Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на фидер
naRiba.com

Форум

Търся фидер за начинаещ
Модератор: Paublo_Eskobar
- Port_Royal
- разбира нещата
Re: Търся фидер за начинаещ
Много обосновано мнение колега,евалаkrassi75 написа:Не ги слушай гъзарите,вземи си най евтиното и ако ти хареса самия риболов търси вече по скъпа пръчка,от такива изказвания си взех фидер за 160 лв и един за 30 лв,до ден днешен ловя с двата и разликата е никаква освен ,че скъпия се струши на две но ми поеха гаранцията и го смениха с нов и все трепеперя пак да не се струши- хвърлям ги двата на разтояние 3-4 метра и кадето е рибата на него кълве без значение цената хау!

Бъди себе си, доверявай се на вълшебството, следвай сърцето си, мечтай по много и се забавлявай!
-
- научил се да хвърля
Колеги , Благодаря Ви много за отговорите и дискусията , която провокира моята тема и май ще се замисля за някоя по-качествена пръчка , а било то и малко по-нататък.
Живи и здрави на всички Ви !!!!
П.С. Ще следя развръзката по темата.
Живи и здрави на всички Ви !!!!
П.С. Ще следя развръзката по темата.
Радвам се че провокирах някой от разбирачите да си напишат мнението,естествено че поста е хейтърски ,и необоснован- нарочно,човека иска да пробва риболов на фидер да пробва с по бюджетна пръчка от композитни материали и ако му допадне да търси вече леките и скъпи карбонки
-
- Модератор
Дааа и отново изтипоса хейтърски пост.krassi75 написа: ... човека иска да пробва риболов на фидер да пробва с по бюджетна пръчка от композитни материали и ако му допадне да търси вече леките и скъпи карбонки
Ей затова колеги като Деката, Бутник, Цветков и още много, много са изгубили желание да помогнат на наистина нуждаещ се от точния съвет.
Прощавай, но и аз не се сдържах. Щом държиш фидерите си на 3-4 метра един от друг - без коментар.
още един разбирач,чети какво съм написал 3-4 метра отстояние на монтажите в работно състояние -захранваните петна ,не че пръчките са натакова разтояние,това е форум и всеки може да пише каквото иска и да бъде блокиран,от модераторите! Предполагам че хората който предлагат конкретни марки и конкретни артикули имат магазини и си си рекламират стоката! аиде пак е хейтърско Бан!
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
От 2 години нямам магазин,няма на кой какво да хваля,винаги съм бил реалист.А да хвърлиш хранилки на 3-4, една от друга си е невежество.И няма да ти обясня защо
Никога не съм робувал на скъпи въдици/макс до 250лв/защото нямам по една ,а по няколко за различен риболов,единствено не правя компромис с щеките.И отдавна съм прехвърлил възрастта за фукане.Извинявам се предварително,нямам намерение да се заяждам или да обидя някой.Пиша си истината ,това е,а тя ми носи повече врагове,но ми е през ....

Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
- dimmitov
- ще става разбирач
Имаше един виц , сега няма да го разказвам целия ,но завършваше така.
....български форум: питаш и всички започват да ти обясняват колко си тъп!
НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА ИЗЛОВИ ВСИЧКАТА РИБА С ВЪДИЦА

-
- ще става разбирач
Аз си взех този от колегата, може да е с ремонт ама съм сигурен че ще е по-добър отколкото нов за 80 лв.
https://www.nariba.com/obiavi/obiava/%D ... %BC--a6745" rel="follow" onclick="window.open(this.href);return false;
така че търси нещо втора ръка ама да е качествено!
https://www.nariba.com/obiavi/obiava/%D ... %BC--a6745" rel="follow" onclick="window.open(this.href);return false;
така че търси нещо втора ръка ама да е качествено!
Чудесен фидер за малко пари 

„Големият проблем с тъпите копелета е, че те са толкова тъпи, че не могат да повярват, че човек може да бъде умен”. Вонегът!
- Port_Royal
- разбира нещата
Колега мога да ти препоръчам този фидер,като за начинаещ и като цена и качество е много добро попадение - http://www.filstar.com/bg/%D0%9F%D1%80% ... eder/3623/" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;
Успех в избора на пръчка.

Бъди себе си, доверявай се на вълшебството, следвай сърцето си, мечтай по много и се забавлявай!
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
...ако е някакъв намек за 3-4-то м. пиши до край.Каква е логиката с два фидера да ловиш на едно петно-повече риба ли ще се хване или ако не си на правилното място ще разбереш къде е рибата.Не е нужно да си състезател за да ловиш като на състезание-две петна-едното на близка дистанция другото на далечна,опипване на дълбочината,търсене на ръбове,ямички или хвърляме някъде си двата фидера и чакаме,като презамятаме през 2-3 часа.dimmitov написа:Имаше един виц , сега няма да го разказвам целия ,но завършваше така.
Колега ,оспамихме ти темата,прости,радвай се на всяка минута ,когато си край водоема,пред монитора няма да се научиш дали си направил правилния избор,но пък някои писаници могат да ти помогнат да разбереш какво да правиш за в бъдеще..
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
[/quote]dimmitov написа: Колега ,оспамихме ти темата,прости,радвай се на всяка минута ,когато си край водоема,пред монитора няма да се научиш дали си направил правилния избор,но пък някои писаници могат да ти помогнат да разбереш какво да правиш за в бъдеще..
Ето това е истината!
Иначе за коментарите,те бяха от сорта,всичко под 200 лева е боклук,и въдици по 30-40 лева са супер.То почти във всяка подобна тема става така.Всеки според възможностите си.
- dimmitov
- ще става разбирач
Ице не е намек за метрите...нищо подобно.
Имам предвид ,че колегата зададе прост въпрос на ,който очакваше отговор и евентуално малко разяснение.Вместо това обаче 10 се хванаха за гушите и в темата стана мазало.Всеки сам си преценява какъв бюджет му е силите, още повече когато е начинаещ.
Аз съм много против когато някой ,който сега навлиза в даден риболов и още е тотално объркан, да започне да му се пълни главата с мнения от типа- Всичко под Спийдмастер е болук и ще те откаже от риболова.
Това е все едно на някой ,който току що е взел шофьорска книжка да му кажеш, че всичко различно от Ферари и Ламборджини е боклук.И евентуалната покупка на Голф-3 само ще те откаже от шофирането.
Хубаво е когато човек зададе въпрос в форума просто да получи отговор и евентуално някакво обяснение.Всички тези спорове са напълно излишни и не помагат с нищо колегите.И най интересното че винаги най-разгорещените спорове се получават при фидер темите.
Тук може би е мястото на модератора да остави в темата само стойностните мнения и всичко останало да се разчисти.
Ице ценя високо мненията ти, така че всичко е ОК!
Имам предвид ,че колегата зададе прост въпрос на ,който очакваше отговор и евентуално малко разяснение.Вместо това обаче 10 се хванаха за гушите и в темата стана мазало.Всеки сам си преценява какъв бюджет му е силите, още повече когато е начинаещ.
Аз съм много против когато някой ,който сега навлиза в даден риболов и още е тотално объркан, да започне да му се пълни главата с мнения от типа- Всичко под Спийдмастер е болук и ще те откаже от риболова.
Това е все едно на някой ,който току що е взел шофьорска книжка да му кажеш, че всичко различно от Ферари и Ламборджини е боклук.И евентуалната покупка на Голф-3 само ще те откаже от шофирането.
Хубаво е когато човек зададе въпрос в форума просто да получи отговор и евентуално някакво обяснение.Всички тези спорове са напълно излишни и не помагат с нищо колегите.И най интересното че винаги най-разгорещените спорове се получават при фидер темите.
Тук може би е мястото на модератора да остави в темата само стойностните мнения и всичко останало да се разчисти.

Ице ценя високо мненията ти, така че всичко е ОК!

НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА ИЗЛОВИ ВСИЧКАТА РИБА С ВЪДИЦА

Странно ми е, че най-бурни страсти във форума отключват темите за фидер
А това е просто един приятен, спокоен, бих казал лесен начин на риболов

Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
- Красимир Атанасов
- учете се от него
Винаги става объркване когато става въпрос за първа въдица,независимо каква е тя.dimmitov написа:Всичко под Спийдмастер е болук и ще те откаже от риболова.
А сега къде е ключът към бараката

Аз задавам същият въпрос и получавам отговор да си купя бюджетна такава,понеже ако не ми хареса да не се нашия много.
Влизам в първият магазин и си купувам препоръчаната гега за 30-40 лв с размери примерно 3,60м-20-60гр.Купувам и макара за въпросната гега,кошнички и консумативи за въпросният комплект и вече сме едно 150 лева похарчили.
Отиваме на водоема и слагаме най-слабият връх понеже сме си купили 20 гр кошнички.Зареждаме замятаме,обираме.....върха не се огъва как си трябва а директно издърпва кошничката и се връща в покой.Малко чесане и повторно замятане пак същото да го ева.И какво се оказва,че най-слабият връх е в пъти по-як,и в китарите не ни светва

И да,санитарният минимум за даден риболов е поне 100 евра,всичко друго е компромис.
ПРОБЛЕМА Е,ЧЕ СМЕ БЕДНИ И ИСКАМЕ С ТРИЦИ МАЙМУНИ ДА ЛОВИМ.
Нека всеки сам за себе си сметне колко грешни пари е похарчил за уж евтини и ефективни неща,а истината е съвсем друга.
Иначе и тати 20 години кара волга,но като се качи на немско руско вече не иска,що ли?