Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

яз. Батак - всичко за язовира
Модератор: sapuna
- livinginchaos
- научил се да хвърля
Re: яз. Батак - всичко за язовира
Кум ЦиговЧарк много дребен лостур на червеи и епизодични червеноперки колкото длан. Костура е с размер 10-12 см и не си заслужава прибирането, но за сметка на това кълве доста
-
- научил се да хвърля
Здравейте колеги. От брега възможен ли е риболова на костур или е необходима лодка?
- gabroveca2604
- новобранец
С лодка ще ти е трудно. Близо седмица вече водата в язовира е доста бурна. Лично аз не бих влязъл. В края на Януари съм виждал лодка в предиобедните часове, но тогава беше като огледало. Язовира е пълен на макс.
- Mr.Fish
- научил се да хвърля
Колеги, какво става с тоя хубав язовир? Никой не пише отзиви, а знам, че е сериозно посещаван.
Излиза ли риба? Баби, червеноперки, костури, каракуди, шарани

Излиза ли риба? Баби, червеноперки, костури, каракуди, шарани

За Отечеството работя, байо! Кажи ти мойте и аз твоите кривини, па да се поправим и всички да вървим наедно. Дякон Игнатий
-
- научил се да хвърля
Колега, излизат мрежи - от 50-500 метра, с различна големина на окото. Такъма е лодка, здраво въже и гола котва. 

SuperMario45 написа:Колега, излизат мрежи - от 50-500 метра, с различна големина на окото. Такъма е лодка, здраво въже и гола котва.

-
- научил се да хвърля
Костур от лодка и шаран от брега. Чат пат бяла риба на тролинг. Като цяло риболова е труден. Това е в момента.
- hshopov
- разбира нещата
На какво ги лови тези шарани от брега,колега ако не е тайна,разбира се,че ида ли там за шаран все съм валат?!skitalec написа:Костур от лодка и шаран от брега. Чат пат бяла риба на тролинг. Като цяло риболова е труден. Това е в момента.
Malemi написа:коркоман принципно са хубава марка , вярвам им
Здравейте,
Утре мисля да се пусна на язовира. Някой да даде инфо има ли риба?
Не съм ходил никога там и искам да видя какво е.
Гледам, че мненията са, че почти няма риба...
Утре мисля да се пусна на язовира. Някой да даде инфо има ли риба?
Не съм ходил никога там и искам да видя какво е.
Гледам, че мненията са, че почти няма риба...

- Bigmarlin
- сериозен играч
Не се чуди ,дори и да не хванеш нищо върви,язовира е много хубав.На стр.3 от темата колегата skitalec подробно е описал какво ,къде и що.И други колеги също-Ачо стр 2.На Цигов чарк преди продаваха рибета за стръв,най лесно можеш да опиташ за костур.Успех!
- Mr.Fish
- научил се да хвърля
Днес се върнах от Батак. Едва ли скоро ще го посетя отново. Батакът е наистина голям - водорасли + тиня.
Все едно е обезрибен. Дори дребосък няма по бреговете в тревичките. Дълбоко разочарование.
Все едно е обезрибен. Дори дребосък няма по бреговете в тревичките. Дълбоко разочарование.
За Отечеството работя, байо! Кажи ти мойте и аз твоите кривини, па да се поправим и всички да вървим наедно. Дякон Игнатий
- hshopov
- разбира нещата
Обмислям и аз един риболов там! Ще се гони шаран разбира се( или едра каракуда)! Ще рапортувам при първа възможност, като се върна!
Тези дни бе извършено зарибяване на яз. „Батак“ с бяла риба.
22 000 малки бели рибки бяха разселени от колегите от рибарско сдружение „Марица 2014“. Средствата са събрани от риболовци от цялата Пазарджишка област, а 400 лева са били дарени от ЛРД „Сокол“ – Пазарджик.
Ето и малко снимки от събитието!

Призоваваме всички риболовци да положат грижи за опазване на рибните ресурси и освобождават хванатите малки рибки! Само по този начин ще успеем да възстановим славата му, като водоем със значителни рибни запаси !
Припомняме, че доброволците все още събират пари за уред за нощно виждане, с който да преследват нарушителите в тъмната част от деня. Дарения се приемат на следната банкова сметка:
BG12UBBS80021017931040
Обединена Българска Банка
Сдружение Марица 2014
22 000 малки бели рибки бяха разселени от колегите от рибарско сдружение „Марица 2014“. Средствата са събрани от риболовци от цялата Пазарджишка област, а 400 лева са били дарени от ЛРД „Сокол“ – Пазарджик.
Ето и малко снимки от събитието!

Призоваваме всички риболовци да положат грижи за опазване на рибните ресурси и освобождават хванатите малки рибки! Само по този начин ще успеем да възстановим славата му, като водоем със значителни рибни запаси !
Припомняме, че доброволците все още събират пари за уред за нощно виждане, с който да преследват нарушителите в тъмната част от деня. Дарения се приемат на следната банкова сметка:
BG12UBBS80021017931040
Обединена Българска Банка
Сдружение Марица 2014
Не можеш да отложиш неизбежното. Защото рано, или късно стигаш до мястото, където неизбежното просто седи и чака.!!!
Аз да ви кажа честно не съм доволен много от Риболова. Бях откъм Цигов Чарк.
Много водни растения около брега - при вадене особено на дъно все едно косиш трева с куките...
Отделно имаше много хора - някакви до мен цял ден напред назад с една лодка, дигнаха ми кръвното, скъсаха ми даже един път на дъно... хванаха 10-тина риби като мен.
Аз хванаш 3-4 каракуди, малки, 3-4 червеноперки и 2-3 костура. Всичко това на грозд бял червей.
Тва с лодките не си е работа... Баси, цял ден напред назад покрай теб. Да не говорим, че покрай острова летяха с джетове.
Поне не беше жега, приятно беше.
Много водни растения около брега - при вадене особено на дъно все едно косиш трева с куките...
Отделно имаше много хора - някакви до мен цял ден напред назад с една лодка, дигнаха ми кръвното, скъсаха ми даже един път на дъно... хванаха 10-тина риби като мен.
Аз хванаш 3-4 каракуди, малки, 3-4 червеноперки и 2-3 костура. Всичко това на грозд бял червей.
Тва с лодките не си е работа... Баси, цял ден напред назад покрай теб. Да не говорим, че покрай острова летяха с джетове.
Поне не беше жега, приятно беше.
- hshopov
- разбира нещата
Много кал,трева,вятър и никакви признаци за наличието на риба! Тук там излиза по някой шаран,но това са епизодични случаи! Две мои приятелчета с които се срещнах случайно бяха провесили нос след четири дневно капо и то на перспективно място! Капо съм и аз,разбира се! Това накратко!