Риболов в Софийска област-язовири,кариери,реки....

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Заключено
dianstefanov89
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Re: Риболов в Софийска област-язовири,кариери,реки....

Мнение от dianstefanov89 »

На Панчарево платеното оня ден ходих, имаше няколко места с разбит лед където можеше да се лови. Хващат се пъстърви +5лв такса.
Аватар
ILEGAL
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от ILEGAL »

:drinkers: Благодаря, колеги за бързите отговори. По скоро Панчарево ще да е. И там на магазински цени ама поне повече на гьол прилича, че Герман е колкото корито за къпане на бебоци. Другия вариант е да пробвам уклея на Щъркела (Искър), ама новините не са обнадеждаващи оттам :( . А дали по рекичките около София ще има кленчета? :fishing6:
dianstefanov89
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от dianstefanov89 »

По искър би трябвало да има (както всяка зима по това време), но преди няколко дена беше като потоп след и преди язовир Панчарево. Ако е спаднало нивото и става за риболов с повече бял червеи захранка може да излъжеш някой доста едър кефал. След обяд дава по-добри резултати. И ако ходиш да пишеш какво е било нивото :D
ptomov
новобранец
новобранец

Мнение от ptomov »

Здравейте колеги, за Кривина (платеното) някой има ли информация....
БЛАГОДАРЯ...!!!
zlati973
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от zlati973 »

Някои ходил ли е на 777 има ли лед.
Последно промяна от zlati973 на Пет Фев 20, 2015 10:33 pm, променено общо 2 пъти.
Аватар
empar
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от empar »

И така....малко кофти новини от Челопечене. Решавам аз днес вместо да се размърдам по р.Блато, по която върви приличен риболов почти по цялото и течение....да отида на Челопечене да пробвам едни нови блесни. Не че ще хвана нещо, ама да пробвам. :mrgreen: Към 3 часа с добър темп на колата тръгнах. Минавайки над магистралата се отчаях от състоянието на единия богровски гьол, които съсипаха при строежа й, но явно европейското развитие изисква жертви. Стигам до входа на сметището, където обикновено се завива на дясно, през един чакъл и след около километър по равен черен път сме на гьола...да, ама друг път. Завивам си аз, където си знам и кво да видиш...умален макет на Витоша. :shock: :shock: :shock: Засипали пътя...ама така го засипали, че от никъде няма минаване. Имаше пръст от поне 10тина камиона. Питам падарина..."Ко стана с пътя бе?", отговор - "Кой път?", "Тоя за гьола.", -"Аааа тука няма такова нещо, това е сметище." Видях, че човеко не е в час и си тръгнах преди да си го изкарам на него. Брега от към реката ми беше любимо място за спининг разходки, ограничени откъм време. Сега освен с доста ходене пеша, не виждам как ще се стигне до там. Просто не ми е ясно как успяха точно на пътя да се изтропат? Все едно няма огромен ров отстрани, пълен с вода. Никой не е длъжен да се грижи за черните пътища, които само ние си ползваме при рибилов, но това беше единственият нормален начин да се стигне до гьола от тази му страна. Пълно МАЛОУМИЕ!!!!
'начиии толко' много кълвеше....хвърляш-вадиш, хвърляш-вадиш и по едно време толко' се разкълва, че немаш време да хвърлиш.....САМО ВАДИШ!!!
jabakuchi
новобранец
новобранец

Мнение от jabakuchi »

djago1981kn написа:Миналия четвъртак минах от там .Язовира беше замръзнал на 100%,нивото му беше с поне метар надолу ,признаци за живот никакви - даже няма и пазач . :fishing10:

Благодаря! Значи го отписване за сега
Gosheto
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Gosheto »

empar написа: Просто не ми е ясно как успяха точно на пътя да се изтропат? Все едно няма огромен ров отстрани, пълен с вода. Никой не е длъжен да се грижи за черните пътища, които само ние си ползваме при рибилов, но това беше единственият нормален начин да се стигне до гьола от тази му страна. Пълно МАЛОУМИЕ!!!!
Колега, нали не мислиш, че некой чичак с Камаз е дошъл и просто си е решил да изсипе това, което кара точно на пътя?! Това си е класика! :lol: Стара практика :lol: От другата страна по същия начин процедираха...Там некъв беше решил да гледа царевица ли..картофи ли...нещо. И за да не го оберат- купчинка на пътя :)
Явно там има нещо, което не трябва да се вижда...Жалко, за кой ли път...
Аватар
vladi_829
новобранец
новобранец

Мнение от vladi_829 »

Колеги, мисля другата седмица да се размърдам някъде, колебая се между река Блато или Суходол, ако някой има информация на първата дестинация къде е удобно да се лови в участъка требич - мировяне? И за Суходол, ако някой има инфо ще съм благодарен да сподели...
"ай сиктир ве майна..."
goran2
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от goran2 »

empar написа:И така....малко кофти новини от Челопечене. Решавам аз днес вместо да се размърдам по р.Блато, по която върви приличен риболов почти по цялото и течение....да отида на Челопечене да пробвам едни нови блесни. Не че ще хвана нещо, ама да пробвам. :mrgreen: Към 3 часа с добър темп на колата тръгнах. Минавайки над магистралата се отчаях от състоянието на единия богровски гьол, които съсипаха при строежа й, но явно европейското развитие изисква жертви. Стигам до входа на сметището, където обикновено се завива на дясно, през един чакъл и след около километър по равен черен път сме на гьола...да, ама друг път. Завивам си аз, където си знам и кво да видиш...умален макет на Витоша. :shock: :shock: :shock: Засипали пътя...ама така го засипали, че от никъде няма минаване. Имаше пръст от поне 10тина камиона. Питам падарина..."Ко стана с пътя бе?", отговор - "Кой път?", "Тоя за гьола.", -"Аааа тука няма такова нещо, това е сметище." Видях, че човеко не е в час и си тръгнах преди да си го изкарам на него. Брега от към реката ми беше любимо място за спининг разходки, ограничени откъм време. Сега освен с доста ходене пеша, не виждам как ще се стигне до там. Просто не ми е ясно как успяха точно на пътя да се изтропат? Все едно няма огромен ров отстрани, пълен с вода. Никой не е длъжен да се грижи за черните пътища, които само ние си ползваме при рибилов, но това беше единственият нормален начин да се стигне до гьола от тази му страна. Пълно МАЛОУМИЕ!!!!
Има още една тъпотия на Челопечене арендаторите на земеделските земи са изкопали ров и неможеш да стигнеш до края на гьола с кола :evil:
Аватар
GoriLLaz
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от GoriLLaz »

ptomov написа:Здравейте колеги, за Кривина (платеното) някой има ли информация....
БЛАГОДАРЯ...!!!
Преди 2 седмици беше целия в лед.
Хващайте и ловете, ама повече отколкото можете да изядете не носете!
От десет риби осем върни, за да има следващият път пак какво да се лови.
:fishing1:
Изображение
nikolas3
новобранец
новобранец

Мнение от nikolas3 »

GoriLLaz написа:
ptomov написа:Здравейте колеги, за Кривина (платеното) някой има ли информация....
БЛАГОДАРЯ...!!!
Преди 2 седмици беше целия в лед.
Вчера/21,02/ изцяло размразен. Активност нулева. На спининг. Не че очаквах нещо от 1-2 градусова вода. Имаше някакви шаранджии, ама резултати не знам.
Американски форум: питаш нещо и ти отговарят;
Руски форум: питаш нещо и теб те питат;
Български форум: питаш нещо и всички ти обясняват колко си тъп!
Аватар
dragonaz
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от dragonaz »

Колеги, платеното на Панчарево дали беше раз мръзнало тази събота и неделя?
Изображение
Аватар
кирил великий
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от кирил великий »

dragonaz написа:Колеги, платеното на Панчарево дали беше размръзнало тази събота и неделя?
За днес - неделя не знам. В събота беше замръзнало отново с лед 10 см. дебел. Навсякъде, с изключение около малкия, вдаден навътре мостик и входа, където разбиха с лодка леда. Много трудни пъстърви - големи 800 гр. до кило и сто. Кълване - плахо, линово, отказване. Плуващи от вятъра парчета лед. На една и съща линия с едни и същи стръв, влакна, тежести и куки и на едно и също място с директен хванах всичко - над 3.5 кг., а с телескоп и макара нищо.
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
Аватар
dragonaz
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от dragonaz »

кирил великий написа:
dragonaz написа:Колеги, платеното на Панчарево дали беше размръзнало тази събота и неделя?
За днес - неделя не знам. В събота беше замръзнало отново с лед 10 см. дебел. Навсякъде, с изключение около малкия, вдаден навътре мостик и входа, където разбиха с лодка леда. Много трудни пъстърви - големи 800 гр. до кило и сто. Кълване - плахо, линово, отказване. Плуващи от вятъра парчета лед. На една и съща линия с едни и същи стръв, влакна, тежести и куки и на едно и също място с директен хванах всичко - над 3.5 кг., а с телескоп и макара нищо.
Благодаря ти за обратната връзка колега!
Чудя се идните дни, като уж температурите ще са все положителни дали пък няма да се разтопи леда....
Изображение
Заключено

Обратно към “Водоеми и реки”