Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

риболов на пастарва начинаещ
Модератори: Павел Иванов, sestrata
риболов на пастарва начинаещ
Здравейте колеги като тепърва ще почвам със спинига. Рещих да търся пъстърва и каквото даде друго по реките над Бачково и нагоре към Михалково от доста четене в форумите разбрах че пръчките трябва да са с малка акция до 10гр макарата ще ползвам от болото SHIMANO SIENNA 2500 FD с монофилно влакно 0.18 ама за примамките си нямам никаква представа бюджета ми е ограничен ако може дайте някакви съвети като за начинаещ.А колкото до поляризиращите очила не мога да носа защото сам с увредено зрение и носа други очила.
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Re: риболов на пастарва начинаещ
Същото както и в Манията :
Блесни - Моска номера 1 , 2 и 3 . Мепс Комет и Аглиа номера 00 , 0 , 1 , 2 и 3 . Воблери Голди Вибромакс 3.4см. , цветове - 10 МРК , 12 МСС , 03 MBS . Салмо Хорнет H3F , цветове - Т , RIP , HBS и като за начало си екстра . С времето още и различни и тъй .
Ако ти се разхожда до р. Златна Панега в неделя , ще се запознаеш с доста пъстърваджии и ще може да натрупаш впечатления . Сборният пункт е моста на с. Тодоричене .
Блесни - Моска номера 1 , 2 и 3 . Мепс Комет и Аглиа номера 00 , 0 , 1 , 2 и 3 . Воблери Голди Вибромакс 3.4см. , цветове - 10 МРК , 12 МСС , 03 MBS . Салмо Хорнет H3F , цветове - Т , RIP , HBS и като за начало си екстра . С времето още и различни и тъй .
Ако ти се разхожда до р. Златна Панега в неделя , ще се запознаеш с доста пъстърваджии и ще може да натрупаш впечатления . Сборният пункт е моста на с. Тодоричене .
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Освен горепосоченото от модератора, с което напълно се съгласявам, мога да добавя и следното: досега имам само две пъстръмки, и двете бяха +35см., заминаха си обратно в реката, че и без това популацията главоломно намалява, благодарение на токаджии и всякаква друга гад. По-голямата удари зад един камък след бързея на това Yo-Zuri F200 L-minnow 44S цвят C44, а другата взе на скакалец на Vidra S цвят S1, като му бях модифицирал корема с жълт лак. Опитай и продълговати колебаещи се блесни, че с въртушките ше имаш ядове с влакното. Успех!
Последно промяна от vantonov на Пет Яну 30, 2015 3:05 pm, променено общо 1 път.
Лошият риболовен ден винаги е по-добър от хубавия работен!
- radogagov
- ще става разбирач
Щом ти е ограничен бюджета по-добре не се захващай!
П.П. Идеята на Павката е много добра. Ще видиш и научиш много неща, но и доста ще страдаш
П.П. Идеята на Павката е много добра. Ще видиш и научиш много неща, но и доста ще страдаш

- TonyBlaze
- новобранец
- Обратна връзка:
radogagov написа:Щом ти е ограничен бюджета по-добре не се захващай!
Ей това е съветЪТ

В момента на удара разбираш, че цялата мъка, горещина, студ, кал, пот, изхарчени пари и гориво, както и време нямат абсолютно никакво значение!
- Антоан Виденов
Catch & Release!
- Антоан Виденов
Catch & Release!
- Don4o_62
- учете се от него
недей го плашите начинаещия колега де
ако нямал скъпи примамки нямал да лови....от 30 - 50 кинта воблер да вземе може нищо да не хване,а с блесна или воблер от 1,50 - 3 кинта може да ги разсипе
и това от не мой опит а от колеги съм бил свидетел,тъй че е много относителна цялата работа,особено за начинаещ,но има фактори от който зависи дадената риба на дадената река на какво е свикнала и кво и се подава,тогава съм съгласен че се иска надлъгване кой кого и кой ще го изкара по голям
но както спомена начинаещия къде ще лови по Чая.... около Н. Бани и нагоре може да има успех и с евтини примамки,около Бачково по добре да не се захваща с начинанието,че са останали 10 - на пъстърви с по 3 висше образование и ако можеха да говорят за видове примамки,щяха да напишат дисертация
щом и мен не ме отчитат вече, работата е ясна 

Последно промяна от Don4o_62 на Пет Яну 30, 2015 10:24 pm, променено общо 1 път.
Главната причина за стреса.... Ежедневният контакт с Идиоти 

- radogagov
- ще става разбирач
Може би, защото имам малко повече опит от колегата и знам, че с малко пари няма как да се получат нещата. Дори да си вземе блесни, които са сравнително евтини 2,50-3,50лв. Ще му трябват минимум 5-6 модела по 3 основни цвята (сребристо, златисто и медно). Поне две или три номерации от всеки модел. По няколко броя от вид и номер, защото понякога много бързо свършват, я по дърветата, я по камъните в рекатасирака написа:Що пък да не се захваща?

После се вкарва във филма за по-барнати и маркови такъми иии отиде коня в ряката

[quote="radogagov"]Щом ти е ограничен бюджета по-добре не се захващай!
за сега бюджета ми е около 100лв но щом махна 3-те болонези ще имам около 500лв +
при положение че изключвам въдица и макара защото вече ги имам
за сега бюджета ми е около 100лв но щом махна 3-те болонези ще имам около 500лв +
при положение че изключвам въдица и макара защото вече ги имам
Има няколко етапа в живота на спинингиста
1 Има малко примамки.
2 Има много примамки но неподходящи(не ловящи)
3 Има много и все ловящи ама е проблем носенето на 500 парчета.
4 (това се надявам да го доживея някой ден)Отиваш на реката с 5 блесни и 5 воблера и всичките работят
10-тина моски,3 хорнета и две патки са добър стартов комплект.
Поздрави и наслука!

1 Има малко примамки.
2 Има много примамки но неподходящи(не ловящи)
3 Има много и все ловящи ама е проблем носенето на 500 парчета.
4 (това се надявам да го доживея някой ден)Отиваш на реката с 5 блесни и 5 воблера и всичките работят

10-тина моски,3 хорнета и две патки са добър стартов комплект.
Поздрави и наслука!
...хаосът се намира в най-голямо изобилие там, където някой се стреми да въведе ред.
И хаосът винаги надмогва реда, защото е по-добър организатор.
И хаосът винаги надмогва реда, защото е по-добър организатор.
- pavre
- вече хвърля и на тежко
Аз съм на мнение, че за риболов на пъстърва не трябва нищо повече от лайт-спинингова пръчка, макара, 0.18 монофил и няколко блесни. Всичко друго е желание за общуване с природата и опит, който се придобива с практиката. 

ПАСТАРВА!!!
-
- вече хвърля и на тежко
Колега, бих препоръчал да се сдобиеш и с няколко клатушки
-
- научил се да хвърля
И няколко силикончета.