Мнение за проходилка и сонар!?! Да - Не

Всико за лодките сонарите и атрибути към тях.

Модератори: emo vasilev, Кърцата

Аватар
oneillbgm
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение за проходилка и сонар!?! Да - Не

Мнение от oneillbgm »

Здравейте колеги. Откакто гледах един клип на ДАМ много ми хареса идеята и се запалих по риболовните проходилки. Наистина е прекрасна идеята да се сдобия с една такава. Не си падам по лодките, защото отнемат време- за разпъване и прибиране, за почистване. Не съм привърженик и на тролинга, което ме облагодетелства в изборът ми към проходилката. Та, някой от вас има ли, за да ме посъветва как е с нея- удобна ли е за седене, препоръчвате ли я пред лодката и удачен вариант ли е за сам човек. Харесвам риболова на едно място, закотвям се и си ловя, без мн мн да шавам както е при тролинга. Мисля, че с нея ще е супер да ловя и нощем на изк. примамки и кльонк през нощта на Стамболиеца. Ще си е тръпка. Е, мнения?

И още нещо, търсих проходилки в Амазон, но как точно се водят на английски. Пробвах с U или V Boat, но почти нищо. Съвети?

И още и още едно нещо. Какво мислите за този сонар Deeper Fish Finder - https://www.youtube.com/watch?v=2iq1CDi8wq4 Поздрави!
Fishing gear - Quick Effzett DAM/MAD Madcat
– Ще имаме едно знаме, на което ще пише: „Свята и чиста република“. - Апостолът на свободата
Аватар
prokop4o
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: Мнение за проходилка и сонар!?! Да - Не

Мнение от prokop4o »

с проходилка на кльонк.
не ми се струва разумна идея.
но може и да бъркам.
обмисли идеята и за надуваем каяк.
краката ти са на сухо и се придвижваш по бързо.
поздрави!
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

Не бих я предпочел пред лодката. Изглежда романтично по филмите, но на живо се изправяш пред някои проблеми.
Седиш доста ниско. Наврян си цял ден в гумен гащеризон. Трудно се пика :D Седалката на тази, която съм пробвал не беше удобна, може би на скъпите е ок.

Предимство е, че се движиш със свободни ръце и вятъра ти влияе доста по-слабо. За клионк позата няма да е "класическа" и може би няма да е много удобно.

Бих я избрал за облавяне на спининг, но не и за висене на котва.
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
николай панков
новобранец
новобранец

Мнение от николай панков »

Дрифтер е името на тези лодки! Но хубавите са си цифра,виж по мухарските форуми чат пат излиза нещо свестно втора ръка.Но това за кльонк не става.
Аватар
oneillbgm
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от oneillbgm »

Ахам, явно не съм обяснил както трябва, че няма да кльонкам с кльонка. Поръчал съм си от тези https://www.google.com/search?q=dam+klo ... r&imgdii=_" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;
Fishing gear - Quick Effzett DAM/MAD Madcat
– Ще имаме едно знаме, на което ще пише: „Свята и чиста република“. - Апостолът на свободата
Аватар
capetano
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от capetano »

oneillbgm написа:Мисля, че с нея ще е супер да ловя и нощем на изк. примамки и кльонк през нощта на Стамболиеца. Ще си е тръпка. Е, мнения?
Ако те гепи габровската ИАРА, яко ти.. това, дето ще го подпреш на проходилката. Тръпката определено ще е добра! :)
Риболовът след залез слънце е забранен, да си знаеш..
По принцип не съм безчувствен, боли ме за много хора... Просто местата които ме болят, са различни...
Контев написа:"Рибите се откачат най-вече, когато не са добре закачени!"
:D
Аватар
elbosi
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от elbosi »

chirusa_bg написа:Не бих я предпочел пред лодката. Изглежда романтично по филмите, но на живо се изправяш пред някои проблеми.
Седиш доста ниско. Наврян си цял ден в гумен гащеризон. Трудно се пика :D Седалката на тази, която съм пробвал не беше удобна, може би на скъпите е ок.

Предимство е, че се движиш със свободни ръце и вятъра ти влияе доста по-слабо. За клионк позата няма да е "класическа" и може би няма да е много удобно.

Бих я избрал за облавяне на спининг, но не и за висене на котва.
Малииий,утрепа ме.То,пикането не е трудно,но в гащиризон сигурно не е много приятно за този дето не е свикнал :D .Абе зимата сигурно ще топли :D
Та по темата=проходилки много,седалки също.Имам наблюдения върху тази от първата снимка и клипчето от линка http://bestbellyboat.com/" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow Тук седалката е много по дебела и стоиш на високо.Все едно караш автобус.Ако е лято,можеш да се хендриш с къси гащи и пикането става така леекичко през крачола,малко встрани и после пляскаш с плавниците по агресивно.
Принципно проходилките сигурно са измислени за ултралайт.Идеално стават за мухарски и лек спинингов риболов.От там нататък,който мисли за тролинг,кльонг,рафтинг,парапланинг(с кайтинга не знам как се случват нещата)Абе мани,имах случка с распер,по моя преценка около 5-6 килограма.Едва ли не излязох на глисаж на плавници по река Янтра срещу течението.Добре че е плитко,че се законтрих.Лека шега,разбира се но с 10 килограмов сом на куката и без дъно под краката ще е истинско приключение.
Иначе подлакътника е от някаква пяна и бирата стои студена няколко часа.

http://www.cabelas.com/product/Classic- ... l+Products" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;
Това е моя кораб
Не си мисли,че ония работи висят по дърветата и само трябва да протегнеш врат и да ги лапнеш.
Публикувай отговор

Обратно към “Лодки и сонари”