре, отколкото да си взимам нещо втора ръка. Ще поровя още из нета.
И за момента другия вариант е да взема Shimano Catana 2.40 с тест 10-30 с някоя макара размер 3000.
Продължавам да чета из форума и да търся из сайтовете :)
Много ти благодаря! :)
Prangov99
новобранец
новобранец

Мнение от Prangov99 »

Здравей колега, за да можеш да получиш правилни насоки би ли споделил все пак какъв бюджет разполагаш.
Аватар
mblagoev
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от mblagoev »

Prangov99 написа:Здравей колега, за да можеш да получиш правилни насоки би ли споделил все пак какъв бюджет разполагаш.
Здравей,
Ами мисля си за до 150-200 лв. за всичко - пръчка, макара и влакно (плетено) :fishing1:
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”