Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Пътят към Нирвана
Пътят към Нирвана
През миналия сезон много пъти имах щастието да извървя пътя към моята Нирвана. Затънтените кътчета на родните гори

, криещи в дълбоките си и сумрачни долове, където всеки момент очакваш пред тебе да изникне, я изненадана в бърлогата си, ядосана мечка

, я сумтящ глиган с лъщящи бели глиги, чисти планински потоци, в чиито прозрачни води можеш да огледаш запотената си, запъхтяна от дългото катерене и спускане през шубраците физиономия.

Умората обаче, бързо изчезва, щом пред очите ти се открият скритите тайни на Планината.
Е, и услужливо стъкмените от подобни на мен луди глави, места за почивка помагат де:

По Пътя си няколко пъти имах шанса да срещна Господаря на Планината, прикрит зад скромната си премяна и само червените му, като скъпоценен камък очи, които малко насмешливо ме гледат, докато дългия му език обира поднесените като дар за благоволение от мен червейчета, издават царствения му произход:

Срещнах се и с много от рицарите му, пазителите на гората, който с поклон се отдръпваха от пътя ми, спокойни, че няма да навредя на подопечните им владения:

Там под зеления купол на надвесените дървета, несъмнено поради благоволението на Господаря, имах щастието да уловя и златната рибка:

Тя, от своя страна, най-вероятно впечатлена от страстната целувка, с която я дарих, ми изпълни не едно, не три, а милион и три желания.
Безброй много пъти изживях своята Нирвана, зървайки поредния трофей, позиращ ми за снимка:

Много от тези красавици улових на блесни, понякога даже и по две наведнъж:

но много улових и на любимите си пойнтери на Лъки Крафт, който подобно на кучетата си съименници, измъкваха планинските принцеси от сенчестите им укрития, където стаени, те очакваха реката да им донесе поредната вкусна хапка:

Разбира се всички тези красавици плуват отново там, където са били уловени, очаквайки, надявам се с нетърпение, следващата ни среща:

Нека сега, на прага на новия сезон, се замислим и постараем да запазим тази красота, която съхранена ще ни носи удоволствие отново и отново, а изпържена ще остави у нас само спомена за тежкия мирис на гранясало олио, мирис, който ще ни съпътства през следващите безрезултатни излети.
Наслука колеги през новия сезон и бъдете разумни. Така отново и отново ще можете да изживеете своята собствена НИРВАНА!

, криещи в дълбоките си и сумрачни долове, където всеки момент очакваш пред тебе да изникне, я изненадана в бърлогата си, ядосана мечка

, я сумтящ глиган с лъщящи бели глиги, чисти планински потоци, в чиито прозрачни води можеш да огледаш запотената си, запъхтяна от дългото катерене и спускане през шубраците физиономия.

Умората обаче, бързо изчезва, щом пред очите ти се открият скритите тайни на Планината.
Е, и услужливо стъкмените от подобни на мен луди глави, места за почивка помагат де:

По Пътя си няколко пъти имах шанса да срещна Господаря на Планината, прикрит зад скромната си премяна и само червените му, като скъпоценен камък очи, които малко насмешливо ме гледат, докато дългия му език обира поднесените като дар за благоволение от мен червейчета, издават царствения му произход:

Срещнах се и с много от рицарите му, пазителите на гората, който с поклон се отдръпваха от пътя ми, спокойни, че няма да навредя на подопечните им владения:

Там под зеления купол на надвесените дървета, несъмнено поради благоволението на Господаря, имах щастието да уловя и златната рибка:

Тя, от своя страна, най-вероятно впечатлена от страстната целувка, с която я дарих, ми изпълни не едно, не три, а милион и три желания.
Безброй много пъти изживях своята Нирвана, зървайки поредния трофей, позиращ ми за снимка:

Много от тези красавици улових на блесни, понякога даже и по две наведнъж:

но много улових и на любимите си пойнтери на Лъки Крафт, който подобно на кучетата си съименници, измъкваха планинските принцеси от сенчестите им укрития, където стаени, те очакваха реката да им донесе поредната вкусна хапка:

Разбира се всички тези красавици плуват отново там, където са били уловени, очаквайки, надявам се с нетърпение, следващата ни среща:

Нека сега, на прага на новия сезон, се замислим и постараем да запазим тази красота, която съхранена ще ни носи удоволствие отново и отново, а изпържена ще остави у нас само спомена за тежкия мирис на гранясало олио, мирис, който ще ни съпътства през следващите безрезултатни излети.
Наслука колеги през новия сезон и бъдете разумни. Така отново и отново ще можете да изживеете своята собствена НИРВАНА!
само русалки НЕ ловя и то защото не им знам мезето
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=25&t=18972- ПАК ЩЕ ДОЙДЕМ!!!!!!!!!
http://standartparket.com/
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=25&t=18972- ПАК ЩЕ ДОЙДЕМ!!!!!!!!!
http://standartparket.com/
- Bethoven
- вече хвърля и на тежко
Re: Пътят към Нирвана
БЕЗ ДУМИ

Браво Кърца, сега е време да ровим летни спомени и снимки и да мечтаем за добрите дни
Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
-
- научил се да хвърля
Супер репортаж . Все така да обикаляш по красивите места на България и да споделяш с нас своите преживявания.
-
- фен клуб-скобар
Браво колега за успешния риболов с тези много красиви риби сред тази толкова естествена и чиста природата.Уникални риби , уникалана красота ти направо си бил във РАЯ.
Нека всичко хора на тази земя да станем човеци най - после и да запазим тази дествена и уникално красива природа както и всички животни в нея най - вече рибите с които да изпитваме удоволствие от любимото ни хоби а именио риболова.
Всички колеги Живи и Здрави да сте и
НАСЛУКИ
Нека всичко хора на тази земя да станем човеци най - после и да запазим тази дествена и уникално красива природа както и всички животни в нея най - вече рибите с които да изпитваме удоволствие от любимото ни хоби а именио риболова.
Всички колеги Живи и Здрави да сте и
НАСЛУКИ
Танко Николаев Абрашев
-
- сериозен играч
Кърца,ти си от рядко лудите екземпляри! Радвам се,че се запознах с тебе и ти чета репортажите с удоволствие! Ама едва ли ще се сетиш къде се видяхме...............преди няколко години! Направи ми показно за ползване на силикони 

- Красимир Атанасов
- учете се от него
-
- научил се да хвърля

Познатия вече стил, за сметка на това отново оставам без дъх, препрочитам и се радвам на снимките. Браво Кръца , продължавай да пишеш
е и да ловиш толкова, че и повече риби!

- pavre
- вече хвърля и на тежко
Красота! 

В тази тема важно е посланието.Не са за аплодиране готините снимко,не са и уловените риби,не са дори и изпитаните емоции...
Щото пичове,като гледам какво става по реките зимата и ...мъка ми е.Зимайте пример и това дето ни е дадено го пазете,щото няма кой....
Поздрави Кърца и много здраве.
Щото пичове,като гледам какво става по реките зимата и ...мъка ми е.Зимайте пример и това дето ни е дадено го пазете,щото няма кой....
Поздрави Кърца и много здраве.
- RustyNail
- новобранец
Още една седмица и отново започваме голямото търсене на митичната. Още няколко месеца и започваме отново да помагаме на природата за възстановяване на популацията на Балканката по нашите реки! Благодаря ти, Кърца, че сподели с нас пътя си. Надявам се тази година пак да крачим заедно из реките с кепчета в ръка.
Де да можех да пиша като теб....
Де да можех да пиша като теб....
Ако практикуваш риболов на спининг значи, че си постигнал уважение към рибата и любов към природата!
- antivik
- кандидат преподавател
Рядко се появяваш, обаче когато се появиш.....
, човек остава без думи.

Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!