Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Сладководен Риболов
naRiba.com

Форум

Въдица за сом. black-cat-passion-pro
Модератор: bobopeli
-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Re: Въдица за сом. black-cat-passion-pro
С тази пръчка,няма да можеш да хвърлиш надалече,имай го в предвид,за разпъване и риболов на буй е идеална.Пръчката е прекалено твърда за тази корда/аз ловя със същата Ава Шима,но на река,не е от най-издръжливите във времето/..........по-добре използвай плетено 60-80лб,с флуорокарбонов,или от шаранджийските за миди с дебелина поне 0,60мм,за да не го протриват толкова бързо.Макарата трябва да бъде съобразена със здравината на пръчката и такъма,като най-достъпна и подходяща е Тика Кибернетик.Лично аз използвам макара Фин Нор Летал 100 и съм доволен.Наслука.
валатът не най-лошото нещо на света
-
- новобранец
Кордата вече съм я купил,искаш да кажеш че трябва да се съобразявам с нея така ли? А за повод ще използвам плетеняк искам да хвърлям поне 40метра.аксел написа:С тази пръчка,няма да можеш да хвърлиш надалече,имай го в предвид,за разпъване и риболов на буй е идеална.Пръчката е прекалено твърда за тази корда/аз ловя със същата Ава Шима,но на река,не е от най-издръжливите във времето/..........по-добре използвай плетено 60-80лб,с флуорокарбонов,или от шаранджийските за миди с дебелина поне 0,60мм,за да не го протриват толкова бързо.Макарата трябва да бъде съобразена със здравината на пръчката и такъма,като най-достъпна и подходяща е Тика Кибернетик.Лично аз използвам макара Фин Нор Летал 100 и съм доволен.Наслука.

-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
...може и така,но плетен повод и жива рибка на дъно са малко несъвместими понятия-ще се оплита......оловото подвижно ли ще бъде,то също е критична точка,ако е на кордата,освен това кордата има плюсове-разтегливост и минуси слабо държи на възел и бързо се амортизира и отслабва по време на ваденето.При тази твърда пръчка и при резките тласъци на сома тази дебелина корда е прекалено малка,особено когато сома дойде пред тебе на близко.
-
- новобранец
Значи ще се търси фибро-стъкло до 150гр акция някъде,но все пак мисля да е 3 метра,а оложото ще е неподвижно с 15-20 сантиметра повод плетеняк и рибка или червеи,само куката не знам каква да е дали единичка или тройка.аксел написа:...може и така,но плетен повод и жива рибка на дъно са малко несъвместими понятия-ще се оплита......оловото подвижно ли ще бъде,то също е критична точка,ако е на кордата,освен това кордата има плюсове-разтегливост и минуси слабо държи на възел и бързо се амортизира и отслабва по време на ваденето.При тази твърда пръчка и при резките тласъци на сома тази дебелина корда е прекалено малка,особено когато сома дойде пред тебе на близко.
-
- научил се да хвърля
Единични куки.
-
- новобранец
Благодаря колеги за споделената информация. 

-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
.....не си купувай от евтините китайски пръчки от вибростъкло,ще се разочароваш.
BLACK WOLF MAXI FISH 300gr. 2.70m. тази става CATGEAR TITAN CATFISH CAST 120g 2.70m,тази също Формакс също имат добри модели на сносни цени,с тези пръчки ще можеш да се противопоставиш и на доста по-едри сомове,имай предвид,че когато закачиш голяма риба времето за ваденето и работи срещу шанса да я извадиш.
BLACK WOLF MAXI FISH 300gr. 2.70m. тази става CATGEAR TITAN CATFISH CAST 120g 2.70m,тази също Формакс също имат добри модели на сносни цени,с тези пръчки ще можеш да се противопоставиш и на доста по-едри сомове,имай предвид,че когато закачиш голяма риба времето за ваденето и работи срещу шанса да я извадиш.
-
- новобранец
Сега ще ги разгледам колега.аксел написа:.....не си купувай от евтините китайски пръчки от вибростъкло,ще се разочароваш.
-
- новобранец
Мисля ще ценовия ми клас е на black catГеорги Динков написа:Сега ще ги разгледам колега.аксел написа:.....не си купувай от евтините китайски пръчки от вибростъкло,ще се разочароваш.

- pachosz
- сериозен играч
Вземай онази от първия ти пост. Само че си купи и някакво здраво влакно 0.70. Дистанция няма да гониш 100 метра, а и с жива рибка едва ли може да се хвърля чак толкова. Пръчкта е добра, не бери грижи.
колега по добре вземи 3.20м passion за от брега... успех с пръчката
- vobler4o
- вече хвърля и на тежко
Според мен няма нужда от такава голяма дължина мисля че 2.70-3.00м е напълно достатъчно, а и може местата на които лови да не позволяват подобна дължина.P.Borisov написа:колега по добре вземи 3.20м passion за от брега... успех с пръчката
Тайната на успеха се крие в това - човек да не се страхува да експериментира!!
-
- новобранец
и аз си мисля че 3.20 е прекалено дълго,а и 100 метра няма да гоня,максимум 50.Мисля че 3 метра ще е идеалната пръчка,а за кордата вече съм си купил 0.45
- vobler4o
- вече хвърля и на тежко
Аз ловя с пръчка 3.00м акция 100-300, влакно 100м-0.50, кука 4/0 и 40-50 метра си ги хвърлям ,а и не слагам тежести над 100-150гр говоря за марица.Георги Динков написа:и аз си мисля че 3.20 е прекалено дълго,а и 100 метра няма да гоня,максимум 50.Мисля че 3 метра ще е идеалната пръчка,а за кордата вече съм си купил 0.45
Тайната на успеха се крие в това - човек да не се страхува да експериментира!!