Избор на фидер

Модератор: Paublo_Eskobar

Аватар
dako71
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Re: Избор на фидер

Мнение от dako71 »

Която и да вземеш няма да сгрешиш. Гарболиното ми е фаворит но и филстара е добър.
Заложи на макара 4000 и дерзай. :D
Аватар
tsvetkoff
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от tsvetkoff »

Скачай смело на Филстара,купих си го преди Нова година.Очарован съм от тази пръчка.Ако си от Пловдив,мога да ти кажа откъде можеш да го вземеш на добра цена.Ето ти и макара за него
https://www.nariba.com/obiavi/obiava/Ry ... ma--a11045" rel="follow" onclick="window.open(this.href);return false;
достатъчно е коментирана,за да я хваля и аз.Сложих размер 3000 - за мен е достатъчна.
Аватар
bobigrig
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от bobigrig »

LukaBrazi написа:Снимка на колега как работи с въпросния фидер
:rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:
Мултито е много добра пръчка, както са ти казали обурудваш се с едно по-меко връхче и си ти :lol: :lol: :lol:
http://laminat4you.alle.bg/" onclick="window.open(this.href);return false;
bulaf
новобранец
новобранец

Мнение от bulaf »

Благодаря много на всички за коментарите,
Другата седмица ще закупя този на Филстар.
Ако някой предлага втора ръка нека пиши на Л.С..
:)
kevlar
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от kevlar »

dako71 написа:Която и да вземеш няма да сгрешиш. Гарболиното ми е фаворит но и филстара е добър.
Даже и 5000 да е ако е лека е супер,но послушай колегата,минимум 4000.Не че аз не ловя и с 3000 но там е друга бира
''Времето е в нас и ние сме във времето,то нас обръща и ние него обръщаме'' - Васил Левски
dantho.mihov
Модератор
Модератор

Мнение от dantho.mihov »

kevlar написа:
dako71 написа:Която и да вземеш няма да сгрешиш. Гарболиното ми е фаворит но и филстара е добър.
Даже и 5000 да е ако е лека е супер,но послушай колегата,минимум 4000.Не че аз не ловя и с 3000 но там е друга бира
Кевлар, не се обиждай, но не подвеждай колегата. Размера на шпулата има пряка връзка с размера на първия водач на фидера. Голяма макара и малък първи водач води до проблеми с влакното. Освен това номерациите на макарите не са еднакви при отделните производители и може да обърка някой с по-малък опит. Дори в доста случаи акцентираме върху това колко е външния диаметър на шпулата въпреки размера с който се предлага.
kevlar
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от kevlar »

dantho.mihov написа:
kevlar написа:
Кевлар, не се обиждай, но не подвеждай колегата. Размера на шпулата има пряка връзка с размера на първия водач на фидера. Голяма макара и малък първи водач води до проблеми с влакното. Освен това номерациите на макарите не са еднакви при отделните производители и може да обърка някой с по-малък опит. Дори в доста случаи акцентираме върху това колко е външния диаметър на шпулата въпреки размера с който се предлага.
Колега,аз имам 6 фидер пръчки,никоя не е с голям първи водач.За това за мен,фидер пръчка си е мач с разлика във върха и акцията.Големите водачи са при шаранските пръчки(моите например са 50мм)Освен размера на първият водач,има значение и разстоянието между първият водач и макарата и то е различно при всяка пръчка,поправи ме ако бъркам.По принцип,Дайва са с по големи шпули при еднаква номерация на размер.
''Времето е в нас и ние сме във времето,то нас обръща и ние него обръщаме'' - Васил Левски
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

За къси дистанции първият водач не е проблем,а той идва при гонене на големи дистанции с макари над 4000 размер.Водача не може да насмогне и идват проблемите.При мен този проблем го няма въпреки,че на реката ловя с 6000,но Аеро, на който диаметъра на шпулата позволява и нормален ОРИГИНАЛНО монтиран водач.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
kevlar
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от kevlar »

butnik написа:За къси дистанции първият водач не е проблем,а той идва при гонене на големи дистанции с макари над 4000 размер.Водача не може да насмогне и идват проблемите.При мен този проблем го няма въпреки,че на реката ловя с 6000,но Аеро, на който диаметъра на шпулата позволява и нормален ОРИГИНАЛНО монтиран водач.
Адаш,за теб знам че предпочиташ класическите макари на шимано,това 6000 на аеро пак ли на толкова се равнява при малайзиските макари??
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

По-късно ще измеря диаметъра на шпулата.
Аватар
LukaBrazi
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от LukaBrazi »

kevlar написа:
butnik написа:За къси дистанции първият водач не е проблем,а той идва при гонене на големи дистанции с макари над 4000 размер.Водача не може да насмогне и идват проблемите.При мен този проблем го няма въпреки,че на реката ловя с 6000,но Аеро, на който диаметъра на шпулата позволява и нормален ОРИГИНАЛНО монтиран водач.
Адаш,за теб знам че предпочиташ класическите макари на шимано,това 6000 на аеро пак ли на толкова се равнява при малайзиските макари??
И на какви дистанции ловиш колега,че ми стана чудно как слагаш макара 5000 на мачови водачи
Тва е батко сметка направена по системата "сто коча,двеста мъди"
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

Това питане към мен ли е ,че с тия два цитата ме обърка.
kevlar
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от kevlar »

LukaBrazi написа:
kevlar написа:
И на какви дистанции ловиш колега,че ми стана чудно как слагаш макара 5000 на мачови водачи
Колега,макарите ми са шимано техниум с5000fc пръчките мап 3,60м. 3 yнции акция и съм достигал 60м.И пак казвам,общо имам 6 фидера и всичките са с малки водачи,аз големи (шарански) водачи не съм виждал на фидер,ама знам ли,може и да има :?:
kevlar
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от kevlar »

butnik написа:По-късно ще измеря диаметъра на шпулата.
Адаш,чакам резултат от измерването
Аватар
LukaBrazi
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от LukaBrazi »

Ицо и аз се обърках вече особенно след коментара на колегата за водачите :smt102
Тва е батко сметка направена по системата "сто коча,двеста мъди"
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на фидер”