Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на фидер
naRiba.com

Форум

Избор на фидер
Модератор: Paublo_Eskobar
- dako71
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Re: Избор на фидер
Която и да вземеш няма да сгрешиш. Гарболиното ми е фаворит но и филстара е добър.
Заложи на макара 4000 и дерзай.

- tsvetkoff
- ще става разбирач
Скачай смело на Филстара,купих си го преди Нова година.Очарован съм от тази пръчка.Ако си от Пловдив,мога да ти кажа откъде можеш да го вземеш на добра цена.Ето ти и макара за него
https://www.nariba.com/obiavi/obiava/Ry ... ma--a11045" rel="follow" onclick="window.open(this.href);return false;
достатъчно е коментирана,за да я хваля и аз.Сложих размер 3000 - за мен е достатъчна.
https://www.nariba.com/obiavi/obiava/Ry ... ma--a11045" rel="follow" onclick="window.open(this.href);return false;
достатъчно е коментирана,за да я хваля и аз.Сложих размер 3000 - за мен е достатъчна.
- bobigrig
- новобранец
- Обратна връзка:
LukaBrazi написа:Снимка на колега как работи с въпросния фидер

Мултито е много добра пръчка, както са ти казали обурудваш се с едно по-меко връхче и си ти

http://laminat4you.alle.bg/" onclick="window.open(this.href);return false;
Благодаря много на всички за коментарите,
Другата седмица ще закупя този на Филстар.
Ако някой предлага втора ръка нека пиши на Л.С..

Другата седмица ще закупя този на Филстар.
Ако някой предлага втора ръка нека пиши на Л.С..

Даже и 5000 да е ако е лека е супер,но послушай колегата,минимум 4000.Не че аз не ловя и с 3000 но там е друга бираdako71 написа:Която и да вземеш няма да сгрешиш. Гарболиното ми е фаворит но и филстара е добър.
''Времето е в нас и ние сме във времето,то нас обръща и ние него обръщаме'' - Васил Левски
-
- Модератор
Кевлар, не се обиждай, но не подвеждай колегата. Размера на шпулата има пряка връзка с размера на първия водач на фидера. Голяма макара и малък първи водач води до проблеми с влакното. Освен това номерациите на макарите не са еднакви при отделните производители и може да обърка някой с по-малък опит. Дори в доста случаи акцентираме върху това колко е външния диаметър на шпулата въпреки размера с който се предлага.kevlar написа:Даже и 5000 да е ако е лека е супер,но послушай колегата,минимум 4000.Не че аз не ловя и с 3000 но там е друга бираdako71 написа:Която и да вземеш няма да сгрешиш. Гарболиното ми е фаворит но и филстара е добър.
Колега,аз имам 6 фидер пръчки,никоя не е с голям първи водач.За това за мен,фидер пръчка си е мач с разлика във върха и акцията.Големите водачи са при шаранските пръчки(моите например са 50мм)Освен размера на първият водач,има значение и разстоянието между първият водач и макарата и то е различно при всяка пръчка,поправи ме ако бъркам.По принцип,Дайва са с по големи шпули при еднаква номерация на размер.dantho.mihov написа:Кевлар, не се обиждай, но не подвеждай колегата. Размера на шпулата има пряка връзка с размера на първия водач на фидера. Голяма макара и малък първи водач води до проблеми с влакното. Освен това номерациите на макарите не са еднакви при отделните производители и може да обърка някой с по-малък опит. Дори в доста случаи акцентираме върху това колко е външния диаметър на шпулата въпреки размера с който се предлага.kevlar написа:Даже и 5000 да е ако е лека е супер,но послушай колегата,минимум 4000.Не че аз не ловя и с 3000 но там е друга бираdako71 написа:Която и да вземеш няма да сгрешиш. Гарболиното ми е фаворит но и филстара е добър.
''Времето е в нас и ние сме във времето,то нас обръща и ние него обръщаме'' - Васил Левски
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
За къси дистанции първият водач не е проблем,а той идва при гонене на големи дистанции с макари над 4000 размер.Водача не може да насмогне и идват проблемите.При мен този проблем го няма въпреки,че на реката ловя с 6000,но Аеро, на който диаметъра на шпулата позволява и нормален ОРИГИНАЛНО монтиран водач.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Адаш,за теб знам че предпочиташ класическите макари на шимано,това 6000 на аеро пак ли на толкова се равнява при малайзиските макари??butnik написа:За къси дистанции първият водач не е проблем,а той идва при гонене на големи дистанции с макари над 4000 размер.Водача не може да насмогне и идват проблемите.При мен този проблем го няма въпреки,че на реката ловя с 6000,но Аеро, на който диаметъра на шпулата позволява и нормален ОРИГИНАЛНО монтиран водач.
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
По-късно ще измеря диаметъра на шпулата.
- LukaBrazi
- научил се да хвърля
И на какви дистанции ловиш колега,че ми стана чудно как слагаш макара 5000 на мачови водачиkevlar написа:Адаш,за теб знам че предпочиташ класическите макари на шимано,това 6000 на аеро пак ли на толкова се равнява при малайзиските макари??butnik написа:За къси дистанции първият водач не е проблем,а той идва при гонене на големи дистанции с макари над 4000 размер.Водача не може да насмогне и идват проблемите.При мен този проблем го няма въпреки,че на реката ловя с 6000,но Аеро, на който диаметъра на шпулата позволява и нормален ОРИГИНАЛНО монтиран водач.
Тва е батко сметка направена по системата "сто коча,двеста мъди"
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Това питане към мен ли е ,че с тия два цитата ме обърка.
Колега,макарите ми са шимано техниум с5000fc пръчките мап 3,60м. 3 yнции акция и съм достигал 60м.И пак казвам,общо имам 6 фидера и всичките са с малки водачи,аз големи (шарански) водачи не съм виждал на фидер,ама знам ли,може и да имаLukaBrazi написа:И на какви дистанции ловиш колега,че ми стана чудно как слагаш макара 5000 на мачови водачиkevlar написа:Адаш,за теб знам че предпочиташ класическите макари на шимано,това 6000 на аеро пак ли на толкова се равнява при малайзиските макари??butnik написа:За къси дистанции първият водач не е проблем,а той идва при гонене на големи дистанции с макари над 4000 размер.Водача не може да насмогне и идват проблемите.При мен този проблем го няма въпреки,че на реката ловя с 6000,но Аеро, на който диаметъра на шпулата позволява и нормален ОРИГИНАЛНО монтиран водач.

Адаш,чакам резултат от измерванетоbutnik написа:По-късно ще измеря диаметъра на шпулата.
- LukaBrazi
- научил се да хвърля
Ицо и аз се обърках вече особенно след коментара на колегата за водачите 

Тва е батко сметка направена по системата "сто коча,двеста мъди"