За забраната на нощния риболов

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
mitkom
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Re: За забраната на нощния риболов

Мнение от mitkom »

kosturche написа:Много съм сагласен с теб, ако се разреши нощния риболов ще се напълни с палатки, пияници, лодки, които ще пускат мрежи други ще стрелят с пистолети и пушки, а за тези, които ще искат да си хванат някой друга рибка с въдицата ще бъде ужасно така, че ТВЪРДО ПРОТИВ!
А ако е забранен нощния риболов няма да има палатки, пияници и никой няма да стреля с пушки и пистолети ли?. Не съм сАгласен и аз с хората искащи да си хванат някоя рибка с 9 въдици на човек от брега и от тях да няма от къде да си пуснеш лодката...
Според мен трябва да се направи още един годишен билет разрешаващ риболова и в тъмната част от денонощието, който да е с по-висока цена. От там които иска да лови нощем да си взима такъв и с приходите от тази разлика да се засили контрола.
Последно промяна от mitkom на Сря Фев 18, 2015 6:18 pm, променено общо 1 път.
bono2
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от bono2 »

за мене няма по голям кеф от нощния риболов през лятото
пълен релакс и хубави риби, колко му трябва на човек :fishing11:
КАЯ
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от КАЯ »

Напълването на брега с палатки няма нищо общо с разрешен/не разрешен нощен риболов.
Ако е разрешен да е само от брега. Без лодки в язовира през нощта.
И ползването на мрежи да се криминилизира. Нещо са изпуснати в първа точка.
kevlar
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от kevlar »

Диканаров написа:Смущава ме точката за "свободна продажба на браконерските уреди!" :twisted: Като от практиката знам, че на търговете за купуване на отчуждени жилища например се явяват обикновено бандитите, от които са били конфискувани и те си ги купуват обратно си мисля, че мрежите ще си отидат пак в браковците, ако няма изрична уговорка, да ги купуват само професионални рибари и задруги. :wink:
Това колега мисля че ще бъде забранено,има въпросителна
''Времето е в нас и ние сме във времето,то нас обръща и ние него обръщаме'' - Васил Левски
kevlar
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от kevlar »

http://bigfish.bg/news/novini/Vizhte-ka ... -IARA.html" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;
''Времето е в нас и ние сме във времето,то нас обръща и ние него обръщаме'' - Васил Левски
baro
новобранец
новобранец

Мнение от baro »

Колеги нищо лошо няма в това да се разреши нощния риболов.
Моето мнение е ,че трябва да се заплаща допълнително,пък ако се раздели на отделни секции риболов ще е най добре.
lusienn
и господ не е толокова добър

Мнение от lusienn »

Риболова на Сом от лодка,на кльонк-е по успешен нощем-ако има някаква допълнителна такса-мисля че хората които го практикуват-ще си я купят-и ще ловят спокойно-Сом.

А и всички извадени мрежи бракониерски-са закачани с въдиците от Сомаджии и Риболовци-които

практикуват тъй-наречения Тролинг риболов с воблери.

С воблери нощем не се влачи.Но кльонкаща лодка при тихо време се чува от километри-при тиха нощ.

Понеже сега тази забрана не се спазва,нито от брега нито от лодка-по добре е да се разреши-щом

така иска народа.

Държавата също не спазва закона като прибира парите на хората от Билетите а не отделя-гласуваните в закона 25 процента сега за зарибяване.

Някой ако ми покаже документирано с официален документ и снимков материял зарибяване на яз

Искър-от 1989 година насам-ще му бъда благодарен и не само аз.
:D Мир любов и щастие за всички

Риболовци.
Аватар
Диканаров
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Диканаров »

Колега Кевлар, може да не съм правилно прочел ръкописният цитиран тук текст! В предложеният тук печатен текст от срещата такава точка няма! Дано да се въведе ред за продажбата на мрежи само за професионални рибари и браконерските да се задължително унищожават!
Няма малки и голями, има хванати и изтървани!
kevlar
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от kevlar »

Диканаров написа:Колега Кевлар, може да не съм правилно прочел ръкописният цитиран тук текст! В предложеният тук печатен текст от срещата такава точка няма! Дано да се въведе ред за продажбата на мрежи само за професионални рибари и браконерските да се задължително унищожават!
А дано колега
salmohunter
новобранец
новобранец

Мнение от salmohunter »

lusienn написа:.

Някой ако ми покаже документирано с официален документ и снимков материял зарибяване на яз
Искър-от 1989 година насам-ще му бъда благодарен и не само аз.
Колега това в каква връзка? Лично аз знам за няколко, като някои от тях направо с абсурдни за язовира видове, но уви снимки или документи нямам.
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

delio-haidutin написа:...а не да се бухнеш в леглото преди 12 ,и да закъртиш до 5 сутринта ...
Аааа , това наистина е безсмислено , то и за това когато съм на няколко дневен риболов обикновено се "бухвам" в леглото към 5ч. сутринта и за риба към 9ч. , по-рано тя още спи :lol:
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Аватар
naskobo
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от naskobo »

Запознах се с въпросите, които са били повдигнати в ИАРА-всички те са актулани и навременни. Пропуснат е въпроса за въвеждане на ограничения за прибиране над определен размер и на големите риби от някои видове - шаран, сом, щука, бяла мряна, балканка ...
Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
Mr. Angelov
новобранец
новобранец

Мнение от Mr. Angelov »

Аз лично не виждам смисъл нощния риболов да е забране само защото е по-трудно да се упражнява контрол от страна на проверяващите. По тая логика да спрем да шофираме или още по зле да се затворим в къщи и да не излизаме по тъмно понеже на съответните органи ще им е трудно да ни контролират да не нарушаваме закона. С или без забрана мрежари ще има, ще има ще има и рибари с по 9 въдици. За да се ограничи това по-работещия вариант според мен е не да се забранява риболова, а да се подобри контрола и санкциите да са по-сурови.
Ако въвеждането на допълнителен билет за нощен риболов спомогне за подобряване на контрола (назначаване на повече проверяващи, купуване на нова техника и т. н.) съм твърдо за.

Също така не виждам никакъв проблем обикновенните рибари да си ловят и нощем стига да спазват ограниченията за брой въдици, куки и задържана риба. Какво ще стане ако ловя нощем с 2 въдици? Рибата ли ще изловя? А и какво да кажат тези които ловят сом риба, която се лови основно в тъмната част на денонощието?

Допълнителен довод е това, че като съм на язовира не вярвам някой да дойде и пред мен и да си пусне мрежата...
Аватар
Красимир Атанасов
учете се от него
учете се от него

Мнение от Красимир Атанасов »

До като основните мотиви ви са,че видиш ли трофейните риби се ловят по-добре нощем,и ще вадите мрежи и "плашите" бракониери,то нощен риболов само ще сънувате.
Когато хващаш рибата, губиш стръвта. Това е необходима загуба.
Mr. Angelov
новобранец
новобранец

Мнение от Mr. Angelov »

Красимир Атанасов написа:До като основните мотиви ви са,че видиш ли трофейните риби се ловят по-добре нощем,и ще вадите мрежи и "плашите" бракониери,то нощен риболов само ще сънувате.

Колега, не знам ти какви наблюдения имаш, но моите са, че нощния риболов не е само в сънищата, а си се практикува масово. Ако забраната остане мислиш ли, че нещо ще се промени?
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”