Въдица за сом. black-cat-passion-pro

Всичко за сладководния риболов.

Модератор: bobopeli

аксел
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Re: Въдица за сом. black-cat-passion-pro

Мнение от аксел »

С тази пръчка,няма да можеш да хвърлиш надалече,имай го в предвид,за разпъване и риболов на буй е идеална.Пръчката е прекалено твърда за тази корда/аз ловя със същата Ава Шима,но на река,не е от най-издръжливите във времето/..........по-добре използвай плетено 60-80лб,с флуорокарбонов,или от шаранджийските за миди с дебелина поне 0,60мм,за да не го протриват толкова бързо.Макарата трябва да бъде съобразена със здравината на пръчката и такъма,като най-достъпна и подходяща е Тика Кибернетик.Лично аз използвам макара Фин Нор Летал 100 и съм доволен.Наслука.
валатът не най-лошото нещо на света
Георги Динков
новобранец
новобранец

Мнение от Георги Динков »

аксел написа:С тази пръчка,няма да можеш да хвърлиш надалече,имай го в предвид,за разпъване и риболов на буй е идеална.Пръчката е прекалено твърда за тази корда/аз ловя със същата Ава Шима,но на река,не е от най-издръжливите във времето/..........по-добре използвай плетено 60-80лб,с флуорокарбонов,или от шаранджийските за миди с дебелина поне 0,60мм,за да не го протриват толкова бързо.Макарата трябва да бъде съобразена със здравината на пръчката и такъма,като най-достъпна и подходяща е Тика Кибернетик.Лично аз използвам макара Фин Нор Летал 100 и съм доволен.Наслука.
Кордата вече съм я купил,искаш да кажеш че трябва да се съобразявам с нея така ли? А за повод ще използвам плетеняк искам да хвърлям поне 40метра. :fishing6:
аксел
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от аксел »

...може и така,но плетен повод и жива рибка на дъно са малко несъвместими понятия-ще се оплита......оловото подвижно ли ще бъде,то също е критична точка,ако е на кордата,освен това кордата има плюсове-разтегливост и минуси слабо държи на възел и бързо се амортизира и отслабва по време на ваденето.При тази твърда пръчка и при резките тласъци на сома тази дебелина корда е прекалено малка,особено когато сома дойде пред тебе на близко.
Георги Динков
новобранец
новобранец

аксел написа:...може и така,но плетен повод и жива рибка на дъно са малко несъвместими понятия-ще се оплита......оловото подвижно ли ще бъде,то също е критична точка,ако е на кордата,освен това кордата има плюсове-разтегливост и минуси слабо държи на възел и бързо се амортизира и отслабва по време на ваденето.При тази твърда пръчка и при резките тласъци на сома тази дебелина корда е прекалено малка,особено когато сома дойде пред тебе на близко.
Значи ще се търси фибро-стъкло до 150гр акция някъде,но все пак мисля да е 3 метра,а оложото ще е неподвижно с 15-20 сантиметра повод плетеняк и рибка или червеи,само куката не знам каква да е дали единичка или тройка.
iliaka
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от iliaka »

Единични куки.
Георги Динков
новобранец
новобранец

Благодаря колеги за споделената информация. :)
аксел
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от аксел »

.....не си купувай от евтините китайски пръчки от вибростъкло,ще се разочароваш.
BLACK WOLF MAXI FISH 300gr. 2.70m. тази става CATGEAR TITAN CATFISH CAST 120g 2.70m,тази също Формакс също имат добри модели на сносни цени,с тези пръчки ще можеш да се противопоставиш и на доста по-едри сомове,имай предвид,че когато закачиш голяма риба времето за ваденето и работи срещу шанса да я извадиш.
Георги Динков
новобранец
новобранец

аксел написа:.....не си купувай от евтините китайски пръчки от вибростъкло,ще се разочароваш.
BLACK WOLF MAXI FISH 300gr. 2.70m. тази става CATGEAR TITAN CATFISH CAST 120g 2.70m,тази също Формакс също имат добри модели на сносни цени,с тези пръчки ще можеш да се противопоставиш и на доста по-едри сомове,имай предвид,че когато закачиш голяма риба времето за ваденето и работи срещу шанса да я извадиш.
Сега ще ги разгледам колега.
Георги Динков
новобранец
новобранец

Георги Динков написа:
аксел написа:.....не си купувай от евтините китайски пръчки от вибростъкло,ще се разочароваш.
Сега ще ги разгледам колега.
Мисля ще ценовия ми клас е на black cat :)
Аватар
pachosz
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от pachosz »

Вземай онази от първия ти пост. Само че си купи и някакво здраво влакно 0.70. Дистанция няма да гониш 100 метра, а и с жива рибка едва ли може да се хвърля чак толкова. Пръчкта е добра, не бери грижи.
P.Borisov
новобранец
новобранец

Мнение от P.Borisov »

колега по добре вземи 3.20м passion за от брега... успех с пръчката
Аватар
vobler4o
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от vobler4o »

P.Borisov написа:колега по добре вземи 3.20м passion за от брега... успех с пръчката
Според мен няма нужда от такава голяма дължина мисля че 2.70-3.00м е напълно достатъчно, а и може местата на които лови да не позволяват подобна дължина.
Тайната на успеха се крие в това - човек да не се страхува да експериментира!!
Георги Динков
новобранец
новобранец

и аз си мисля че 3.20 е прекалено дълго,а и 100 метра няма да гоня,максимум 50.Мисля че 3 метра ще е идеалната пръчка,а за кордата вече съм си купил 0.45
Аватар
vobler4o
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от vobler4o »

Георги Динков написа:и аз си мисля че 3.20 е прекалено дълго,а и 100 метра няма да гоня,максимум 50.Мисля че 3 метра ще е идеалната пръчка,а за кордата вече съм си купил 0.45
Аз ловя с пръчка 3.00м акция 100-300, влакно 100м-0.50, кука 4/0 и 40-50 метра си ги хвърлям ,а и не слагам тежести над 100-150гр говоря за марица.
Тайната на успеха се крие в това - човек да не се страхува да експериментира!!
Публикувай отговор

Обратно към “Сладководен Риболов”