Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Мнение за новата серия спининг въдици Filstar Red Shadow
Модератори: Павел Иванов, sestrata
Мнение за новата серия спининг въдици Filstar Red Shadow
Здравейте колеги,
мисля да си подменям Catana-та(2,70м 7-21гр.)
онзи ден имах възможността да огледам въпросната въдица-Filstar Red Shadow и доста ми допадна,дължина 2,60м и тест 5-21гр.,изключително лека.
Другият вариант ми е Dragon Express-2.45m с тест 5-25гр. или 4-20гр
Предимно ловя хищници(костур,щука) в затворени водоеми с примамки от 5 до 15гр.
Ако можете давайте мнения и коментари.
Благодаря Ви!!!
мисля да си подменям Catana-та(2,70м 7-21гр.)
онзи ден имах възможността да огледам въпросната въдица-Filstar Red Shadow и доста ми допадна,дължина 2,60м и тест 5-21гр.,изключително лека.
Другият вариант ми е Dragon Express-2.45m с тест 5-25гр. или 4-20гр
Предимно ловя хищници(костур,щука) в затворени водоеми с примамки от 5 до 15гр.
Ако можете давайте мнения и коментари.
Благодаря Ви!!!
Re: Мнение за новата серия спининг въдици Filstar Red Shadow
Специално за спининга не мога да ти кажа нищо, колега, но имам впечатление от няколко шарански сопи - стабилни пръчки, бюджетни, но все пак не забравяй, че Filstar-a си е долната граница на средния клас и не им се предоверявай
Успех

Лошият риболовен ден винаги е по-добър от хубавия работен!
До като съм жив съм решил да не си купувам повече спининг на Filstar.До сега съм счупил три,без да ги удрям или наранявам.Всички счупвания ставаха при засичане.Стената на карбона им е много тънка,от там идва малкото им тегло.От както смених марката Filstar с Dragon счупванията спряха.
Ааа тука не съм съгласен ама хич. Filstar са много далече от средният клас бих казал аз и по бих ги пречислил към около средата на ниския- едно стъпало над безизвестните китайски пръчлета.vantonov написа:но все пак не забравяй, че Filstar-a си е долната граница на средния клас и не им се предоверявайУспех
Долната граница на средният клас са по скоро- Dragon Express, Berkley Skeletor и St.Croix Triumph
Неможе да се отрече все пак, че и Филстар имат своите почитатели и добри попълнения, но всичките им продукти са далеч от средният клас.

Красимир Атанасов написа: В момента изглеждаш като куче,което го сърби цвайтера и със задни крака зад ушите препуска през мегданя.
+1 за Dragon
Въпреки,че имам два фидера на филстар и не мисля да ги сменям,двама приятели ползват спининги на dragon,само че малко по-големи акции-и двамата са супер доволни,като имат и доста прилични риби в актива си...
Въпреки,че имам два фидера на филстар и не мисля да ги сменям,двама приятели ползват спининги на dragon,само че малко по-големи акции-и двамата са супер доволни,като имат и доста прилични риби в актива си...
ПАЗЕТЕ ЧИСТОТА НА ВОДОЕМИТЕ
И аз клоня повече към Dragon-a,макар да не съм я докосвал,за Filstar-a ми наговориха,че това била нова японска бланка и името Филстар било само едно лого върху нея,но като се замисля тя е 120-тина гр.,колко може да е здрава?
- bobo_33333
- кандидат преподавател
Имах Филстар АРЕКС СПИН 2 ,ефтина спининг въдица,ако може така да се нарече,ама с нея прохождах и си ловеше,нищо че е от към 30/35 лв,баят здрава излезе...
Не може да се сравнява с Филстара от 135лв,ама както казва колегата ,нещо им липсва,не че и Драгона от 100 лв ,че и горница е много цвете,ама по добре си вземи нещо друго
Не може да се сравнява с Филстара от 135лв,ама както казва колегата ,нещо им липсва,не че и Драгона от 100 лв ,че и горница е много цвете,ама по добре си вземи нещо друго
Аз там съм пораснал...
Филстар според мен добре са напипали пазарната ниша с китайски бланки конкуриращи по тегло 3-4 пъти по скъпи модели окомплектовани с по евтини но също съвременни водачи приличен и удобен и леко кичозен макародържач(мое мнение), останах с много добро първо впечатление за 2 от вариантите на въпросните въдици в магазина, става въпрос за 2,60/7-28 и 2,60/10-35 останалите им варианти противно на очакванията ми не ми допаднаха въобще .Теглихме ги и теглото на повечето бе по ниско дори от обявеното дебелината на бланката е стандартна не бих я определил като тънка има си матерял в нея.
Аз съм го писал и преди и пак бих го написал- за тези пари "риска" си заслужава предвид показателите на въдиците и прекрасния строй който демонстрират 2 та модела на 2,60 бих си взел ако нямах сходни въдици.
Аз съм го писал и преди и пак бих го написал- за тези пари "риска" си заслужава предвид показателите на въдиците и прекрасния строй който демонстрират 2 та модела на 2,60 бих си взел ако нямах сходни въдици.
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Дебелината на бланката и дебелината на стената на бланката са две коренно различни понятия и количеството на матерЯл в самата нея зависи от дебелината на стената а не на бланката . Друг е въпроса за "стандартната" дебелина на бланка . Аз поне за такъв стандарт още не съм чувал , камо ли пък срещал .JIRO написа:... дебелината на бланката е стандартна не бих я определил като тънка има си матерял в нея...
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Павел Иванов
Стената на бланката имах впредвид, дебелината варира като въдицата е тънка в основата кнцептуално.
Стана ми любопитно под каква стойност стената на дадена бланка се определя като твърде тънка.
Стана ми любопитно под каква стойност стената на дадена бланка се определя като твърде тънка.
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Туй нещо не го разбрах как си требваJIRO написа:Стената на бланката имах впредвид, дебелината варира като въдицата е тънка в основата кнцептуално...

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Павел Иванов
Павел Иванов
Моите наблюдения се свеждат до това да обърна внимание на долния край на върховата секция там където е женската част от сглобката, обикновенно си личи понеже първата заливка е милиметър по напред от началото на секцията.Дебелина на стената от 0.8- 1мм за мен е стандартна съпоставено с други въдици...
Моите желания се свеждат до това-въдицата да не се чупи безпричинно още на първия риболов,а да ми служи вярно,докато аз реша.В противен случай съм хвърлил пари на вятъра.
-
- ще става разбирач
Какви са тия въдици (като марка и модел), дето се чупят безпричинно на първия риболов?
- bobo_33333
- кандидат преподавател
Ми то си пише в началотоtoshiro написа:Какви са тия въдици (като марка и модел), дето се чупят безпричинно на първия риболов?

Аз там съм пораснал...