Мнение за новата серия спининг въдици Filstar Red Shadow

Модератори: Павел Иванов, sestrata

Аватар
jelev_h
новобранец
новобранец

Мнение за новата серия спининг въдици Filstar Red Shadow

Мнение от jelev_h »

Здравейте колеги,
мисля да си подменям Catana-та(2,70м 7-21гр.)
онзи ден имах възможността да огледам въпросната въдица-Filstar Red Shadow и доста ми допадна,дължина 2,60м и тест 5-21гр.,изключително лека.
Другият вариант ми е Dragon Express-2.45m с тест 5-25гр. или 4-20гр
Предимно ловя хищници(костур,щука) в затворени водоеми с примамки от 5 до 15гр.
Ако можете давайте мнения и коментари.
Благодаря Ви!!!
Аватар
vantonov
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Re: Мнение за новата серия спининг въдици Filstar Red Shadow

Мнение от vantonov »

Специално за спининга не мога да ти кажа нищо, колега, но имам впечатление от няколко шарански сопи - стабилни пръчки, бюджетни, но все пак не забравяй, че Filstar-a си е долната граница на средния клас и не им се предоверявай :) Успех
Лошият риболовен ден винаги е по-добър от хубавия работен!
Аватар
boogaard
новобранец
новобранец

Мнение от boogaard »

До като съм жив съм решил да не си купувам повече спининг на Filstar.До сега съм счупил три,без да ги удрям или наранявам.Всички счупвания ставаха при засичане.Стената на карбона им е много тънка,от там идва малкото им тегло.От както смених марката Filstar с Dragon счупванията спряха.
Аватар
BaMnup
новобранец
новобранец

Мнение от BaMnup »

vantonov написа:но все пак не забравяй, че Filstar-a си е долната граница на средния клас и не им се предоверявай :) Успех
Ааа тука не съм съгласен ама хич. Filstar са много далече от средният клас бих казал аз и по бих ги пречислил към около средата на ниския- едно стъпало над безизвестните китайски пръчлета.
Долната граница на средният клас са по скоро- Dragon Express, Berkley Skeletor и St.Croix Triumph
Неможе да се отрече все пак, че и Филстар имат своите почитатели и добри попълнения, но всичките им продукти са далеч от средният клас. 8)
Красимир Атанасов написа: В момента изглеждаш като куче,което го сърби цвайтера и със задни крака зад ушите препуска през мегданя.
Аватар
RAAZIEL
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от RAAZIEL »

+1 за Dragon
Въпреки,че имам два фидера на филстар и не мисля да ги сменям,двама приятели ползват спининги на dragon,само че малко по-големи акции-и двамата са супер доволни,като имат и доста прилични риби в актива си...
ПАЗЕТЕ ЧИСТОТА НА ВОДОЕМИТЕ
Аватар
jelev_h
новобранец
новобранец

Мнение от jelev_h »

И аз клоня повече към Dragon-a,макар да не съм я докосвал,за Filstar-a ми наговориха,че това била нова японска бланка и името Филстар било само едно лого върху нея,но като се замисля тя е 120-тина гр.,колко може да е здрава?
Аватар
bobo_33333
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от bobo_33333 »

Имах Филстар АРЕКС СПИН 2 ,ефтина спининг въдица,ако може така да се нарече,ама с нея прохождах и си ловеше,нищо че е от към 30/35 лв,баят здрава излезе...
Не може да се сравнява с Филстара от 135лв,ама както казва колегата ,нещо им липсва,не че и Драгона от 100 лв ,че и горница е много цвете,ама по добре си вземи нещо друго
Аз там съм пораснал...
Аватар
JIRO
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от JIRO »

Филстар според мен добре са напипали пазарната ниша с китайски бланки конкуриращи по тегло 3-4 пъти по скъпи модели окомплектовани с по евтини но също съвременни водачи приличен и удобен и леко кичозен макародържач(мое мнение), останах с много добро първо впечатление за 2 от вариантите на въпросните въдици в магазина, става въпрос за 2,60/7-28 и 2,60/10-35 останалите им варианти противно на очакванията ми не ми допаднаха въобще .Теглихме ги и теглото на повечето бе по ниско дори от обявеното дебелината на бланката е стандартна не бих я определил като тънка има си матерял в нея.
Аз съм го писал и преди и пак бих го написал- за тези пари "риска" си заслужава предвид показателите на въдиците и прекрасния строй който демонстрират 2 та модела на 2,60 бих си взел ако нямах сходни въдици.
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър

Мнение от Павел Иванов »

JIRO написа:... дебелината на бланката е стандартна не бих я определил като тънка има си матерял в нея...
Дебелината на бланката и дебелината на стената на бланката са две коренно различни понятия и количеството на матерЯл в самата нея зависи от дебелината на стената а не на бланката . Друг е въпроса за "стандартната" дебелина на бланка . Аз поне за такъв стандарт още не съм чувал , камо ли пък срещал .
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Аватар
JIRO
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от JIRO »

Стената на бланката имах впредвид, дебелината варира като въдицата е тънка в основата кнцептуално.
Стана ми любопитно под каква стойност стената на дадена бланка се определя като твърде тънка.
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

JIRO написа:Стената на бланката имах впредвид, дебелината варира като въдицата е тънка в основата кнцептуално...
Туй нещо не го разбрах как си требва :roll: Стената на бланката беше измерена като самата бланка беше срязана , ръбовете изшлайфани и последствие премерена , или просто на база , че основата на бланка била концептуално тънка :roll: Стойността на дебелината на стената на дадена бланка е силно относителна и варира на база модулността на платът от който е направена , неговото съдържание на стъкло , смола , лак и пр. Най-лесно да определим колко е тънкостенна дадена бланка е да се вземат пет - шест въдици в един ценови диапазон , да се нарежат и да се направи съпоставка .
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Аватар
JIRO
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от JIRO »

Моите наблюдения се свеждат до това да обърна внимание на долния край на върховата секция там където е женската част от сглобката, обикновенно си личи понеже първата заливка е милиметър по напред от началото на секцията.Дебелина на стената от 0.8- 1мм за мен е стандартна съпоставено с други въдици...
Аватар
boogaard
новобранец
новобранец

Мнение от boogaard »

Моите желания се свеждат до това-въдицата да не се чупи безпричинно още на първия риболов,а да ми служи вярно,докато аз реша.В противен случай съм хвърлил пари на вятъра.
toshiro
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от toshiro »

Какви са тия въдици (като марка и модел), дето се чупят безпричинно на първия риболов?
Аватар
bobo_33333
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от bobo_33333 »

toshiro написа:Какви са тия въдици (като марка и модел), дето се чупят безпричинно на първия риболов?
Ми то си пише в началото :fishing2:
Аз там съм пораснал...
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”