Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на фидер
naRiba.com

Форум

Домашно направени кошнички
Модератор: Paublo_Eskobar
Домашно направени кошнички
Привет на всички колеги,реших да кача някоя снимка на направените от мен фидер кошнички.Матрицата и мрежичката закупих от ''Ebay'' и ги отливах в къщи на котлона.Първата партида,беше пълен провал,защото без да искам бутнах черпака в който разтапях оловото,и се разля на килима,
,жената ме побърка
По-добре да съм ги купил,вместо да и горя килима(той пък добре че е по размер на кухнята и е малък)
Мисля,по нататък да ги потъмня,четох тук някъде във форума че ставало с натриев бензоат(може и да греша)
Засега,отливам 20гр. защото ми вършат работа по английските водоеми,но за БГ може да си направя и по-големи

Мисля,по нататък да ги потъмня,четох тук някъде във форума че ставало с натриев бензоат(може и да греша)
Засега,отливам 20гр. защото ми вършат работа по английските водоеми,но за БГ може да си направя и по-големи
- Прикачени файлове
-
- SDC12156.JPG (1.3 MiB) Преглеждано 3367 пъти
-
- image-3daec4336e73771cc3112fb75e2d2cce2d101828c490f6256970544f9f931304-V.jpg (247.53 KiB) Преглеждано 3367 пъти
-
- image-03621d9406c6d9656687c705d3b7791b41e89250b17b366f06c6d31df553930c-V.jpg (244.18 KiB) Преглеждано 3367 пъти
''Времето е в нас и ние сме във времето,то нас обръща и ние него обръщаме'' - Васил Левски
- antivik
- кандидат преподавател
Re: Домашно направени кошнички
Екстра производство, като купени
, а на булката кажи, че предвиждаш и домашно тъкане на килим, може и да миряса... 

Последно промяна от antivik на Пон Фев 16, 2015 8:48 am, променено общо 1 път.
Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Браво супер са станали. Калъпчето е трепач -купешко. В България продават на квадрат мрежа неръждаема за сита,излиза евтино и можеш да подбираш едрината според захранката и водоема. Става за твоето калъпче за прмишлено производство.
Късмета е резултат от много добро планиране !!!
- azareus
- ще става разбирач
Колега защо не им слагаш и по едно вирбелче? Иначе изработката е екстра, а ако си намериш и прахова боя ще останеш очарован от ефекта при боядисване с нея.
"Основен недостатък на човека е, че не предвижда буря, когато времето е хубаво..." /Макиавели/
- hshopov
- разбира нещата
Браво колега
Malemi написа:коркоман принципно са хубава марка , вярвам им
И аз ползвам същата матрица и мрежа,но ги боядисвам след това.Само за ч..я на окото

Един съвет,ако може.Не топи оловото в къщи.Има много вредни изпарения.

Един съвет,ако може.Не топи оловото в къщи.Има много вредни изпарения.
„Големият проблем с тъпите копелета е, че те са толкова тъпи, че не могат да повярват, че човек може да бъде умен”. Вонегът!
- azareus
- ще става разбирач
dekata написа: Един съвет,ако може.Не топи оловото в къщи.Има много вредни изпарения.

"Основен недостатък на човека е, че не предвижда буря, когато времето е хубаво..." /Макиавели/
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Нали се закача на вирбел,защо да стават два.azareus написа:Колега защо не им слагаш и по едно вирбелче? Иначе изработката е екстра, а ако си намериш и прахова боя ще останеш очарован от ефекта при боядисване с нея.
Добре си се справил.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Ей това одобрение на Адаша(butnik) ми носи душевна наслада и все пак,Голямо Благодаря на всички колеги за добрите думиbutnik написа:Нали се закача на вирбел,защо да стават два.azareus написа:Колега защо не им слагаш и по едно вирбелче? Иначе изработката е екстра, а ако си намериш и прахова боя ще останеш очарован от ефекта при боядисване с нея.
Добре си се справил.

Колега-антивик,остава и килими да почна да тъка и шената ще цъфне и ще върже

Колега-boki speca,ако може да ми препоръчаш магазин,къде да търся и оринтировъчни цени,Благодаря предварително
Колега-azareus,Адаша е прав(Адаш,не ти ли омръзна винаги да си прав??) стават 2 вирбела!А за праховата боя,ще помисля сериозно,Благодаря за идеята.
Към колегата-dekata.Еййй,много мръснишки хранилки си навъртял,майстор си.Ще споделиш ли метода си?Колкото до изпаренията,знам че оловото е токсично,затова на умрях от студ докато ги правих,на отворен прозорец.Другия път на газова бутилка и навън.Дано само някой не викне полиция,че тук са си е...и мамата
Тези дни,ще кача някоя снимка на монтажите които ползвам,елементарни суяо като мен

Мисля и да бъзикна малко матрицата,че да видим какво ще стане.
Наслука и Наздраве Колеги
''Времето е в нас и ние сме във времето,то нас обръща и ние него обръщаме'' - Васил Левски
Не е сложно.До боядисването-също като теб.После нагряваш,ръсиш с цедаче за чай праховата боя и готово.Нагряването трябва да е умерено за да не се сбръчква и прегаря боята.До правилната температура се стига с метода проба-грешка 

„Големият проблем с тъпите копелета е, че те са толкова тъпи, че не могат да повярват, че човек може да бъде умен”. Вонегът!
Откъде прахова боя и с какво нагряваш?Аз мисля да си закупя малка горелка
- Иво Вълов
- фен клуб-скобар
Чкай ся ти къде си ?
У коя дръжава, ако с ина острова , ама не знам с тази прахова боя как баш да стане, оти не знам ,то сигур има ама
а кошничките ти са страшни брато.!!!!!
Еваларката
тии така мже да си ги ползваш или да ги топнеш у оцет !
за 24 часа че потъмнеяи, ма колко не знам
ама алоууу нема да топш целата копница, топни само мрежата па после изливай !
И те така !
У коя дръжава, ако с ина острова , ама не знам с тази прахова боя как баш да стане, оти не знам ,то сигур има ама
а кошничките ти са страшни брато.!!!!!
Еваларката
тии така мже да си ги ползваш или да ги топнеш у оцет !
за 24 часа че потъмнеяи, ма колко не знам
ама алоууу нема да топш целата копница, топни само мрежата па после изливай !
И те така !
А бе Ивко,не е лошо да си поръчаш хранили от Деката за новият състезателен сезон.
Поздравления Дека !
Поздравления Дека !
Докато се усмихнеш и се озабиш.......!
Преди време правихме обща поръчка във фидер форума.Излезе доста по-евтино от тази която продават в риболовните магазини.Иначе нагрявам на газовото котлонче с което си топя и оловото.kevlar написа:Откъде прахова боя и с какво нагряваш?Аз мисля да си закупя малка горелка