Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на мач
naRiba.com

Форум

"Лягане с повода"?
Модератор: Paublo_Eskobar
- nikolaiiliew
- сериозен играч
Re: "Лягане с повода"?
Ами в тази ситуация, ако ваглера не е в нормално работно положение(антенката на половина да се показва), а е 'полегнал" как ще се индикира кълването 

Късаш, вържеш и продължаваш. Упоритост и търпение му е майката!
Много странни хора има в тоя форум.Не разбрах какъв ти е проблема на тебе-Като изключим факта,че темата е от преди една година,питал съм,по-компетентните са ми обяснили подробно(за което им благодаря),приложил съм наученото доста пъти и ти накрая ти ме питаш дали съм разбрал нещо...Като си много интелигентен и много ги разбираш лови си шараните на клетките на 70 см. дълбочина и си спести коментара.Отново благодаря на всички за обясненията,рисунките,статиите,а за разбирачи като теб мисля,че би била уместна иконката на червеното човече с пръстчетата.dimmitov написа:Брат ти разбра ли нещо от всичко написано до тук????? Нацяло объркахте човека, явно е вярно че в България като попиташ нещо всички започват да ти обясняват колко си прост.kmap написа:Здравейте,колеги,...Аз дето знам как се прави се обърках напълно.
Пич като отидеш на водоема помоли някой да ти покаже как става. Щом не знаеш как става лягането с повода на дъното едва ли знаеш как се мери дълбочината със сонда и едва ли имаш от онова меко английско олово .

Здравейте,
Изчетох темата 2 пъти и пак не разбрах нещо - ако лежиш с основното утежнение, как ваглера ще ти стои изпънат - да се подава само част от антената и ще отчита нормално кълванетата?
Изчетох темата 2 пъти и пак не разбрах нещо - ако лежиш с основното утежнение, как ваглера ще ти стои изпънат - да се подава само част от антената и ще отчита нормално кълванетата?
Дългичко ми се вижда целия монтаж да лежи по дъното...sidoto написа:Здравейте,
Аз доколкото схванах- утежняваш ваглера едва да се вижда когато е целия монтаж над дъното
и когато легне само дропера преди повода и ваглера ще се показва още малко,
мръдне ли- значи рибата достатъчно вече е налапала и засичаш с котешки рефлекс.

Последно промяна от vyrhara на Сря Фев 18, 2015 4:38 pm, променено общо 1 път.
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Прегледай я пак, но по внимателно. Разбира се, че ако лежиш с основното няма да е в работно положение ваглера. Ще си полегне на една страна или ще щръкне целия. Пише го в поне 5 поста само в последните 2 страници. Предимно в мненията на колегата "набеден рибар".sidoto написа:Здравейте,
Макар и много ефективен, примерно за платики и шарани, такъв дънарски подход не е съвсем риболов на плувка. И точно тук идват останалите мнения в темата, за лягане с определен % от тежестите при преутежнена плувка.
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Точно поради това, че ваглера няма да е в работно положение се чудех... Предполагам, че трябва да го доутежня, ако изобщо има ситуация да се лежи с цялото основно утежнение.
Другият вариант предполагам е 2 дропера с по 1-2 сачми.

Другият вариант предполагам е 2 дропера с по 1-2 сачми.

- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Ами да, в зависимост от условията решаваш с колко да легнеш. Според ситуацията действаш и с преутежняване или без. Понякога течението е силно и натиска допълнително, тогава не е нужно да добавяш олово. Друг път плувката щръква и се налага корекция.
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
При течение на язовир е достатъчно да свалиш основното утежнение близо до дъното и да смениш ваглера с по изтумбено тяло.А най-добре е да ловиш със слайдер в такава ситуация.Дроперите под основното утежнение са в определен брой според това как искаш да ти взимат рибите или как те кълват-дали от дъното или на пропадане.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Помислих над вашите постове и доста неща придобиха смисъл.
Мерси!
Мерси!