Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Лодки и сонари
naRiba.com

Форум

Мнение за проходилка и сонар!?! Да - Не
Модератори: emo vasilev, Кърцата
- oneillbgm
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Мнение за проходилка и сонар!?! Да - Не
Здравейте колеги. Откакто гледах един клип на ДАМ много ми хареса идеята и се запалих по риболовните проходилки. Наистина е прекрасна идеята да се сдобия с една такава. Не си падам по лодките, защото отнемат време- за разпъване и прибиране, за почистване. Не съм привърженик и на тролинга, което ме облагодетелства в изборът ми към проходилката. Та, някой от вас има ли, за да ме посъветва как е с нея- удобна ли е за седене, препоръчвате ли я пред лодката и удачен вариант ли е за сам човек. Харесвам риболова на едно място, закотвям се и си ловя, без мн мн да шавам както е при тролинга. Мисля, че с нея ще е супер да ловя и нощем на изк. примамки и кльонк през нощта на Стамболиеца. Ще си е тръпка. Е, мнения?
И още нещо, търсих проходилки в Амазон, но как точно се водят на английски. Пробвах с U или V Boat, но почти нищо. Съвети?
И още и още едно нещо. Какво мислите за този сонар Deeper Fish Finder - https://www.youtube.com/watch?v=2iq1CDi8wq4 Поздрави!
И още нещо, търсих проходилки в Амазон, но как точно се водят на английски. Пробвах с U или V Boat, но почти нищо. Съвети?
И още и още едно нещо. Какво мислите за този сонар Deeper Fish Finder - https://www.youtube.com/watch?v=2iq1CDi8wq4 Поздрави!
Fishing gear - Quick Effzett DAM/MAD Madcat
– Ще имаме едно знаме, на което ще пише: „Свята и чиста република“. - Апостолът на свободата
– Ще имаме едно знаме, на което ще пише: „Свята и чиста република“. - Апостолът на свободата
- prokop4o
- ще става разбирач
Re: Мнение за проходилка и сонар!?! Да - Не
с проходилка на кльонк.
не ми се струва разумна идея.
но може и да бъркам.
обмисли идеята и за надуваем каяк.
краката ти са на сухо и се придвижваш по бързо.
поздрави!
не ми се струва разумна идея.
но може и да бъркам.
обмисли идеята и за надуваем каяк.
краката ти са на сухо и се придвижваш по бързо.
поздрави!
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Не бих я предпочел пред лодката. Изглежда романтично по филмите, но на живо се изправяш пред някои проблеми.
Седиш доста ниско. Наврян си цял ден в гумен гащеризон. Трудно се пика
Седалката на тази, която съм пробвал не беше удобна, може би на скъпите е ок.
Предимство е, че се движиш със свободни ръце и вятъра ти влияе доста по-слабо. За клионк позата няма да е "класическа" и може би няма да е много удобно.
Бих я избрал за облавяне на спининг, но не и за висене на котва.
Седиш доста ниско. Наврян си цял ден в гумен гащеризон. Трудно се пика

Предимство е, че се движиш със свободни ръце и вятъра ти влияе доста по-слабо. За клионк позата няма да е "класическа" и може би няма да е много удобно.
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-
- новобранец
Дрифтер е името на тези лодки! Но хубавите са си цифра,виж по мухарските форуми чат пат излиза нещо свестно втора ръка.Но това за кльонк не става.
- oneillbgm
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Ахам, явно не съм обяснил както трябва, че няма да кльонкам с кльонка. Поръчал съм си от тези https://www.google.com/search?q=dam+klo ... r&imgdii=_" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;
Fishing gear - Quick Effzett DAM/MAD Madcat
Ако те гепи габровската ИАРА, яко ти.. това, дето ще го подпреш на проходилката. Тръпката определено ще е добра!oneillbgm написа:Мисля, че с нея ще е супер да ловя и нощем на изк. примамки и кльонк през нощта на Стамболиеца. Ще си е тръпка. Е, мнения?

Риболовът след залез слънце е забранен, да си знаеш..
По принцип не съм безчувствен, боли ме за много хора... Просто местата които ме болят, са различни...

Контев написа:"Рибите се откачат най-вече, когато не са добре закачени!"

Малииий,утрепа ме.То,пикането не е трудно,но в гащиризон сигурно не е много приятно за този дето не е свикналchirusa_bg написа:Не бих я предпочел пред лодката. Изглежда романтично по филмите, но на живо се изправяш пред някои проблеми.
Седиш доста ниско. Наврян си цял ден в гумен гащеризон. Трудно се пикаСедалката на тази, която съм пробвал не беше удобна, може би на скъпите е ок.

Та по темата=проходилки много,седалки също.Имам наблюдения върху тази от първата снимка и клипчето от линка http://bestbellyboat.com/" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow Тук седалката е много по дебела и стоиш на високо.Все едно караш автобус.Ако е лято,можеш да се хендриш с къси гащи и пикането става така леекичко през крачола,малко встрани и после пляскаш с плавниците по агресивно.
Принципно проходилките сигурно са измислени за ултралайт.Идеално стават за мухарски и лек спинингов риболов.От там нататък,който мисли за тролинг,кльонг,рафтинг,парапланинг(с кайтинга не знам как се случват нещата)Абе мани,имах случка с распер,по моя преценка около 5-6 килограма.Едва ли не излязох на глисаж на плавници по река Янтра срещу течението.Добре че е плитко,че се законтрих.Лека шега,разбира се но с 10 килограмов сом на куката и без дъно под краката ще е истинско приключение.
Иначе подлакътника е от някаква пяна и бирата стои студена няколко часа.
http://www.cabelas.com/product/Classic- ... l+Products" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;
Това е моя кораб
Не си мисли,че ония работи висят по дърветата и само трябва да протегнеш врат и да ги лапнеш.