Разкази за сома от Камилската долина

Модератор: bobopeli

Заключено
Аватар
Don4o_62
учете се от него
учете се от него

Re: Разкази за сома от Камилската долина

Мнение от Don4o_62 »

yco написа:.....още не съм го изгледал целият ...ама върви..,
...та ама много ми хареса израза- Леко го вкарваш и рязко го изкарваш.. :lol: ..чу ли Дончо....ся... :lol: :lol:
ти остай някоя бутилка от винцето дето те разприказва и кара да пишеш толко много :D ,Тоци да запази кльонките и на пролет ще ви изпитвам на мраморната маса по шестобалната система :D
Главната причина за стреса.... Ежедневният контакт с Идиоти :mrgreen:
Diman
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Diman »

Don4o_62 написа:Франко и сие ... хукват през глава в атака след залез слънце до късна доба да млатят тия пръчки във водата.......... аз към 22 ч. съм си сложил пижамата,обул съм дебели чорапи на босо да ми е топло :lol: и съм си легнал,те още не са излезли :rolleyes:
След 22ч. няма смисъл да се настоява. Вервайте ми! Викат ми Diman-Истината.
Аватар
yco
учете се от него
учете се от него

Мнение от yco »

.....и аз така мисля, ама клеча до 20.55... :lol: :lol: Никога съм нямал бутване по това време, явно ще сменям датата... :roll: :lol:
Сега съм им сготвил конкурс на двете въдици да видим, кой ще е биячката... :wink: :lol: ..с еднакви рибки-за да е честен.... :lol: , нямам сантиметър за стръв... :wink: , загубих го... :lol:
Дончо от винцето има само за два солука и край.... :lol:
при зор тука ша е срещата. :evil: :lol: ..http://www.facebook.com/groups/636519234334902
Адмирал-Краси 112kg, 2,56 m
Вицеадмирал-Милко Георгиев 102.5kg, 2,60 m
Контраадмирал- Николай Гълъбов 91.2kg, 2,51 m
Аватар
Don4o_62
учете се от него
учете се от него

Мнение от Don4o_62 »

като чу за винцето.... и се изсули като напекан смок по Ивайловградска бърчинка :lol: работата е ясна че ще бъдем на компоти :drinkers:
всеки хуква надвечер и вечер да млати пръчки а никой не ходи баш по обед а има защо :wink:
Аватар
toci23
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от toci23 »

Don4o_62 написа: баш по обед а има защо :wink:
:D При мен и баш по обед е имало и след 22 часа е имало-дори и в 04.00 през ноща е имало :lol: Но от 22ч. до 01ч са най-иедри :lol: Това е за една година опит на мойте си места :mrgreen: :drinkers:
KRASSI написа:Кво да ти показвам ...удъра на 30годишна риба която избягва всеки ден по 30 лодки е като ти да се спънеш в бордюр .... ма ако ти кажа внимавай с бордюра дали ще се спънеш ?????.
Аватар
yco
учете се от него
учете се от него

Мнение от yco »

...Никой за рано сабалян по тъмно не говори, що така бе... :wink: , да не би тогава да ги фатьяте.... :lol: :fishing5:
при зор тука ша е срещата. :evil: :lol: ..http://www.facebook.com/groups/636519234334902
Аватар
Don4o_62
учете се от него
учете се от него

Мнение от Don4o_62 »

щото са наядени от вечерта и им е тежко още бе Ристе :D
Аватар
yco
учете се от него
учете се от него

Мнение от yco »

Знам.. :? , като пропусна вечерята, какво става на сабалян, докато другите спят.... :drinkers: :lol:
Песновката 56-ст кюфтета ...слушал ли си я...на живо... :lol: :lol:
Аватар
toci23
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от toci23 »

yco написа:, да не би тогава да ги фатьяте.... :lol: :fishing5:
Ти за толкова години :lol: на разсъмване не си ли ги пробвал ве Ице :roll: щото аз доста сутрини усъмвах в язовира :lol: :rolleyes: :drinkers:
KRASSI написа:Кво да ти показвам ...удъра на 30годишна риба която избягва всеки ден по 30 лодки е като ти да се спънеш в бордюр .... ма ако ти кажа внимавай с бордюра дали ще се спънеш ?????.
Diman
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Diman »

До 4.00ч сабахлем са до брега и вече са се наплюскали. Започват да се прибират в дълбокото. Но не по термоклина, а се спускат по дъното (по ската). Търсят се на половин дълбочина. Май излъгах.... Трябва да си погледна записките, но ги забравих в колата.
Аватар
Don4o_62
учете се от него
учете се от него

Мнение от Don4o_62 »

няма 04 ч.,кой ял кой еб.л до 02ч. че и по рано :wink: и маршировка под строй към дълбокото да отмарят :lol: затова към обед се търсят към по дълбокото,ако е дълбок язовира към 30 м. от брега ако е по плитък, най малко 60 м. от брега навътре,и както пише Диман истината :D точно по скатовете лежат,но се търсят на стандартната дълбочина със стръвта :wink: ,на Студения само по коритото, през деня са ми удряли 70 - 80 пр.само там,впредвид че язовира е тава и търсят завет :lol:
Diman
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Diman »

Уточнение- не само на Студения. (сега си спомних) :wink:
А между 20.00-22.00ч. се развиват други събития, с посока дерето-брега, но на различна дълбочина. В тази часова зона трябва много да се внимава, защото идва ненадейно. И (логично) идва отстрани. Последния път като ми натресе в 21.00ч, изобщо не го видях на сонара.
Очите на сома не различават цветове, т.е. сома вижда черно-бяло. Затова пък очите му са много чувствителни към светлината. И всичко това, само с една едничка цел- да спазва добичето биологичния си ритъм: ден и нощ. Нищо повече. До 04.ч е още тъмно. Има логика да е активен.
В 06ч. всички са легнали по местата. Търсим ги в дълбокото, на половин дълбочина. Често се вдигат на 1-2м от дъното и кривват встрани= сома е наяден и не е активен. В обедните часове 11-12 шансовете са по-големи.
Рибите имат по-бърз метаболизъм от човека. Храната се смила и усвоява по-бързо.
Аватар
Don4o_62
учете се от него
учете се от него

Мнение от Don4o_62 »

на Ристьо язовира :D едни ги ловяха точно по средата на каньона,а мръднеха 2 м. встрани и няма,ние влачехме и спряхме да погледаме,изрових един монтаж и ми дадоха 1 костур и 1 распер,имахме и някъв мухлясъл кльон в кутията :lol: и отстрани тях,чук чук и хоп удари и взе рибата,остана костурчето,пак чук,чук и натисна и вънка но беше около 4 - 5 кг. а ония от 10 - ки нагоре вадеха по средата,нямаше стръф иначе вземаше активно,така е някой път,времето нищо особено а взема без да е мнителен
беше около обед и една жега.....лодките не мърдаха,но явно се бяха посъбрали наоколо,че водата падаше и нагоре беше вече плитко
Аватар
toci23
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от toci23 »

Добре де то хубуу :lol: :lol: :lol: ами как мислите вие,какво се случва във лошото време силния вятър-тоест много силния вятър :roll: когато се късат парашутите и слагам 400гр олово и пак бяга зад лодката стръвтта :lol: КАКВИ са тези риби дето минават не посредствено под лодката -с непрекъснато почти кльонкане,появяващи се на различни дълбочини-закриващи екрана на сонара когато мине точно под сондата,и на други дълбочини като се появят-са явно много големи-или многократно по големи от обикновенната гледка на вдигнати риби от днното????????? Винаги са две или три такива риби които се разхождат с мен почти 200-300м под лодката ,без значение колко е силен драева на лодката,и после изчезват,като се върна пак и се пусна по същото трасе не след дълго пак се появяват и пак същото,чувал съм и плясъци около мен-ама на 50см вълни и през ноща -нищо не виждам :roll: :roll: :roll:
Аватар
yco
учете се от него
учете се от него

Мнение от yco »

toci23 написа:....слагам 400гр олово ....
Цяло ли е оловото 400, че и на мен ми трябва :lol: ..или 2Х200....
или 4Х100 със салатка от миди.... :mrgreen:
Заключено

Обратно към “Риболов на кльонк”