Търся фидер за начинаещ

Модератор: Paublo_Eskobar

Аватар
Port_Royal
разбира нещата
разбира нещата

Re: Търся фидер за начинаещ

Мнение от Port_Royal »

butnik написа: Никой не е казал,че не може да е под 200лв,въпроса опира до друго,но богоизбраните не могат да го проумеят до като не навлезнат в риболова.Композитната въдица е с рахитичен гръбнак,при замятане той повече пречи отколкото да спомага да се изхвърли хранилката на прилична дистанция,при вадене на риба е същото.Или простичко казано няма мощ.Мощта не идва от голямата акция,а от качествен материал.Разликата с карбоновата въдица е в това,че те имат стабилен гръбнак,с лекота изхвърля тежки хранилки с лекота поема ударите и напъните на рибите.Ако бъркам, моля да ме поправите.
Ето това мнение на Ицо трябва да се прочете обезателно от всички фидер риболовци и тогава да си отговорят на въпроса за избор на пръчка,преди да се втурнат да купуват фидер. :) :) :)
Бъди себе си, доверявай се на вълшебството, следвай сърцето си, мечтай по много и се забавлявай!
Аватар
Красимир Атанасов
учете се от него
учете се от него

Мнение от Красимир Атанасов »

Ние си чешем езиците тук,но колегата нито за 30 нито за 300 ще си купи въдица та нека спрем до тук.
Когато хващаш рибата, губиш стръвта. Това е необходима загуба.
Аватар
Иво Вълов
фен клуб-скобар

Мнение от Иво Вълов »

Грънчаров, Грънчаров !
Не си първият , на който му го пиша, нема и да си последният !
Ако смяташ че твоят основен риболов че е фидер риболова, то тогава и заслужаа да изчкаш малко и да си купиш що годе нормална пръчка от порядъка на 150 200 лева, защото хубавите въдици, няма какво да се лъжем, почват от тези цени на горе !
Разбира се може да си намериш за тези пари и нещо по скъпо втора ръка !
ПРедстави си, че си взимаш фидер за 40 леа, ловиш нети хаесва и го пускаш за продажба!
Знаеш ли кога ще го купят , никога , освен ако не го продадеш за 10 лева и доставката от тебе !
запомни, евтина стока се продава мнооого трудно, такива сме си ние българите !
За това, пак казвам ,ако основният риболов, който ще практикуваш е фидера, си вземи нарочно го пиша СКЪПА въдица, защото поговорката гласи'' не питай коее убаво а коее скъпо ''
скъпа говориме от 150 на горе !
Иначе, ако мислиш да си взимаш фидер и да връзваш по две куки една от доле една от горе и да тураш качамак, мисля че оня Формакс е много хубав за целта !
Нема какво да се чудиш !
Изображение
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

Красимир Атанасов написа:Ние си чешем езиците тук,но колегата нито за 30 нито за 300 ще си купи въдица та нека спрем до тук.
Мдаааа,цели 4 страници се изписаха,а никакво уважение.Пубери разни пъпчасали ,които не знаят къде са от бушуващи хормони.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

magnetar написа: Десет кутии цигари за теб колега,за него сравнението може да е за нещо много по сериозно,от цигари.А част от това ясно съзнание,че по евтината въдица не става(според някой коментари,под 200 лева),ще е именно от четенето на коментари.
Извинявай, ти с каква въдица ловиш?
Опитвам се да разбера, какво искаш да кажеш по темата, но наистина на мога.

Ако колегата пуснал темата случайно още я следи и ни чете тъпотиите, предлагам му лесен вариант да разбере дали този риболов е за него или не.
Колега, драсни едно ЛС и аз ще ти пратя въдица "Adventurer 330", която купих, за да разбера ще се запаля ли по фидера. Няма смисъл всички да плащаме за едно и също.
Пращам я безплатно, а пък ти след време ще я дадеш на друг.
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
dantho.mihov
Модератор
Модератор

Мнение от dantho.mihov »

naskobo написа:Мисълта "колко риба трябва да хвана за да избия въдицата" блокира всяка добра покупка. Чак когато човек се освободи и спре да прибира рибата може да усети удоволствието на качествените такъми.
Много точно казано !
Риболова е спорт за удоволствие, а не за гастрономия.
s.a.m.i
новобранец
новобранец

Мнение от s.a.m.i »

dantho.mihov написа: Много точно казано !
Риболова е спорт за удоволствие, а не за гастрономия.
Ей това е истината :fishing3:
Kolio Gruncharov
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Kolio Gruncharov »

Колеги благодаря ви за отговорите и за спора , който провокирах в някои от вас . Поръчах си Formax Legacy Fider 360 40-120g . Очаквам да дойде и да направя първи опити с този вид риболов. А на уважавания от мен Бутник , далеч не съм човек с "бушуващи хормони". :D :D
Живи и здрави . а за напред ще чета темите във форума за Фидер!!!!
Аватар
magnetar
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от magnetar »

Честито колега,ползвал съм въдици ForMax(шаранджийски),за мен не са лоши,за разлика от макарите им.
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

Kolio Gruncharov написа:Колеги благодаря ви за отговорите и за спора , който провокирах в някои от вас . Поръчах си Formax Legacy Fider 360 40-120g . Очаквам да дойде и да направя първи опити с този вид риболов. А на уважавания от мен Бутник , далеч не съм човек с "бушуващи хормони". :D :D
Живи и здрави . а за напред ще чета темите във форума за Фидер!!!!
Трябваше да те предизвикам по някакъв начин.Честито и много положителни емоции!
Kolio Gruncharov
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Kolio Gruncharov »

Няма проблем !! Днес- утре очквам да пристигне!!!
krassi75
новобранец
новобранец

Мнение от krassi75 »

От форума разбрах,че всички трябва да се учим от г-н бутник,който вече е стар да се заяжда ,но като гледам на всяко гърне мерудия,негово величие всичко знае и на всеки е готов да помогне,хвала него и всички негови последователи-смешник и аз смятам,че съм на възраст която не ми отива да се занимавам с глупости ,Но? той не хули- той предизвиква...Момчето което е пуснало темата едва ли не се извинява на богоравния Бутник...че си е взело пръчка без да го пита...
Аватар
Port_Royal
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Port_Royal »

Престани да спамиш в темата на колегата Г-н Разбирател :evil: Като не можеш да помогнеш за избора на фидер,поне на пречи.Не знам дали Ви отива да се занимавате с глупости,но явно Ви отива да се излагате с тъпи коментари в темата.Ицо изобщо не е смешник а човек,който знае и разбира много повече материята за фидер риболова от всички писали отговори в темата на колегата,но знам за вас че Вие ставате за посмешище. :evil: :fishing7:
Бъди себе си, доверявай се на вълшебството, следвай сърцето си, мечтай по много и се забавлявай!
krassi75
новобранец
новобранец

Мнение от krassi75 »

Ебе смешник замълчи вие явно тука сте кликата на продавачите ,кой е казал,че аз съм разбирач? А написах мнение и ми се изля пумия от мнения и то върнете лентата назад само защото казах - "гъзари" има и коректни хора между вас от който съм научил много заради това замълачавам .Ще помоля някой модератор да ми изтрие профила не искам да участвам в това.Bulgaristan
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

krassi75 написа:Ебе смешник замълчи вие явно тука сте кликата на продавачите ,кой е казал,че аз съм разбирач? А написах мнение и ми се изля пумия от мнения и то върнете лентата назад само защото казах - "гъзари" има и коректни хора между вас от който съм научил много заради това замълачавам .Ще помоля някой модератор да ми изтрие профила не искам да участвам в това.Bulgaristan
Да,комплексиран от собствената си некадърност,дано мода вземе присърце молбата ти.Ако си позволя някъде да се намеся то е от опита ,който съм натрупал в годините,от опита на многото продадени стоки.
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на фидер”