Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Новата 2015 год.започва добре! ;)
- Vesko1
- сериозен играч
Re: Новата 2015 год.започва добре! ;)
Браво на спецовете.Относно рибата-и да са искали да я пуснат обратно,нямало е как да стане,защото е извадена много бързо от голяма дълбочина,при такава ситуация на рибата и изскача плавателния мехур поради разлика в налягането и тя умира от задушаване.Затова и така се е опулила.

http://daewoo-chevrolet.com
Пичка всеки може да си хване...но 22 килограмов амур хващат само ..майсторите.
Колеги,boki speca написа:...обаче ми стана жал за тази полово зряла риба........
явно ще се наложи да дам малко повече разяснение за целта,която преследва пускането на този репортаж! А тя в никакъв случай не е да се "изфукат"колегите с уловената бяла риба,а преследва по значими цели!
Малко предистория.
Неотдавна група ентусиазирани колеги, истински загрижени за опазването на рибните ресурси в Пазарджишка област, и в частност опазването на рибното богатство на язовир Батак,учредиха Риболовно сдружение"Марица 2014". Риболовното сдружение подпомага ИАРА в борбата против бракониерството.С лични средства се организират и провеждат десетки нощни проверки-иззети са километри мрежи! Справка тук

В момента, разчитайки на лошото време и липсата на риболовци по язовира, браковците започнаха залагането на мрежи и през светлата част на денонощието. Именно с цел пресичането на тази им дейност колегите,въпреки изключително неблагоприятните атмосферни условия,са направили поредната проверка по язовира.Чрез тролинг и джиг са обходили предполагаеми места,където е могло да се заложат мрежи.
А колкото до връщането на бялата обратно във водата Веско е отговорил в горния пост!
Та девизът е : "Повече лодки,по-малко мрежи във водата!"
До момента е извършено зарибяване с шаран

Желаещи да подкрепят и финансират тази добра кауза могат да се включат,като се свържат с колегата k_kuk

Нека с общи усилия опазим един от най-големите и красиви язовири в България!
Не можеш да отложиш неизбежното. Защото рано, или късно стигаш до мястото, където неизбежното просто седи и чака.!!!
Хубав елеврек!
Страхотен рибок!

Такива страхотни рибоци преди 30 години имаше много.
От мойто семейство само аз съм риболовец,сина ми се отказа-не си подновява билета-стана Планинар-но не риболовец.
Та както казаа Бат-Стан-преди 30 години на тоя язовир-нямаше малка рибка за стръв-защото,хищната риба изяде Всичко дребно-и стана канибал.
Остана само Бяла риба-основно,от хищника-е имаше и шаран.
Но за да ловиш Бяла Риба на жива рибка-след казармата,ходехме до Доспад-за уклей на 60 км.
Аз като ученик помня че лятото на язовира,имаше много малко палатки-брояха се на пръстите на ръката-това някъде 1984 година.
Имаше торфени острови,до тях плувах с надуваем дюшек,и ловях от тях на клатушка Бели риби по 1-2 кг.
Това са мойте спомени.
От мойто семейство само аз съм риболовец,сина ми се отказа-не си подновява билета-стана Планинар-но не риболовец.
Та както казаа Бат-Стан-преди 30 години на тоя язовир-нямаше малка рибка за стръв-защото,хищната риба изяде Всичко дребно-и стана канибал.
Остана само Бяла риба-основно,от хищника-е имаше и шаран.
Но за да ловиш Бяла Риба на жива рибка-след казармата,ходехме до Доспад-за уклей на 60 км.

Аз като ученик помня че лятото на язовира,имаше много малко палатки-брояха се на пръстите на ръката-това някъде 1984 година.
Имаше торфени острови,до тях плувах с надуваем дюшек,и ловях от тях на клатушка Бели риби по 1-2 кг.
Това са мойте спомени.

Риболовци.