Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Сладководен Риболов
naRiba.com

Форум

Забрана 2015!!!
Модератор: bobopeli
Re: Забрана 2015!!!
Защо има разрешени водоеми по време на забраната? Там рибите не се ли размножават? Не се заяждам. Просто питам!Диканаров написа:А някой има ли заповедта за разрешените водоеми по области през забранения период?
До колкото имам наблюдения , диференцираната забрана е много по-добра от общата . Повече риболовци по водоемите = по-малко мрежари , токаджии и бомбаджии .indzaghi написа:Така трябва да бъде!Говоря за закона.Още като обявиха за отделните забрани за различните риби имаше някаква полемика,както и сега.Значи нещо не е добре измислено.Аз не съм против тия забрани,но както казва колегата по-горе,ако хвърляш за бяла,а хванеш щука я пускаш.Пускаш я аз и ти,а колко не я пускат,особено като не се мерне никаква ИАРА.Това диференциране на забраните може и да е добро,но не е ефективно според мен.Може би трябва да има една обща забрана,започваща по-рано,примерно от 1-ви март.
А за съзнанието... Мога да кажа само , че и най-лошият бракониер с въдица , е по-добър от най-добрият бракониер с мрежа , ток , или бомба ....
Я кажете на 1 май като открият риболова на Щука може ли да ходя на тези водоеми които са забранени да я ловя?
-
- фен клуб-скобар
Виновни сме си да...За това решението е просто групички от по десетина човека и вместо билети заmaria88999 написа:Вратички има колко искаш, съзнание няма. Само тия дето търсят вратички да не са около мен на гьола, че влача един винкел с мене.[/q Врата в полето всеки може да я намери, но не е това начина и не сме ние хората които, трябва да се чувстват оговорни за това.Има институция на която ние плащаме.А за това че тя не върши нищо за опазването на редовните РИБОЛОВЦИ:не рибари:сме си виновни сами.Малко дете ако не зариве не ядеД.Граховски написа:maria88999 написа:Само не разбрах вратички ли търсим, или ...................![]()
![]()
заплати на господа тЪпаци избирате си река,водоем,нива...

колегата е писал ВИНКЕУЛО!
Че нали точно за тези водоеми я разрешават от 1-ви май. А на "разрешените"(по- горе попитах защо има такива по време на размножителния период) би трябвало да може да се лови и преди тази дата, по време на общата забрана, заедно с мирните риби.zaribeniq написа:Я кажете на 1 май като открият риболова на Щука може ли да ходя на тези водоеми които са забранени да я ловя?
Хубава работа ,ама българска.
Какво щеше да стане ,ако забраната е от 16 ?За един ден ще я изловим,може би.То от "неизвестни извършители "щука по нашенско почти няма.Бяла-не съм чувал някой да е виждал над 10 год. А забрана трябва да има ,но трябва и да се спазва от ВСИЧКИ.Още по-хубаво ще е и да се зарибява,щото само от възпроизвеждане ....

Късмет.Всичко е до късмет. 

Значи ще мога да ходя по Искъра и другите реки за щукаstas написа:Че нали точно за тези водоеми я разрешават от 1-ви май. А на "разрешените"(по- горе попитах защо има такива по време на размножителния период) би трябвало да може да се лови и преди тази дата, по време на общата забрана, заедно с мирните риби.zaribeniq написа:Я кажете на 1 май като открият риболова на Щука може ли да ходя на тези водоеми които са забранени да я ловя?
Колкото си искате, колега!
И аз не мога да си го обясня-като е забрана,да е за всички водоеми.Аз знам две бивши баластиери в Пазарджишко,където има и шаран,каракуда и др.риба,но за тях не се отнася забраната.И в двете Горското е извършвало зарибяване.
Не ги казвай къде са ,щото само спомена ще ти остане за тях.
Късмет.Всичко е до късмет. 

Явно,че има много неясноти относно тия забрани,но нека публикуват тазгодишната забрана,пък тогава ще умуваме.
В сайта на ИАРА няма заповед че щуката е забранена от 15 февруари, следователно щом няма официална заповед не е забранена 

-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
доколкото знам,ако няма изрична промяна на датите за забраната,то си остават тези от миналата година,тоест 15.02-30.04.2015г.........друг е въпроса,че тъпата ИАРА след,като им плащаме заплатите,можеше поне да пусне писмо подтвърждаващо моите думи,не за друго ами има все още доста колеги,които не са наясно с последните актуализации на сроковете за забрана.
валатът не най-лошото нещо на света
В Закона за рибарство и аквакултури има разписани дати на забрана, които могат да бъдат, или да не бъдат променяни със заповед на министъра на земеделието. Когато не е издадена изрична годишна заповед, се спазват датите в закона. Но средностатистическият български риболовец не се различава по нищо от останалата част на стадото, наричано кой знае защо "народа", и закони избягва да чете...камо ли да спазва.
- Вуйчо-Ваньо
- сериозен играч
Колеги,незнанието на някой закон не оправдава неспазването му,така че по - добре не си вкарвайте таралеж в гащите!