Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Къде и какво кълве в момента.
naRiba.com

Форум

Какво кълве на яз.Пясъчник?
Модератор: Paublo_Eskobar
Re: Какво кълве на яз.Пясъчник?
един приятел преди седмица беше там, за 3 дни с 4 въдици на царевица млечна и суха имал само 1 удар от маломерно шарко дистанцията била 120-150 метра преди да си тръгне негов приятел искарал 1 шарко 12,5 кг
Адмирации за такива луди хора , да ходят по - това време на годината за този вид риболов и да прекарват по няколко дни на язовира . Евала .
П.С. Преди малко се прибрах и минах по - край язовира , толкоз високо ниво , от над 10 години не съм вижда. . Последно бях 20-23 Ноември и смея да твърдя , че е качил още поне 10 метра (не вертикално) !!! Староселския ръкав е почти до пътя , вече не е малката рекичка от есента , а доста широка вода !!!
Водата се виждаше от пътя , че е много мътна . Нямаше никакво движение около язовира
П.С. Преди малко се прибрах и минах по - край язовира , толкоз високо ниво , от над 10 години не съм вижда. . Последно бях 20-23 Ноември и смея да твърдя , че е качил още поне 10 метра (не вертикално) !!! Староселския ръкав е почти до пътя , вече не е малката рекичка от есента , а доста широка вода !!!
Водата се виждаше от пътя , че е много мътна . Нямаше никакво движение около язовира

- borislav_v
- новобранец
миналия четвъртък бяхме на язовира с лодката на сонара показа доста риба но удар нямахме пробвахме блесни и силикони от 12:30 до към 15:00 и излезнахме имаше още един колега тои си тръгна един час преди нас не знам кога е дошъл каза че е извадил една бяла около 1.5кг на блесна и това е водата е сравнително мътна а температурата и забравих да я погледна
Някои знае ли по кое време излизат перките и каракудите по втичалата на язовира 

-
- разбира нещата
Юли-Август-Септемвриcarpfish написа:Някои знае ли по кое време излизат перките и каракудите по втичалата на язовира

А да попитам понеже сам млад риболовец (шаранджия) на пясачник ходох 2 пати 2014 год юли месец и посредата на октомври.използвам монтаж на косам с 2 куки №6, 7 и под тях олово обикновенно 25,30 гр. едната кука ми е вързана с конец 0.8 6.0 кг здравина, другата е с корда 0.18 5.0 кг здравина флоурокарбон черна на цвят.косама ми е силиконов където ги продават по магазините 2,2.50 лв 20-24 броики вътре. казаха ми че това олово е малко и трябва да сложа по голямо олово от порядака поне на 60-100 грама за по добро засичана на рибата като поеме стръвта . Нямам лодка и ловя от брега фърлям колкото мога наватре 40, 50 метра. Някои ако може да ми каже как да си направя по добър монтаж, да сменя ли конеца с по дебел 0.10,0,12 от порядака на 7,8 кг понеже влакното ми е 0.28 хамелеон пише че издържа 8.2 кг (пробвал сам с 3 литрова бутилка с вода дига е без проблем).Имам скайп (skype) фейсбук (facebook) , ако някой може да ми обесни как да си направя по добър монтаж може да ми пише на лс(лично съобщение) да ми обесни, Мерси предварително 

- borislav_v
- новобранец
аз ловя така основно 0.35 олово с инлаин монтаж от порядака на 60-70гр. ако хвърлям от ръка ако разпъвам с лодката на по голяма дистанция 100гр. олово на края на основното вързвам вирбел на него готов монтаж на косъм кука номер 2 или 3 за дебелината на повода не съм много сигурен трябва да погледна но мисля че е от порядъка на 0.10 на някоя слагам и повдигач в някои случаи и на всичките зависи кои са по резултатни
- hshopov
- разбира нещата
Колега във форума има толкова много,написано за риболова на шаран,че ако използваш търсачката и започнеш да четеш ще добиеш нужните знания и ще си отговориш на почти, всички въпроси! Не очаквай някой да предъвква отново и отново всичко написано,а се порови и чети и всичко ще си дойде на мястото! Успех!carpfish написа:А да попитам понеже сам млад риболовец (шаранджия) на пясачник ходох 2 пати 2014 год юли месец и посредата на октомври.използвам монтаж на косам с 2 куки №6, 7 и под тях олово обикновенно 25,30 гр. едната кука ми е вързана с конец 0.8 6.0 кг здравина, другата е с корда 0.18 5.0 кг здравина флоурокарбон черна на цвят.косама ми е силиконов където ги продават по магазините 2,2.50 лв 20-24 броики вътре. казаха ми че това олово е малко и трябва да сложа по голямо олово от порядака поне на 60-100 грама за по добро засичана на рибата като поеме стръвта . Нямам лодка и ловя от брега фърлям колкото мога наватре 40, 50 метра. Някои ако може да ми каже как да си направя по добър монтаж, да сменя ли конеца с по дебел 0.10,0,12 от порядака на 7,8 кг понеже влакното ми е 0.28 хамелеон пише че издържа 8.2 кг (пробвал сам с 3 литрова бутилка с вода дига е без проблем).Имам скайп (skype) фейсбук (facebook) , ако някой може да ми обесни как да си направя по добър монтаж може да ми пише на лс(лично съобщение) да ми обесни, Мерси предварително
Malemi написа:коркоман принципно са хубава марка , вярвам им
- danev69
- сериозен играч
Малко пресни снимки от язовира.
Всеки ден се мотаят по 7-8 лодки ......ма явно никой не може да снима.
Вода бол с цвят боза. Видимост 30-50 см. Днес се изкараха няколко добри белки на 10см. Аваруна. Поне така беше в лодките около нас.
Сонара показва много риби ма най много са около 10-тия м.
Удари определено има,аз успях да проспя поне 3.
Удрят доста над дъното и се проспиват идеално.

Който владее тайни техники хваща по някоя риба.
https://www.youtube.com/watch?v=s8d6kYc ... e=youtu.be
Не успях да вградя клипа.

Всеки ден се мотаят по 7-8 лодки ......ма явно никой не може да снима.
Вода бол с цвят боза. Видимост 30-50 см. Днес се изкараха няколко добри белки на 10см. Аваруна. Поне така беше в лодките около нас.
Сонара показва много риби ма най много са около 10-тия м.
Удари определено има,аз успях да проспя поне 3.
Удрят доста над дъното и се проспиват идеално.

Който владее тайни техники хваща по някоя риба.
https://www.youtube.com/watch?v=s8d6kYc ... e=youtu.be

човек е толкова голям,колкото са големи мечтите му
-
- разбира нещата
Номер 1 сте момчета 

-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
браво,Франко,който си го може,си го може.
валатът не най-лошото нещо на света
Браво Фране-честито откриване.

Риболовци.
Някой има ли информация за "дупката", дали ще кълве чаушан и червеноперка.
- danev69
- сериозен играч

Дупката започва малко след храстите ,колега.
Виждал съм колеги да ловят на перо от лодка,ама не са се похвалили с риба.
Засега мирни риби има изкарани само от Беловишкия и Крушевския ръкав ,ама нищо сериозно ,като качество и количество.
човек е толкова голям,колкото са големи мечтите му
Благодаря за нагледната информация. Чудим се къде да отидем с лодката на един колега и ни се ще да половим малко на перо и да ни кълве. Ще стане сигурно ама друг път.