Удачно ли е да се лови с този спининг щука?

Модератори: Павел Иванов, sestrata

Аватар
Румбата
разбира нещата
разбира нещата

Re: Удачно ли е да се лови с този спининг щука?

Мнение от Румбата »

Привет ,колега ! Извинявам се ,че направихме от твойта тема -това дето е ! Надявам се ,не се сърдиш ! Получава се интересна дискусия и сигурно много от информацията в нея ще е полезна на много колеги !
За риболова ти - пиши на какви примамки пробва , какви тактики и т.н. ! Иначе ,че си я изпуснал , е и на мен ми се случи в събота два пъти и.....и това си беше ! :D
Търсете рибата , не чакайте нейното благоволение !!!
Аватар
gogobogo
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от gogobogo »

Блесна Мепс номер 3 беше някака сребриста утре ще я погледна.На нея удари дали е било късмет редувах блесните почти през 20 мин.
Изображение
КЕФА ЦЕНА НЯМА.
Аватар
Живко Василев
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Живко Василев »

gogobogo написа:И така да ви кажа и аз В неделя на Йовковци след 2 часа въртене пущината удари може би беше към кило и избяга.Пръчката 30-60 Корморан 3-30 м.Според мен е от значение опита отколкото пръчката
Когато щуката яде с каквато и пръчка да си ще я хванеш. Имал съм дни със 40 щуки на спининг, без значение от примамката която и подам хапe всичко. Имал съм и дни на същия водоем без подгонване даже, каквото и да и дам пущината не ще. От пръчката зависи удоволствието което ще изпиташ, правилната презентация на примамката и кастинга който искаш да постигнеш.

Поздрави и дано имаш много емоции със зъбатите :)
Изображение
Член на ексклузивния клуб к.а.п.о.
Ако не се чете да увелича малко
Аватар
ivanst
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от ivanst »

Здравейте.Чесита Коледа!
Имам един въпрос относно подходящ спининг за щука.Да уточня никога не съм ловил но много скоро мисля да се пробвам.Та въпроса ми е дали пръчката която ползвам за костури и бели риби ще е подходяща - Shakespeare Ugly Stik NG с дължина 2.40 и акция 20-40.Макарата е Риоби Екусима 3000 и плетено влакно/флурисцентно/ - 0.16.Ще се лови на искуствени примамки силикони воблери ...
Според мен е слабичка ... но не знам за това питам.Макарата мисля че е добра ... за плетеняка , не съм имал проблем до сега с бели риби и костури.
Благодаря!!!
Изображение

Фейсбук група на яз.Искър -https://www.facebook.com/groups/iskar2014/
Аватар
pampasa
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от pampasa »

ivanst написа:Здравейте.Чесита Коледа!
Имам един въпрос ,относно подходящ спининг за щука.Та въпроса ми е дали пръчката , ще е подходяща - Shakespeare Ugly Stik NG с дължина 2.40 и акция 20-40.
Според мен е слабичка ... но не знам за това питам.
Благодаря!!!
Здравей ,не само не е слабичка , но според мен - този Ъгли Стик е практически неразрушим :D :D

Познавам доста хора , които ловят Щуки с въдици с акция 5-20 и 5-25 гр.
Един ден , ще накарам България да се гордее с мен .......
Аватар
don_misho
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от don_misho »

Много зависи,къде ще се лови щуката и с какви примамки ще се търси! Със спининг на река ловя щуки с 2.40м пръчка с тест 8-42гр. с медиум строй и акция фаст,която ми е повече от перфектна,дори ми покрива и расперите и си я ползвам универсално по Тунджа. Като я търся както в бавни дебели вирове,така и в бърза вода в периферията на виове и клонаци. Примаките които ползвам варират от 5-25гр. Но на река задължително фаст акция,заради течението и по големите примамки,иначе при модерейт акция върха ше се гъне по напъна на примамката в течението. Другия фактор е контрола над рибата, която се стреми да се навре в клонаци и паднали дървета и си иска стегната тояжка! На язовири ,езера и подобни е друга бира, там факторите са по различни. В такива водоеми макар че и рядко ходя, напоследък ползвам кастинг,не спининг. А ето какво е положението с пръчка 2.25м тест 3-15гр строй-лайт, акция-фаст и щука кило и канче:
https://www.youtube.com/watch?v=E2MfJQefuwc" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow" rel="nofollow" rel="nofollow
Spinning Forever
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от Павел Иванов »

3 - 15 при 2.25 , не е ли по-скоро Мидиъм Лайт ? Интересно ми стана защо мъчиш така въдицата ?
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Аватар
don_misho
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от don_misho »

Що да я мъча ,аванса си е отпуснат...рибата е закачена на задната тройка в края на устата и респективно държа изпъната линията,понеже ако отпусна при мятането се откача 90%, брега е кофти пред мен шавар,а асистиращия е заел позиция под мен :).А пръчката даже фабрично се води ултра лайт :)
http://www.masterfishing.ru/product/spi ... 25-015222/" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow" rel="nofollow" rel="nofollow" rel="nofollow" rel="nofollow

разбира се реално си е чист лайт, между другото е много читава сопичка ама за кефали и пъстърви и акцията и е по скоро средно бърза, а теста и малко е завишен според мен, от сорта на 2-10 е.
Spinning Forever
Аватар
franky
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от franky »

Корморанчето е добро, тръсках го в един магазин и много ми хареса. Според мен си е фаст, без да е колесто, на клипчето се вижда как прогресивно се натоварва бланката. А тестът може би наистина е малко завишен.
Щастието се гради от малки радости, а не от хазартни попадения.
Аватар
jeino
новобранец
новобранец

Мнение от jeino »

За щукарка аз използвам Salmo DIAMOND AGGRESSOR 2.70m 7-30gr.
Много съм доволен!
Изображение Изображение
Един рибар се хвали на колегите си:
- Вчера хванах ей - такава щука, като ръката ми!
- Стига бе, такива космати щуки няма.
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”