Откъде да си намеря ситна текстилна мрежа?

Модератор: sapuna

Аватар
sme6ko83
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Re: Откъде да си намеря ситна текстилна мрежа?

Мнение от sme6ko83 »

Павка,може и да греша но от тези писания оставам с впечатлението,че при изкуствените примамки е разрешено да се ползват тройки но никъде не пише за увеличаване на броя им до три!
2. (изм. – ДВ, бр. 59 от 2012 г.) да използват 2 броя въдици (пръчки) с монтирани до 2 броя куки (единични или двойни) при риболов в реките, старите речни корита, крайморските, крайдунавските и вътрешните езера и блата;
(2) (Нова – ДВ, бр. 59 от 2012 г.) Използването на тройни куки се разрешава само при риболов с изкуствени примамки и при риболов на хищни риби със стръв – жива или мъртва рибка.
Аватар
azareus
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от azareus »

sme6ko83 написа:Павка,може и да греша но от тези писания оставам с впечатлението,че при изкуствените примамки е разрешено да се ползват тройки но никъде не пише за увеличаване на броя им до три!
2. (изм. – ДВ, бр. 59 от 2012 г.) да използват 2 броя въдици (пръчки) с монтирани до 2 броя куки (единични или двойни) при риболов в реките, старите речни корита, крайморските, крайдунавските и вътрешните езера и блата;
(2) (Нова – ДВ, бр. 59 от 2012 г.) Използването на тройни куки се разрешава само при риболов с изкуствени примамки и при риболов на хищни риби със стръв – жива или мъртва рибка.
В първият цитат, който си качил се говори за риболова с единични или двойни куки, като е упоменат броят им! А виж вторият цитата е съвсем друга халва! Там се говори за тройни куки и изкуствени примамки при риболов със жива или умъртвена рибка като брой на самите куки не е упоменат ... :smt018 :smt102 :fishing1:
"Основен недостатък на човека е, че не предвижда буря, когато времето е хубаво..." /Макиавели/
Аватар
sme6ko83
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от sme6ko83 »

Да не излезне накрая,че който лови на червей с три куки е бракониер,пък ако боднеш една умряла червеноперка с 3-4 или повече тройки всичко е ОК ? След като не е упоменато изрично колко е броя на разрешените тройки,не следва ли той да е равен разрешения брой куки,който е валиден за всички останали видове?
Аватар
rado25
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от rado25 »

Аз сега не разбрах пък, какво общо има ситната текстилна мрежа с броя и вида на куките?
написа:Обърни си шапката с козирката назад. Шарана си мисли, че си тръгваш и започва да кълве.
Аватар
sme6ko83
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от sme6ko83 »

Зимния сезон! Иначе за мрежата след съветите за купуване на такава от рачило и за пердето ,няма кой знае какви други варианти.
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър

Мнение от Павел Иванов »

sme6ko83 написа:...След като не е упоменато изрично колко е броя на разрешените тройки,не следва ли той да е равен разрешения брой куки,който е валиден за всички останали видове?
Не , за да следва трябва броят им да е дефиниран и в случаят , иначе си интерпретираме в опит да направим прецедент . Демек "щом не е забранено е разрешено" . Иначе по темата , точно проблема с конкретните дефиниции довежда до термина "мрежест уред" , като не му се определя вид , размер , ширина на окото и пр. и така обхваща всички видове "мрежести уреди" . Абсурдното в случаят е , че и живарника е такъв :lol: Аз лично не ползвам та ми е се тая :D Демек няма смисъл да търсим оправдание за бракониерството си , ако и в нашите очи да не изглежда такова , ровейки под вола за теле и правейки безсмислени съпоставки :wink:
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
albundi29
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от albundi29 »

Извинявай чичо Митко убърках се..... :drinkers:
Жаден съм а вода не ми се пие
Димитър Чаушев
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Димитър Чаушев »

albundi29 написа:Извинявай чичо Митко убърках се..... :drinkers:
:smt023
zaribeniq
фен клуб-скобар

Мнение от zaribeniq »

Защо не ползваш от мрежичките за картофите има различни големини и се разпъват допълнително - хем без пари хем ситни дупки само не е текстилно, но това е + защото ще съхне по бързо :)
Аватар
rado25
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от rado25 »

Павел Иванов написа: Абсурдното в случаят е , че и живарника е такъв :lol:
Да ама живарника не е риболовен уред, но пък един голям шаранджийски кеп който също не е риболовен уред, може достойно да замести едно рачило
написа:Обърни си шапката с козирката назад. Шарана си мисли, че си тръгваш и започва да кълве.
Аватар
oneillbgm
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от oneillbgm »

Тц тц тц. Винаги ловя с въдици и съм против бракониерството! Нека се знае. Но от философска гледна точка, не разбирам защо да е проблем да си направя мини уред за дребни рибки, което от своя страна с моето мислене не довежда до ощетяване на хранителната верига или убиване на популацията заради 10 рибки. Обяснил съм защо аз си го правя, четете. Дори и теологията оправдава мисленето ми. А законната страна единствено и само тя е против намерението ми. Е, 2 на 1!

Нали в магазина рибките са уловени по същият начин, с разликата, че са хванати неправомерно в мега количество с комерсиална цел. Отивам за шаран, идва собственика на един от магазините в Ловеч, разпъва 2 слепи коша и 3 ръчила и започва. Напълни си 2 бидона и си тръгна. А аз от него си купувам живата стръв.
Fishing gear - Quick Effzett DAM/MAD Madcat
– Ще имаме едно знаме, на което ще пише: „Свята и чиста република“. - Апостолът на свободата
Аватар
kodek
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от kodek »

Така е колега, собственика на магазина мое си лови мини-рибки, ние обикновените не.С какъвто и начин и метод да хванеш стръв се води маломерен улов=глоба?Ако нямаш касова бележка от "собственика на магазина"???!!!
albundi29
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от albundi29 »

Следващият път като го видиш звънни на112!
Жаден съм а вода не ми се пие
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

kodek написа:...собственика на магазина мое си лови мини-рибки...
Собственика на магазина също не може да си лови "мини-рибки" , освен ако не го прави в частният си водоем :idea: Послушай albundi29 , това е варианта а не страдането по форумите :wink: Иначе оправдания от типа звучат някак си детски смешно , вярвай ми 8)
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Аватар
oneillbgm
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от oneillbgm »

Миналата година в един петък отидохме на Стамболето. Имахме си разправии с един дядка. Беше заел от може би над 100м ивица с мн въдици и шишета. И внукът му беше с него. Бяха от Севлиево. Звъннахме на 112, приеха сигнала и дотам. Вечерта се напи и в събота дойдоха жена му и синът му, та си го взеха ни жив, ни умрял. Та изводите са 2- нито на ИАРА да разчиташ, нито да смесваш прекомерно алкохол с риболов. Слънцето те доубива направо, както и жегата. Та за 10 рибета ли ще спорим, ха!
Fishing gear - Quick Effzett DAM/MAD Madcat
– Ще имаме едно знаме, на което ще пише: „Свята и чиста република“. - Апостолът на свободата
Публикувай отговор

Обратно към “Риболовни такъми”