Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на кльонк
naRiba.com

Форум

Разкази за сома от Камилската долина
Модератор: bobopeli
- Don4o_62
- учете се от него
Re: Разкази за сома от Камилската долина
ти остай някоя бутилка от винцето дето те разприказва и кара да пишеш толко многоyco написа:.....още не съм го изгледал целият ...ама върви..,
...та ама много ми хареса израза- Леко го вкарваш и рязко го изкарваш....чу ли Дончо....ся...
![]()

Главната причина за стреса.... Ежедневният контакт с Идиоти 

След 22ч. няма смисъл да се настоява. Вервайте ми! Викат ми Diman-Истината.Don4o_62 написа:Франко и сие ... хукват през глава в атака след залез слънце до късна доба да млатят тия пръчки във водата.......... аз към 22 ч. съм си сложил пижамата,обул съм дебели чорапи на босо да ми е топлои съм си легнал,те още не са излезли
.....и аз така мисля, ама клеча до 20.55...
Никога съм нямал бутване по това време, явно ще сменям датата...
Сега съм им сготвил конкурс на двете въдици да видим, кой ще е биячката...
..с еднакви рибки-за да е честен....
, нямам сантиметър за стръв...
, загубих го...
Дончо от винцето има само за два солука и край....

Сега съм им сготвил конкурс на двете въдици да видим, кой ще е биячката...

Дончо от винцето има само за два солука и край....

при зор тука ша е срещата.
..http://www.facebook.com/groups/636519234334902
Адмирал-Краси 112kg, 2,56 m
Вицеадмирал-Милко Георгиев 102.5kg, 2,60 m
Контраадмирал- Николай Гълъбов 91.2kg, 2,51 m

- Don4o_62
- учете се от него
като чу за винцето.... и се изсули като напекан смок по Ивайловградска бърчинка
работата е ясна че ще бъдем на компоти
всеки хуква надвечер и вечер да млати пръчки а никой не ходи баш по обед а има защо

всеки хуква надвечер и вечер да млати пръчки а никой не ходи баш по обед а има защо

Don4o_62 написа: баш по обед а има защо

KRASSI написа:Кво да ти показвам ...удъра на 30годишна риба която избягва всеки ден по 30 лодки е като ти да се спънеш в бордюр .... ма ако ти кажа внимавай с бордюра дали ще се спънеш ?????.
...Никой за рано сабалян по тъмно не говори, що така бе...
, да не би тогава да ги фатьяте....

- Don4o_62
- учете се от него
щото са наядени от вечерта и им е тежко още бе Ристе 

Знам..
, като пропусна вечерята, какво става на сабалян, докато другите спят....
Песновката 56-ст кюфтета ...слушал ли си я...на живо...

Песновката 56-ст кюфтета ...слушал ли си я...на живо...

Ти за толкова годиниyco написа:, да не би тогава да ги фатьяте....![]()

KRASSI написа:Кво да ти показвам ...удъра на 30годишна риба която избягва всеки ден по 30 лодки е като ти да се спънеш в бордюр .... ма ако ти кажа внимавай с бордюра дали ще се спънеш ?????.
До 4.00ч сабахлем са до брега и вече са се наплюскали. Започват да се прибират в дълбокото. Но не по термоклина, а се спускат по дъното (по ската). Търсят се на половин дълбочина. Май излъгах.... Трябва да си погледна записките, но ги забравих в колата.
- Don4o_62
- учете се от него
няма 04 ч.,кой ял кой еб.л до 02ч. че и по рано
и маршировка под строй към дълбокото да отмарят
затова към обед се търсят към по дълбокото,ако е дълбок язовира към 30 м. от брега ако е по плитък, най малко 60 м. от брега навътре,и както пише Диман истината
точно по скатовете лежат,но се търсят на стандартната дълбочина със стръвта
,на Студения само по коритото, през деня са ми удряли 70 - 80 пр.само там,впредвид че язовира е тава и търсят завет 

Уточнение- не само на Студения. (сега си спомних)
А между 20.00-22.00ч. се развиват други събития, с посока дерето-брега, но на различна дълбочина. В тази часова зона трябва много да се внимава, защото идва ненадейно. И (логично) идва отстрани. Последния път като ми натресе в 21.00ч, изобщо не го видях на сонара.
Очите на сома не различават цветове, т.е. сома вижда черно-бяло. Затова пък очите му са много чувствителни към светлината. И всичко това, само с една едничка цел- да спазва добичето биологичния си ритъм: ден и нощ. Нищо повече. До 04.ч е още тъмно. Има логика да е активен.
В 06ч. всички са легнали по местата. Търсим ги в дълбокото, на половин дълбочина. Често се вдигат на 1-2м от дъното и кривват встрани= сома е наяден и не е активен. В обедните часове 11-12 шансовете са по-големи.
Рибите имат по-бърз метаболизъм от човека. Храната се смила и усвоява по-бързо.

А между 20.00-22.00ч. се развиват други събития, с посока дерето-брега, но на различна дълбочина. В тази часова зона трябва много да се внимава, защото идва ненадейно. И (логично) идва отстрани. Последния път като ми натресе в 21.00ч, изобщо не го видях на сонара.
Очите на сома не различават цветове, т.е. сома вижда черно-бяло. Затова пък очите му са много чувствителни към светлината. И всичко това, само с една едничка цел- да спазва добичето биологичния си ритъм: ден и нощ. Нищо повече. До 04.ч е още тъмно. Има логика да е активен.
В 06ч. всички са легнали по местата. Търсим ги в дълбокото, на половин дълбочина. Често се вдигат на 1-2м от дъното и кривват встрани= сома е наяден и не е активен. В обедните часове 11-12 шансовете са по-големи.
Рибите имат по-бърз метаболизъм от човека. Храната се смила и усвоява по-бързо.
- Don4o_62
- учете се от него
на Ристьо язовира
едни ги ловяха точно по средата на каньона,а мръднеха 2 м. встрани и няма,ние влачехме и спряхме да погледаме,изрових един монтаж и ми дадоха 1 костур и 1 распер,имахме и някъв мухлясъл кльон в кутията
и отстрани тях,чук чук и хоп удари и взе рибата,остана костурчето,пак чук,чук и натисна и вънка но беше около 4 - 5 кг. а ония от 10 - ки нагоре вадеха по средата,нямаше стръф иначе вземаше активно,така е някой път,времето нищо особено а взема без да е мнителен
беше около обед и една жега.....лодките не мърдаха,но явно се бяха посъбрали наоколо,че водата падаше и нагоре беше вече плитко

беше около обед и една жега.....лодките не мърдаха,но явно се бяха посъбрали наоколо,че водата падаше и нагоре беше вече плитко

Добре де то хубуу
ами как мислите вие,какво се случва във лошото време силния вятър-тоест много силния вятър
когато се късат парашутите и слагам 400гр олово и пак бяга зад лодката стръвтта
КАКВИ са тези риби дето минават не посредствено под лодката -с непрекъснато почти кльонкане,появяващи се на различни дълбочини-закриващи екрана на сонара когато мине точно под сондата,и на други дълбочини като се появят-са явно много големи-или многократно по големи от обикновенната гледка на вдигнати риби от днното????????? Винаги са две или три такива риби които се разхождат с мен почти 200-300м под лодката ,без значение колко е силен драева на лодката,и после изчезват,като се върна пак и се пусна по същото трасе не след дълго пак се появяват и пак същото,чувал съм и плясъци около мен-ама на 50см вълни и през ноща -нищо не виждам

Цяло ли е оловото 400, че и на мен ми трябваtoci23 написа:....слагам 400гр олово ....

или 4Х100 със салатка от миди....